Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy chrzcimy 10 czerwca.
Potrzebny jest akt urodzenia dziecka i chrzestni musza miec zaswiadczenia ze swoich parafii ze sa wierzący i praktykujacy.
Ps. rodzice nie musza miec slubu ale chrzestni musza byc nieskazitelni (w sensie nie moga byc po rozwodzie, ateisci, zyjacy w otwartym zwiazku itd.)Sassy lubi tę wiadomość
-
Jupik wrote:Jedziemy na tym samym wózku. Noce super. W dzień non stop cyc. Wolne mam jak mąż ja bierze na spacer bo wtedy śpi jak zabita. Nie wiem czy ja przetrzymywać (choć trudno bo 15 min się wydziera ze chce cyca) czy dawać tak jak chce. Dziś była położna- wagę przybiera ciut ponad normę (36 gr na dzień) czyli nie je aż tak bardzo za dużo żeby ją długo przetrzymywać. Ech. Uroki kp. Ale przynajmniej z brzuszkiem 0 problemów-nie ma kolek, prezen, płaczów, a kupy wzorowe. Jakby tylko żarła w dzień mniek byłoby idealnie
I u nas na szczescie nie ma kolek,wiec o tyle dobrze.
W moich stronach ksieza nie chca chrzcic dzieci "nieslubnych" jak to sie brzydko okresla. Nie wiem jak jest w innych regionach. -
sweetmalenka wrote:Darika- pisałaś że kilka mlek już miałaś. To co ile zmieniałas?29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
My mamy już zaklepane 5 sierpnia chrzest kościół i restauracja załatwione. Robiła bym prędzej bo teraz maluszek najwięcej śpi ale czekam na brata z rodziną a oni z Californi muszą zjechać.
Z papierów to Ksiądz tylko chce od chrzestny zaświadczenie od ich parafii.
Mamy się stawić tydzień przed chrztem z dokumentami aktem urodzenia maluszka nasze dowody i zaświadczenia od chrzestnych.Sassy lubi tę wiadomość
-
No z chrzcinami jestem zaskoczona że już tak dużo z was ma poplanowane. Ja najpierw chciałam w przyszłym roku na wiosnę, ale teraz ze względu na okoliczności różne rozważam sierpień lub październik. Tylko nie wiem czy na sierpień zdążę załatwić-jakas knajpę klepnac. W końcu to miesiąc ślubny.
-
nick nieaktualnyJa bym chciała chrzciny robić w czerwcu albo lipcu. Ale jeszcze nic nie zalatwialiśmy. Jak znajdziemy knajpę to będziemy ogarniać resztę. W ubiegłym roku ksiądz zgodził się na chrzest poza mszą w terminie jaki nam odpowiadał, więc liczę na to że w tym roku będzie podobnie.
U nas dzisiaj noc była super. Szymuś przebudzał się tylko na jedzenie, 20 min ssał i spał dalej. Za to od 8 do 15 był nie odkładalny. Gdyby nie pomoc mamy to nie wiem jak bym sobie poradziła ze starszakiem skoro młodszy ciągle na rękach i często przy cycu.Sassy lubi tę wiadomość
-
Ja bym chciala chrzciny w lipcu zrobic, ale nie wiem czy zdazymy wszystko zorganizowac :p
Mialam jechac z chlopakiem na zakupy, ale mnie synek nie puscil...Chcielismy zeby zasnal i został z babcia, ale niestety sie nie udalo bo co zasnal i go odlozylam to sie budzil i musialam cyca dawac wiec w koncu chlopak sam pojechal... -
nick nieaktualnyKiedy u Waszych maluchów zaczęły się problemy brzuszkowe czy kolki? Mój ma tydzień i 3 dni, i póki co nic się nie dzieje. Wiem, że to dość wcześnie, ale u starszaka już było niefajnie w pierwszym tygodniu życia. I teraz łudzę się, że mimo nie stosowania żadnej diety będzie lepiej z brzuszkiem.
-
Dzięki za odpowiedzi
Mam jeszcze jedno pytanie. Jakie smoczki polecacie przy kp? Żeby nie zaburzyły odruchu ssania.
Odkryłam właśnie, że dzisiejsze marudzenie i wołanie o cyca jest spowodowane silnym odruchem ssania właśnie. Mała je w tym momencie koc xd Nie byłam na to przygotowana i nie kupiłam smoka. -
dziś od 17 do 20 znowu krzyki prężenie... wprowadziłam Bebilon Pepti i zaczął ulewać/wymiotować... więc "na kolację" podałam gołe bebiko i zjadł chętnie i bez ulewania,,, Jutro kolejna próba z BP.
najdziwniejsze w tym wszystkim jest to że Gabryś wieczorem po butli zasypia i w nocy budzi się na karmienie (bez marudzenia)(odpukać) a w dzień dramat... nie wiem czy to zmęczenie całym dniem czy co..
-
Czy ktoras z Was podaje lub podawala BioGaję? Podaję 3 dzien dzis i maluch jak do tej pory robil jedna max dwie kupy dziennie, to dzis juz bylo 7, z czego dwie naprawde duze. Wszystkie koloru i konsystencji musztardy, nie biegunka. Zastanawiam sie czy to normalne, czy tak wlasnie sie dzieje, ze jelitka zaczely pracowac?
-
nick nieaktualnyPrzy kp smoczek polecaja Medela Calma.
Ja juz mam dosc. Maluch w nocy nie spi, w dzien nie spi. Lezy i sie wydziera. Jest na moim mleku, przebrany, nakarmiony. Temp sprawdzilam, dalam Sab simplex i dalej placz. Nie wiem jak Wy ale ja od kilku dni mam juz dosc. Nie chce go ciagle brac na rece bo juz sobie nie radze. Czasem nie mam nawet jak isc do lazienki bo rece zajete. -
casteam wrote:Przy kp smoczek polecaja Medela Calma.
Ja juz mam dosc. Maluch w nocy nie spi, w dzien nie spi. Lezy i sie wydziera. Jest na moim mleku, przebrany, nakarmiony. Temp sprawdzilam, dalam Sab simplex i dalej placz. Nie wiem jak Wy ale ja od kilku dni mam juz dosc. Nie chce go ciagle brac na rece bo juz sobie nie radze. Czasem nie mam nawet jak isc do lazienki bo rece zajete.