Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mirabelcia wrote:Malyprosiaczek ja maam nebulizator Microlife.
Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki leżąc na plecach podrzucają dupkę do góry???07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Moj tez nie podnosi, bo tez 90% spedza na brzuchu.
Powiem Wam, ze wczoraj kupilam pieluchy Babydream Fun&Fit. Porazka! Dupka maleo jest mokra jak mu ją zdejmujeW Pampersie mial suchą i o to wedlug mnie chodzi ;/ Ale coz, Babydream polowa taniej
Chowam je do szafy
-
No ja też lubię obracać się wg pewnego schematu. Ramy mamy wypracowane, ale wiadomo, że np.godz.sztywne nie są. Dziś pobudka 6, ale o dziwo, zamiast dosypiac córa była w pełni rozbudzona (pierwszy raz to się zdarzyło), więc do 7 się bawiłyśmy. Dopiero o 7 padła. Kolejna stała drzemka jest 11-12, ale dziś wypadła o 13. Potem kolejna jest 18-19, dziś właśnie mi teraz zasnęła. A wieczorem kładziemy się 21-22 w zależności od tego, ile i o której była poprzednia.
No i ona ma po tatusiu- bardzo szybko ładuje akumulator- np.15 minut drzemki i działa następne 3-4 godz. Dlatego staram się, żeby po 19 już nie spała.
Przyszła mi mata puzzle z Allegro. 1.5 cm gruba, super. Kupiłam 2, żałuję że nie wzięłam 3, może domowie. Zobaczymy ile wytrzyma przy moich 3 kotach i psie..
Z tymi wymiotami..-moja siora miała jazdy z 1 synkiem, tysiąc badań i jakże fachowa diagnoza- niektóre dzieci tak mają, przejdzie z wiekiemno i przeszło, ale chyba dopiero jak miał ze 3 lata, jak nie później. A tak to się bujała łącznie z tym, że w nocy jej wymiotował. Musieli mega uważać ile i co je. Namęczyli się bardzo. Nikomu nie życzę.
Moja pełza jak szalona. Już dziś zauważyła kontakt i sru do niego.. musimy wszystko pozabezpieczac, na razie w obrębie salonu.
I kończyny dziś pół roku. Moja Kinia (nie wiem czy kiedyś pisałam, ale moja mała to Kinga) jest już z nami bite 6 mcy
edwarda20, Totoro, Katy, Andzia123 lubią tę wiadomość
-
u nas dziś też wieje i co chwilę padało ale znalazłam te pól godz i wystawiłam małego w wózku na dwór bo by mi nie dał żyć na wieczór, obudził się jednak z płaczem i ponad godz marudził aż mu posmarowałam dziąsła bo może i zęby dokuczają, wsadziłam w bujak i cisza! zabawił się
-
Doniczka Bratkow a coś Ty, nie siej paniki
żadne autyzmy. Jeśli dziecko się bawi, jest kontaktowe, nic innego się nie dzieje, to nie ma się co doszukiwać.
Sweetmalenka może to refluks po prostu. I po takich wymiotach mały marudzi, bo go piecze przełyk
A u nas chyba infekcja pochwytzn u małej
miała dziś po południu upławy. Wczoraj zrobiła wielką kupę i miała całą pipkę uwaloną i nawet sobie pomyślałam, żeby z tego jakiejś infekcji nie było... No to mam
mam nadzieję, że to jednorazowe, ale na wszelki kupimy jutro woreczki i jeszcze badanie moczu jej zrobię, bo to lubi w parze iść...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 19:30
-
Doniczka Bratków wrote:SWEETMALENKA tak podczytuje. znajdz w internecie informacje o autyzmie u niemowlat. Nie chce Cię straszyc.
Katy, edwarda20, Makira, Sylwiaa95, White Innocent lubią tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Andzia, mialam juz ostatnio to pisac bo tez zauwazylam, ze jak jest jakis "goracy temat" to nagle sie koleżanka pojawia:p
Jupik, wszystkiego najlepszego dla solenizantki i mojej imienniczkiAndzia123, Makira, White Innocent lubią tę wiadomość
-
Jupik a w ogole to faktycznie nie pisalas jak malutka ma na imie
Dziewczyny pytanie:
Duzo gadacie do swoich maluchow? Ja sporo, ale juz czasami nie mam sily, lub chcialabym cos zrobic, np maly lezy na macie i sie bawi, ja obok proboje cos zrobic czy na laptopie, czy powiesic pranie, czy umyc butelki ze jest dluzsza cisza. Tzn ciagle leci muzyka ale nie odzywam sie do niego. A kiedys przeczytalam, "ze trzeba duzo mowic do dziecka, bo wtedy wiadomo uczy sie mowic itp i zeby nie bylo dlugo cicho". I mam teraz taka korbe, ze jak te 10 minut do niego nie mowie to bedzie sie zle rozwijal hahaha ;p Wiem, to glupie, ale tak mi to zdanie zapadlo w pamiec...
-
Edwarda ja non stop nawijam do małej, czasami się zastanawiam jak mnie postrzegają ludzie jak idę z wózkiem i cały czas do niej gadam xD jak się obudzi oczywiście, albo zanim zaśnie
za to jak się bawi na macie i widzę, że się ewidentnie czymś zajęła to się nie odzywam i nie przypominam jej, że się chwilowo nią nie zajmuję, tylko korzystam z okazji i ogarniam co miałam ogarnąć xD tak więc luz, nie rób sobie wyrzutów
-
Popieram Doniczka Bratków to taka prowokatorka.
Sweetmalenka się nie przejmuj tym co napisała, ulewania to powszechny problem.
Ja do mojego też dużo mówie, wszystko opowiadam co robię itp. Tylko normalnym głosem, musi się osluchiwac, bo
teściowa ma tendencję, że mówi do niego np "plosie" zamiast proszę itp ciągle jej mówimy, że ma tak nie mówic, ale się zapomina.White Innocent lubi tę wiadomość
-
Edwarda, ja tez gadam non stop
Mam wrazenie, ze przy moim dziecku buzia mi sie nie zamyka, on w ogole lubi jak czytam bo wtedy oglada obrazki w ksiazeczce, a o spiewaniu nie wspomne, smieje sie i gada
Tototo, wiem ze ty spisz z mala - od poczatku kladziesz mala do was do lozka, czy najpierw do lozeczka i do pierwszej pobudki?
My mamy tzn podejrzewaja AZS -
sweetmalenka wrote:My po neurologu i pediatrze. Mamy pilne skierowanie do gastrologa... przez te wymioty. Ale teraz patrząc to nie się nasilily po zmianie mleka na 2. Dostaliśmy gastrotuss i podawać nutriton.
Po każdym posiłku wymioty... Eh. Brakuje mi sił...
-
To ja może dokładnie napisze jak to wygląda. Bo coś tak pisze czy po czy
Gabryś wśród ludzi, i na dworzu jest bardzo towarzyski i kontaktowy i spokojny. W domu jak nad nim wisze-ciagle gadam, Bujam, podrzucam i staje na rzesach to też jest ok. Ale jak na chwilę przestanę to załącza się tryb "maruda" i ciągle "eee","yyy","aaa" i ogólnie jęki. Najlepiej żeby przy nim ciągle skakać. Tylko że ja nie mam tyle siły. Chciałabym czasem żeby chwilę sam się pojawił A ja chwilę odetchnęla. Gdy zaśnie to spi ok 30 minut więc też niewiele da radę zrobić. I tu wracamy do schematów. Bo gdybym wiedziała że o tej i o tej pośpi 2-2.5 h to dałoby radę cokolwiek zrobić.
I najgorsze jest to że gdy on tak jeczy i jeczy to potem tak głową boli.
Dziś zaczął pelzac/raczkowac w tyl i zamiast spać, robi hyc na brzuch i pelzanie.
Neurolog dziś go "postawila" A on nogi proste i stwierdziła że już wie do czego nogi służą;p
-
Ja tez do swojego gadam duzo w sumie ciagle. No chyba ze sie zajmie soba to nie zaczepiam bo jak zaczepie to juz chce na rece albo zeby sie z nim bawic.
Ja slyszałam ze do dzieci od poczatku trzeba mowic normalnie wlasnie bez takich zdrobnien typu plosie itp bo dziecko nabywa zlych nawykow
W sniadaniowej tv jakas madra pani tak mowilaedwarda20, Makira lubią tę wiadomość
-
Ja do mojej też muszę prawie cały czas mówić, inaczej jojczy
ale podobnie, jak widzę, że się czymś zajęła to nie zaczepiam, upajam się tymi paroma minutami spokoju
chciałam jej czytać, ale dopełza do książki i próbuje rwać kartki zamiast oglądać obrazki, więc na razie zmyślam i opowiadam z głowy
Mam jeszcze jedną informację z FBw ten weekend we wszystkich sklepach Osiem Gwiazdek w Polsce kiermasz fotelików, ale też znalazło się parę spacerówek w promocji, może akurat któraś z Was chce kupić jedną z nich to myślę, że fajne ceny:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/14b7f1681ae5.jpg
Edit: i przez internet też można zamówićWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 21:34