WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Wczoraj pierwsza pobudka o 1 w nocy, pozniej 3 pozniej 5,6,7 i o 8 wstalismy a teraz zasnal na 15 min i juz sie obudzil:) umowilam nas do fizioterapeuty na czwartek
    Oli, a Ty skąd jesteś? U nas w Łodzi jest takie centrum Neurostyk, na szkole rodzenia bardzo polecali, ale też słyszałam od kogoś, że warto. U nich można skonsultować różne rzeczy, rozwój neurologiczny, napięcia, zajmują się też rehabilitacjami, masażami itd.-ja na pewno tam się wybiorę w 6 mcu żeby sprawdzić czy rozwój jest ok (czy wygasza się efekt moro itp.). Może tam gdzie mieszkasz jest też taki wyspecjalizowany ośrodek?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Oli, a Ty skąd jesteś? U nas w Łodzi jest takie centrum Neurostyk, na szkole rodzenia bardzo polecali, ale też słyszałam od kogoś, że warto. U nich można skonsultować różne rzeczy, rozwój neurologiczny, napięcia, zajmują się też rehabilitacjami, masażami itd.-ja na pewno tam się wybiorę w 6 mcu żeby sprawdzić czy rozwój jest ok (czy wygasza się efekt moro itp.). Może tam gdzie mieszkasz jest też taki wyspecjalizowany ośrodek?
    Ja jestem z malopolski, zobaczymy co powie fizioterapeuta w czwartek, jestem bardzo ciekawa! Bo zauwazylam ze Mikolaj trzyma glowe tylko w prawa strone

mhsvi09k63nasq33.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały też trzymał głowę tylko w prawa stronę. Poszłam do pediatry po skierowanie do neurologa bo zaniepokoilo mnie to, a lekarka że nic się nie dzieje, że wszystko jest ok i mi nie dała. Zaczęłam szukać prywatnie, a mały po 2 dniach zaczął przekrecac głowę w drugą stronę :)

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez na poczatku przekrecal glowe caly czas w jedna strone, ale troche mu przeszlo juz :p
    Oli, w Krakowie na pewno jest jakis dobry fizjoterapeuta ;)

Dzisiaj cala noc spal ze mna w lozku bo nie spal jeszcze po 23, a ja juz padalam wiec wolalam go wziac do lozka niz sie meczyc do nie wiadomo ktorej :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika moja śpi na brzuszku jakoś od chyba 6 tyg życia, na plecach spała strasznie niespokojnie, w nocy ciągle się budziła, po jedzeniu nie chciała zasnąć - na brzuchu śpi pieknie, w ciągu dnia 2x po 2-3 h, nocki całe przesypia, karmię tylko raz, czasem dwa razy na śpiocha jak się wiercil szuka i śpi dalej :) żałuję, że od początku jej tak nie kładlismy, ale ja w ogóle dopiero od 2 tyg. ż. odważyłam się ją przekrecac na brzuch :/ poza tym wszyscy mnie straszyli, że nie można dziecka w tej pozycji zostawić bez nadzoru, mimo, że moja od razu potrafiła główkę dźwigać i obracać na boki.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Moj tez na poczatku przekrecal glowe caly czas w jedna strone, ale troche mu przeszlo juz :p
    Oli, w Krakowie na pewno jest jakis dobry fizjoterapeuta ;)

Dzisiaj cala noc spal ze mna w lozku bo nie spal jeszcze po 23, a ja juz padalam wiec wolalam go wziac do lozka niz sie meczyc do nie wiadomo ktorej :p

Moja cały czas z nami sypia :P a w dzień w wózku, nie wiem po co było nam łóżeczko xD

Katy lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas roznie bardzo, zazwyczaj odkladam go do lozeczka kolo 22 i spi tam do 3, pozniej biore go na karmienie i juz zostaje do rana ze mna :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    To u nas roznie bardzo, zazwyczaj odkladam go do lozeczka kolo 22 i spi tam do 3, pozniej biore go na karmienie i juz zostaje do rana ze mna :p

Tez wlasnie tak robie ale wczoraj cos mi strzelilo do glowy i tak wyszlo :) teraz juz wiem,ze w lozeczku widocznie jej lepiej :)

• Jupik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miała tendencje do trzymania główki w prawo i ją motywowałam do przekręcania- kładłam na lewo jakieś zabawki żeby ją zainteresować, w wózku pieluszkę tetrowa z prawej strony żeby nie odchylała łebka w prawo, i szybko zaczęła obracać też na lewo.
    Oli- jednak sprawdź to bo może mały ma jakiś przykurcz, może też coś go tam boli i stąd te płacze. Trzymam kciuki za tą wizytę.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja spala ze mną w łóżku tylko w szpitalu. No i pierwszej nocy po pierwszym karmieniu (od 6 rano). I nigdy potem. Jakoś od początku chciałam aby łóżko było tylko dla mnie (i męża). Pewnie jakbym miała bardziej wymagajace dziecko może bym się skusiła na dosypanie z nią w loziu. A że ona nie ma problemów i śpi w łóżeczku sama po 8 godz.problemu nie ma ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Bianka ląduje w łóżku koło 5 po karmieniu. Najchętniej spałabym z nią całą noc bo bardzo lubię ją mieć przy sobie, ale chce żeby umiała spać sama w swoim łóżeczku :)

A dzisiaj znowu była seria głośnego śmiechu :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela też spi u siebie w łóżeczku. W szpitalu spalysmy razem, potem na początku w domu czasami brałam ją do łóżka. Ale jakoś tak się przyzwyczaiła, że śpi sama w łóżeczku. Choć bardzo blisko, na wyciągniecie ręki bo mamy łóżeczko dostawne ;-). Nie jest co prawda dosuniete do samego łóżka ale stoi bardzo blisko ;-). I właśnie tak patrzyłam dzisiaj jaka już jest duża, jeszcze z półtora miesiąca, może dwa i będziemy musieli kupować normalne ;-). A wtedy już nie będzie miejsca, żeby stało tak blisko.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Darika moja śpi na brzuszku jakoś od chyba 6 tyg życia, na plecach spała strasznie niespokojnie, w nocy ciągle się budziła, po jedzeniu nie chciała zasnąć - na brzuchu śpi pieknie, w ciągu dnia 2x po 2-3 h, nocki całe przesypia, karmię tylko raz, czasem dwa razy na śpiocha jak się wiercil szuka i śpi dalej :) żałuję, że od początku jej tak nie kładlismy, ale ja w ogóle dopiero od 2 tyg. ż. odważyłam się ją przekrecac na brzuch :/ poza tym wszyscy mnie straszyli, że nie można dziecka w tej pozycji zostawić bez nadzoru, mimo, że moja od razu potrafiła główkę dźwigać i obracać na boki.
    Jej. Ale Ci zazdroszczę:p 2 razy po 2-3 h? Marzenie:p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Nie, na dłuższą metę nic. Czasem jakąś Smecte wypiłam, ale tabletek raczej żadnych nie brałam. Ja w ogóle jestem z tych co tabletki biorą w ostatecznej ostateczności, a na tą przypadłość za bardzo leku nie ma, niestety, więc wyszłam z założenia, że nie ma co się dodatkowo truc :-/ generalnie ile się wycierpialam przez tą drażliwość to moje tak więc szczerze współczuję :-(
    Pytam bo mi lekarz przepisał iberogast I ipp

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn tez spi 2x po 2-3 h :D

xk81pfk.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Moj syn tez spi 2x po 2-3 h :D
    Eh zazdroszczę :p mój wczoraj wyjątkowo Pospał 40min w ciągu dnia a tak to tylko przy cycu Po jedzeniu przysnie :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zazdroszcze ;p Nawet wystarczylo by mi jakby raz dziennie pospal 2h xd

Andzia123 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj zalezy jaki ma dzien. Czasami spi 2x30min a czasami 3x1.5h :)

• Jupik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Pytam bo mi lekarz przepisał iberogast I ipp

Kurde, lekarzem nie jestem ale widzę że Iberogast niby jest również na zespół jelita drażliwego, ale piszą że pobudza perystaltykę jelit :-/ a to zdecydowanie nie to o co chodzi. A ten ipp jest na wrzody z kolei a nie wydaje mi się, żeby z nadwrażliwościa wiązały się wrzody (miałam gastro i kolonoskopię i wsio było ok). Chyba skonsultowalabym jeszcze z jakimś lekarzem na Twoim miejscu. I poczytała też w necie doświadczenia innych z tą przypadloscia- czy i jak leczą. Ja jsk robiłam reaserch dla siebie gdy było najgorzej wyciągnęłam wniosek że mogę to dietą złagodzić. I psychiką. Ale może coś pominęłam i są jakieś cudowne tablety.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja prawie nie śpi w dzień. Ewent.zasnie przy cycu, ale jak odłożę obudzi się po 20 min. No ale cudownie śpi w nocy :-) coś za coś.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ