X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Padnie padnie :) no mi brakuje trochę chociaż godzinki snu w ciągu dnia. Nawet żeby na spokojnie do łazienki iść. Ale cóż... ten typ tak ma :D

padł :D o 20;40 zamknęły mu się oczy i śpi, wreszcie! :) hhe
    no ja mam nadzieję że to jednorazowy dzień :)
    zrobiłam właśnie skalpel Chodakowskiej, cieknie ze mnie. ale walczyć z kg po ciąży trzeba.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była ciężka noc, ale nie dziwota bo królewna wczoraj przespała naprawdę rekordową część dnia... Spała po 6h z godzinnymi przerwami na jedzonko i zabawę... Także po takim dniu dała nam w nocy popalić ;) I my z mężem dzisiaj ledwo przytomni, a ona nie wiem jakim cudem jak świeżo naładowana i w ciągu dnia też bardzo mało spała. Teraz już śpi i mam nadzieję, że dzisiejszej nocy będzie bardziej łaskawa ;P

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dopiero przed chwila zasnal...Wczesniej tez troche marudzil i musialam go nosic na rekach..Miesnie sobie wyrobie przy nim :p

Edit: Zdazylam sie tylko umyc, a on sie obudzil:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 22:32

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, Amelka na pewno wróciła do siebie. Zrobiła przed snem taka awanture, że cały oddział ją słyszał. Dawno przecież nie płakała ;-)

edwarda20 lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po szczepieniu jak narazie spokojnie, podwyższonej temp nie ma, nie marudził, po kąpieli i karmieniu zasnął grzecznie. Jedyne co zauważyłam że śpi spokojniej niż zwykle, dotychczas do tej pory już byl albo w poprzek łóżeczka albo po prostu się przesuwal, teraz tyle tylko że zmienia stronę na której główkę trzyma :) zobaczymy co w nocy będzie się działo, mam nadzieję że wszystko będzie ok.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nad morzem. Podróż super-5 godz pokazywal gps, jechaliśmy 6 z hakiem- mieliśmy tylko 2 postoje na karmienie i w aucie spokój-miedzy karmieniami spala. Tu też ok. Spodziewalismy się jakiś płaczów, że nie jest u siebie, nie to łóżeczko itd.-nic z tych rzeczy. Spała spokojnie, placzu brak, dziś cały dzień poza domem (w aucie, w wózku) i zero protestów, jest taka jak zawsze. Wszystko obserwuje, płacze tylko na jedzenie. Mała chyba lubi podróżować ;-) uff!!!

edwarda20, Katy lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was podziwiam że macie chęć i siłę na ćwiczenia. Ja wróciłam do wagi sprzed ciąży co prawda ale nie chciałoby mi się...
    Zaczęłam myśleć o tej składce antypotowej bo Gabryś zawsze zgrzany w aucie I ciągle awantury. Jeździmy sporo. Dziś wypróbowałam póki co pieluszek bambusowa pod plecy i jest lepiej więc myślę że wkładka będzie ok :) teraz te upały A foteliki z wkładka niemowlęca tak otulaja maluszki że Gabryś mimo iż jest tylko w body to furii dostaje.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i wyniki morfologii ok. Leciutka anemia a tak minimalnie :) więc nie wiem skąd to ciągle zmęczenie...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka ja cwicze bo zostalo mi sporo do zrzucenia a musze schudnac bo na jesieni o drugie dziecko chcemy sie starac
    Mam pytanie do tych karmiacych butelka
    Ile razy wasze pociechy jedza na dobe? U nas bylo 6 razy a teraz jak syn przesypia do 5:30 to wychodzi 5 razy. Nie wola o wieksze porcje. Robie po 120 mln wody plus 4 miarki a czesto zostawi 10/20.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój po szczepieniu jak na razie ok. Budził się częściej bo zawsze kąpiemy go o 19 i o 19.30 już śpi, a zazwyczaj wstaje ok 3-4 na jedzenie. Wczoraj zasnął o 19.30 i wstawal o godzinie 21,1,3 i 6. Wstawal zjadł i szedł dalej spac. Nie ma żadnej gorączki itd więc mam nadzieję, że wszystko będzie wporzadku :) po szczepieniu zainteresował się zabawkami wiszącymi nad lozeczkiem i ciągle go "tracił" żeby tylko zaczęły się ruszać.

My kupiliśmy taki:

http://allegro.pl/hustawka-hybrydowa-bright-starts-3-9kg-hit-zebra-i6653461689.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DCK_plaean_noss_dziecko_pozostale&ev_adgr=PLA+EAN+Dziecko+Pozostałe&ev_ln=PRODUCT+GROUP&ds_rl=1254599&gclid=CjwKCAjw06LZBRBNEiwA2vgMVWk_ziEvjPiiz_AqpUD5Mh5PrYX7TCVKCASs3yB6AvzhLNUtd3tpuxoC-dgQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CKDvoai44dsCFRaYdwodhQoJnQ

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Aaaa i wyniki morfologii ok. Leciutka anemia a tak minimalnie :) więc nie wiem skąd to ciągle zmęczenie...

A moze Twoj organizm po prostu tak reaguje na nieprzespane nocki, zmęczenie zarowno to psychiczne tez robi swoje. Pij duzo wody,jedz witaminki (warzywa i owoce) i w miare możliwości odpoczywaj, bo przy dziecku potrzeba sil ;)

Moja juz druga nocke przesypia 5 godz na pierwszy rzut. Pozniej niestety juz pobudka po godzinie max dwoch i conajmniej godzinka gadania usmiechow itd :) teraz zasypia przy cycu :)

Dzis szczepienie, bardzo sie boje, ale z drugiej strony ciesze sie, ze mamy jednak ta 5w1 :)

W mojej okolicy otwieraja smyka i oferuja 20% rabatu na wszystko. Napisalam juz do nich z pytaniem, czy laczy sie to z innymi promocjami i maja sie dowiedziec i dac mi znac. Jesli tak to coś czuje, ze zaszaleje :) chcialabym kupic mate w koncu, wiec dobrze bym na tym wyszla :)

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po szczepieniu w nocy miał 38,3 podałam mu paracetamol i troche zbilo temp. Ogólnie jest odrobinę marudny ale nie jest to jakaś mega różnica z zachowaniem na codzien.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A spr tarczycę? W ciąży i po lubi wariować, dlatego mi spr poziom tsh na wizycie kontrolnej i jeszcze za 3 miechy mam znów spr czy mogę odstawić czy nie. Ja anemi nie mam ale też jestem zmęczona. Po pierwszym porodzie wstawałam zmieniać pieluchę w nocy co 3 h. Teraz jest to awykonalne. Kładę się spac 21-22 i budzę się dopiero 5-6. Nie ma opcji żebym się wcześniej zwlekła z łóżka...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z dobrych wiadomości to młoda chyba ma skok już za sobą. Wczoraj pierwszy raz od 2 tyg była względnie spokojna. Ja za bardzo nie miałam siły, więc biedactwo pół dnia spędziło w bujaczku. Nawet nie próbowałam jej kłaść na brzuchu, bo wiem jaką awanturę bym tym wywołała. Dzis na szczęście już czuje się lepiej.

Ps Jakby któraś z was (Kp) miała zastój czy tak jak ja od razu zapalenie piersi, to polecam ibuprofen. Ma działanie przeciwzapalne i faktycznie jako tako stawiał mnie na nogi. Dzis jeszcze boli mnie pierś i dalej jest zgrubienie, ale chyba idzie ku lepszemu bo czerwono/fioletowa plama już praktycznie zeszła i też bez większych problemów mogę podnieść rękę do góry. Jak dobrze pójdzie, to może do piątku (wizyta u gin) przejdzie ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Sweetmalenka ja cwicze bo zostalo mi sporo do zrzucenia a musze schudnac bo na jesieni o drugie dziecko chcemy sie starac
    Mam pytanie do tych karmiacych butelka
    Ile razy wasze pociechy jedza na dobe? U nas bylo 6 razy a teraz jak syn przesypia do 5:30 to wychodzi 5 razy. Nie wola o wieksze porcje. Robie po 120 mln wody plus 4 miarki a czesto zostawi 10/20.
    Rozumiem. Ale i tak podziwiam wszystkim którym się chce :p nooo. My też planujemy niedługo ciążę. Przypomnij mi miałaś cc czy sn?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    A spr tarczycę? W ciąży i po lubi wariować, dlatego mi spr poziom tsh na wizycie kontrolnej i jeszcze za 3 miechy mam znów spr czy mogę odstawić czy nie. Ja anemi nie mam ale też jestem zmęczona. Po pierwszym porodzie wstawałam zmieniać pieluchę w nocy co 3 h. Teraz jest to awykonalne. Kładę się spac 21-22 i budzę się dopiero 5-6. Nie ma opcji żebym się wcześniej zwlekła z łóżka...
    Nigdy nie sprawdzałam. U mnie nocki w miarę ok. Gorzej że w dzień przez moment sam nie usiedzi

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przy zastoju gdzie przeszło w stan zapalny ibuprom em się leczy łam mi konsultantka CLD poleciła mówi że on dodatkowo pozwala na swobodny wpływ podczas zastoju. U mnie zawsze pomogło. A że starszakiem miałam 3razy i to nawet jak miał 7 miesięcy.

Ja mam mały sukces za sobą 4 doba bez smoczka u mojego starszaka :D
    O dziwo nie pobiera smoczka bratu jak ale non stop mu go przynosi i wkłada :D

Kosiu miał wczoraj najdłuższa przerwę bez jedzenia 6 godzin nie jadł od 16:30 do prawie 23 jakoś po 22 sprawdzałam pieluche i że była prawie nie zasilana to wybudzila na jedzenie. Czemu on w nocy tyle nie wytrzyma i budzi się co 2 godziny :(
    A nad ranem walnal taka kupę że całe łóżeczko łącznie zp poduszka i ochraniacze na bok do prania.
    A wczoraj dopiero co ochraniacz po raz pierwszy zamontowalam bo budzi się w nocy jak wali głowa o szczebli albo nóżka raczkav się zaplacze stwierdziłam że tak się już kręci a że go to budzi to zainstalowalam.
    Co do podusi mam jest to tak naprawdę sama poszewka z lekkim materiałem w środku mam ją ze względu na ulewanie szybciej mi zmieniać poszewki co 2 dzień niż cała pościel. Choć już teraz tak wędruje że chyba się jej pozbedziemy.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• mlodaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tym , ze wasze maluchy się już tak kręcą , a moja jak leży na plecach to sama na bok nie chce się w ogóle przekręcić , jak ja kładę spać na boku to sama się tylko na plecy przekręci , ale zawsze jest w tym samym miejscu. Nie próbuje łapać zabawek , jak jej wsadzę so raczki to od paru śni tylko próbuje sobie wtedy wsadzić do buzi. Już panikuje , ze się za słabo rozwija :(

Agusia_pia u nas tez było 6 karmien , teraz jest 5 zjada z reguły właśnie 120, a jak ma trochę dłuższa przerwę między kamieniami to robię ze 150ml i wtedy z reguły zjada więcej. Może spróbuj po nocy zrobić 150ml i 5 miarek i moze zje :) Ja tez się bałam , ze to za mało te 5 karmien, ale staram się co jakiś czas właśnie dać trochę więcej mleka , raz zje , raz nie.

3i49hdgenmhomr4i.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam fizjo kazala ukladac na prawy boczek, bo sama wybiera lewy,wiec tak klade ale co z tego jak zasypia na prawym a budzi sie na lewym :) moja tez nie chwyta,jak wloze jej cos do raczki to za chwile otwiera piastki i tyle z trzymania :) ale juz coraz wiecej sie usmiecha a podczas usmiechu wydaje dzwieki,moze to juz niedaleko do glosnego smiechu?:) na fb dziewczyna wstawiła filmik, dziecko 2m3tyg i smieje sie w glos :) cudowne to jest :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia wlasnie mialam o to samo zapytac ile jedza wam mm :p moj do tej pory jadł 6x120wody i wypijal do samiutkiego konca. Ostatnio je 5 i tez mnie to niepokoi. Troche za Malo jak na takiego maluszka.

Wczoraj przespal mi caly dzien i noc, jedna pobudka o 3.30 ale nie plakal tylko popiskiwanie ciche. Gdyby nie to ze to byla prawie 10godzina bez jedzenia to spalabym dalej :/ nakarmilam na sile. Zjadl jak zwykle i dalej spac. Temp nie ma. Chyba zadzwonie i pójdziemy do lekarza dla spokojnosci...

Mój tez się nie rusza. Jak go poloze tak leży. Zabawki próbuje tracac ale tez nie lapie ich. Jak mu wloze do raczki to tez tylko chwile potrzyma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 10:26

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ