X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan ja kupiłam sukieneczke w Reserved, niestety juz jej nie ma. Generalnie taka jak ta, jeśli chodzi o fason, tylko cała bawełniana, wyszywana na dole:

http://www.reserved.com/pl/pl/kids/all/girl/baby/clothes/te466-01x/white-dress-in-embroidered-tulle

Początkowo miałam zamówić właśnie tą, bo jest cudna, ale stwierdziłam, że bawełnianą jeszcze właśnie wykorzystam :) no i 40zl kosztowała xD do tego zamówiłam też w Reserved bladorozowy sweterek, ale było gorąco, więc go nie zakładałam, za to teraz jest ciągle w użyciu :)

Darika trzymajcie się, dobrze, że mała jest już pod dobrą opieką, trzymam kciuki za szybką poprawę :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro właśnie na tą, do której link wrzuciłaś się nastawiłam... Ale u nas chrzest dopiero 25.08 i nie wiem jaki miałabym rozmiar kupić :/ więc muszę się wstrzymać, a zapewne jak będę chciała ją kupić to już nie będzie.

darika trzymam kciuki żeby malutka szybko przyszła do siebie!

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan tutaj przy 38,3 dzisiaj dostała już paracetamol. Nie czekali aż jeszcze bardziej wzrośnie. A ogólnie trzyma ja ciągle 37-37,5. Duuuużo śpi. Ciekawa jestem żeby nie buszowala w nocy przez to...

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Edwarda dzieki za podrzucenie linku :) mysle, ze gdyby to bylo na dluzej, to bym mogla kupic, a tak szkoda mi 200 zl na miesiac :)

Sarze kupiłam w tk maxie za 40 zł. Teraz Emi raczej ubiorę w bawełnianą lub rampersa (zobaczymy czy i co będzie dobre do chrzcin). Tamta falbaniasta była średnio wygodna i ciężko było młodą zapakować w chustę.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb4cf16208d9.jpg u

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Bo u mnie wczoraj wypił 600 ml... I tak myślę czy nie za dużo:p

Sporo. Az tyle ciagnal?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan w HM, Reserved albo Zarze. Lub na olx uzywane :) Ja akurat szyłam sama ale jak chrzcilam corke to pamietam ze tam byly.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Sporo. Az tyle ciagnal?
    No właśnie tak. Haha. Ale dziś już spokojniej :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo myślę nad tą mata bright stars. Bo sporo kosztuje i się boję że się zawiozę bo mały nie będzie zainteresowany. Jak myślicie?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Bardzo myślę nad tą mata bright stars. Bo sporo kosztuje i się boję że się zawiozę bo mały nie będzie zainteresowany. Jak myślicie?
    W takich przypadkach kupuję online. Testuję, a jak nie ma love, to odsyłam. Każde dziecko jest inne wiec ciężko przewidzieć jak zareaguje.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    n

Też nad nią myślę i też się boję :) Widziałam też ostatnio bujaczek babybjorn, u pewnego dzieciaczka działa cuda, ale to jeszcze większy wydatek i nie wiem :/

Totoro bardzo fajna :) będę musiała sobie na żywo zobaczyć w sklepie, bo moja córka to chudzinka, ale dość dluga jest :) mam trochę problem z ubrankami dla niej.

Darika moja często ma lekko ponad 37, dlatego pytam. Wydawalo mi się, że to normalne.

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, nie miałam kiedy dziś napisać.
    co do picia to ja nie wiem ile mój wypija wody lub herbatki. zawsze wlewam trochę do butelki a resztę wylewam.
    matę zamierzam zamówić, ale jakoś pod koniec mc.
    u mnie synek ma zwykle temp ok 37 mierzoną w pupie.
    darika współczuję pobytu w szpitalu :*

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tą matę już mam od miesiąca i nadal się nią zachwycam :D Serio nie spodziewałam się, że aż tak mi ułatwi funkcjonowanie. Ale słonik elektroniczny do niej doczepiony to najlepszy kumpel Bianki. Córka gada tylko ze mną, z tatą i z tym słoniem.. Czasami też z lampą, ale to już inna fascynacja bo lampa biało - czarna :D Ale tak jak pisze Kinga. każde dziecko może polubić coś innego ;)

Teraz moi rodzice wymyślili sobie, że mam cos wynaleźć w określonej kwocie na chrzciny dla małej. No i w sumie chrzest na koniec sierpnia, to pozostaną 2 miesiące do rozszerzania diety, dlatego pomyślałam o krzesełku do karmienia. No i wymyśliłam sobie takie http://www.faxtel.com.pl/caretero-indigo-lampka-led-usb-gratis-krzeselko-do-karmienia-do-15kg-hustawka-do-9kg-dystr-pl-gwarancja-producenta-grey-szary.html z funkcją huśtawki. Ale muszę się jeszcze zastanowić ;d

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluch nie odczuwa jakiejs wielkiej milosci do tej maty, polezy z 10-15 minut, popatrzy na zabawki i ryk bo lezy. Woli popatrzec co sie dzieje w pokoju ;p W weekend byli u nas znajomi z 9miesiecznym synkiem, wlozylismy go do zamknietej maty i wysypalismy pileczki. Byl zachwycony! Super sie bawil :) Takze mysle, ze jak nie teraz to na pewno pozniej sie przyda.

Andzia123 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 2 tygodnie po zakupie maty coś do niej poczuła i teraz potrafi polezec na niej parę minut (sukces! XD), np., kiedy chcę się ubrać i wyprowadzić wózek przed spacerem :D kładę ją tam też na brzuszku i wtedy obraca się dookoła i gada do zwierzątek na ściankach bocznych :D słonia akurat nie lubi, nr 1 to tukan i panda, którą jej tam przywiesilismy xD na ściankach za to lew.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie jak u Edwardy, 15min to max jak mały polezy ale zainteresowany jest tylko rysunkami na ściankach, zabawki go nie obchodzą jak narazie :p a do tego słonia do tej pory nie kupiłam baterii, cały czas zapominam :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taka mate http://allegro.pl/duza-mata-edukacyjna-zolw-3w1-kojec-z-pilkami-0-i6998006843.html ale jeszcze nie bardzo sie synkowi podoba :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    My mamy taka mate http://allegro.pl/duza-mata-edukacyjna-zolw-3w1-kojec-z-pilkami-0-i6998006843.html ale jeszcze nie bardzo sie synkowi podoba :p
    Też myślałam właśnie nad żółwie ale bright wydaje się bardziej kolorowa

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Ja tą matę już mam od miesiąca i nadal się nią zachwycam :D Serio nie spodziewałam się, że aż tak mi ułatwi funkcjonowanie. Ale słonik elektroniczny do niej doczepiony to najlepszy kumpel Bianki. Córka gada tylko ze mną, z tatą i z tym słoniem.. Czasami też z lampą, ale to już inna fascynacja bo lampa biało - czarna :D Ale tak jak pisze Kinga. każde dziecko może polubić coś innego ;)

Teraz moi rodzice wymyślili sobie, że mam cos wynaleźć w określonej kwocie na chrzciny dla małej. No i w sumie chrzest na koniec sierpnia, to pozostaną 2 miesiące do rozszerzania diety, dlatego pomyślałam o krzesełku do karmienia. No i wymyśliłam sobie takie http://www.faxtel.com.pl/caretero-indigo-lampka-led-usb-gratis-krzeselko-do-karmienia-do-15kg-hustawka-do-9kg-dystr-pl-gwarancja-producenta-grey-szary.html z funkcją huśtawki. Ale muszę się jeszcze zastanowić ;d
    Fajne krzeselko. Ja np. mam takie zwykle z Ikei i jeatem nim zachwycona bo moge w calosci wstawic pod prysznic i wyszorowac :) Synek dostanie w spadku po siostrze jak zacznie jesc :)
    Mozesz tez zastanowic sie nad zakupem fotelika samochodowego bo predzej czy pozniej Ci sie przyda :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie maty właśnie tego żółwia jest w salonie na dole a bright stars mam na górze albo u starszaka jak się bawimy w pokoju albo przekładam do pokoju gdzie mam chwilowo suszarni prasowalnie.
    I powiem tak bright stars ma super zabawki a ta żółwia też zdaje egzamin lubi obie ale najbardziej podnosi głowę do książeczek kontrastowych więc je mu wkładam do maty jak ćwiczy głowę.
    No i dodam że mate bright stars mam inną bo starsza nie ma już tego modelu biedronka ale dalej są te same zabawki.
    Moja ma dodatkowo stolik edukacyjny.
    AE tak serio to obie dają radę a kładę przed nim zabawki na które reaguje tzn podnosi głowę.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03e65b34f67f.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7bffc277017a.jpg

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do krzesełka ja też jestem fanką tego Ikea. Mam jeszcze chicco polly magic i starszak go nie lubił. Bo jak już usiadł to chciał siedzieć a nie być przypiety pasami które go trzymały w tył. Ikea ma przyoiecie bioder więc nie krępuje ruchu sięgania po coś z tacki a to ważne idąc w blw. Więc 10 razy droższe krzesełko okazało się do d... I jeszcze umycie Ikea przecierac i czyste a tam tysiące zakamarków tapicerka która chłodnie wszystko no nie sprawdza się w bujaku gdzie ma być przytulnie ale nie w krzesełku.
    No i nie tylko ja te krzesełko wymieniam na Ikea bo 3 inne dziewczyny z forum swoje wielgasne krzesełka sprzedało aby kupić Ikea.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ