Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
edwarda20 wrote:Gosiczek udajcie sie do neurologa. Czytalam co ostatnio mówila Twoja pediatra ale jednak lekarze starej daty mają inne poglądy.
Mam wizytę prywatną 4wrzesnia. Myślisz że warto usg przezciemiaczkowe zrobić przed wizytą? Wiem że ta neurolog nie ma usg w gabinecieStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Gosiczek wrote:Mam wizytę prywatną 4wrzesnia. Myślisz że warto usg przezciemiaczkowe zrobić przed wizytą? Wiem że ta neurolog nie ma usg w gabinecie
Ja robilam bo nasza i tak by nas skierowala i musielibysmy isc na druga wizyte dodatkowo z wynikiem usg. Wolalam zrobić od razu i jej pokazac. -
acygan wrote:Jupik dokladnie tak jak piszesz. Czasem sie zastanawiam czy nie za malo przybiera ta moja corka. Jest chyba najmniejszym dzieckiem tu na watku jednak
ale przybiera, to najwazniejsze.
Ja slyszalam, ze wage urodzeniowa ma do pol rok podwoic dziecko, ale moze cos pomieszalam. Moja urodzila sie 3320,wiec sie uda. Ma jeszcze 1.5 miesiaca na to
Kinga z primarka dostalam sporo ciuszkow i niestety wiekszosc body sie porozciagaly i przy szyi takie niefajne sie zrobily. Jak dla mnie pepco lepsze.. W ciuchach z pepko mnie denerwuje, że puszczają na szwach po 2-3 praniu, a mi się nie chce zszywać
-
acygan wrote:Ja robilam bo nasza i tak by nas skierowala i musielibysmy isc na druga wizyte dodatkowo z wynikiem usg. Wolalam zrobić od razu i jej pokazac.
I jak wam wyszło usg?Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Ja moją ważyłam 11. sierpnia to wyszło 7200g. Muszę jutro znowu ją zważyć, ciekawa jestem ile przybrała, bo zarloczek z niej niezły. Dziś jej zrobiłam zupkę marchew + ziemniak + pietruszka, z łyżeczką oliwy, o ludzie, nie nadążałam jej podawać xD jadła, wpychala sobie łyżeczkę sama, oczywiście paluchami z niej zrzucala do buzi, przy tym cały czas gadała, myśleliśmy, że walniemy ze śmiechu xD
A w ogóle to mojemu przewrotowcowi pogrubiły się dziąsła... Górne!mąż mi trul dzisiaj, żebym obejrzała jej górne dziąsła, bo ciągle nimi gryzie, trze o wszystko.. Wreszcie przy myciu w buzi przed kąpielą zerknęłam a tam takie bialawe bułki
jeszcze bez śladów przebijania się, ale widoczne
-
Agusia_pia wrote:Kinga mi zadne ubranko z pepco nie puscilo na szwach a mam ich sporo
-
Gosiczek wyszlo dobrze,nic zlego nie wykazalo
Kinga u mnie tez ubranka z pepco oknadruki sie spierają ale poza tym to spoko
Ma ktoras nawilzacz powietrza z higrometrem? Bo zastanawiam sie czy moj dobrze pokazuje. Otoz jak wstaje to mam tak wysuszone sluzowki ze masakra a higrometr wskazuje blisko 70 % i nie wiem czy mu wierzyc. -
acygan wrote:Gosiczek wyszlo dobrze,nic zlego nie wykazalo
Kinga u mnie tez ubranka z pepco oknadruki sie spierają ale poza tym to spoko
Ma ktoras nawilzacz powietrza z higrometrem? Bo zastanawiam sie czy moj dobrze pokazuje. Otoz jak wstaje to mam tak wysuszone sluzowki ze masakra a higrometr wskazuje blisko 70 % i nie wiem czy mu wierzyc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 06:30
-
Kinga. wrote:Nie mam nawilżacza, ale jest to możliwe. Mam 3 higrometry, w zimie mam Saharę w buzi, nosie itp, a wilgotność ok (a nawet musiałam kupić osuszacz) U mnie takie akcje są przy grzejnikach. Jak mieszkałam w mieszkaniach z podkogowką, problemu nie ma. 70% to bardzo duzo, praktycznie zaproszenie dla pleśni, bałabym się używać nawilżacza.
Kurcze to od czego te sluzowki takie sa? Bylam przekonana,ze wlasnie za suche powietrze, a teraz to juz nie wiem.
Dzis czrka nas wizyta u lekarza. Katar nie przechodzi. Nie jeat plynny,siedzi wszystko w srodku,Zosia ma zawalony nosek. Kaszle ale raczej jak jej splynie do gardelka,inaczej nie zauwazylam. Goraczki nie ma, zachowuje sie normalnie,ale boje sie zeby to dalej nie poszlo skoro tak splywa z tego noska. Wydzielina jest przezroczysta alw jak mocniej wyciagne to juz jeat takie zielonkawo-zolte. Ale tylko raz to zauwazylam. Zglupieje chyba. Inhalacje,sol fizjologiczna, woda morska,masc majerankowa i na razie bez poprawy.Kinga. lubi tę wiadomość
-
sweetmalenka wrote:Gabryś 7800. Dziś pierwszy raz, włożył stopę do buzi
I dziś wróciliśmy z wakacji,
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Acygan, o biedactwo. Pewnie, lepiej do lekarza, żeby zapobiec rozpanoszeniu się jakiegoś choróbska.
Moja dziś tak niespokojnie spała... Kręciła się, marudzila, podkulala pod siebie nóżki na spaniu i pelzala, myślałam, że się obudziła, a tu wszystko na spaniu... Nie wiem czy to zęby, czy to brzuszek, bo pruka też mocno...