X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis super poranek bo maly w humorze :) zjadl o 5:30 i lezal gadal smial sie prawie do 7 potem drzemk i kolejne karmienie i znowu gadanie usmiechy. Teraz spi na dworze :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja nadal sie nie usmiecha :( zastanawiam sie czy to normalne

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    A moja nadal sie nie usmiecha :( zastanawiam sie czy to normalne
    Ksiązkowo dzidzia "powinna" miedzy 4 a 6tyg. Moj niby zaczal jak mial 5 tyg czyli tydzien temu ale tych usmiechow jest malutko, 2-3 na dzien, czasami w ogole nie widze. Takze na spokojnie. Kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie.

Moj znowu ma jakas faze na darcie sie bez przyczyny - od kilku dni tak jest. Wyspany, nakarmiony, przewiniety, wytulony, wycalowany i wyje :/ juz nie wiem co robic. Gorączki nie ma, na chorego nie wygląda. Miedzy 8 a 16 spi mało, a potem po 16 spi miedzy karmieniami po 4-5 godzin. Nie wiem co mu sie dzieje :/

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pneumokoki chciałabym w ogóle olać.

Moja Lilia ewidentnie po drugim skoku - zaczęła się dużo więcej uśmiechać i to pełną buzią, w tym raz na głos <3 do tego zaczęła nas rozpoznawać - dziś przy porannym karmieniu co chwilę obracala się do męża, który jeszcze spał, później to samo jak już wszyscy wstalismy aż podeszłam z nią do męża, bo marudzila mi na rękach a ona przechylila się cała w str męża i wyciągnęła rączkę <3 wziął ją na ręce i dopiero się uspokoiła :D

Acygan moja też się nie śmiała jeszcze jak była w tym tyg co Twoja :D może sporadycznie do pluszaka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 14:58

Katy, edwarda20 lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czyli raczej jak juz lepsze jest 5w1 niz 6w1? W tym tygodniu musze podjac decyzje i dalej sie zastanawiam miedzy tymi dwoma...

Zapisalam sie za tydzien na te bioderka- w ktorym tygodniu Wy macie usg Waszych maluszkow?Czy ktores z Was wyszlo cos nie tak na tym usg?

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamii89 wrote:
    Dziewczyny czyli raczej jak juz lepsze jest 5w1 niz 6w1? W tym tygodniu musze podjac decyzje i dalej sie zastanawiam miedzy tymi dwoma...

Zapisalam sie za tydzien na te bioderka- w ktorym tygodniu Wy macie usg Waszych maluszkow?Czy ktores z Was wyszlo cos nie tak na tym usg?

Wedlug mnie lepsze sa te standardowe.

Bioderka mial w 5tyg i 4dniu.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepie podstawowymi. A pneumokoki to sa chyba juz w tych obowiazkowych teraz. My idziemy na szczepienie w 8 tyg.

Bioderka mamy w 7 tyg. Fizjoterapeutka nam przy okazji sprawdzila ostatnio i mowila, ze na jej oko jest wszystko ok,ale zobaczymy co lekarz powie.

• Katy Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bioderka bedziemy miec w 6tyg i 4 dniu ;)

Dalej mam to dziwne krwawienie, wczoraj ustalo, w nocy znowu bylo sporo, znowu pare godzin przerwy i teraz jest:/ Denerwuje mnie to juz...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepię 6 w 1 tak szczepilam starszaka i znosił dobrze więc teraz idę tak samo przy okazji pneumo bo obowiązkowe i rotawirus.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepie na te podstawowe pneumokoki juz sa obowiazkowe. Rotawirusy nie szczepie.

Usg bioderek mamy rowno w 6 tyg. Idzieny w sob :)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepie podstawowymi szczepionkami.

Malamii co do usg bioderek to moja pierwsza corka miala powazna dysplazje leczoną szyną Koszli przez 7 tygodni.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas uśmiecha się kilkanascie/ kilkadziesiąt razy dziennie. Szczególnie na mnie reaguje. Przecież w końcu matka jest ciągle:D
    Dziewczyny... Czy którąś ma może fotelik samochodowy besafe Izy sleep ? Bo zastanawiam się nad nim

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas ostatnio na forum mniej bo w sumie jakoś mało jestem przed kompem ;)
    Malutka ma teraz wspaniały czas ciągle się uśmiecha, guga, w nocy śpi bardzo ładnie. Nawet wieczory, w które wcześniej marudziła śpi, a my z mężem mamy czas dla siebie.
    Tylko mój organizm zrobił mi psikusa i prawdoppdobnie mimo karmienia piersią rozkręca mi się okres :/ Wczoraj po 1,5 tygodnia od zakończenia odchodów połogowych zaczęły mi się jakieś plamienia, dziś kontynuacja plamień i do tego ból podbrzusza typowo okresowy... Czytałam, że 10% kobiet karmiących dostsje miesiączkę w 2-3 miesiącu po porodzie, ale mimo to mam jakiś niepokój, że może coś złego się zadziało, jakiś szew nie spoił rany dobrze... Wizyta u ginekologa dopiero na za tydzień... jestem ciekawa jak mi się sytuacja rozkręci.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jednak pojechaliśmy do szpitala po mykostatyk na te pleśniawki (zbyt szybko się rozprzestrzeniają i wit c była za słaba). W drodze powrotnej poszliśmy pozwiedzać okolicę i okazało się że totalnie nie mam kondycji. Pewnie moje przeziębienie też się dołożyło, ale nim się wdrapaliśmy z wózkami na tę górę, to myślałam że ducha wyzionę. Jednak jestem nizinnym stworzenieniem... Pierwszy raz pchałam gondolę pod takim kątem (ok 30 st i tak z 2 km pod górę, a później z górki, gdy musiałam biec za wózkiem bo nie byłam w stanie go wyhamować...)

Z nowości u Emi, to już całkiem dobrze rozpoznaje ludzi i otoczenie. Jak chcemy zrobić coś czego nie chce, to od razu minka „podkowa”, a jak robimy to na co ma ochotę, to się szeroko i długo uśmiecha. Do tego oczy już jej dzałają dość skoordynowanie (już wcześniej wodziła wzrokiem za przedmiotami, ale robiła to dużo wolniej, a teraz jest reakcja natychmiastowa, nawet za szybko przemieszczającymi się przedmiotami. Guga też jakby bardziej świadome, wcześniej gugala jak miała ochotę, a teraz za każdym razem odpowiada, jak się do niej ktoś odezwie. Jej ulubiona piosenka ( lek na całe zło) to halleluja w wersji zaśpiewanej przez A. Burkę, okaleczona moimi możliwościami wokalnymi ;). Starsza znów w tym okresie miała zajawkę na Yesterday... Jednym słowem jest już taka dość kontaktowa.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga to mam nadzieje ze szybko zejdą pleśniawki.
    A z kondycją na bank przeziebienie nie pomaga ja po schodach w domu teraz zipie a było normalnie.

Kinga. lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja właśnie piję szybką kawę i biorę się za prasowanie póki maluch sobie śpi :)
    zauważyłam u małego więcej krostek na policzku, chyba te trądzikowe. macie na to jakieś sposoby? czytałam że niby na to nic się nie robi, samo przejdzie. przemywam małemu raz dziennie buzię wodą z nadmanganianem potasu. ale nie wiem czy to pomaga, raz schodzi, raz jest kilka nowych.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas problemy brzuszkowe trwaja, mala ciagle steka, teraz zrobila duza kupe i slodko zasnela. O tyle dobrze,ze nie placze przy tym.
    Druga noc z rzedu ladna. Zasnela okolo 22 i budzilam ja o 2.30 bo juz sie krecila,wiec na szybko pielucha, co by placzu nie bylo.

Agusia u nas tradzik tez byl silny,az sie zastanawialam czy to na pewno tradzik i czy isc do lekarza. Ale z czola juz zeszlo z policzkow powoli tez schodzi,ale jeszcze pewnie to potrwa. Prawie trzy tyg juz go mamy. W dodatku zrobily sie malutkie krosteczki na uchu i glowce,ale nie eyglada to jakos zle,taka po prostu drobniutka kaszka. Kupy sa zolte,zapach raczej normalny, wiec mysle,ze wszystko ok.

• Katy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Nas ostatnio na forum mniej bo w sumie jakoś mało jestem przed kompem ;)
    Malutka ma teraz wspaniały czas ciągle się uśmiecha, guga, w nocy śpi bardzo ładnie. Nawet wieczory, w które wcześniej marudziła śpi, a my z mężem mamy czas dla siebie.
    Tylko mój organizm zrobił mi psikusa i prawdoppdobnie mimo karmienia piersią rozkręca mi się okres :/ Wczoraj po 1,5 tygodnia od zakończenia odchodów połogowych zaczęły mi się jakieś plamienia, dziś kontynuacja plamień i do tego ból podbrzusza typowo okresowy... Czytałam, że 10% kobiet karmiących dostsje miesiączkę w 2-3 miesiącu po porodzie, ale mimo to mam jakiś niepokój, że może coś złego się zadziało, jakiś szew nie spoił rany dobrze... Wizyta u ginekologa dopiero na za tydzień... jestem ciekawa jak mi się sytuacja rozkręci.

Mialam dokladnie tak samo :/ Dalej nie jestem pewna czy to okres czy dalsza czesc pologu...Pojde chyba w tym tygodniu do lekarza prywatnie bo do mojego sie nie dostane wczesniej na pewno...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to bylo kiedys ze szczepionkami? W sensie te pare lat temu? Byly te standardowe i te skojarzone 5w1 i 6w1. I dodatkowo mozna bylo kupic pneumokoki i rotawirusy?

Bede szczepic na pewno standardowymi ale zastanawiam sie bardzo nad tymi pneumokokami. Totoro wrzucila ostatnio ten artykul, ktory namieszal mi w glowie. Z niego wynikalo (jesli dobrze zrozumialam), ze te pneumokoki bezplatne maja mniej syfu w sobie. Ale znowu w innych panstwach sa wycofane, wiec z jakiegos powodu muszą byc... Co robic? co robic?

Nie szczepicie na rotawirusy dlaczego?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda jak poczytasz na wszystko znajdziesz za i przeciw i tu jest najwieksza dla mnie bolączka.

Ja szczepie tak samo jak starszaka 6w1 bo nie jestem w stanie znieść płaczu dziecka i tylu wkłóć co przy bezpłatnych.
    Pneumokoki teraz sa bezpłatne i obowiązkowe wiec szczepie tym co dają.
    Rotawirus jest podawany do ust i ja szczepie, sama przechodzę każda jelitówke bardzo ciężko ( w tej ciąży miałam 3 razy) i jeśli chociaż trochę pomoże to co tam szczepie.

Sztarszaka tak szczepiłam znosił dobrze nic się nie działo więc idę tym samym torem.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 1060 1061 1062 1063 1064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ