Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
sweetmalenka wrote:Perły chyba nie bo jak czytałam i patrzyłam w zdjęcia to one są jakby... Z Przodu? A on ma typowo w miejscu zęba.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0152718b2f4b.jpg -
sweetmalenka wrote:My wazymy 5700
Z tym jedzeniem to u nas jest tak że zawsze robię 120 ml i 4 miarki ale on zjada ok 100-110 ml. I za 2-2.5 h znowu godny...A więcej zjeść nie chce. Dodam że zageszczam kleijiem ryzowym/kukurydzianym
Mam pytanko odnośnie posypywania kleiku, czy pytałaś o radę pediatry czy tak na własną rękę zaczęłaś dodawać do mleka ? Przepraszam że tak dopytuje ale mam małego niejadka który ta se przybiera i zastanawiam się właśnie nad dodawaniem mu kleiło do mleka.
-
Rzodkiewka wrote:Mam pytanko odnośnie posypywania kleiku, czy pytałaś o radę pediatry czy tak na własną rękę zaczęłaś dodawać do mleka ? Przepraszam że tak dopytuje ale mam małego niejadka który ta se przybiera i zastanawiam się właśnie nad dodawaniem mu kleiło do mleka.
-
Kinga. wrote:Wrzucam zdjęcie rozpulchnionego dziąsła. Sarah od 2 miesiąca właśnie bardzo się śliniła, gryzła ręce itp. Każdy mówił ze to zęby, a pierwszy ząb pojawił się dopiero w grudniu. Trochę niewyraźne, bo się kręciła, ale tak to mniejwięcej wyglada nim się przebije przez dziąsło
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0152718b2f4b.jpg
-
Moja też się ślinić już od dłuższego czasu, bańki puszcza...
Ale nic mnie tak słuchajcie nie przeraża jak to, że moja siada. Jest coraz gorzej, bo o ile na początku tylko się za nasze palce podciagala, tak teraz drze się jak nie wiem jak jej nie pomożemy usiąść. I co najlepsze potrafi usiąść wyprostowana. Nie za każdym razem i nie trzyma się jeszcze sama w tej pozycji, ale wystarczy, że mnie trzyma za palce i siedzinie wiem czy się do lekarza nie wybierzemy
-
sweetmalenka wrote:Ja podawałam nutriton na wylewanie bo bardzo ulewa jak miał ok 1.5 msc I położna powiedziała że nutriton to raczej wcześniakom się podaje i żebym Kleik dała. Więc konsultowałam. I fakt, ulewa mniej.
Dziękuję bardzo za odpowiedź. U nas też zaczyna się ulewanie jak zje trochę więcej i w ogóle mało je więc też czeka mnie wizyta u pediatry bo masakra wykańcza mnie mały tym niejedzeniem;//
-
Totoro wrote:Moja też się ślinić już od dłuższego czasu, bańki puszcza...
Ale nic mnie tak słuchajcie nie przeraża jak to, że moja siada. Jest coraz gorzej, bo o ile na początku tylko się za nasze palce podciagala, tak teraz drze się jak nie wiem jak jej nie pomożemy usiąść. I co najlepsze potrafi usiąść wyprostowana. Nie za każdym razem i nie trzyma się jeszcze sama w tej pozycji, ale wystarczy, że mnie trzyma za palce i siedzinie wiem czy się do lekarza nie wybierzemy
Wow! moze taka ciekawa swiata jest?A lubi siedziec w lezaczku czy foteliku? Moj nie jest taki sztywny jeszcze, ale foteliko-lezaczek uwielbia, bardzo dlugo potrafi w nim siedziec i sie rozgladac. Lezenie jest beee.
-
Totoro wrote:Moja też się ślinić już od dłuższego czasu, bańki puszcza...
-
edwarda20 wrote:Wow! moze taka ciekawa swiata jest?
A lubi siedziec w lezaczku czy foteliku? Moj nie jest taki sztywny jeszcze, ale foteliko-lezaczek uwielbia, bardzo dlugo potrafi w nim siedziec i sie rozgladac. Lezenie jest beee.
-
Rzodkiewka moj tez na początku nie chcial jesc. Spadl z wagi w szpitalu, a w domu jeszcze wiecej
Karmimy od poczatku mm. Polozna kazala co bite 3 godziny wybudzac i dawac jesc na sile. Zwiekszac porcje codziennie. I tak robilismy chyba z 3 tyg. To tak sie rozjadl ze teraz nie nadazam z kupowaniem ubranek tak urosl szybko i przytyl ;p Czasami drze sie na jedzenie co 2 godziny, pediatra powiedziala ze w razie czego dodawac wlasnie kleiku do mleka, bedzie gesciejsze i dluzej go potrzyma. Na razie nie daje, jak sie drze to daje mu duzo wody.
-
edwarda20 wrote:Rzodkiewka moj tez na początku nie chcial jesc. Spadl z wagi w szpitalu, a w domu jeszcze wiecej
Karmimy od poczatku mm. Polozna kazala co bite 3 godziny wybudzac i dawac jesc na sile. Zwiekszac porcje codziennie. I tak robilismy chyba z 3 tyg. To tak sie rozjadl ze teraz nie nadazam z kupowaniem ubranek tak urosl szybko i przytyl ;p Czasami drze sie na jedzenie co 2 godziny, pediatra powiedziala ze w razie czego dodawac wlasnie kleiku do mleka, bedzie gesciejsze i dluzej go potrzyma. Na razie nie daje, jak sie drze to daje mu duzo wody.
Ja tak robię cały czas ale jak mu zwiększa porcję to ulewa i nie chce więcej. Zmieniłam już mleko butelki pozycje karmienia i nic żadnej poprawy. Nie mam już siły, w życiu bym nie pomyślała że niemowlę może być takim nijeadkiem.