WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja cały czas jestem z wami choc więcej czytam niż pisze. Mieliśmy komunie stąd moja nieobecność. Teraz trwa biały tydzień i mam takie wrażenie że to nigdy sie nie skończy. Najpierw 3tygodnie prób w kościele, potem komunia teraz biały tydzień później jakaś pielgrzymka eh dużo tego. Co do mojego szkraba to wg niego wszystko jest feee, wózek feee, aute feee nawet często cycki feee. Mamy taki.problem z karmienie ( nie zawsze zaznacze) że mały fisiuje i ryczy i wygina sie przy cycku. Wczoraj przeszedł samego siebie. Zjadł 2 minuty i ryk no ale doslownie jakby go cos ugryzlo
    Rozsebralam go bo pomyślałam że może jakas mrówka czy coś, no ale nic nie było. Podaje pierś i ryk, biore na rece uspokajam i patrze że szuka no to podaje znów pierś i rykn wiec znów tule uspokajam a on szuka, podaje butelke i ryk (a przy poprzednim karmieniu piersi nie chcial za to butle owszem) no nic uspokajam a on szuka to se Mysle może smoczek, podaje i ryk. Nie no oszaleje. Po 1.5 godzinie noszenia, kombinowania chwycił pierś i ładnie zjadł...niestety często tak u nas

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Dziewczyny ja cały czas jestem z wami choc więcej czytam niż pisze. Mieliśmy komunie stąd moja nieobecność. Teraz trwa biały tydzień i mam takie wrażenie że to nigdy sie nie skończy. Najpierw 3tygodnie prób w kościele, potem komunia teraz biały tydzień później jakaś pielgrzymka eh dużo tego. Co do mojego szkraba to wg niego wszystko jest feee, wózek feee, aute feee nawet często cycki feee. Mamy taki.problem z karmienie ( nie zawsze zaznacze) że mały fisiuje i ryczy i wygina sie przy cycku. Wczoraj przeszedł samego siebie. Zjadł 2 minuty i ryk no ale doslownie jakby go cos ugryzlo
    Rozsebralam go bo pomyślałam że może jakas mrówka czy coś, no ale nic nie było. Podaje pierś i ryk, biore na rece uspokajam i patrze że szuka no to podaje znów pierś i rykn wiec znów tule uspokajam a on szuka, podaje butelke i ryk (a przy poprzednim karmieniu piersi nie chcial za to butle owszem) no nic uspokajam a on szuka to se Mysle może smoczek, podaje i ryk. Nie no oszaleje. Po 1.5 godzinie noszenia, kombinowania chwycił pierś i ładnie zjadł...niestety często tak u nas
    A na pewno z brzuszkiem/refluksem ok? Starsza czasem robiła takie akcje (pomagało karmienie na stojąco, w ruchu), albo na leżąco (bez dotykania brzucha). Czasem też zbyt głodne dzieci są tak niecierpliwe że mają problem z jedzeniem i dopiero jak zaspokoją pierwszy głód, to się uspokajają. Daj znać, jak rozkminiła swoje dziecko o co chodziło.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, nie ma refluksu? U mnie tak było coraz częściej, narastało aż obecnie jesteśmy na butli bo jednak troche jest spokojniejsza przy jedzeniu. Za to zaraz po odstawieniu jest płacz i prężenie. Normalnie serce sie kraje. I ciągle wzdęta mimo gimnastyki brzucha, mleka antywzdeciowego. I ostatnio kupy zielone robi a bąki to takie smrodliwe...No coś ewidentnie jej nie gra w tym brzuszku.

Wiem Edwarda ze Debridat jest silniejszym lekiem, w koncu jest na recepte, ale ciągle myśle jak moge jej pomóc. Może to by chociaż złagodziło objawy. 6.06 idziemyna pierwsze szczepienie to zastanawiam sie czy nie przycisnac lekarke zeby zapisala. Tylko zeby łaskawie dała :/

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanith wrote:
    No właśnie, nie ma refluksu? U mnie tak było coraz częściej, narastało aż obecnie jesteśmy na butli bo jednak troche jest spokojniejsza przy jedzeniu. Za to zaraz po odstawieniu jest płacz i prężenie. Normalnie serce sie kraje. I ciągle wzdęta mimo gimnastyki brzucha, mleka antywzdeciowego. I ostatnio kupy zielone robi a bąki to takie smrodliwe...No coś ewidentnie jej nie gra w tym brzuszku.

Wiem Edwarda ze Debridat jest silniejszym lekiem, w koncu jest na recepte, ale ciągle myśle jak moge jej pomóc. Może to by chociaż złagodziło objawy. 6.06 idziemyna pierwsze szczepienie to zastanawiam sie czy nie przycisnac lekarke zeby zapisala. Tylko zeby łaskawie dała :/
    Tanith my byliśmy u pediatry gastrologa. Troche sie jej dziwie ze zapisala tak silny lek, bo jak czytam to u nas nie jest tak zle. Maluch kolki mial ale na ogol rano i konczyly sie po kilku- kilkunastu atakach wycia, ale udalo sie go za każdy razem uspokoic i w końcu przechodzilo. Wiec nie jest zle. Mysle ze Twojemu bobasowi by pomógł. Na wątku 1trymestr- Staraczki grupa wsparcia jest dziewczyna o nicku Lilianap i ostatnio pisala ze podaje dziecku i jest lepiej. Moze napisz do niej?

tanith lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie są objawy refluksu? Byłam u lekarza mówiła o tych akcjach ale słowem nie wspomniała o refluksie. Mały czasem coś tam zwróci ale nie że przy kazdym posiłku czasem raz czasem 2 razy dziennie. Za to mamy problem z kupami robi samą wodę raz na kilka dni

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    A jakie są objawy refluksu? Byłam u lekarza mówiła o tych akcjach ale słowem nie wspomniała o refluksie. Mały czasem coś tam zwróci ale nie że przy kazdym posiłku czasem raz czasem 2 razy dziennie. Za to mamy problem z kupami robi samą wodę raz na kilka dni
    Najbardziej widocznym objawem refluksu jest taki ruch połykania. Jakby dziecko jadło, ale teoretycznie nie ma nic w buzi. Jest też refluks utajony (dziecko wtedy nie ulewa, ale ciągle ma „zgagę” bo przełyk drażnią kwasy żołądkowe. Pediatra córki twierdziła ze b.duzo dzieci ma refluks w pierwszych 3 miesiącach(traktują to jako fizjologiczne i nie leczą), bo niedomyka się dziecku zwieracz w żołądku. W pl z tego co mi mówiły koleżanki zwykle się łagodzi objawy. Najlepiej pójść do dobrego gastroenterologa by zrobił badania, bo szkoda by się dziecko tak męczyło. Te wodniste kupy to też nic dobrego jeśli trwa to długo. Może ma infekcje rotawirusowe po szczepieniu albo z innego źródła. Porób zdjęcia i skonsultuj to z lekarzem

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz piszecie o tym refluksie i zastanawiam się czy moja Mała nie ma. Kurde, nie chce jej szukać choroby na siłę. Ale często awanturuje mi się przy jedzeniu (zmienialam smoczek, butelki, pozycję karmienia, plesniawki wykluczone), widzę, że jest głodna ale jak zaczyna jeść to zaraz płacze jakby coś ją bolało i muszę nieźle się nagimnastykowac, żeby ją nakarmić. Ostatnio najlepiej na stojąco. Nie zdarza się to zawsze ale często, moim zdaniem zbyt często. Widzę też jakby miała coś w buzi, mlaska i się krzywi. Czasami jest też tak, że nie ma mleka w buzi i po chwili się pojawia (jakby się cofnelo) i Mała zaczyna wtedy marudzić, denerwować się. No i w ogóle jest dość drazliwa, szczególnie jakiś czas po jedzeniu zanim zaśnie. Chyba wybiorę się z nią do pediatry, niech oceni...

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcielismy isc dzisiaj na lody, w samochodzie wrzask, pod lodziarnia na rekach wrzask, w wozku wrzask...Wracalismy baaardzo szybko :/ I to juz ktorys raz..nie wiem o co chodzi naprawde :( Od wczoraj w domu tez jest prawie nieodkladaly.

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy moze skok rozwojowy?

Dzis stwierdzilam, ze gdyby moj bobas nie awanturowal sie kilka razy dziennie o jedzenie to naprawde byloby zlote dziecko. Wytrzymuje 2 - 2,5 godz po jedzeniu, budzi sie i jest krzyk. Jak go czyms zajme najlepiej na rekach to jest w stanie wytrzymac, ale nie daj boze cos musze zrobic / dokonczyc, to jest krzyk jakby go obdzierali ze skory, zanoszenie sie itp. A tak jak najedzony i wyspany to pieknie sie bawi, gada do zabawek, do karuzelki, do nas, usmiecha sie :)

Totoro moj maluch tak sie rusza, ze nie dalam rady zrobic zdjecia buzki. Wszystkie rozmazane :/

dqprqps6kaqxmc83.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Chcielismy isc dzisiaj na lody, w samochodzie wrzask, pod lodziarnia na rekach wrzask, w wozku wrzask...Wracalismy baaardzo szybko :/ I to juz ktorys raz..nie wiem o co chodzi naprawde :( Od wczoraj w domu tez jest prawie nieodkladaly.
    Skok? U nas jest to samo od wczoraj, a ogólnie marudzenie od kilku dni...

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby bo wtedy przynajmniej wiem, ze to przejdzie..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorąco jest, więc i maluszki mogą być niespokojne.. U nas akurat spacery przesypia idealnie. Tylko raz musieliśmy faktycznie wracać z ogrodu botanicznego szybkim tempem bo nie dało się jej uspokoić nawet cycem. Za to usnęła tuż pod domem ;)
    A ogólnie najciężej uspokoić ją po kąpieli, zwykle się rozbudza i zamiast iść spać to włącza się mały świrek. Myślałam nawet, żeby przełożyć kąpanie na rano, ale latem to chyba kiepski pomysł, bo sama nie chciałabym iść spać w taki upał nie umyta spać ;) No i po karmieniu nocnym zwykle nie da się odłożyć do łóżeczka tylko chce zostać obok mnie, odkładanie zwykle kończy się awanturą. I tak dzisiaj mój mąż przez próbę odkładania spędził od 3 do 5 na próbie uspokojenia małej ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, spoko, nie ma sprawy :)
    Ja nadal jednak obstawiam skazę. Krostki są drobniutkie, suche, całe rączki i nóżki ma szorstkie, na buzce zaczęło się delikatnie łuszczyć. Nie wiem, w każdym razie odstawiam profilaktycznie nabiał, zobaczymy co będzie dalej.:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro moze skonsultuj to z lekarzem bo odstawisz nabial, moze niepotrzebnie i jeszcze sobie zaszkodzisz.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda konsultowalam, tylko, że akurat wtedy nie było za dobrze widać tych krostek. Pediatra kazał mi odstawić nabiał i zobaczymy co się będzie działo. :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Edwarda konsultowalam, tylko, że akurat wtedy nie było za dobrze widać tych krostek. Pediatra kazał mi odstawić nabiał i zobaczymy co się będzie działo. :)
    A to ok :)

Totoro lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On robi kupke raz na 4 dni i jesy wodnsita. Lekarz stwierdził ze prawdopodbnie to dlatego ze tak wszytsko przyswaja i mam sie nie czepiac bo dziecko bardzo ładnie przybiera ale mnie to dalej gnębi

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka u nas tak samo po kapieli jest pobudzony
    A u mnie chyba plodne dni bo sluzu duzo i rozciagliylwy. Wizyta za tydz u gin wiec bede wiedziec co i jak.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    A u mnie chyba plodne dni bo sluzu duzo i rozciagliylwy. Wizyta za tydz u gin wiec bede wiedziec co i jak.

U mnie zbliza sie juz drugi okres :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie starszak często rozbudza się po kąpieli właśnie dziś dokładnie tak jest o 19 już tarl oczy ziewal bo cały dzień na dworzu ganial a po kąpieli o 20 odzyl i nadal świrusek nie śpi.
    Co do Debridat że starszakiem próbowaliśmy ale u nas nie pomogło ale miał wtedy już 12 miesięcy więc nie bałam się podawać.
    Co do wychodzenia no my już 2 dzień cały na dworzu z dzieciaczkami ale jesteśmy u teściów a oni mają dom w lesie więc nie ma tu słońca w pełni i zdecydowanie chłodniej.
    No i co do samych teściów to naprawdę zależy ja naprawdę nie mogę narzekać wręcz odwrotnie super mam teściów.
    Zadzwonili że mają prezent dla chłopaków z okazji dnia dziecka i czy przyjedziemy na obiad w czwartek zaproponowali abyśmy zostali na noc i możemy iść do kina. No i jak zobaczyliśmy prezent to zostaliśmy i chyba zostaniemy do niedzieli.
    Tak chłopaki szaleli nawet najmłodszy skorzystał chwilę.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6f9301aba38.jpg

darika, acygan, Katy lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ