Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja podczytuje raz na jakiś czas bo czasu mało, ale chciałam dać znać że w Lidlu dzisiaj super ciuszki na lato dla maluszkow- wzory i fasony ekstra, leciusienkie materialy, takie nietypowe - muslinowa bawelna i siateczka, obkupilam nas już na wakacje we wrześniu:) i ekstra kardigany dla chlopcow, jak ktoś nie lubi pstrokafizny to polecam zrobić zakupy
-
ja większość mam na 62, z pepco spodenki już na 68 bo długie nogi ma mały hehe, mam jeszcze 3 body na 56 ale są jakieś większe. a niektóre na 62 z pepco już odłożyłam.
mój synek jest okrągły, ma pucołowate policzkii lekkie fałdki na nóżkach
co do ubranek ja się cieszę że nie kupowałam dużo bo już widzę że wszystkie założył chociaż raz, piorę co drugi/trzeci dzień, taka pogoda że wszystko w kilka godz mi schnie więc jest akurat
ja się teraz przerzuciłam na ubranka z 5 10 15. zamawiam jak są wyprzedaże, przeceny, super są jakościowo
a te z lidla cudo! -
U nas rozstrzał duży są 56 w które się jeszcze mieści, ale większość nosi 62. Wczoraj założyłam 68 body z pepco i też były dobre. Tak szczerze to już przestałam patrzeć na rozmiatlr tylko na oko wielkość oceniam.
Rano wysłałam męża do Lidla bo też mi te ciuszki w oko wpadły, a nie chciało mi się z rana zbierać. Kupił wszystko co chciałam. Bodziaki na naramkach na upały idealne
Ja 1.5 tyg. temu miałam 2dniowe plamienie. Ale w czwartek byłam u ginekologa - macica czysta, okresu nic aktualnie nie zapowiada. Prawdopodobnie jakieś resztki wyleciały jeszcze. Pozwolenie na współżycie dostałam więc teraz z mężem korzystamy
Właśnie jestem w drodze do fryzjera i jakoś mi tak dziwnie bez małejWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 11:41
-
Ja już wczoraj właśnie całkowicie pożegnałam 56 i przeszłam na 62 (do wczoraj nosiła jeszcze pajace 56). Moja w pewnym momencie była jak paczus (właśnie jak nam przytyła ponad normę- w 3 tyg 1,2 kg) ale teraz trochę przyrost przystopował i już paczusiem nie jest, ale nadal wygląda dobrze-chuda na pewno nie jest i jakby policzyć ile przytyła od urodzenia jest w normie (norma 24-31 gr dziennie).
Acygan, a Ty kontrolujesz przyrosty? Do nas przychodziła położna 6 wizyt i kontrolowała wagę, teraz już ważymy się pi razy oko na zwyklej wadze- z nią i bez niej, może nie jest super dokładne, ale z grubsza wiemy czy po tyg.jest zmiana i jaka. Ja czuję wewn.potrzebe kontrolowania-pozwalam jej w nocy spać tyle ile potrzebuje bez karmienia (7-10 godz.) więc w ciągu dnia musi dostać tyle żeby nadrobić- staram się żeby było w sumie 8 karmień. -
Ja rano też byłam w Lidlu. Kupiłam tylko bodziaki na krótki rękaw-jedne muslinowe i dwie pary bawełnianych oraz 2x spodenki lniane (piękne są, nie mogłam się oprzeć!
). Oczywiście większość ciuszków była już wykupiona (a byłam parę minut po 8, Lidl od 7) i nie miałam zbyt dużego wyboru...
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Jupik jutro mamy szczepienie wuec pewnie będzie wazenie. Na mojej zwyklej wadze roznie wychodzi, wiec juz na nia nie patrze. Mala na pewno nie jest pulpecikiem, ale jakby byla glodna to by raczej plakala. Na mojej wadze wychodzi okolo 4 kg a ze szpitala wyszlismy 3040 g. Mamy 7 tyg.
-
my mamy w czwartek szczepienie wiec sie okaże ile mały waży, 16 maja miał równo 5 kg, a jak wychodziliśmy ze szpitala to 17 kwietnia wieczorem miał 3890 gr a teraz pewnie będzie miał ok 5500 kg tak czuję po rękach
ja czekam aż mały wstanie i jadę do lidla na zakupy, nie dla niego bo ubranek na lato ma dużo ale dla bliźniaków szwagierki -
Acygan, to faktycznie wychodzi dość mało- ok.20 g dziennie. A ile razy karmisz dziennie liczysz? Ja teraz policzylam u siebie-moja wychodząc ważyła 3160 a teraz waży ok. 5200 a jutro kończy 9 tyg. Czyli nam dziennie wychodzi ok.32 g czyli ok.
Może spytaj jutro się o to pediatry. Karmisz piersią- moim zdaniem wystarczy to co ja zaczęłam robić-musi być min.8 karmień dziennie, i pilnuj żeby z jednej piersi długo jadła-zeby nie pobierała tylko mleka 1 fazy ale i to tlustsze. A jak siedzi krótko pół godz.przerwy i dalej znów z tej samej piersi. 20 g to troszkę mało ale moim zdaniem tragedii nie ma i wydaje mi się, że można wypracować piersią ciut więcej
-
Czesto dostaje cyca bo w dzien wola nawet co godzine a teraz i czesciej sie zdarza. Ale pije wlasnie krotko i czesto zasypia przy piersi. A te 4 kg to tak w przybliżeniu,bo raz pokaze 4 a innym 4300. Koniecznie jutto musze zapytac,bo sie troche martwie. No wlasnie po jakim czasie maksymalnie jest jeszcze w piersi to mleczko 2 fazy od poprzedniego karmienia? Moze tu jest pies pogrzebany,ze ona za malo sciaga. Zaczelam pic femaltiker bo juz sie balam ze moze nie mam tego pokarmu,ale piersi teraz juz twarde a sytuacja taka sama.
-
Acygan, A inne wskaźniki kp masz dobre? Pieluszki mokre, kupki, przesyłanie itp? Może taki już jej urok
ja bym w razie wątpliwości konsultowała z CDL, pediatrzy często jak coś jest poza "norma" każą podawać mm bez potrzeby. Zapytaj może na FB na grupie Kwartalnika Laktacyjnego, tam dziewczyny mają duża wiedzę i zawsze mądrze podpowiadają
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/894d88edfa92.jpg
Moj szczupaczek. Nie wyglada jakby jej brakowalo jedzonka,ale nie jest tez okraglutka.
Pieluszki moczy,w nocy spi nawet spoko,ale na pewno nie przesypia tyle, co inne dzieci,z tego co piszecie. Kupy zolte i rzadkie, jedna na dzień lub dwa dni. Kupie chyba tez wage i bede kontrolowac.no i dobrze,ze jutro wizyta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 13:24
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Moim zdaniem wyglada w sam raz :p Moj tez nie jest grubiutki, a wazy juz 4400 :p Dzisiaj byl wazony bo mieliśmy miec szczepienie,ale sie okazalo, ze potrzebna jest karta szczepień i przelozyli nam na środe :p W 56 z pepco juz prawie sie nie mieści, to ze Smyka jest teraz idealne, ale on ma 53cm tylko wiec to możliwe:)
-
Acygan, na chudzinke nie wygląda, ale kontroluj wagę (ale nie dokwrmiaj mm nawet jeśli pediatra Ci tak powie!).
Ja tam widzę różnicę w wypływającym mleku-najlepiej widać jak się ściąga laktatorem do butelki. Początkowo leci mleko wodniste, bardziej przezroczyste. Później dopiero takie bardzo białe, tłuściutkie, trochę gęstsze.
Acygan, u mnie po paru minutach leci to białe mleko. Ja tak miałam parę dni, że piła właśnie krótko, sikała na potęgę a nic nie tyła. Moim zdaniem też kwestia tych upałów- nawet niemowlakom bardziej chce się pić niż jeść.i -
Zobacze co pokaze jutro waga w przychodni i wtedy bede sie martwic jesli bedzie nie tak. Moze my ja zle wazymy po prostu. Kazdy mi mowi ze zle nie wyglada,ale właśnie ta waga. No i jak czytam o tym, ze dziecko ssie 20 lub 30 minut to dla mnie to cos niemozliwego niestety. Jak bedzie potrzeba to bede ściągać i dokarmiac butelka, ale swoim mlekiem.
Jupik lubi tę wiadomość