X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UF, idzie odsiecz - tata z gitara.

Koral, chyba faktycznie juzby chciała cos innego. Wczoraj lizala banana. Krzywila sie, ale chciała wiecej.

walabia lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris a kiedy chcecie zacząć? My ruszamy jak Tymek skonczy 5 miesięcy czyli za tydzien w sumie mogłabym juz teraz ale wole byc u siebie w domu tam mam garnek na parze itd.

Mój lobuziak poszedł znowu spac jakis dzis zmęczony jest.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam właśnie sloiczek jabluszka i sie wacham. Poczekam do jutra i zobaczę co powie pediatra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 12:27

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo, mega się cieszę :) mogę go słuchać i słuchać :) ale też taki troszeczkę marudny przed drzemkami :) tzn nie może zasnąć... ale nie jest źle :)

Zosieńka jest the best :) oczywiście czaruje swoją czuprynką :) próbowałaś jej już robić kitki??? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 12:48

doris85 lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, jeszcze nie. Chybaby ja uwieralo. Cos muszę wymyślić bo powoli jej śwlosy zaczynaja do oczu wpadac.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    A ja miałam sie was zapytać bo dziś Zojka spała i nagle obudziła sie z płaczem takim przeraźliwym nie miglam jej uspokoić przytulalam tulilam a ta płakała tak z łzami po 20 min przeszło jestem ciekawa co mogło jej być pomyślałam ze koszmar może jakis ale kurde co takiego strasznego mogło jej sie przyśnic :/ takim małym dzieciom chyba nie śnią sie koszmary hm...
    Nam też się tak zdarzyło kilka dni temu. Byłam przerażona. 10 minut płaczu ze łzami, takiego płaczu...ze strachu. Co w tych głowkach siedzi...?

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc głównie spędzona na jedzeniu!!! CO się dzieje z tym głodomorem moim? Karmiłam go o 19:00, 19:40, 23:00 (na spiocha), 1:00, 3:00, 6:00, no nie przesadza? A kiedyś przesypiał całą noc. DZiwne.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro dzieciaki tez śnią, to koszmary pewnie też mogą się przyśnić :( dostają bardzo dużo bodźców w ciągu dnia, ze pewnie jakiś zły sen, też się może czasem przypałętać, niestety. Czasem Franek też tak kwili jak spi i nawet robi grymas na twarzy... ewidentnie musi wtedy mu się śnić coś, co nie jest przyjemne.:(

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co mogło ja tak przerazić ??? Co ze cycka nie dostała jej sie śniło czy co bo dorosłemu to koszmar sie śni to zazwyczaj jakis potwór albo smierć bliskiej osoby przynajmniej ja tak mam ale przeciez Zoja nie wie co to potwór ...

• doris85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona sie mogła przestraszyć czegoś nowego, nowego bodźce. Ja jak nad czymś sieintensywnie skupiam to potem mi sie to śni. Moze po protu nie ogarnia tego co sie dzieje wokół.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 13:33

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia Tynek tez jakis wzmożony apetyt ma po pół godziny wisi dzis na cycku i dwa zjada naraz co mu sie nie zdarza moze na koniec skoku tak jest:p

Doris daj znac co powiedział pediatra, a ja odkryłam bio bazar niedaleko mojego domu to tam pójdę i zobaczę co o jak i moze bede tam kupowała i na parze robiła Tymkowi przy okazji naszego obiadu.

U nas najgorsze sa histerie przy cycu zupełnie niezrozumiałe bo mleko jest i leci i czasem je ładnie a czasem masakra:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 16:32

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super z tym targiem masz Kozgo. U mnie tata ma szklarnie wiec latem warzywka będziemy miec;)

dzis maz czekal w kolejce, w galerii dwie godziny, po to zebym tylko miala Internet w Tel... Bo cos tam mialam zablokowane. No ale nikt nie mówil,ze będzie lekko :D

Miriam lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris gitara pomogła bo mój dzis ma taki humor ze masakra płacze i spi i czasem marudzi ehhg

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral hm nie zgodzę sie z tym ze mleko matki jest mało kaloryczne
    "Srednio 75kcal na 100ml, ale przedzial jest miedzy 45-120kcal
    Tluszcz: srednio 4.2g na 100ml, przedzial 2-5g na 100ml.
    W proporcjach tluszcz to srednio 3-5%, ale przedzial jest 1-10%.
    www.kellymom.com/nutrition/milk/change-milkfat.html "

Sinlac ma 417,00 kcal w 100g ale 100g to na porcje chyba nie podawałas tylko jrszCze mniej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo na tym boi bazarze tezę a być. Samego rana pózniej nic nie ma :( kiedys tam jeździłam Le teraz mam sklep eko w Piasecznie ;) i warzywa na zamowienie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam wam napisać moje dziecko jest nie do poznania :) no nie jest to szczyt moich marzeń ale nie jest tez dziś Adolfem :D jest grzeczna i tylko raz na jakis czas drze papuasa :) do tego zaczęła dzis piszczeć i jej sie to podoba hehe

• doris85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze faktycznie cos w tym jest. Zośka sie non stop domaga

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy kolejna histerie przy cycu normalnie jakby go zarzynali :/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przystawiam teraz mała jak zaczyna marudzic czyli co ok 40min i od razu jej sie humor poprawia. Hmm. Przez ostatnie 6 tyg przybrała 1kg. Nie za mało?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Doris przez ostatnie 6tyg 800g o z 75 centyla spadł ma 50 ale pediatra nic nie mowila ze to złe.
    Tymek uspokoił sie i zjadł dwa cyce nie wiem o co ta awantura była. Teraz kapiel i spac.

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ