X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie inhalatory? Młody czuje się ok, ale taka pogoda że muszę kupić jakiś w razie w :)

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Dziewczyny jakie macie inhalatory? Młody czuje się ok, ale taka pogoda że muszę kupić jakiś w razie w :)
    My mamy fokę philipsa, dziewczyny polecały też tego malutkiego omrona(wersja dla dzieci), ponoć dość cichy jak na inhalator.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia kawa... Ja tu na spacerze już od godziny. A wieje, że łeb chce urwać. Wczoraj zapuscilam się dalej na spacer to 3 km od domu Lila się obudziła i leciałam na łeb na szyję, bo zaraz zaczęła marudzić, żeby ją wyciągać. Dziś jak krążę w pobliżu, to śpi już godzinę, mimo, że wstała dziś 9.30 O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 12:43

Makira lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, kawę w kubek termiczny wziąć i po drodze pic trzeba chyba :D
    U nas też dzisiaj mega wiatr, my nie wychodzimy z domu :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 13:00

Totoro lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nie dosc ze wiatr , to co chwila leje..

xk81pfk.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mega wiatr i nie wychodzimy. Zresztą jesteśmy po szczepieniu więc i tak byśmy siedzieli w domu :p

A ma ktoś inhalator sanity baby z nebulizatorem i maska dla dziecka i dorosłego?

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inhalator rossmax nb80.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po neurologu i pediatrze. Mamy pilne skierowanie do gastrologa... przez te wymioty. Ale teraz patrząc to nie się nasilily po zmianie mleka na 2. Dostaliśmy gastrotuss i podawać nutriton.
    Po każdym posiłku wymioty... Eh. Brakuje mi sił...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 14:12

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też za bardzo nie lubię takich zmian w planie dnia, najbardziej mi nie pasuje jak coś muszę załatwić między 8 a 10 bo są to godz jak on spi, tzn wstaje około 9 a później karmienie i poranna pielęgnacja trochę zajmuje no i sama się muszę ogarnąć. A jak go obudzę wcześniej to później jest marudny i cały dzień rozwalony.
    My też po szczepieniu, a pogoda tragedia na przemian wiatr i słońce i co chwile pada, odpuscilam dziś spacer, poza tym mały dopiero teraz mi zasnął pierwszy raz od 9 rano masakra, ale on sobie wydłuża te przerwy.
    Dostałam recepte na jakiś krem z emolientem, w związku z tymi polikami, ale nie mogę rozczytac nazwy, później napiszę jak wykupie :) w sumie z jednego mu zeszło, a drugi ma czerwony jeszcze.

Ja teraz idę na popołudniowa kawkę :D

gg646iye46nicebi.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na fb wyświetliła mi się reklama artykułu. Tylko go tu zostawię do poczytania :) http://barbara.glowka.pl/wielki-przeglad-gotowych-sloiczkowych-obiadow-dla-dzieci-analiza-etykiet-czesc-pierwsza-hipp-humana-babydream/

A co do inhalatorów to ja chyba zdecyduję się na Sanity Pro, przemawia do mnie regulacja wielkości cząstek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 14:28

edwarda20, Aga78 lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś koszmar... Gabryś zjadl/z zageszczaczem/ I przez 1 h nie mogłam go uśpić. W jedną, i w druga stronę się przewalal i niemiłosiernie marudził... I wkładal smoka w poprzek. Nie wiem czy to te zeby dają popalić. Paracetamol nawet nie pomógł;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 14:58

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Jakiś koszmar... Gabryś zjadl/z zageszczaczem/ I przez 1 h nie mogłam go uśpić. W jedną, i w druga stronę się przewalal i niemiłosiernie marudził... I wkładal smoka w poprzek. Nie wiem czy to te zeby dają popalić. Paracetamol nawet nie pomógł;(
    Moj sie tak przewala i marudzi jak boli go brzuszek.

A smoczkiem tez sie tak bawi, szoruje sobie dziasla kantem smoczka.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia u mnie teraz kawka :D

U nas też oprócz wiatru co chwilę falami deszcz przechodzi. Myślałam, żeby na drugi spacer wyjść, bo Lila pewnie nie będzie chciała usunąć w domu, ale to co się teraz dzieje na zewnątrz skutecznie wybilo mi pomysł z głowy xD

Sweetmalenka u nas podobne rozkminy - zęby czy brzuszek.. Ale wczoraj poszła kupa stulecia, więc raczej wszelkie humory, marudzenia itd zwalam na zęby :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 15:16

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Ja właśnie zakupiłam z microfile.Mam go od poniedziałku więc za wiele nie mogę powiedzieć, tyljo tyle, że łatwy w obsłudze

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas krew utajona w kale więc przechodzę na dietę:/ odstawiam mleko i jajka, oby tylko Lili pomogło... swoją drogą mam wrażenie, że te produkty dodawane są WSZĘDZIE.
    Co do organizacji, przewidywalności i wszelkich harmonogramów - ja uwielbiam. W zasadzie wszystko w życiu staram się planować, tak czuje się bezpieczniej:) niestety moja córka jak zwykle ma inne zdanie na ten temat;-)
    White Innocent - ciekawy artykuł! Po raz kolejny sprawdza się zasada żeby czytać składy...
    Mieliśmy zacząć rozszerzanie diety ale ze względu na tą alergie musimy się wstrzymać:/

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Łodzi tez okrutnie zimno, pada i wieje. Nie poszlismy na spacer, mnie boli glowa i zle sie czuje ogolnie. Okolo 17 bedzie inauguracja Tuli bo przychodzi facet od obmiaru okien i drzwi. Mąz wraca z pracy o 18 :(

Moj maluch ma dzis dzien spania. Na pogode chyba. Nie dziwie sie mu.

Veruka przykro mi :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko u nas marudzenie jest non stop. Już nie wiem co to cisza.. kupy są codziennie więc na brzuch raczej nie zwalam .

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez co chwile leje i okropny wiatr, nie wychodzimy dzisiaj. Mała ma właśnie druga drzemkę, trwa już 2h. Jestem w szoku , bo już nie pamietam kiedy się taka zdarzyła. Ale wkoncu po 3 dniach była dzisiaj kupa, wiec może lepiej się czuje , albo ta pogoda ja zamula. Ja cały dzień czekałam dzisiaj na kuriera i wchodzę na stronę śledzenia przesyłki a ten ch... nawet się nie pofatygował żeby przyjść tylko napisał ze mnie nie było w domu i muszę odebrać w punkcie odbioru. Jestem wściekła !

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój młody ma 2 zęby i gryzie strasznie sutki. Już wytrzymać nie mogę. Staram sie go odciągac od piersi jak gryzie i mówić poważnym tonem że boli ale go to śmieszy. Zależy mi aby go dalej karmić piersią ale już nie wiem co robić.

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek ja maam nebulizator Microlife.

Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki leżąc na plecach podrzucają dupkę do góry???

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ