X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Edwarda przypomnij mi czego używałas na włosy? Mi troszkę mniej wypada, ale nadal duuuuuzo za dużo. Używałam szampony i wcierki z czarnej rzodkiewy. Wczoraj na Gemini zrobiłam zamówienie z pharmaceris szampon i odzywke. Z tej firmy sprawdził mi się krem przeciw rozstępów i na rozstępy (tam gdzie smarowalam się w ciąży czyli piersi i brzuch to pięknie nic niema, ale oczywiście tyłka nie smarowalam i mialqm tygrysa, ale ten krem na rozstępy i blizny pooperacyjne ładnie mi wszystko zagoil) więc mam cichą nadzieję, że skoro tamte kremy działały to i ten szampon mi pomoże. KP, ale czytałam, że vitapil mama mogę brać więc zamówiłam sobie paczkę tabletek i mam nadzieję, że jak już zacznę brać to mi ładnie wszystko odrosnie i przestanie wypadac. Na razie zamiast włosów to mam jakies piórka. Cieniutkie proste niteczki i prześwit na głowie. Mąż dzisiaj wraca do domu to jutro pójdę umówić się do fryzjera żeby ściąć o połowę. Teraz mam za łopatek, a do ramion chyba ciachne.

Kuracja przeciw wypadaniu włosów Radical Med. Jest szampon, odzywka i olejek. Ja mysle ze to ten olejek robi cuda ;p bo ja myje glowe raz na 2-3 dni bo w ogole mi sie nie przetluszcza, takze rzadko, a olejek codziennie. Polecam, rewelka! i nawet nie kosztuje miliony. Zamawialam na gemini, od razu kilka sztuk.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Kuracja przeciw wypadaniu włosów Radical Med. Jest szampon, odzywka i olejek. Ja mysle ze to ten olejek robi cuda ;p bo ja myje glowe raz na 2-3 dni bo w ogole mi sie nie przetluszcza, takze rzadko, a olejek codziennie. Polecam, rewelka! i nawet nie kosztuje miliony. Zamawialam na gemini, od razu kilka sztuk.

Potwierdzam skuteczność- duuuuzo mniej mi wypadają, lepiej wyglądają. Na pewno będę go kupować dalej.

edwarda20 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie link do olejku bo ja już nie wiem który to

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Dajcie link do olejku bo ja już nie wiem który to
    https://www.aptekagemini.pl/ideepharm-radical-med-kuracja-w-ampulkach-przeciw-wypadaniu-wlosow-dla-kobiet-15-ampulek-po-5ml.html

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Odciagnij trochę żeby nie wybuchnąć :p

Nie zdążyłam, jak wstałam polecialo ze mnie jak z niewycisnietej ścierki haha
    Laktatora 3 miesiące nie używałam leży gdzieś na dnie szafy, więc nie byłam przygotowana na takie akcje :D

Ja używam Jantar wcierke i dużo baby hair mam, ale dalej wypadają to w takim razie teraz przetestuję to co Edwarda poleca, skoro tak zachwalacie :D
    Tylko, że ja myje głowę codziennie bo mam taki typ włosów, że po nocy bez mycia się ich nie ułoży :D

gg646iye46nicebi.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Ja używam Jantar wcierke i dużo baby hair mam, ale dalej wypadają to w takim razie teraz przetestuję to co Edwarda poleca, skoro tak zachwalacie :D
    Tylko, że ja myje głowę codziennie bo mam taki typ włosów, że po nocy bez mycia się ich nie ułoży :D

To kup cala kuracje lacznie z szamponem, efekt bedzie podwojny :)

Makira lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myję tym szamponem niemal codziennie ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa czyli ampułki A nie olejek;p to jestem w domu

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę na Gemini jest promo szampon+odżywka i do tego ta kuracja ampulkami powinno starczyć :D

gg646iye46nicebi.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W rosmannie są ampułki za 28 zł;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Aaa czyli ampułki A nie olejek;p to jestem w domu
    a sorry ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zastanawialam dlatego;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ampułkach jest olejek i tak mi sie jakos wbilo to w mozg ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga do Ciebie pytanie,bo chyba ostatnio tez mialas z tym problem. Zosia wymiotuje. Rano myslalam ze to ulewanie,bo ciagle z cycem w buzi i bez odbijania, ale teraz ewidentnie widac,ze to wymity,czasem sa zoltawe, ale delikatnie. Co robic? Wiem ze lekarz nic mi nie powie konkretnego. Na pewno musze pilnowac zeby sie nie odwodnila ale moze masz jakies cenne wskazówki? Na co zwrocic uwage? Biegunki nie ma. Dzis nawet kupy nie bylo. Zazwyczaj robi co drugi dzien. Diety jeszcze nie rozszerzam.
    Podobno taki paskudny wirus teraz panuje :(

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam nasiona kozieradki na włosy, rośnie mnóstwo nowych! Zaparza się łyżeczkę na szkl.wody i po ostygnięciu strzykawką na skórę głowy.

U nas strasznie popsuły się spacery odkąd muszę Olę ubrać grubiej. Zaczyna się przy ubieraniu, w wózku jest obrażona i jojczy, smok nie pomaga :(

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie awanturuje przy ubieraniu, ale jak juz go wsadze do wozka to sie uspokaja. A jak jedziemy to juz w ogole. 15 minut sie porozglada i spi.

Poszlam z nim do baru mlecznego na zupe. Miejsce total prl, ale sala bardzo duza, kilkanascie stolikow. Usiadlam sobie przy jednym, wozek obok, maly sobie siedzial i sie rozgladal. Sluchajcie idzie facet 30-35 lat, w jednym reku miska z zupa, w drugim reku drugie danie, gorące wiec idzie szybko i sie chwieje. Ma tyle miejsca, mogl isc gdziekolwiek (oprocz mnie byly zajete moze ze 3 stoliki), to nie, przelazi obok mnie i z michą nad dzieckiem. Krok dalej wylal te zupę! No zagotowalam sie!!! Zwrocilam mu uwage bardzo dosadnie :/ Kuzwa jak by mi poparzyl dziecko to bym go chyba na miejscu zabila :/ Wrrr! Masakra jacy ludzie sa durni i bezmyslni :/

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, co za bezmyslnosc... Aż mnie ciary przeszły, dorosły facet, a nie myśli w ogóle. Jakby się stała tragedia to ciekawe co by zrobił,na pasku w tvnie by leciało. Jak to trzeba mieć oczy dookoła głowy.

My na wakacjach mieliśmy taka sytuacje, że szliśmy nad morzem chodnikiem w ścisku i nagle nie wiem skąd się wziął jakiś dorosły facet, ale upośledzony i chciał mi rękę wsadzić do gondoli i chwycić małego, ale jakoś pchnelam wózek do przodu intuicyjnie, że chwycił tylko brzeg wózka. Jak mi serce walilo, bo taki upośledzony to mógł mocno bez wyczucia małego chwycić i jakaś krzywdę zrobić. Od tego wydarzenia jestem bardzo wyczuła a jak ktoś za blisko jest.
    Zauważyłam też na spacerach, że inne matki maja tendencje do zaglądania do wózka. Bardziej w gondoli jak jeździł, gdy się mijamy to perfidnie się obracaja i zaglądają do środka jakby chciały sprawdzić nie wiem czy na pewno mam tam dziecko? Albo jak jest ubrane czy co?

gg646iye46nicebi.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, brak wyobraźni to najgorsza choroba ludzkości.
    U nas dzisiaj masakra, najlepiej cały czas na rękach, chwilę po podłodze sobie pochodzi i zaraz płacz. Dwa razy też dzisiaj rąbnął głową w podłogę :/ eh, ciężki dzień bardzo, niech już te zęby wyjdą w końcu..

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Zauważyłam też na spacerach, że inne matki maja tendencje do zaglądania do wózka. Bardziej w gondoli jak jeździł, gdy się mijamy to perfidnie się obracaja i zaglądają do środka jakby chciały sprawdzić nie wiem czy na pewno mam tam dziecko? Albo jak jest ubrane czy co?

Dokladnie mam to samo!! Tylko na mnie to nie tylko inne matki sie gapia ale tez kobitki w srednim wieku i staruszki :/ Za kazdym razem zastanawiam sie czy patrza na wozek (bo niestandardowy), czy na mnie (bo niska / gruba / brzydka / za mloda / dziwna / itp do wyboru), czy na dziecko? Jakis czas temu zaczelam sie za nimi tez ogladac, zeby zobaczyc reakcje.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda o matko co za ćwiek, zabiłabym chyba.

Zrobiłam dziś Lili rosolek. Mówię, kurde, coś wreszcie musi zjeść, może chociaż to jej posmakuje. Niestety nie. Dałam jej w akcie desperacji troszkę kaszy jaglanej z mojego obiadu, rozgniotlam z tym rosolkiem - jak tylko poczuła grudki to od razu odruch wymiotny. Potem spróbowała parę razy rosołu zblendowanego z kurczakiem, dosłownie kilka razy odrobinę na łyżeczkę i zaraz go zwymiotowala. Nie wiem o co chodzi :(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1308 1309 1310 1311 1312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ