X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem po wizycie. Maluszek ma 13 mm i serducho bije 140/min :) wedlug usg 7tc + 4 dni wedlug OM 7 tc i 3 dzien, także wyrownuje sie :) zdjecie niestety kiepskie w porownaniu do Waszych,ale maluszka widzialam,no i serducho tez :)

MaminaMina, Aksamitna, Tusianka, Aliskaa, darika, Ellka, pomarańczka_33, Magdzia85F, blue00, Pineapple, justysbp lubią tę wiadomość

• MaminaMina Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, dziewczyny, szalejecie. Widzę, że wszystko zaplanowane od początku do końca. ;)
    Ja wiem tylko, że będzie CC jak przy pierwszej. Ze wskazania. Może to kwestia tego, że całe życie wiedziałam że jak będzie dzidzia to tylko CC wchodzi w grę, ale nie chciałabym rodzić naturalnie. Totalnie nie.

8uneyx8dg0pub9vz.png

Wysłany: 8 września 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    No i jestem po wizycie. Maluszek ma 13 mm i serducho bije 140/min :) wedlug usg 7tc + 4 dni wedlug OM 7 tc i 3 dzien, także wyrownuje sie :) zdjecie niestety kiepskie w porownaniu do Waszych,ale maluszka widzialam,no i serducho tez :)

Super wiadomość :)

8uneyx8dg0pub9vz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    super wieści ;)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* bardzo mi przykro dobrzezezabieg bedzie bezbolesnie szybko i po sprawie. Ja stracilam w 12 tygodniu wiem co czujesz u mnie po 9 tygodniu serce przestalo bić ale nie mialam zadnych objawów. Usg w 8 tygodniu serce biło nastepne usg mialam w 12 tygodniu prenatalne na ktorym okazalo sie ze serce nie bije od ponad 2 tygodni. Noestety nie zawsze sa objawy ja ich nie mialam ani plamien ani brzuch nie bolał poprostu myslalam ze wszystko jest ok.
    Ale glowa do gory po 2miesiacach tyle kazal mi lekarz odczekac zaszlam w kolejna i już szczęśliwie donoszona ciążę i tego Ci życzę.
    Pamietaj dzieci nie umieraja one zmieniaja tylko date przyjscia na świat. Buziaczki kochana o trzymaj sie.

Co do szpitala ja polecam todzic tam gdzie sie malekarza ja tego nie zrobilam i to był błąd wybralam szpital najbliżej w ktorym nie znalam ani lekarza ani znajomości. Teraz tego nie popelnie bledu ide tam gdzie moj lekarz pracuje i jego nazwisko jestznanewiec nawetjak nie bedzie go kazdy bedzie widzial kto mnie prowadzi do tego tesciu ma tam znajomego ordynatora. Wiec serio idzicie tam gdzie macie chiciaz znajomego albo lekarza.
    Wiadomo jak wszystko bedzie dobrze to i obojetnie jaki szpital ale nie życzę w am tego przez co ja przechodzilam i ilosci stresu i łez gdyby nie M i jego postawa nie wiem czy bym miala zdrowego synka!

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

Wysłany: 8 września 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin, myślę że ze szpitalem to jednak loteria. Możesz iść do szpitala ze swoim lekarzem a na niego nie trafić (chyba że CC, to inna bajka).
    Myślę, że - tak jak już któraś dziewczyna wspomniała - ważniejsza jest położna. Położną możesz mieć "swoją", zaufaną, będziesz się czuć dzięki temu komfortowo. Nawet jak nie ma akurat dyżuru, to dzwonisz i przyjeżdża. Gdybym rodziła naturalnie, taką opcję z pewnością bym wybrała. Ale trzeba też pamiętać, że czasem w szpitalu nie ma miejsca i odsyłają, szczególnie w dużym mieście (mówię na przykładzie Warszawy). I wtedy ani wykupiona położna ani lekarz prowadzący w szpitalu pierwszego wyboru nie ma żadnego znaczenia.

Podobnie ma się z "wykupieniem" lepszego pokoju w szpitalu. Ja to zrobiłam. Dopłaciłam, żeby być w jedynce. Sama, z łazienką w pokoju, możliwością dla męża spania z nami przez cały czas na rozkładanej kanapie obok mojego łóżka. Dla mnie to była świetna opcja ale wiem, że niektóre dziewczyny uważają że to zbędny wydatek. Ja tym razem również - jak tylko będzie taka opcja - dopłacę do 1 osobowego pokoju z łazienką.

8uneyx8dg0pub9vz.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna do sn to super obcja napewno ale znam przypadki że nie zawsze przyjedzie albo ma inny poród w tym czasie wiec to też roznie bywa gwarancji nikt nie da wiadomo. Ale lepiej próbować czy położna czy lekarza niż nic.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślę... Ajrin. Mówiłaś ze w 8 Tc serce biło a w 12 już nie. Czyli na usg na nfz ciężko to wykryć. Bo ja np. pierwsze będę miała w 10tc i5dni a kolejne pewnie w okolicy 20-22tc... Wiec jeśli sugerując się tylko usg na nfz to można być w ciąży i ponad 2 miesiące chodzić z dzieciątkiem którego serduszko nie bije...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan, super:) Lekarz na tętno mówił że w porządku?

MaminaMina, a można spytać czemu nie chcesz sn?

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ile mozna chodzić z martwa ciąża bo to sprawa indywidualna i zalezy od organizmu hormonow. U mnie wodac za wszelka cene organizm itrzymywal ciaze i nawet w szpitalu po 3 krotnej aplikacji tabletek na poronienie dalej organizm sam sie nie oczyscil i musialam miec zabieg.
    Deugiego dziecka pomimo kilkunastu prob wywolywania porodu tez nie urodzilam sn wiec może to kwestia organizmu.
    Ja wiem że do 12 tygodnia robie czesto isg bo najczesciej bicie serca zanika do 12 tygodnia i jest najwiekszeryzyko poronienia. Po 12 tygodniu nastepne usg mialam wlasnie po 20 tygodniu. No i kolo 17/18 już czuć ruchy dziecka wiec kest łatwiej.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Tak myślę... Ajrin. Mówiłaś ze w 8 Tc serce biło a w 12 już nie. Czyli na usg na nfz ciężko to wykryć. Bo ja np. pierwsze będę miała w 10tc i5dni a kolejne pewnie w okolicy 20-22tc... Wiec jeśli sugerując się tylko usg na nfz to można być w ciąży i ponad 2 miesiące chodzić z dzieciątkiem którego serduszko nie bije...
    To zalezy tylko od zasad placówki. W malopolsce, w gminnej przychodni lekarz miał usg i robił je wtedy kiedy miał na to. ochotę, nie tak jak w IMiD ze ma sie oryginalnie 3cxy 4 usg i koniec. Trzeba poprostu szukać lekarza z taka możliwością.
    Zauważyłam, ze najlepiej chodzić do gin, ktory zna nasz przypadek. Poszłam do następnej na badania itp ale traktowała mnie jak zwykłego Kowalskiego. Zreszta nie lubie kobiet ginekologów bo nie trafiła sie jeszcze godna zaufania, no moze jedna, ale denerwowało mnie, ze w sprawie omawiania niektórych hormonów zaleca wizytę u innego docenta. Nachapia sie pieniedzy, ktore miały isc na służbę zdrowia to dziwic sie, ze mamy takie problemy. Trzeba zrobic rozgłos i porządek to wtedy kobieta w ciąże bedzie chciała zajść, a tak lekarz w szpitalu nie pracyje, ale jest wg opini naszej najlepszy, położnej zapłacisz a nie przyjdzie, jak przyjdzie co do czego kobieta rodzi na korytarzu bo przeciez trzeba obejrzeć serial lub i tak nic juz jej nie pomoże.
    ARjin dobrze pisze gdy poczujemy ruchy jest spokojniej, a tak odliczanie za odliczaniem do 2 trymestru, a pozniej pierwsze ruchy. Ciągły niepokój , czasami zazdroszczę tym starszym pokoleniom tego zaufania i cierpliwości.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Dziewczyn, niestety muszę się z Wami pożegnać. Serduszko naszej dzidzi przestało bić :( Dzisiaj miałam zabieg. Zawsze uważałam się za szczęściarę, tym razem tego szczęścia zabrakło, a życie w bolesny sposób nauczyło mnie, że 2 kreski na teście, nie zawsze oznaczają różowego, słodziutkiego bobasa za 9 miesięcy.
    Wiem, że po burzy zawsze wychodzi słońce, więc wierzę, że nasz synek będzie miał jeszcze rodzeństwo.
    Wam życzę spokojnych, nudnych ciąż, lekkich porodów i ślicznych, grzecznych bobasów.
    Trzymajcie się, powodzenia!
    Kochana zycze Tobie spokoju ducha i wytrwałości w tym trudnym czasie. Tak jak juz jedna z Nas napisała, dzieci nie odchodzą one zmieniają datę swojego przyjścia na Swiat. Ściskam mocno! ❤️

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w mojej miejskiej przychodni trzeba zapisać się na Usg. A czas oczekiwania to ok 1msc. Dlatego chodzę prywatnie ale mimo to po 4dniach od USG mam chęć zrobić kolejne aby sprawdzić czy wszystko ok... Niepokój goni niepokoj

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w 1 trymestrze co ile robicie usg?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka, mi wychodzi co 3 tygodnie ;)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam już 3 w poniedzialek kolejne a pozniek w 12 tygodniu czyli lacznie 5. U mnie dwa byly dodatkowe bo bylam chora robił mi lekarz poznien jeszcze w szpitalu. Normalnie pewnie bym miala 3 kolo 7 tygodnia 10 o w 12. Ale to też te w 10 to dodatkowe ze wzgledu na strate w pierwszej ciąży.
    Wiecie ciąża to specyficzny okres i niestety bedziemy sie cala ciaze zamartwiac nawet jak beda już wyczuwalne ruchy niby latwiej ale kolejne dylematy a że za czesto albo za mało ;)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam jak do tej pory zrobione 3 usg: w 6t, w 8t i teraz w 9t na lepszym sprzęcie, w dużej przychodni, ale u tego samego lekarza.

Wiem już, że kolejne będę miała 29 września bo mam planowaną wizytę (to będzie 12t) i potem 5 października prenatalne w specjalnym centrum. Od razu mi mówił lekarz, żebym pomyślała nad zrobieniem połówkowego w tym centrum, bo tam mają o niebo lepszy sprzęt. A miał już przypadek, że wykryli jakieś drobne zmiany u dziecka, których on na swoim sprzęcie nie miał szans dojrzeć. Tyle że musiałabym to już robić prywatnie. Za tydzień tam będę na pobraniu krwi do testu papp-a i się od razu wypytam o koszt i zapiszę po prenatalnych, jak będę znać dokładnie wiek dziecka. Bo jak na razie to co usg to wychodzi o 1-2 starsze :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • acygan Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Acygan, super:) Lekarz na tętno mówił że w porządku?

MaminaMina, a można spytać czemu nie chcesz sn?

Powiedziała, ze ciaza jest prawidlowa,wszystko ok, a uwazasz, ze za wolno serce bije?

AJrin lubi tę wiadomość

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka bardzo mi przykro. To musiała być straszna wiadomość.

Ja jeszcze nie wiem czy wybuorę szpital czy dom porodowy. Dużo zależy od miejscowości do której się przeprowadzę. Na pewno nie będę się kierowała odległością, tylko raczej opiniami, podejściem do pacjenta i do zabiegôw (zależy mi na ochronie krocza itp), wyposażenie porodówki itp też dla mnie mają znaczenie.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, tak Was czytam i się zastanawiam czy ze mną wszystko jest w porządku bo ja się w ogóle nie stresuję ani nie denerwuję... ;)

justysbp lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ