WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Gosiczek udajcie sie do neurologa. Czytalam co ostatnio mówila Twoja pediatra ale jednak lekarze starej daty mają inne poglądy.

Mam wizytę prywatną 4wrzesnia. Myślisz że warto usg przezciemiaczkowe zrobić przed wizytą? Wiem że ta neurolog nie ma usg w gabinecie

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Mam wizytę prywatną 4wrzesnia. Myślisz że warto usg przezciemiaczkowe zrobić przed wizytą? Wiem że ta neurolog nie ma usg w gabinecie
    Nie znam sie na tym niestety. Moze poczekaj az ona skieruje? Moze cos innego jeszcze podpowie?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:

Ja robilam bo nasza i tak by nas skierowala i musielibysmy isc na druga wizyte dodatkowo z wynikiem usg. Wolalam zrobić od razu i jej pokazac.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Jupik dokladnie tak jak piszesz. Czasem sie zastanawiam czy nie za malo przybiera ta moja corka. Jest chyba najmniejszym dzieckiem tu na watku jednak :) ale przybiera, to najwazniejsze.
    Ja slyszalam, ze wage urodzeniowa ma do pol rok podwoic dziecko, ale moze cos pomieszalam. Moja urodzila sie 3320,wiec sie uda. Ma jeszcze 1.5 miesiaca na to :)

Kinga z primarka dostalam sporo ciuszkow i niestety wiekszosc body sie porozciagaly i przy szyi takie niefajne sie zrobily. Jak dla mnie pepco lepsze.
    To ja nie narzekam na rozciąganie (ale faktycznie, tam są głownie te na zakładkę i one czasem tak robią (bez względu na firmę) zwłaszcza jak się je siciąga na dół, a nie przez głowę (takie dostałam po Sary kuzynie właśnie z pepco;), Ale i Sara była na początku krępa i Emi też jest, także często właśnie musiałam przechodzić na kolejny rozmiar, bo były za wąskie i automatycznie skracały się z długości, jeszcze zanim osiągnęła dany wzrost ;). W ciuchach z pepko mnie denerwuje, że puszczają na szwach po 2-3 praniu, a mi się nie chce zszywać ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga mi zadne ubranko z pepco nie puscilo na szwach a mam ich sporo

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan, ja też słyszałam o podwojeniu masy urodzeniowej w 6 mcu ;-) moja się urodziła 3340. Damy radę :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ja robilam bo nasza i tak by nas skierowala i musielibysmy isc na druga wizyte dodatkowo z wynikiem usg. Wolalam zrobić od razu i jej pokazac.

I jak wam wyszło usg?

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój sie urodził 2850 a wazy juz 7500 mimo tego że naprawdę malutko je

• Totoro Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moją ważyłam 11. sierpnia to wyszło 7200g. Muszę jutro znowu ją zważyć, ciekawa jestem ile przybrała, bo zarloczek z niej niezły. Dziś jej zrobiłam zupkę marchew + ziemniak + pietruszka, z łyżeczką oliwy, o ludzie, nie nadążałam jej podawać xD jadła, wpychala sobie łyżeczkę sama, oczywiście paluchami z niej zrzucala do buzi, przy tym cały czas gadała, myśleliśmy, że walniemy ze śmiechu xD

A w ogóle to mojemu przewrotowcowi pogrubiły się dziąsła... Górne! O.o mąż mi trul dzisiaj, żebym obejrzała jej górne dziąsła, bo ciągle nimi gryzie, trze o wszystko.. Wreszcie przy myciu w buzi przed kąpielą zerknęłam a tam takie bialawe bułki O.o jeszcze bez śladów przebijania się, ale widoczne O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś już koło 8kg bedzie ważył. W czwartek szczepienie wiec zobaczymy :)

xk81pfk.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabryś 7800. Dziś pierwszy raz, włożył stopę do buzi :)
    I dziś wróciliśmy z wakacji ;),

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj 31 lipca mial 7120 gr wiec pewnie kolo 7.5 kg ma tak mysle

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Kinga mi zadne ubranko z pepco nie puscilo na szwach a mam ich sporo
    No to widocznie mam pecha, bo mimo ze sama tam nie kupuję, to dostaje trochę prezentów z pepco i tak w 50% coś się dzieje. A to puści na szwie, a to to napka odpadnie lub pójdzie oczko w jej okolicy,

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wyszlo dobrze,nic zlego nie wykazalo :)

Kinga u mnie tez ubranka z pepco ok :) nadruki sie spierają ale poza tym to spoko :)

Ma ktoras nawilzacz powietrza z higrometrem? Bo zastanawiam sie czy moj dobrze pokazuje. Otoz jak wstaje to mam tak wysuszone sluzowki ze masakra a higrometr wskazuje blisko 70 % i nie wiem czy mu wierzyc.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Gosiczek wyszlo dobrze,nic zlego nie wykazalo :)

Kinga u mnie tez ubranka z pepco ok :) nadruki sie spierają ale poza tym to spoko :)

Ma ktoras nawilzacz powietrza z higrometrem? Bo zastanawiam sie czy moj dobrze pokazuje. Otoz jak wstaje to mam tak wysuszone sluzowki ze masakra a higrometr wskazuje blisko 70 % i nie wiem czy mu wierzyc.
    Nie mam nawilżacza, ale jest to możliwe. Mam 3 higrometry, w zimie mam Saharę w buzi, nosie itp, a wilgotność ok (a nawet musiałam kupić osuszacz) U mnie takie akcje są przy grzejnikach. Jak mieszkałam w mieszkaniach z podkogowką, problemu nie ma. 70% to bardzo duzo, praktycznie zaproszenie dla pleśni, bałabym się używać nawilżacza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 06:30

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budzę się rano, a w sypialni. Tak daje fajkami. Naleciało przez okno od sąsiada... Trzeba było włączyć oczyszczacz. No i tym sposobem po spaniu, bo na najwyższych obrotach jest szum jak w fabryce...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Nie mam nawilżacza, ale jest to możliwe. Mam 3 higrometry, w zimie mam Saharę w buzi, nosie itp, a wilgotność ok (a nawet musiałam kupić osuszacz) U mnie takie akcje są przy grzejnikach. Jak mieszkałam w mieszkaniach z podkogowką, problemu nie ma. 70% to bardzo duzo, praktycznie zaproszenie dla pleśni, bałabym się używać nawilżacza.

Kurcze to od czego te sluzowki takie sa? Bylam przekonana,ze wlasnie za suche powietrze, a teraz to juz nie wiem.

Dzis czrka nas wizyta u lekarza. Katar nie przechodzi. Nie jeat plynny,siedzi wszystko w srodku,Zosia ma zawalony nosek. Kaszle ale raczej jak jej splynie do gardelka,inaczej nie zauwazylam. Goraczki nie ma, zachowuje sie normalnie,ale boje sie zeby to dalej nie poszlo skoro tak splywa z tego noska. Wydzielina jest przezroczysta alw jak mocniej wyciagne to juz jeat takie zielonkawo-zolte. Ale tylko raz to zauwazylam. Zglupieje chyba. Inhalacje,sol fizjologiczna, woda morska,masc majerankowa i na razie bez poprawy.

Kinga. lubi tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan to pewnie lepiej isc do lekarza.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Gabryś 7800. Dziś pierwszy raz, włożył stopę do buzi :)
    I dziś wróciliśmy z wakacji ;),
    I jak było na wakacjach? Gabryś grzeczny? Opowiadaj ;-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan, o biedactwo. Pewnie, lepiej do lekarza, żeby zapobiec rozpanoszeniu się jakiegoś choróbska.

Moja dziś tak niespokojnie spała... Kręciła się, marudzila, podkulala pod siebie nóżki na spaniu i pelzala, myślałam, że się obudziła, a tu wszystko na spaniu... Nie wiem czy to zęby, czy to brzuszek, bo pruka też mocno... O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1218 1219 1220 1221 1222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ