X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mamy szczepienie,powoli robi mi sie niedobrze z nerwów,nie wiem jak to przezyje.

• darika Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też sporo kichania.

Ja po kontroli gin na szczęście ok. Macica ładnie obkurczona, resztek żadnych nie ma i nawet jajniki już pracują i produkują jajeczka ;-). Choć ciąży w tym roku nie planuje ;-). Jak skończy się @ to mam przyjąć na cytologie. Gin zaproponowała mi wkładkę ale chyba się nie zdecyduje. No bo jednak gdzieś za rok pewnie będziemy chcieli drugie i trzeba będzie wyjmowac. Po drugim to już jak najbardziej. Tabletek też nie chce, zostaniemy przy prezerwatywach ;-). Pozwolenie też mamy oczywiście ale my już dawno po :-P (nie wytrzynalismy :-P).

A co do Amelki to kolki u nas cd... W niedzielę było względnie spokojnie. Wczoraj cały dzień też ale za to wieczorem się zaczęło. I standardowo - prezenie się przy butelce, potem płacz przy butelce i awantura na całego. Wiecie najgorsze jest to, że ja ją próbuje uspokoić, gadam do niej, zaczyna się uśmiechać i za chwilę płacz. I widzę, że ją boli. A mi się chce płakać razem z nią. Wiem, że musimy to przetrwać... Wykapalismy Mała przed 21. Kąpiel super. Zero płaczu, spokoj. Potem na przewijaku też spokojnie, chociaż podczas ubierania zaczęła już marudzić bo głodna. Potem butla i spać. Zasnęła o 22, spała do 4. Mąż ją nakarmil, uspil i spałysmy do po 7. Teraz od 8 znowu śpi. W ogóle wczoraj cały dzień przespała nam na brzuszku. Budziła się tylko na karmienie, godzinka zabawy i znowu spanie. Spała na kanapie w salonie. Nawet hałasy jej nie przeszkadzały. Teraz położyłam ją znowu na brzuchu ale w wózku i wywiozlam do drugiego pokoju bo chciałam w spokoju sobie posprzątać. Ciekawe co dzisiejszy wieczór przyniesie...

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały też kicha. 2-3 razy pod rząd raz na dobę. W upały też więcej przy cycku siedzi. Muszę wspomagać się femaltiker bo mam wrażenie, że wszystko od razu wypija i piersi są puste. Dopajalam woda, ale też niechetnie pije więc go nie zmuszam i wyciągam cycka. Spać śpi normalnie. Mamy wypracowane godziny spania i w tych godzinach chodzi spac. W nocy ładnie mi śpi od 20 do 2.30, zje i dalej śpi od 3 do 6

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zważyłam się z małym i bez i wysło że waży 5,9 kg, czyli od ostatniego ważenia przybrał po ok 45 gr na dzień. klusek. ale w czwartek będę wiedziała dokładnie :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia dosc powaznie mi sie dzis zakrztusila. Ja glupia wpuscilam jej wode morska do noska zeby troche go oczyscic, ale zrobilam to na pol spiocha jeszcze. Musialo jej to splynac do buzi i jeszcze sobie z tym nie poradzila a ja zaczelam dzialac aspiratorem. Co ja przezylam to moje. Mam nauczke. Jak juz ja polozylam spowrotem na boczek to sporo sliny jej wylecialo z woda chyba wlasnie.

• acygan Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja dzis tez wazylam i wyszlo 4200 wiec juz nie wierze tej wadze,tylko orientacyjnie patrze czy jest jakas roznica w pomiarach z poprzednim tyg. Dzis bede miec pewnosc ile mala ma.

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś ważyłam to wychodzi ok 5,5kg. Zobaczymy na szczepieniu ile już będzie, Ale dopiero 19 idziemy to jeszcze trochę przybędzie :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka waży około 5300 (tak wychodzi z domowej wagi) ;-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Zosia dosc powaznie mi sie dzis zakrztusila. Ja glupia wpuscilam jej wode morska do noska zeby troche go oczyscic, ale zrobilam to na pol spiocha jeszcze. Musialo jej to splynac do buzi i jeszcze sobie z tym nie poradzila a ja zaczelam dzialac aspiratorem. Co ja przezylam to moje. Mam nauczke. Jak juz ja polozylam spowrotem na boczek to sporo sliny jej wylecialo z woda chyba wlasnie.

No ja też dziś czyściłam nosek w ten sposób, bo widziałam gila, aczkolwiek nie robiłam na pół śpiocha. Moja nienawidzi tego i jak tylko wpsikalam wodę morską to tak się rozryczala i wydarła, że połowa gili od razu wyszła bez aspiratorka. No ale musiałam tak czy siak go jeszcze użyć żeby do końca zczyscic.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wczoraj zaskoczyłam, bo trzymałam małą na kolanach na półleżąco tyłem do siebie i dałam jej palce, a ona zacisnela na nich łapki i podciagnela się tak jakby chciała usiąść O.o czytałam, że nie powinna jeszcze tak robić a ona dziś to samo O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kicha kilka razy dziennie ę dalej ulewa więc raczej oczyszcza nosek
    A tak w ogóle pyklo już nam w dni temu 2 miesiące i nie wiem kiedy wagowo 6.100 już ma. Jest aniolkiem przez co leniuszkiem haha.
    Starszak już dawno robil obroty a tu mhmm głowy nie chce mu się podnosić woli spać.
    W nocy wędruje po łóżku ale nie zawsze.
    A w lidlu upolowalam ubranka ba nawet mam komplet na chrzest ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/617b1374578f.jpg

darika lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• acygan Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy na tym szczepieniu i nie zaszczepiono nas niestety :( pani doktor nie podobal sie wymiar i ksztalt glowki,to ze jest drobniutka, ze nie chce ukladac sie na brzuszku i dostalismy skierowanie do neurologa zeby to skonsultowac i zapytac o zaswiadczenie na refundowana szczepionke skojarzona,bo byc moze bedzie nam sie nalezala. A mala wazy w pieluszce i bodziaku 4280, wiec jest spoko. Tylko posture taka drobniutka ma.

• Jupik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byłyśmy też dziś na ważeniu bo położna chciała żebyśmy się jeszcze zaważyły. I ważymy 5190, czyli w równo 2 mce przytylysmy ciut ponad 2 kg.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan, to szczepionki skojarzone mogą być refundowane???

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jesli sa wskazania i zaswiadczenie wystawi neurolog to tak. Wczesniaki chyba tez maja bezplatne jesli sie nie myle,ale pewnosci nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 16:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj bylam.z Zosia u neurologa prywatnie bo oczywiscie na nfz to wizyta dopiero w sierpniu.
    Nas tez lekarka nie chciala zaszczepic poniewac stwierdzila, ze za malo dzwiga glowke.Zoska wogole nie chce na brzuszku lezec zawsze jest wrzask itp.

Pani neurolog pokazala cwiczenia ktore mamy z nia wykonywac ale nie zalecila rechabilitacji.Otrzymalam rowniez zaswiadczenie i szczepionki 5w1 mamy za darmo.

Dzisiaj bylismy i na usg bioderek i od razu na szczepieniu...teraz najgorsza noc...narazie ma 37 temperatury.

Te szczepienia sa straszne.3malam.Zoske i razem z nia mi lzy polecialy

• Jupik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, to ciekawe, nie wiedziałam że tak jest. Ale skoro tak jest to rozumiem, że jednak te 5w1 traktowane są jako te bezpieczniejsze (bo po co w takim razie u dzieci z jakimiś problemami neurologicznymi dawali by je za darmo czyli sugerowali szczepić tymi a nie tymi bezpłatnymi dla wszystkich). Tym bardziej się utwierdzam że te 5w1 to był dobry wybór nawet jeśli musiałam za nią zapłacić.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie dają je po to aby dzieci z problemami nie przemęczać i zrobic jedno wklucie. Nie przypisywalabym do tego niewiadomo jakiej filozofii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 19:21

Paatka lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamii89 do 3dni po szczepieniu dzieciątko moze miec temp czy byc marudne.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik mi powiedziano dzis w przychodni,ze sa lepsze,ale wiadomo,bo trzeba zaplacic. Ze wszystkim tak jest. No chyba,ze oni na tym nie zarabiaja,to wtedy jestem w stanie uwierzyc, ze bardziej polecaja 5w1. Ja jednak boje sie troche powiklan,ale Jupik masz racje. Skoro neurolodzy wydaja takie zaswiadczenia,to moze cos w tym jest.

‹‹ 1081 1082 1083 1084 1085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: