X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pamietam, ze któraś z Was pisala, ze mkala jakby przerwe w krwawieniu pologowym..Jak to wygladalo? Bo ja juz nie krwawilam od prawie 2 tygodni, a tu dzisiaj znowu troche krwi sie pojawilo..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Dziewczyny, pamietam, ze któraś z Was pisala, ze mkala jakby przerwe w krwawieniu pologowym..Jak to wygladalo? Bo ja juz nie krwawilam od prawie 2 tygodni, a tu dzisiaj znowu troche krwi sie pojawilo..

Ja tak mialam. Myslalam, ze to koniec,bo juz tylko zolty sluz zostal a nagle przyszlo znow krwawienie, alr niwielkie. Odtatnio sie to powtorzylo, nawet nie wiedzialam, czy wypada tak isc do lekarza,ale to tylko takie minimalne plamienia. Lekarz powiedziala, ze to moze jeszcze sie tak chwile utrzymywac i zeby sie nie martwic.

• acygan Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle ze u mnie najdluzsza przerwa to byla tydzien miedzy krwawieniami. Moze u Ciebie to miesiaczka juz?

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam juz tylko kropelkę zoltej wydzieliny albo i nic w ciagu dnia a tu nagle najpierw brazowa plamka, następnego dnia wieksza, potem plamy krwiste a potem okres rozkrecil sie na całego. Także moze miesiaczka?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była przerwa w pierwszym miesiącu ok tyg. (Kp wiec na okres za wcześnie) Poźniej wypadł skrzep i sporo krwii poleciało. Jeszcze przez tydz krwawiłam (plamilam krwią) i poźniej już było tylko żółte brudzenie.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po dziwnej nocy.
    Kostek jak zawsze co 1.5 godziny się budził na jedzenie o 5 do 6:30 nie spał.
    A starszak raz płakał w nocy noni tu mi się coś dziwnego przytrafiło. Słyszę że płaczę chce się ruszyć ale nie panuje nad własnym ciałem nie mogę się ruszyć ani ręką ani noga no nic chce chociaż krzyknąć że idę ale nie mogę leżę jak sparaliżowany masakra jakaś nie wiem ile to trwało dla mnie wieki ale chyba w końcu się obudziłam i wstałam biegiem do starszaka.
    Ogólnie wstałam po 5 wypiłam kawę w łóżku z Kostkiem obok a jak zasnął to poszłam spać razem z nim. Mam nadzieję że w następnym tygodniu M nie będzie miał dodatkowych nocek a starszak pójdzie do żłobka.
    PS. Kostek wczoraj nie spał od 15:30 do 22co mu się przysnelo to 5 min i oczy w 5 złotych.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przetrwałam noc, mimo wysokiej gorączki ponad 39 udało się bez podawania leków zbijać temperaturę. Teraz póki co jest w lepszym humorze niż wczoraj. Emi póki co się trzyma (ma trochę zapchany nos, ale zaraz zrobię inhalacje tylko muszę znaleźć nową maseczkę itp, choć nie jestem pewna czy ma katar czy to resztki mleka... Jednak wolę nie czekać aż się rozwinie.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do krwawienia to u mnie skończyło się ok 3 tyg po porodzie potem śluz żółty, teraz w sumie już nic nie leci, więc może @ niedługo, ja nie kp więc powinno być szybciej chyba.
    i po tyg kolejny 1 kg mniej :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mojej pannie coś się odmieniło i czasami w dzień zasypia ze smoczkiem w buzi, np dzisiaj. Ale jak jej wypadnie (wypychnie?) to zaraz płacze. Muszę podejść, dać jej smoczka o zasypia od nowa. Wasze dzieciaczki też tak mają / miały?

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka spoko, standardowo pobudka o 3:30 i 6:30. Ostatnio mam tak mocny sen, że ciesze sie, że mąż czuwa.. bierze ją na przewijak jak zaczyna pojękiwać, a dopiero później mnie wybudza na karmienie :)

U mnie połóg już się zakończył. Od tygodnia nie mam już żadnych plamień, a na końcówce faktycznie były żółte. O okresie narazie nie myślę, biorąc pod uwagę, że karmię piersią licze, że za szybko się nie pojawi ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie. Mydlalam, ze tylko nocka taka byla ale teraz to samo. Corka budzi sie po niecalej godzinie, placze bo glodna, daje jej cyca a ona zasypia i tak w kolko. Co sie dzieje? Dlaczego ona nie moze zjesc raz a porzadnie? Bierze doslownie kilka lykow i za chwile znow placz do jedzenia. Noe rozumiem tego ale i te zaczyna mnie to troche wkurzac. Boje sie, ze i pokarm powoli zacznie zanikac, jak ona bedzie zglaszac tylko takie zapotrzevowanie.

• Katy Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, ze ja wlasnie tez karmie piersia wiec chyba na okres za wczesnie..No nic, zobacze czy sie rozkreca cos czy nie. A u Was ten "nawrot" byl z lekkim bolem brzucha? Bo mnie tak pobolewal wiec myslalam, ze to okres, ale teraz juz nie boli, a normalnie przy okresie by sie to nasilalo...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Tylko, ze ja wlasnie tez karmie piersia wiec chyba na okres za wczesnie..No nic, zobacze czy sie rozkreca cos czy nie. A u Was ten "nawrot" byl z lekkim bolem brzucha? Bo mnie tak pobolewal wiec myslalam, ze to okres, ale teraz juz nie boli, a normalnie przy okresie by sie to nasilalo...
    Bezboleśnie, ale ja nie miałam wcale bólu w połogu. Tylko zaraz po porodzie przez2-3 h. W tamtej ciąży okres się pojawił miesiąc po połogu, czyli w 3 miesiącu po porodzie i był regularny jak w zegarku od tamtej pory :( Dlatego przypuszczam że lada moment może się pojawić, oby tylko nadal był bezbolesny...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Dziewczyny ratujcie. Mydlalam, ze tylko nocka taka byla ale teraz to samo. Corka budzi sie po niecalej godzinie, placze bo glodna, daje jej cyca a ona zasypia i tak w kolko. Co sie dzieje? Dlaczego ona nie moze zjesc raz a porzadnie? Bierze doslownie kilka lykow i za chwile znow placz do jedzenia. Noe rozumiem tego ale i te zaczyna mnie to troche wkurzac. Boje sie, ze i pokarm powoli zacznie zanikac, jak ona bedzie zglaszac tylko takie zapotrzevowanie.
    Skok?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Ostatnio mojej pannie coś się odmieniło i czasami w dzień zasypia ze smoczkiem w buzi, np dzisiaj. Ale jak jej wypadnie (wypychnie?) to zaraz płacze. Muszę podejść, dać jej smoczka o zasypia od nowa. Wasze dzieciaczki też tak mają / miały?

u nas tak jest cały czas, jak zaśnie ze smoczkiem a nie uśnie mocno i mu wypadnie to się budzi, najgorzej jest w nocy jak tak zasypia/nie zasypia. taki urok dawania smoczka jednak tu jest minus,

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny

Mam do Was pytanie czy kazda z Was dostala od pediatry skierowanie na usg bioderek? bo mi pediatra nie dal bo powiedziala, ze narazie jest ok i nie trzeba...martwie sie tym bo wszedzie czytam,ze to obowiazkowe i niewiem;((

• acygan Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamii89 wrote:
    Czesc Dziewczyny

Mam do Was pytanie czy kazda z Was dostala od pediatry skierowanie na usg bioderek? bo mi pediatra nie dal bo powiedziala, ze narazie jest ok i nie trzeba...martwie sie tym bo wszedzie czytam,ze to obowiazkowe i niewiem;((

Dostalam od razu na wizycie patronazowej. A moze jemu chodzilo o to, ze trzrba zaczekać do 6 tygodnia. Ale nie wzial pod uwage, ze na nfz trzeba troche poczekac.

Kinga bardzo mozliwe, to juz czas na nia. No i wciaz czekam na te usmiechy. Urodzila sie 10 dni przed terminem, wiec kdiazkowo poeinna miec skok w 6 tyg,jutto skonczy piaty.

• Sylwia95 Nowa

Wysłany: 18 maja 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) my dzis mamy 4 tygodnie i wlasnie po wizycie poloznej waga 4.5 kg :) czyli przybral 900g w 3 tyg. Karmimy sie piersia +60ml mm. W nocy karmienie mniej wiecej o 23/2:30/6:30. W dzień jest aktywny około 7 godzin :) Czasem mamy tylko problem w kupą a tak to dziecko anioł tfu tfu :D

• tanith Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Pierwsze ??? Jestem w szoku :) jak ja bym tak chciala :) moja jak sie obudzila przed polnoca tak potem co chwile i non stop stekala, malo co jadla.
    Zaczelam znowu karmic ja na lezaco, bo tylko w tej pozycji potrafie prawidlowo ja przystawic i od razu slychac, ze nie zasysa tyle powietrza. Problem mam tylko z tym, ze ona nadal mi odchyla glowe do tylu i nawet w tej pozycji przrz to sie odrywa. Ale mam nadzieje, ze teraz juz będzie tylko lepiej.

Acygan moja tez tak robi czesto glowka. W ogole ona nie miala jeszcze nawet 2 tygodni a wysoko i dlugo potrafila trzymac podnirsiona glowke jak lezala na brzuchu. Ostatnio wyczytalam, ze to nie dobrze, ze to wcale nie jest dziecko takie silne tylko moze byc wzmozone napiecie miesniowe. 24tego ide prywatnie na konsultacje do neurologa pediatry. Wole to sprawdzic i wyjsc na przewrazliwiona mamuske niz odpokac, cos by wyszlo np za pare miesiecy.

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Dostalam od razu na wizycie patronazowej. A moze jemu chodzilo o to, ze trzrba zaczekać do 6 tygodnia. Ale nie wzial pod uwage, ze na nfz trzeba troche poczekac.

Kinga bardzo mozliwe, to juz czas na nia. No i wciaz czekam na te usmiechy. Urodzila sie 10 dni przed terminem, wiec kdiazkowo poeinna miec skok w 6 tyg,jutto skonczy piaty.
    Z tymi ramkami różnie bywa. Wydaje mi się że Emi dzis się zaśmiała na głos (w trakcie snu), No chyba ze to było bulgotanie z powodu kataru... lub ja mam omamy słuchowe, do tego gadała sobie z zabawką na łóżeczku, próbowała ją złapać itp, czyli jakby był jakiś skok, tylko ja go nie zauważyłam? Sama nie wiem co o tym myśleć. U Sary skoki były bardzo odczuwalne, nie mieliśmy wątpliwości, że coś się dzieje, a z tą póki co jest dość lajtowo (nie żebym narzekała z tego powodu :D)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 1054 1055 1056 1057 1058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ