X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Wczoraj pierwsza pobudka o 1 w nocy, pozniej 3 pozniej 5,6,7 i o 8 wstalismy a teraz zasnal na 15 min i juz sie obudzil:) umowilam nas do fizioterapeuty na czwartek
    Oli, a Ty skąd jesteś? U nas w Łodzi jest takie centrum Neurostyk, na szkole rodzenia bardzo polecali, ale też słyszałam od kogoś, że warto. U nich można skonsultować różne rzeczy, rozwój neurologiczny, napięcia, zajmują się też rehabilitacjami, masażami itd.-ja na pewno tam się wybiorę w 6 mcu żeby sprawdzić czy rozwój jest ok (czy wygasza się efekt moro itp.). Może tam gdzie mieszkasz jest też taki wyspecjalizowany ośrodek?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Oli, a Ty skąd jesteś? U nas w Łodzi jest takie centrum Neurostyk, na szkole rodzenia bardzo polecali, ale też słyszałam od kogoś, że warto. U nich można skonsultować różne rzeczy, rozwój neurologiczny, napięcia, zajmują się też rehabilitacjami, masażami itd.-ja na pewno tam się wybiorę w 6 mcu żeby sprawdzić czy rozwój jest ok (czy wygasza się efekt moro itp.). Może tam gdzie mieszkasz jest też taki wyspecjalizowany ośrodek?
    Ja jestem z malopolski, zobaczymy co powie fizioterapeuta w czwartek, jestem bardzo ciekawa! Bo zauwazylam ze Mikolaj trzyma glowe tylko w prawa strone

mhsvi09k63nasq33.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały też trzymał głowę tylko w prawa stronę. Poszłam do pediatry po skierowanie do neurologa bo zaniepokoilo mnie to, a lekarka że nic się nie dzieje, że wszystko jest ok i mi nie dała. Zaczęłam szukać prywatnie, a mały po 2 dniach zaczął przekrecac głowę w drugą stronę :)

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez na poczatku przekrecal glowe caly czas w jedna strone, ale troche mu przeszlo juz :p
    Oli, w Krakowie na pewno jest jakis dobry fizjoterapeuta ;)

Dzisiaj cala noc spal ze mna w lozku bo nie spal jeszcze po 23, a ja juz padalam wiec wolalam go wziac do lozka niz sie meczyc do nie wiadomo ktorej :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika moja śpi na brzuszku jakoś od chyba 6 tyg życia, na plecach spała strasznie niespokojnie, w nocy ciągle się budziła, po jedzeniu nie chciała zasnąć - na brzuchu śpi pieknie, w ciągu dnia 2x po 2-3 h, nocki całe przesypia, karmię tylko raz, czasem dwa razy na śpiocha jak się wiercil szuka i śpi dalej :) żałuję, że od początku jej tak nie kładlismy, ale ja w ogóle dopiero od 2 tyg. ż. odważyłam się ją przekrecac na brzuch :/ poza tym wszyscy mnie straszyli, że nie można dziecka w tej pozycji zostawić bez nadzoru, mimo, że moja od razu potrafiła główkę dźwigać i obracać na boki.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Moj tez na poczatku przekrecal glowe caly czas w jedna strone, ale troche mu przeszlo juz :p
    Oli, w Krakowie na pewno jest jakis dobry fizjoterapeuta ;)

Dzisiaj cala noc spal ze mna w lozku bo nie spal jeszcze po 23, a ja juz padalam wiec wolalam go wziac do lozka niz sie meczyc do nie wiadomo ktorej :p

Moja cały czas z nami sypia :P a w dzień w wózku, nie wiem po co było nam łóżeczko xD

Katy lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas roznie bardzo, zazwyczaj odkladam go do lozeczka kolo 22 i spi tam do 3, pozniej biore go na karmienie i juz zostaje do rana ze mna :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    To u nas roznie bardzo, zazwyczaj odkladam go do lozeczka kolo 22 i spi tam do 3, pozniej biore go na karmienie i juz zostaje do rana ze mna :p

Tez wlasnie tak robie ale wczoraj cos mi strzelilo do glowy i tak wyszlo :) teraz juz wiem,ze w lozeczku widocznie jej lepiej :)

• Jupik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miała tendencje do trzymania główki w prawo i ją motywowałam do przekręcania- kładłam na lewo jakieś zabawki żeby ją zainteresować, w wózku pieluszkę tetrowa z prawej strony żeby nie odchylała łebka w prawo, i szybko zaczęła obracać też na lewo.
    Oli- jednak sprawdź to bo może mały ma jakiś przykurcz, może też coś go tam boli i stąd te płacze. Trzymam kciuki za tą wizytę.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja spala ze mną w łóżku tylko w szpitalu. No i pierwszej nocy po pierwszym karmieniu (od 6 rano). I nigdy potem. Jakoś od początku chciałam aby łóżko było tylko dla mnie (i męża). Pewnie jakbym miała bardziej wymagajace dziecko może bym się skusiła na dosypanie z nią w loziu. A że ona nie ma problemów i śpi w łóżeczku sama po 8 godz.problemu nie ma ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Bianka ląduje w łóżku koło 5 po karmieniu. Najchętniej spałabym z nią całą noc bo bardzo lubię ją mieć przy sobie, ale chce żeby umiała spać sama w swoim łóżeczku :)

A dzisiaj znowu była seria głośnego śmiechu :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela też spi u siebie w łóżeczku. W szpitalu spalysmy razem, potem na początku w domu czasami brałam ją do łóżka. Ale jakoś tak się przyzwyczaiła, że śpi sama w łóżeczku. Choć bardzo blisko, na wyciągniecie ręki bo mamy łóżeczko dostawne ;-). Nie jest co prawda dosuniete do samego łóżka ale stoi bardzo blisko ;-). I właśnie tak patrzyłam dzisiaj jaka już jest duża, jeszcze z półtora miesiąca, może dwa i będziemy musieli kupować normalne ;-). A wtedy już nie będzie miejsca, żeby stało tak blisko.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Darika moja śpi na brzuszku jakoś od chyba 6 tyg życia, na plecach spała strasznie niespokojnie, w nocy ciągle się budziła, po jedzeniu nie chciała zasnąć - na brzuchu śpi pieknie, w ciągu dnia 2x po 2-3 h, nocki całe przesypia, karmię tylko raz, czasem dwa razy na śpiocha jak się wiercil szuka i śpi dalej :) żałuję, że od początku jej tak nie kładlismy, ale ja w ogóle dopiero od 2 tyg. ż. odważyłam się ją przekrecac na brzuch :/ poza tym wszyscy mnie straszyli, że nie można dziecka w tej pozycji zostawić bez nadzoru, mimo, że moja od razu potrafiła główkę dźwigać i obracać na boki.
    Jej. Ale Ci zazdroszczę:p 2 razy po 2-3 h? Marzenie:p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Nie, na dłuższą metę nic. Czasem jakąś Smecte wypiłam, ale tabletek raczej żadnych nie brałam. Ja w ogóle jestem z tych co tabletki biorą w ostatecznej ostateczności, a na tą przypadłość za bardzo leku nie ma, niestety, więc wyszłam z założenia, że nie ma co się dodatkowo truc :-/ generalnie ile się wycierpialam przez tą drażliwość to moje tak więc szczerze współczuję :-(
    Pytam bo mi lekarz przepisał iberogast I ipp

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn tez spi 2x po 2-3 h :D

xk81pfk.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Moj syn tez spi 2x po 2-3 h :D
    Eh zazdroszczę :p mój wczoraj wyjątkowo Pospał 40min w ciągu dnia a tak to tylko przy cycu Po jedzeniu przysnie :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zazdroszcze ;p Nawet wystarczylo by mi jakby raz dziennie pospal 2h xd

Andzia123 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj zalezy jaki ma dzien. Czasami spi 2x30min a czasami 3x1.5h :)

• Jupik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Pytam bo mi lekarz przepisał iberogast I ipp

Kurde, lekarzem nie jestem ale widzę że Iberogast niby jest również na zespół jelita drażliwego, ale piszą że pobudza perystaltykę jelit :-/ a to zdecydowanie nie to o co chodzi. A ten ipp jest na wrzody z kolei a nie wydaje mi się, żeby z nadwrażliwościa wiązały się wrzody (miałam gastro i kolonoskopię i wsio było ok). Chyba skonsultowalabym jeszcze z jakimś lekarzem na Twoim miejscu. I poczytała też w necie doświadczenia innych z tą przypadloscia- czy i jak leczą. Ja jsk robiłam reaserch dla siebie gdy było najgorzej wyciągnęłam wniosek że mogę to dietą złagodzić. I psychiką. Ale może coś pominęłam i są jakieś cudowne tablety.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja prawie nie śpi w dzień. Ewent.zasnie przy cycu, ale jak odłożę obudzi się po 20 min. No ale cudownie śpi w nocy :-) coś za coś.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ