X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perły chyba nie bo jak czytałam i patrzyłam w zdjęcia to one są jakby... Z Przodu? A on ma typowo w miejscu zęba.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za ten dermedic. Jutro idę do apteki zakupić :)

Moj mało płaczę, ale raz jak zaczął płakać to miał małe łezki. Za to od wczoraj strasznie się slini i ciągle ma bąbelki w buzi. Czasem nie wiem czy ulał czy ślina mu pociekla

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj czesto placze z łzami. Ostatnio w jakies histerie wpada i ciezko go uspkoic, nie wiem co mu sie popitolilo :/

Moj sie slini i ma babelki juz ze 2 tyg. A slinka mu faktycznie leci struzką.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka robi bąbelki odkąd skończyła 2 tyg
    Śliny ma masę. Rączki do buzi tez ciągle idą. ;-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie prawie w ogole nie slini :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś też się ślini, bąbelki są i też struzka cieknie :p i rączki też prawie cały czas w buziaku ale smoczek be :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Perły chyba nie bo jak czytałam i patrzyłam w zdjęcia to one są jakby... Z Przodu? A on ma typowo w miejscu zęba.
    Wrzucam zdjęcie rozpulchnionego dziąsła. Sarah od 2 miesiąca właśnie bardzo się śliniła, gryzła ręce itp. Każdy mówił ze to zęby, a pierwszy ząb pojawił się dopiero w grudniu. Trochę niewyraźne, bo się kręciła, ale tak to mniejwięcej wyglada nim się przebije przez dziąsło
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0152718b2f4b.jpg

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj probuje sobie wsadzic do buzi cala piesc.
    A smoczek ssie tylko raz na jakis czas, najczesciej jak jest bardzo zmeczony. Ale i tak wypada mu jak zasnie lub sam wypycha.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Rzodkiewka Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    My wazymy 5700 :)
    Z tym jedzeniem to u nas jest tak że zawsze robię 120 ml i 4 miarki ale on zjada ok 100-110 ml. I za 2-2.5 h znowu godny...A więcej zjeść nie chce. Dodam że zageszczam kleijiem ryzowym/kukurydzianym

Mam pytanko odnośnie posypywania kleiku, czy pytałaś o radę pediatry czy tak na własną rękę zaczęłaś dodawać do mleka ? Przepraszam że tak dopytuje ale mam małego niejadka który ta se przybiera i zastanawiam się właśnie nad dodawaniem mu kleiło do mleka.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewka wrote:
    Mam pytanko odnośnie posypywania kleiku, czy pytałaś o radę pediatry czy tak na własną rękę zaczęłaś dodawać do mleka ? Przepraszam że tak dopytuje ale mam małego niejadka który ta se przybiera i zastanawiam się właśnie nad dodawaniem mu kleiło do mleka.
    Ja podawałam nutriton na wylewanie bo bardzo ulewa jak miał ok 1.5 msc I położna powiedziała że nutriton to raczej wcześniakom się podaje i żebym Kleik dała. Więc konsultowałam. I fakt, ulewa mniej.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Wrzucam zdjęcie rozpulchnionego dziąsła. Sarah od 2 miesiąca właśnie bardzo się śliniła, gryzła ręce itp. Każdy mówił ze to zęby, a pierwszy ząb pojawił się dopiero w grudniu. Trochę niewyraźne, bo się kręciła, ale tak to mniejwięcej wyglada nim się przebije przez dziąsło
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0152718b2f4b.jpg
    U nas nie są tak rozpulchnione jak na zdjęciu ale jest ostre białe... coś:D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się ślinić już od dłuższego czasu, bańki puszcza... :D

Ale nic mnie tak słuchajcie nie przeraża jak to, że moja siada. Jest coraz gorzej, bo o ile na początku tylko się za nasze palce podciagala, tak teraz drze się jak nie wiem jak jej nie pomożemy usiąść. I co najlepsze potrafi usiąść wyprostowana. Nie za każdym razem i nie trzyma się jeszcze sama w tej pozycji, ale wystarczy, że mnie trzyma za palce i siedzi O.o nie wiem czy się do lekarza nie wybierzemy O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png

Wysłany: 11 czerwca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja podawałam nutriton na wylewanie bo bardzo ulewa jak miał ok 1.5 msc I położna powiedziała że nutriton to raczej wcześniakom się podaje i żebym Kleik dała. Więc konsultowałam. I fakt, ulewa mniej.

Dziękuję bardzo za odpowiedź. U nas też zaczyna się ulewanie jak zje trochę więcej i w ogóle mało je więc też czeka mnie wizyta u pediatry bo masakra wykańcza mnie mały tym niejedzeniem;//

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewka wrote:
    Dziękuję bardzo za odpowiedź. U nas też zaczyna się ulewanie jak zje trochę więcej i w ogóle mało je więc też czeka mnie wizyta u pediatry bo masakra wykańcza mnie mały tym niejedzeniem;//
    A ile je?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:

Ale nic mnie tak słuchajcie nie przeraża jak to, że moja siada. Jest coraz gorzej, bo o ile na początku tylko się za nasze palce podciagala, tak teraz drze się jak nie wiem jak jej nie pomożemy usiąść. I co najlepsze potrafi usiąść wyprostowana. Nie za każdym razem i nie trzyma się jeszcze sama w tej pozycji, ale wystarczy, że mnie trzyma za palce i siedzi O.o nie wiem czy się do lekarza nie wybierzemy O.o

Wow! moze taka ciekawa swiata jest? :) A lubi siedziec w lezaczku czy foteliku? Moj nie jest taki sztywny jeszcze, ale foteliko-lezaczek uwielbia, bardzo dlugo potrafi w nim siedziec i sie rozgladac. Lezenie jest beee.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:

U nas też... szczególnie gdy leżę na plecach, mam nogi zgiete w kolanach i on leży mi na nogach to sam trzyma głowę i do przodu się pochyla...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Wow! moze taka ciekawa swiata jest? :) A lubi siedziec w lezaczku czy foteliku? Moj nie jest taki sztywny jeszcze, ale foteliko-lezaczek uwielbia, bardzo dlugo potrafi w nim siedziec i sie rozgladac. Lezenie jest beee.
    U nad też leżenie be i woli w pozycji bardziej siedzącej ale ani leżaczek ani bujaczek to nie koniecznie... najlepiej jak mama gada.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewka moj tez na początku nie chcial jesc. Spadl z wagi w szpitalu, a w domu jeszcze wiecej :O Karmimy od poczatku mm. Polozna kazala co bite 3 godziny wybudzac i dawac jesc na sile. Zwiekszac porcje codziennie. I tak robilismy chyba z 3 tyg. To tak sie rozjadl ze teraz nie nadazam z kupowaniem ubranek tak urosl szybko i przytyl ;p Czasami drze sie na jedzenie co 2 godziny, pediatra powiedziala ze w razie czego dodawac wlasnie kleiku do mleka, bedzie gesciejsze i dluzej go potrzyma. Na razie nie daje, jak sie drze to daje mu duzo wody.

dqprqps6kaqxmc83.png

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A ile je?
    Od 90 do 120ml przy czym jak zje większą porcję to ulewa A za półtora tygodnia kończy 3 miesiące. Waży na chwilę obecną 5400 więc szału nie ma.

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Rzodkiewka moj tez na początku nie chcial jesc. Spadl z wagi w szpitalu, a w domu jeszcze wiecej :O Karmimy od poczatku mm. Polozna kazala co bite 3 godziny wybudzac i dawac jesc na sile. Zwiekszac porcje codziennie. I tak robilismy chyba z 3 tyg. To tak sie rozjadl ze teraz nie nadazam z kupowaniem ubranek tak urosl szybko i przytyl ;p Czasami drze sie na jedzenie co 2 godziny, pediatra powiedziala ze w razie czego dodawac wlasnie kleiku do mleka, bedzie gesciejsze i dluzej go potrzyma. Na razie nie daje, jak sie drze to daje mu duzo wody.

Ja tak robię cały czas ale jak mu zwiększa porcję to ulewa i nie chce więcej. Zmieniłam już mleko butelki pozycje karmienia i nic żadnej poprawy. Nie mam już siły, w życiu bym nie pomyślała że niemowlę może być takim nijeadkiem.

‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ