WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupa musztardowa tak ze 4xdziennie i smrodek też się z nie niezły unosi ;d Ale wczoraj to zrobiła taką, że poszło po bodziaku z tyłu, a ja ją akurat na rękach miałam i tak jakoś mi się nagle mokro i śmierdząco zrobiło :D Patrze na plecy a tam wszystko żółte :D
    U nas zielona była kupa jak brałam podwójną dawkę żelaza po porodzie. Teraz biorę pojedynczą i kupki musztardowe. :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Dziewczyny, jak Wasze dzieci wypróżniają się raz na parę dni to robią normalne kupy czy obserwujeciejakies zmiany w zapachu, kolorze itp? Moja ostatnio właśnie zaczęła robic kupy raz na 3 dni (nie licząc takich kilku plamek czy maźnięć na pieluszce) i po tych kilku dniach jak walnie to nie wiem od czego zacząć O.o przed chwilą właśnie przeżyłam apokalipsę, musiałam ją w te pędy kąpać. Obsarala się masakrycznie, a kupka z takiej ciemnozoltej zrobiła się jakaś ciemniejsza, taka zgnilo pomarańczowa o zapachu jogurtu naturalnego. Zastanawiam się czy znowu z brzuszkiem coś nie tak czy to wynik tego, że kupy w rzadszych odstępach. Swoją drogą ostatnio już było super w brzuszkowych tematach, nie ulewała, kupy rzadziej ale bez prezenia się i męczenia, a tu od wczoraj znowu ulewa no i ta kupa dziś......

Dodam jeszcze, że bierze żelazo, może to też ma jakiś wpływ.

Moj robi raz na 4-5dni kolor taki pomarańczowy i ta kupa jest wodnista tzn nie ma tej grudkowatej treści. Zapach raczej taki sam jak wcześniej przy normalnych kupkach za to bączki meeega śmierdzące

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj od jakiegos czasu robi raz na 2-3 dni :( te kupki sa wtedy dosyc zbite czyli ma zaparcia pomimo podawania wody i rumianku. Kolor to zawsze musztarda. Pachna specyficznie ale nie jest wielki smrod. Za to pierdziochy sa ostre :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupy 3/4 na dobę takie bardziej wodniste i lekko zielone maja małe grudki zapach lekki nie czuje aby były kwaśne. Za to nad ranem jest zawsze do przebrania a złote ślady wybielam na słońcu bo nie schodzą mimo namoczenia.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi teraz robi raz na 3-4 dni. Kolor musztardowy, wodnista, bez grudek, czasem wchodzi w zielony

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie jak zwykle;D No u mnie dzis była naprawdę apokalipsa, musiałam ją kąpać O.o Bodziak, półśpiochy do prania, w drodze do łazienki mnie orzygała, a po położeniu na przewijak nasikała na ręcznikxD niezłe komboxD

edwarda20, Katy lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie że wasze dzieci robią jedną kupę na 3,4 dni a ja się martwię jak małemu przeciągnie się kupa do jednej na 2 dni no ale zaparcie nie ma Podaję mu więcej koperku niż rumianku No i woda oczywiście A co do konsystencji są grudki lekko śmierdzi i kolor jest ciągle taki sam musztardowy

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupy 2 nawet czasami 3 dziennie. Zielonkawe niestety. Śmierdzące. Mała się męczy jak je robi choć nie są twarde.
    My po usg brzuszka ok. Nic tam niepokojącego nie widać. Do piątku mamy brać tą zawiesine i jeśli to nic nie pomoże to zmieniamy mleko.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    U nas kupy 2 nawet czasami 3 dziennie. Zielonkawe niestety. Śmierdzące. Mała się męczy jak je robi choć nie są twarde.
    My po usg brzuszka ok. Nic tam niepokojącego nie widać. Do piątku mamy brać tą zawiesine i jeśli to nic nie pomoże to zmieniamy mleko.
    Delicol bierzecie?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Delicol bierzecie?
    Debridat dostalysmy

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis masakra,mala jak wpada w placz to ciezko ja uspokoic. Teraz zasnela mi na reku. Cyc be, raczki be, spac nie chce. Albo skok albo brzuszek. Ciekawe ile teraz na reku pospi.

A u nas kupy raz dziennie lub raz na dwa dni. Dosc smierdzace i raczej podchodzace pod braz niz zielen,ale przewaznie sa one zolte.

• Makira Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat szczepień to trudny temat,każdy musi sobie indywidualnie przemyśleć i wybrać, też chciałam początkowo iść bezpłatnymi, ale po konsultacji w środowisku medycznym zmieniłam zdanie i zapisałam małego na 5 w 1. Jednak dla mnie ma znaczenie ilość wkluc i chce to zminimalizować i dodatkowo brak związku rtęci w skojarzonych mnie przekonał. Nie wiem już czy robię dobrze czy źle, zaszczepić i tak trzeba a i tak na pierwszym szczepieniu to będą 3 uklucia.
    Mój robi kupę jedna na 2 dni, ale jak już robi to jest taka ilość że masakra, jak już go mam na przewijaku umytego to często dorabia jeszcze i normalnie leci z niego jak lody włoskie z automatu dosłownie :D kolor żółty, gładki :) i dodatkowo zazwyczaj robi w dzień, raz tylko mu się zdarzyło zrobić w nocy, nie wiem czemu tak :)

Jupik lubi tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety maly tak sie zanosil placzem, ze nie moglam tam wytrzymac:( Ale pozniej w domu tez strasznie plakal i nie moglam go w ogole uspokoic, nie wiem czy to mialo zwiazek ze szczepieniem czy co, ale plakal tak jakby go cos strasznie bolalo...Na pewno to nie brzuszek bo sie nie prezyl ani nic..

Moj robi jedna kupe dziennie czasem co drugi dzien, ciemniejsze niż wczesniej na pewno:p Tylko martwi mnie, ze strasznie sie meczy za nim ja zrobi..Na pewno nie ma zaparc bo kupki sa rzadkie...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas średnio 3-4 kupy na dobę są, gładkie musztardowe. Czasami robi bez problemu, czasami marudzi przed. A bąki to takie strzela że hoho, Jak śpi to słychać najpierw jakieś stekanie a później piard taki że z drugiego pokoju słychać :p i dalej w kimono :D

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy wiadomo, że pieluszki już są za male? ;p
    Uzywamy dwójek, mam ich spory zapas bo kazdy kto przychodzil zobaczyc malucha kupowal paczke. Sa do 6 kg, ale chyba nie patrzy sie na wage?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co ja przeszłam z 1 na 2 jak już były za ciasne, tzn nisko się zapinały poniżej pępka i to dużo, i opinały mocno. ja mam zapas 2 na jeszcze ok 2-3 tyg i przejdę na 3 a mały już ma prawie 6 kg

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy dziś szczepienie. Mały wazy 5520g a wczoraj skończył 2.miesiące. Super waga biorąc pod uwage ze w szpitalu spadł do 2570g

Kinga. lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    wiesz co ja przeszłam z 1 na 2 jak już były za ciasne, tzn nisko się zapinały poniżej pępka i to dużo, i opinały mocno. ja mam zapas 2 na jeszcze ok 2-3 tyg i przejdę na 3 a mały już ma prawie 6 kg
    no wlasnie wydaje mi sie ze juz sa dwojki za male :/ a mam 3 paki zapasu :/ nie spodziewalam sie ze tak wystrzeli z rosnieciem :/

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Kiedy wiadomo, że pieluszki już są za male? ;p
    Uzywamy dwójek, mam ich spory zapas bo kazdy kto przychodzil zobaczyc malucha kupowal paczke. Sa do 6 kg, ale chyba nie patrzy sie na wage?
    Jak są za krótkie, lub brakuje miejsca by zapiąć (za mały obwód) lub widzisz ze są coraz częściej przecieki (pielucha robi się za mało chłonna.

Emi ma teraz ok 7 kg (tak mi wychodzi na mojej wadze) i pampersy premium protection2 są nadal ok (one są większe), te baby dry były by już takie przymalawe, ale na upartego jeszcze dały by trochę radę. W innych pieluchach (bambio czy lilydoo kupuję już 3. W sumie dobrze ze mi przypomniałaś bo mam jeszcze gdzieś w szafce baby dry3 i trzeba by je zużyć na jakieś krótkie wyjścia nim będą za małe.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już w 3 wchodzą maluchy? Gabryś nosi 2 ale spokojnie jeszcze w 1 wchodzi. Waży ok 5.5 kg.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 1083 1084 1085 1086 1087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ