X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia a to ok :p to masz kawal faceta :) mój tez może miec po tatusiu chudość i brak zainteresowania jedzeniem po tatusiu :p Tesciowa mowila ze cale dzieciństwo walczyła z nim zeby cokolwiek zjadl.

Jupik na wypisie ze szpitala mam ze miedzy 4a 6tyg bioderka. My bedziemy w ponad 5tyg.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda to dobrze. Pomoc jest wazna. Ja nie odmawiam jak koleżanka chce ponosić czy zmienic pieluchę (ja bym obcemu dziecku nie zmienila :p). Mój mąż wraca do pracy w przyszłym tyg i juz się tego boje jak zostane sama :o

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, u mnie w karcie wypisu też jest 4-6, nawet nie zauważyłam wcześniej, dzięki.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bioderka beda w trakcie 7 tyg, wiec jak na nfz to nienajgorzej :)

Ja przez pierwszy tydzien w domu bylam sama,w drugim maz mial urlop i dobrze, ze akurat wtedy bo sama bym sobie nie poradzila, to byl najgorszy czas jesli o corke chodzi. Teraz maz tez juz pracuje a Zosia zrobila sie spokojniejsza :) lepiej spi, ladnie je i dzis juz druga kupe zrobila :) takze regularne i dluzsze posilki to chyba podstawa, bo wczesniej jadla co chwile a po kilka lykow. Teraz troche sie wybudza,przelozylam ja na plecki i w koncu nie protestuje, jestem w szoku :)

• darika Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal uczymy się zasypiania w łóżeczku i idzie nam coraz lepiej, choć protesty się zdarzają. Najważniejsze to się nie złamać jak dziecko marudzi (no chyba, że rozdzierająco płacze to biorę ją na ręce i jak się uspokoi to znów odkładam).

Teraz śpi sobie...w kuchni przy włączonym okapie :-P. Czy u was sprawdzają się szumy? U nas Szumiś może sobie spadać (żaden rodzaj szumu nie pasuje), ale za to okap jest rewelacyjny! Jeszcze nie było sytuacji, żeby przy nim się nie wyciszyla. Chyba nagram go na telefon i może potem będę puszczać w kryzysowych sytuacjach poza domem :-P.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z 56 powoli też już Amelka wyrasta. A 56 z Pepco to już nie zakladamy bo za krótkie i za ciasne :-P. Zaczynamy używać body 62 ale jeszcze trochę rękawki za długie, no i trochę luźne.
    W tamten wtorek mój klocuszek ważył już 3900, wiec teraz to już spokojnie ponad 4 kg. Jejku, jak te dzieciaczki szybko rosną...

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uzywamy szumów. Jak probuje go uspokoić to robię takie ciiiiiiii dłuższe, prawie szumie wtedy:p Chciałabym aby zasypial sam bez takich "sztucznych" szumów bo potem będzie tylko gorzej. Ściągnęłam sobie na kom różne szumy i mam w razie czego. Widzę najlepsze dla niego sa naturalne dzwieki z pokoju, muzyka w tle, rozmowy, pralka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 12:20

dqprqps6kaqxmc83.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    My nadal uczymy się zasypiania w łóżeczku i idzie nam coraz lepiej, choć protesty się zdarzają. Najważniejsze to się nie złamać jak dziecko marudzi (no chyba, że rozdzierająco płacze to biorę ją na ręce i jak się uspokoi to znów odkładam).

Teraz śpi sobie...w kuchni przy włączonym okapie :-P. Czy u was sprawdzają się szumy? U nas Szumiś może sobie spadać (żaden rodzaj szumu nie pasuje), ale za to okap jest rewelacyjny! Jeszcze nie było sytuacji, żeby przy nim się nie wyciszyla. Chyba nagram go na telefon i może potem będę puszczać w kryzysowych sytuacjach poza domem :-P.

U nas tez szumiś się nie sprawdził , działa tez tylko okap Haha najlepszy uspokajacz nawet jak już się mała rozkręci mocno z płaczem. A my nosimy jeszcze rozmiar 50, z pepco 56. Powoli w niektóre rzeczy 56 zaczynamy wchodzić ,także mamy kruszynkę . Chociaż tydzień temu ważyła 3700 , wiec myśle , ze już do 4kg może dobijać :)

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Z 56 powoli też już Amelka wyrasta. A 56 z Pepco to już nie zakladamy bo za krótkie i za ciasne :-P. Zaczynamy używać body 62 ale jeszcze trochę rękawki za długie, no i trochę luźne.
    W tamten wtorek mój klocuszek ważył już 3900, wiec teraz to już spokojnie ponad 4 kg. Jejku, jak te dzieciaczki szybko rosną...
    Zaczynam wam zazdrościć maluchów. Mi wychodzi 5,4 kg i 60 cm. W tym połowa ciuchów w rozmiarze 62 jest za mała. Za tydzień mamy wizytę u pediatry, to się zobaczy ile jest faktycznie (przyrosty na moje oko wynoszą 400g/tydz.)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Zaczynam wam zazdrościć maluchów. Mi wychodzi 5,4 kg i 60 cm. W tym połowa ciuchów w rozmiarze 62 jest za mała. Za tydzień mamy wizytę u pediatry, to się zobaczy ile jest faktycznie (przyrosty na moje oko wynoszą 400g/tydz.)

Duza dziewczynka! :)
    Moj to mikrus, maly po mnie, chudy po tacie ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    U mmie to samo. 5.4kg i 60 cm. Ciuszki od urodzenia 62.

Ja po usg bioderek. My robilismy przed 4 tygodniem. Nie idzcie miedzy 6 a 12 bo to pozno... Tak najlepiej do 8 tyg.

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas USG bioderek wyjdzie równo kiedy mały skończy 6 tyg taka wyszła data na NFZ :)
    U mnie np ubranka na 62 są luźne ale na długość dobre bo mały jest długi a nie gruby ;)
    No rosną te nasze malenstwa
    Ja zauwazylam ze małemu oczko lzawi jedno i dzis miał lekko napuchniete przemywam solą fizjologiczna mam nadzieję ze pomoze.
    Co do zasypiania mały zasypia bez większego problemu i nie potrzeba mu szumów tylko czasem zasnie szybko mocnym snem a czasem drzemie i jak smoczek wypadnie to awantura ale sen lekki ma po tatusiu ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na razie jeszcze 56tki cały czas na chodzie :) Mała ma obecnie 3850g :)

Szumiś się sprawdza, ale jak nie jest mocno pobudzona. Jak ma kryzys to szumiś może się w nos pocałować ;) Ostatnio ma właśnie takie kryzysy... co dzień około 19:30 zaczyna się awantura i kończy koło 22... nie wiem czy to kolki, czy jakieś wieczorne przesilenie ją dopada, ale spokojnych wieczorów to my z mężem ostatnio nie mamy, tylko z rąk do rąk sobie ją podajemy, żeby to drugie mogło ochłonąć.

USG bioderek mamy w 5 tygodniu życia, czyli już za tydzień.
    W sobotę Bianeczka ma już miesiąc - kiedy to zleciało...

U mnie mąż teoretycznie już od tygodnia jest w pracy, a praktycznie tak się składa, że był tylko raz bo ciągle pracuje zdalnie, także mam go w domu pod ręką w razie w. Chociaż w dzień akurat malutka jest aniołkiem raczej.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsze ubranka robia sie w dlugosc za male a tak to szerokie wszystkie :) corka jest szczupla a dluga. Pieluchy zaczelam zakladac 2 juz i sa wygodniejsze jak dla mnie.

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój mała klusia , urodzil sie 3740g :D je cyca a po cyckach jeszcze 60ml mm :P

xk81pfk.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tydzień temu ważył 3330g. A urodził się z wagą 2850 i spadł do 2570

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • darika Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na usg umówiłam nas 11 maja, czyli w przyszły piątek. Prywatnie.

Dzisiaj ciężki dzień mamy. Mała od rana marudna. Je co 2h, zasypia na max 30 min i pobudka. Dopiero teraz śpi godzinę. Wystawilam ja na dwór. Ale coś się już kręci... Dobrze, że jutro dzień wolny i mąż będzie w domu.

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzień dziś dobry, mały cały dzień na dworze tylko je i śpi :) miał półtorej godziny aktywności w domu tzn ja sprzątałam a on leżał patrzył się i słuchał disco polo hehe :) teraz po spacerze śpi dalej a ja mam czas na kawkę i relaks. nocka też była ok, tylko 1,5 godz dokuczał, ale nad ranem jak usnął przed 6 to do 8:30 spaliśmy :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Trochę mnie tu nie było, ale uczylismy się obsługi naszego małego szkraba :)
    Jestem w szoku ze mam tak grzeczne dziecko, żadnych awantur nie robi, tylko na pełną pieluszke marudzi i na jedzenie oczywiście :) jest karmiony piersią na żądanie, sam ładnie co 3h wola :) kąpiele uwielbia, zasypia w łóżeczku sam, a czasami na mnie lub na Tatusiu ale to już nasza potrzeba, żeby go sobie potulic :D mleka mam tyle, że leci ze mnie ciurkiem, bez wkładek się ruszyć nie mogę, dla synka to za dużo dlatego muszę też odciągać, nawet nie kupiłam laktatora przed porodem i Mąż latał kupować jak dostałam nawał w 5 dobie.
    U nas Miś szumis i te inne grające rzeczy za bardzo się nie sprawdzają, mały lubi po prostu jak się do niego gada i opowiada :)
    Ciężko było po cc, ale już doszłam do siebie w pełni i cieszymy się sobą :)

gg646iye46nicebi.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyslalam meza po rajstopki dla corci,bo chcialabym w koncu jakas sukienke jej zalozyc i tak leze sie zastanawiam z czym on wroci :D

‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ