Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My tez bylismy tylko na lodach, bo moj maz "nie pomyslal" ze bylabym szczesliwa. Wybaczylam mu bo pare dni wczesniej rozpoczal nowa prace i byl troche zakrecony.
Moj maluch spal dzis w nocy od 21.30 do 5. A potem od 7.40 do 11.40Az tyle nie spal nigdy, az zaczelam sie martwic. Teraz tez przysypia. Mam nadzieje ze to kwestia cisnienia i pogody bo pochmurno i parno u nas.
-
Ja po porodzie nic nie dostalam
ale na dzien mamy bylam zaskoczona tym kwiatkiem.
My wczoraj bylismy zapraszac na chrzciny i maly juz u moich rodzicow marudzil. W nocy spal zle a dzis rano zjadl o 6:45 i po 9 zasnal i spal na dworze. Ja pojechalam meza do pracy odwiezc a synek zostal z tesciowa.wracam o 13 a on dopiero je!! Zla jestem ze go nie obudzila kolo 12 bo nie moglam go nakarmic ciagle byl glodny i w sumie 200 zladj a teraz znowu przysypia bo tak krzyczal caly sie spocil.
-
Agusia po co wybudzac jak sobie smacznie śpi? Wychodzę z założenia ze jesli będzie glodny to sie obudzi. Mój wczoraj spal 5godz w dzien i jak się obudził to zjadl 140 mieszkanki a jak odbil i widziałam ze nadal jest glodny to zrobiłam jeszcze z 60 ml wody. I ok bo dlugo spal a w dzien jest bardzo aktywny. Ale w trakcie nie bede go wybudzac i stresować
po co. A ze się dra te bobasy? Tak wyrażają swoje potrzeby i emocje.
-
Ja też nie wybudzam. Raz śpi 4h, raz tylko godzinę. Jak zaczyna marudzić i wiem, że może już być głodna to daje jeść (na żądanie), jak mało to dorabiam. Raz zjada z 90ml wody a raz 120 to mało. Wychodzę z założenia, że ja też nie zjadam ciągle tyle samo. A że dziecko krzyczy go ja akurat jestem przyzwyczajona bo Amelka o wszystko nam płacze
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ja na dzień mamy też nic nie dostałam (oprócz życzeń), bo mój z kolei był na wyjeździe, więc chyba odpuścił. Zresztą jemu trzeba mówić, bo tak sam z siebie też by nie pomyślał, niestety w domu go nie nauczuli (jego ojciec chyba nic jego matce nie kupuje w formie takich prezentów
).
Niemniej na dzień ojca ja mu kupię, żeby właśnie widział jak to fajnie i za rok żeby już nie odpuścił tematu. -
edwarda20 wrote:My tez bylismy tylko na lodach, bo moj maz "nie pomyslal" ze bylabym szczesliwa. Wybaczylam mu bo pare dni wczesniej rozpoczal nowa prace i byl troche zakrecony.
Moj maluch spal dzis w nocy od 21.30 do 5. A potem od 7.40 do 11.40Az tyle nie spal nigdy, az zaczelam sie martwic. Teraz tez przysypia. Mam nadzieje ze to kwestia cisnienia i pogody bo pochmurno i parno u nas.
Edwarda u nas też okropnie parno i też mała śpi pół dnia. Poszła spać po północy, przed 7 wstała na karmienie, znowu usnęła, spała z pół godziny, karmienie, zabawa, padła przed 9 i spała do 12.30potem poszłam z nią na spacer i znowu usnęła, śpi już godzinę, ale chyba zaczyna się budzić.
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
A moja dzisiaj dla odmiany spać nie chce.. Pospała godzinkę na spacerku, a przez większą część dnia prowadzi konwersację ze słoniem na macie
Teraz akurat słoń jej się znudził, wszelkie grzechotki i książeczki kontrastowe też, więc wsadziłam ją do bujaka, żeby móc obiad ogarnąć. I nawet w bujaku walczy z oczami zamiast spać.. Całe szczęście zaraz mąż wraca z pracy
-
Mój maluch też cały dzień śpi. Obudził się tylko na wizytę położnej i żeby zjeść. Chyba przez tą pogodę bo jest tak gorąco że ledwo co siedzę, a co dopiero taki maluszek.
My ważymy już 5100g. Maluch ma wysypke na twarzy i okazało się że to chyba alergia pokarmowa. Mam odstawić białko którego jadłam baaaardzo dużo. Wtedy zobaczymy czy zejdzie--jeśli nie to musimy iść na badania.
Dziewczyny jakiej firmy filtr ochronny buzke polecacie? U nas nie dość że po 30 stopni to jeszcze ta alergia na twarzy. Wcześniej smarowalam nivea od pierwszych dni życia ale na takie słońce u upały to może polecacie coś innevo -
U nas dziś też o dziwo spi... w końcu! Bo przez całe upały spał 20 minut dziennie więc dzisiejszy aż godzinny sen to szok!
I chyba witamy się z 1 zębem. Ostre i białe wystaje z dolnych dziaselektylko gryzakow nie chce...
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Malyprosiaczek wrote:Dziewczyny jakiej firmy filtr ochronny buzke polecacie? U nas nie dość że po 30 stopni to jeszcze ta alergia na twarzy. Wcześniej smarowalam nivea od pierwszych dni życia ale na takie słońce u upały to może polecacie coś innevo
Przeciwsłoneczny? Tylko Dermedic sunbrella, filtr mineralny z najlepszym skladem.
Paatka lubi tę wiadomość
-
sweetmalenka wrote:U nas dziś też o dziwo spi... w końcu! Bo przez całe upały spał 20 minut dziennie więc dzisiejszy aż godzinny sen to szok!
I chyba witamy się z 1 zębem. Ostre i białe wystaje z dolnych dziaselektylko gryzakow nie chce...
-
Ja na dzień mamy dostałam elektryczny grzebień (faktycznie mocno ułatwia mi rozczesywanie); Sara na dzień dziecka stolik piasek/woda na balkon i tipi, a Emi skwisha. Dodatkowo z męża pracy przyszła paczka dla dziewczyn (talerzyki dla starszej i zająć przytulanka dla młodszej.
Jeśli chodzi o filtr, to używamy avene (ten biały mineralny), jest ok choć ciężko się zmywa (co na plaży jest atutem, niestety gdy starsza zaaplikowała sobie w domu, to byłam trochę załamana -
sweetmalenka wrote:U nas dziś też o dziwo spi... w końcu! Bo przez całe upały spał 20 minut dziennie więc dzisiejszy aż godzinny sen to szok!
-
Ja też nie jestem za tym aby wybudzać jak śpi ale jak zje 200 na raz to boję się że będzie źle z jelitami No ale skoro piszecie że i wy dajecie tyle na raz jak dziecko głodne No to może to nie było aż takie złe teraz mija już 4 godziny i mały marudzi więc robimy butle
-
A czy w waszym maluchom lecą łzy z oczu płaczą dzisiaj próbowałem dać małemu innego smoczka używamy tylko z Philips Avent a Dałam mu z innej firmy i nie chciał
-
U nas jak zaczyna się histeria to i łzy się pojawiają. A ogólnie jak krzyczy to nie.
Ja na Dzień Matki dostałam piękny bukiet. A co Amelka kupi tatusiowi to Jeszcze ce nie wiem
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️