Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusia to dobrze.
Kupilam te trojki pampersa ale sa ciut za duze. Skonczymy paczke dwojek i dopiero zalozymy te. A chusteczki z pampersa nie sa polecane przez srokao, najlepiej waterwpies lub te z babydream ktores.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 12:58
-
My dzis po szczepieniu. Mial 3 uklucia i za 2 tyg jeszcze jedno. Wazy 5500g ( w 5dni przybrak 180g) i ma 57 cm
Po kazdym kluciu chwile poplakal ale w miare szybko udalo sie uspokoic. Teraz sobie lezy , patrzy na bialo-czarne pudelko i sobie 'gada'
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 13:01
Katy lubi tę wiadomość
-
Moja też kaszle jak leży. Zwalam na ślinę. Temp. w normie. A babcie tak mają - kichnie to już na pewno przeziębiona, czkawkę ma, bo na pewno jej zimno. Gołe nóżki, czy się nie przeziębi. Bez czapeczki na dwór (w upał) czy jej nie przewieje
cały czas muszę tłumaczyć i powtarzać to samo.
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
edwarda ja używam tych z pampers od początku i nic się nie dzieje. skóra ładna żadnych podrażnień.
ja też używam jeszcze 2 ale już są takie na styk, skończę te co mam i pewnie za ok 10 dni zaczynamy z 3. -
Trochę się wkurzyłam na fabrykebodziakow - miałam zamówić i jeszcze parę dni temu wysyłka była na 19 czerwca. Weszłam następnego dnia i strona zawieszona - przepraszają bo ulepszają. Właziłam codziennie i to samo. A dziś weszłam i planowana wysyłka dopiero na 26 czerwca
chyba poszukam czegoś innego.
-
Faktycznie...szkoda, ze zwlekalam z zamówieniem bo teraz musze szukać gdzies indziej prezentu..
Ja mialam male probne opakowanie chusteczek Pampers sensitive i wystarczylo mi, ze poczulam ich chemiczny zapach zeby ich nie uzyc do pupy dziecka xd Wycieralam nimi za to stolNa codzien uzywam Babydream w zielono-bialym opakowaniu :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 14:22
-
Totoro wrote:Darika, Edwarda to chyba faktycznie ta pogoda
nie wiem jak u Was, ale u mnie dziś bardzo pochmurno i tak przeddeszczowo
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ja uzywam wacikow i wody a jak wychodze to mam chusteczki velvet niebieskie (tez polecane).
Zazdroszcze Wam tych spiochowmoja od kilku dni maruda, jest tylko cyc i bardzo malo spi. Rano budzi sie o 5 i juz nie chce spac, ewentualnie zdrzemnie sie do 6. A wczesniej potrafila odsypiac i do 10
Bylismy na usg przezciemiaczkowym, wszystko jest w porzadku. Jutro jeszcze wizyta u neurologa.
Gotuje wlasnie swoj pierwszy obiad na parzejak fajnie moc sobie siedziec i patrzec jak samo sie robi
wygoda i zdrowie
-
darika wrote:No u mnie dokładnie to samo. Chmurzy się co chwilę. Amelka obudziła się o 13 i teraz znowu śpi. A ja nie wiem, co z tym czasem wolnym robić!
Powiesilam mojemu malemu tę mapke z naszej ulubionej maty i juz z 15 minut do niej gada i probuje zlapac. Nerwa go bierze, ze mu nie wychodzi hahadarika lubi tę wiadomość
-
Dokladnie ten. U nas wziela gore pojemnosc i moc wzgledem niej, bo ja gotuje dla wiekszej ilosci osob niestety. Mam nadzieje, ze jakosc bedzie znośna.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/795badf46fef.png
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 15:20
-
Co do chusteczek z Pampersa niestety się zgadzam
Omawialiśmy skład chusteczek w szkole rodzenia i ogólnie chusteczki dla niemowląt to najczęściej sama chemia, prowadząca zajęcia kazała nam szczególnie uważać na to co kupujemy bo po co zapychać taką delikatną skórkę
Ja również po tym co usłyszałam darmową próbkę tych z Pampersa zużyłam przy sprzątaniu
A na co dzień waciki+woda, na wyjścia waterwipes.
Moja też śpi, ale rano była maruda. Zachciało mi się dzisiaj robić leczo i na 5 rat kroiłam warzywa. A teraz jak zasnęła to już 2h śpi, przynajmniej łazienkę mogłam na spokojnie posprzątać i w weekend będzie spokój
U mnie problem z piersią... Od 3 dni mam zastój w jednym z kanalików lewej piersi.. Jest twardy i bolesny... Walcze wszelkimi domowymi sposobami i nic totalnie nie pomaga.. mała ciągle przystawiana, laktator na największych obrotach i nic nie zeszłoUmówiłam się na 18 do ginekologa, ale szczerze zastanawiam się co ta lekarka może mi pomóc i zrobić w tej sytuacji...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 16:05
-
Paatka wrote:Co do chusteczek z Pampersa niestety się zgadzam
Omawialiśmy skład chusteczek w szkole rodzenia i ogólnie chusteczki dla niemowląt to najczęściej sama chemia, prowadząca zajęcia kazała nam szczególnie uważać na to co kupujemy bo po co zapychać taką delikatną skórkę
Ja również po tym co usłyszałam darmową próbkę tych z Pampersa zużyłam przy sprzątaniu
A na co dzień waciki+woda, na wyjścia waterwipes.
Moja też śpi, ale rano była maruda. Zachciało mi się dzisiaj robić leczo i na 5 rat kroiłam warzywa. A teraz jak zasnęła to już 2h śpi, przynajmniej łazienkę mogłam na spokojnie posprzątać i w weekend będzie spokój
U mnie problem z piersią... Od 3 dni mam zastój w jednym z kanalików lewej piersi.. Jest twardy i bolesny... Walcze wszelkimi domowymi sposobami i nic totalnie nie pomaga.. mała ciągle przystawiana, laktator na największych obrotach i nic nie zeszłoUmówiłam się na 18 do ginekologa, ale szczerze zastanawiam się co ta lekarka może mi pomóc i zrobić w tej sytuacji...
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Też miałam problemy z zastojami w jednej piersi.. masowałam, lalam ciepłym prysznicem, przystawialam i tak w kółko. Nigdy od razu ale w końcu przechodziło. Ginekolog chyba raczej nie pomoże. Prędzej doradczyni laktacyjna.
Ja używam od początku wacików i wody. Chusteczki tylko w plenerze lub na mocno obsrana pupę na tzw. pierwszy zrzut. Myślę, że wszystkie to chemia- moja siostra zawsze mówi, że wszelkie plamy najlepiej schodzą tymi chusteczkami i faktycznie parę razy już widziałsm co potrafiąmyślę że jak używa się sporadycznie nie ma znaczenia jakie. I też nie każde dziecko musi reagować na tą chemię w nich zawartą. Ja mam na razie to co dostałam- Huggies Pure, Pampers.
-
U mnie właśnie nic nie pomaga
Ginekolożka kazała kontynuować prysznicowe i kapuściane czary ale brać dodatkowo Nurofen Forte żeby dtan zapalny się nie wdał... Jeśli się nic nie ruszy to w poniedziałek mam do niej wrócić...
-
U nas jest często nerw, napinanie się, szarpanie butelki, złość i płacz. Wtedy wiem że jest śpiący... Tylko niestety bardzo często A prawie zawsze zasnac nie może... I gdy polezy trochę to znowu płacz, nerw, butla itd.. ehhh
Gabryś jeszcze nie łapie przedmiotów. Nawet nie ma chęci zlapacWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 04:15