Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jupik wrote:Kurde, lekarzem nie jestem ale widzę że Iberogast niby jest również na zespół jelita drażliwego, ale piszą że pobudza perystaltykę jelit
a to zdecydowanie nie to o co chodzi. A ten ipp jest na wrzody z kolei a nie wydaje mi się, żeby z nadwrażliwościa wiązały się wrzody (miałam gastro i kolonoskopię i wsio było ok). Chyba skonsultowalabym jeszcze z jakimś lekarzem na Twoim miejscu. I poczytała też w necie doświadczenia innych z tą przypadloscia- czy i jak leczą. Ja jsk robiłam reaserch dla siebie gdy było najgorzej wyciągnęłam wniosek że mogę to dietą złagodzić. I psychiką. Ale może coś pominęłam i są jakieś cudowne tablety.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 20:48
-
Mój się śmieje w nieboglosy do karuzeli nad łóżeczkiem. Do nas nie, tylko uśmiechy i mówi aguu. Gdyby nie ta karuzela to bym nawet nie wiedziała, że on się tak śmiać umie, nie wiem co go tam tak rozsmiesza, ale jak widzę jak on się śmieje to sama ze śmiechu nie mogę
mam wtedy 40 min dla siebie, zazwyczaj zdążę się wykąpać, pomalować i nawet posprzątać trochę
-
Chyba się pochwaliłam za szybko tym spaniem 2x po 2-3h
już drugi raz spała tylko raz 3h.ogolnie śpi co 1,5-2h, ale chyba zaczyna z jednego tego długiego spania rezygnować
Dziś drugi raz śmiała się na głos, ale tak panicznie, że mało się nie zlałam xD oczywiście po całej akcji już nie rozsmiesza jej to samo
-
sweetmalenka wrote:Rzecz w tym że moja mama i babcia miały wrzody więc genetyka. I niestety ale duùuuuzo stresu w zyciu
No ok, ale czy Ty też masz wrzody? A stres..no na niego też są jakieś sposoby. Przypuszczam że w dużej mierze ten zespół jelita to właśnie od stresu. -
Dziewczyny zauwazylam, ze moj maluch ssie kciuk, glownie jak jest spiacy
Chce go tego jak najszybciej oduczyc i pytanie do Was czy znacie np jakis smoczek, ktory moglby mu troche pomoc? Znalazlam w necie smoczki firmy Curaprox, ze podobno sa super dobre, ale nigdy nie slyszalam wczesniej o tej firmie.
-
nick nieaktualnyedwarda20 wrote:Dziewczyny zauwazylam, ze moj maluch ssie kciuk, glownie jak jest spiacy
Chce go tego jak najszybciej oduczyc i pytanie do Was czy znacie np jakis smoczek, ktory moglby mu troche pomoc? Znalazlam w necie smoczki firmy Curaprox, ze podobno sa super dobre, ale nigdy nie slyszalam wczesniej o tej firmie.
Moj tez ssie kciuk. Gorzej Ci bedzie potem.odzwyczaic od smoczka.
A jesli juz sie zdecydujesz na smoczka to polecam z firmy MAM. -
nick nieaktualny
-
edwarda20 wrote:Dziewczyny zauwazylam, ze moj maluch ssie kciuk, glownie jak jest spiacy
Moja od urodzenia ma duży odruch ssania. Kciuka też nieraz ssała. Jak pcha piąstki i je gryzie daje jej gryzaka,a jak ssie kciuka nie pozwalam i albo do skutku wyjmuje albo daję smoka. Ja uważam, że łatwiej odzwyczaić od smoczka- smoczka zabiorę a przecież kciuka jej nie urwe. Ja używam Lovi. -
Tez uważa ze lepiej odzwyczaić od smoczka. Jak ssie piąstki czy palce ok pozwalam bo to normalne ale kciuka wysysa
W necie piszą ze takie maluszki mogą to robic tylko przez chwile i minie ale może być tak ze np do 5roku zycia bedzie tak robił. Chciałabym teraz zareagować. Lovi smoczki mialam i non stop wypluwal. Aventa i tomme tippe troche dluzej pociamka. Sprawdzę te firmę mam.
-
Nasza dzis spala w lozeczku i znow przespala prawie 7 godz
ale w dzien to ona nie pospi. Ucina sobie drzemki krotkie przy cycy badz troche dluzsze takie po 30 minit
na dworze czasem pospi 2-3h ale tez nie codziennie wychodzimy
oli123 lubi tę wiadomość
-
Hejka a u nas jakieś świeto, wczoraj Mikołaj zasnął o 9:30 i obudził sie dopiero o 00:30, nastepna pobudka była o 2 ale odczekałam 10 min i sam zasnął pierwszy raz! obudził sie dopiero o 4:30, wziełam go do nas dalam cyca i do 6:30 a pozniej do 8:30 spał, szok! oby wiecej takich nocy!Teraz siedzi w macie i bawi sie juz 10 min:P ale mina wskazuje na koniec zabawy
acygan, Katy, Andzia123, darika, Totoro, Malyprosiaczek, Sylwiaa95, Jupik lubią tę wiadomość
-
U nas nocka straszna. Ja nie wiem co się odmieniło tej mojej pannicy w spania na pleckach. Usunęła wczoraj sama w łóżeczku na boczku (tzn z moją pomocą ale nie musiałam nosić i bujac) po 20. Godzinę później płacz no to smoczek. Usunęła. Potem od 22:30 co godzinę wyginała się, kręciła, przeżyła, poplakiwala, machala rączkami, wybudzala. O 2:30 wstalismy ją nakarmić bo przebudzila się na dobre. Zjadła niewiele i usunęła. Odlozylismy na plecki i za godzinę znów pobudka! W końcu koło 4 skapitulowalam i przerzucilam ją na brzuszek. I zasnęła snem ciężkim! Sama ją przebudzilam po 8 bo chciałam dzisiaj zrobić jej badanie moczu (niestety się nie udało bo po przyklejeniu woreczka zrobiła kupę i będziemy powtarzać jutro). Ja nie wiem co ona ma z tym snem teraz na plecach... Zaczęło od pobytu w szpitalu. Wtedy myślałam, że męczy ją brzuszek ale myślę, że tu jest raczej inny problem tylko jeszcze nie wiem jaki... Chyba dzisiaj uloze ją na brzuszku na noc i zobaczymy. I chyba tak profilaktycznie zapisze nas do neurologa bo podczas snu na boczku albo pleckach strasznie odgina głowę do tyłu (jak nie śpi to tak nie robi).29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️