X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też pali, paczke na 2 dni, zazwyczaj wtedy gdy coś robi na podworku czy w szopie..

xk81pfk.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też były takie odgłosy! Rety jak panikowaliśmy! Tylko u nas to było przez sen - K rzucał się w dostawce, charczał, warczał, ale się nie budził. Nagrałam to, pokazaliśmy położnej i lekarzowi, ale stwierdzili, że to normalne, że niemowlaki głośno śpią i że minie. No i minęło, nawet nie wiem kiedy :)

Oli trzymaj się! Ja też pewnie zebrałabym się w sobie i pojechała do rodziców - żeby zadbać o siebie i dziecko, uspokoić emocje i ochłonąć, a nie uciekać od męża i problemów. I nie daj sobie wmówić, że to twoja wina, że jesteś psychiczna czy coś takiego. Codzienność z hajnidkiem potrafi dać czadu, u nas też łzy są na porządku dziennym ;) Trzymam kciuki żeby udało wam się temat przegadać. Chociaż tak jak dziewczyny piszą, papierosy to jedno, kłamanie, poniżanie i atakowanie ciebie to co innego niestety :(

a my w piątek zaczynamy rozszerzanie diety i dzisiaj zaliczyliśmy zajęcia z pierwszej pomocy u zaprzyjaźnionego ratownika żeby zrobić powtórkę w razie zadławień i zakrztuszeń, fizjo dał zielone światło do sadzania na czas posiłków więc lecimy z tym koksem!

Pisałyście o zajęciach muzycznych - też wybieramy się, ale to jak K usiądzie, myślę też o takich zajęciach z motosensoryki czy jakoś tak :) Na razie chodzimy na basen dla niemowlaków i jest czadowo!

mjvy9vvjacooymry.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i mój Mąż tez nigdy nie zapalilismy! Dla mnie to tak śmierdzi, że jak na chodniku mnie ktoś z papierosem mija to wstrzymuje oddech. A z Julem jak idę to już wgl biegnę, żeby wyminac.
    Często ktoś pali na klatce schodowej i śmierdzi, jak byłam w ciąży nawet Maz wywiesil kartkę, żeby na klatce nie palili, ale oczywiście zerwal ktoś.
    Niby jest ta ustawa, że w miejscach publicznych nie wolno palić a nic z tym nie robią.

Oli ciężko oceniać przez Internet, ale z tego co piszesz wynika, że Twój Maz ucieka od Was, bo dziecko go przerasta i nie dojrzał do bycia Tatą, bo ojcem może być każdy. Skoro wraca z pracy i zamiast bawić się z synem idzie do kolegów to coś jest nie tak. Wyjedź, zobaczcie jak Wam jest osobno,ale tak jak dziewczyny mówią poinformuj go o tym.

edwarda20, Jupik lubią tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli a dlaczego jesteście małżeństwem? Co Cię w nim urzekło, że powiedziałaś TAK?

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradźcie. Od tygodnia na spacerach są takie awantury i wrzaski, że Ola krztusi się śliną, muszę wyjąć ją z wózka i uspokoić, potem nie da się tam odłożyć. NIC nie pomaga, gondola, spacerówka, smoczek, zabawki, nawet pilot był na spacerze :/ Teraz jest moja mama to odprowadza wózek a sama nie ogarnę :( jest nadzieja, że to chwilowe?

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Dziewczyny doradźcie. Od tygodnia na spacerach są takie awantury i wrzaski, że Ola krztusi się śliną, muszę wyjąć ją z wózka i uspokoić, potem nie da się tam odłożyć. NIC nie pomaga, gondola, spacerówka, smoczek, zabawki, nawet pilot był na spacerze :/ Teraz jest moja mama to odprowadza wózek a sama nie ogarnę :( jest nadzieja, że to chwilowe?
    A lubi leżeć na brzuchu? Jeśli tak, to spróbuj wozić w gondoli na brzuchu. Może to jakiś skok, a może rezygnacja z wózka. Zastanowiłabym się nad zakupem chusty/nosidła

Mirabelcia lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Mirabelcia, u nas podobnie. Ja wychodzę na spacer w godzinach drzemki. Na początku jest marudzenia a potem Borys zasypia. Jak się obudzi w trakcie spaceru i jesteśmy daleko od domu to niestety muszę go nieść. Jakbym chciała wyjść na spontaniczny spacer to nie ma opcji, Borys tak się drze jakby go podpalali w tym wózku. Szkoda, bo ja spacery uwielbiam, mogłabym łazić 3 godziny a tu mam stresa, że będzie awantura. Z tym, że ja jeszcze jeżdżę w spacerowce na płasko, może się poprawi jak zacznie siedzieć.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka tak nie znosila wózka. Kupiliśmy inny i zmieniła zdanie :)

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my lubimy wozek. W gondoli spedzal mnostwo czasu nawet w nocy czesto spal w wozku jak nie mogl zasnac. Teraz juz jest spacerowka i tez jest ok. Poki co jezdzi na najnizszym polozeniu albo na pierwszym stopniu i jest ok.

Paradoks: do wagi z przed ciazy mam +4 kg za to w cm jest tak jak bylo na poczatku w 6 tc. A wtedy nie cwiczylam. Miesnie ważą swoje.

Andzia123, acygan, Mirabelcia lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia wow pięknie z waga :)

Cola87 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki edwarda. bałam się że te 22 kg nie zgubię ale jakoś poszło w miarę sprawnie, teraz jeszcze kolejne 10 kg i będzie idealnie :D ale dorzucimy sobie drugie dziecko to spadnie samo nie wiadomo kiedy ;)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia, może ząbki idą, może jakiś skok tak jak Kinga napisała, związany z tym, że już nie chce jeździć leżąc. Dzieci mają różne fazy. Spróbuj ją przełożyć do spacerówki jak masz, i zaobserwuj dziąselka.

Makira, Mirabelcia lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia pięknie :) coraz bardziej mnie motywujesz :)

• Makira Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia brawa za determinację! :D
    Ja to jestem totalny brak formy, ostatnio z synkiem lezelismy na macie i tupalismy nogami, robiłam to co on i zaraz byłam zmęczona, a on pełen energii :D
    Ja już mam niby mniej jak przed ciąża, ale nic nie robię, więc to pewnie przez KP, a słodyczy jem tyle, że szok. Muszę ograniczyć, bo jak skończę karmić to mi jeszcze waga podskoczy :D

gg646iye46nicebi.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chustę mamy, nie chce siedzieć przodem do mnie, bo nic nie widzi. Poza tym tam się kręci, że nie mogjej sama zaplatac bo odpycha się rączkami. Wychodzimy tak właśnie w porze drzemki i za nic nie zaśnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 11:35

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia mam ten sam problem z Lilą od urodzenia xD z tą różnicą, że jak wychodzę w porze drzemki to raczej zasypia. Ale też miałam z nią taki tydzień albo dwa, że za Chiny nie mogłam z nią wyjść, chyba ze skokiem było to związane - nagle z 3-godzinnych spacerów nawet na pół godziny nie mogłam wyjść. Na szczęście minęło :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Agusia brawa za determinację! :D
    Ja to jestem totalny brak formy, ostatnio z synkiem lezelismy na macie i tupalismy nogami, robiłam to co on i zaraz byłam zmęczona, a on pełen energii :D
    Ja już mam niby mniej jak przed ciąża, ale nic nie robię, więc to pewnie przez KP, a słodyczy jem tyle, że szok. Muszę ograniczyć, bo jak skończę karmić to mi jeszcze waga podskoczy :D
    Dzieki kochana
    No na slodycze tez jem chociaz staram sie ograniczac i nigdy nie mam zapasu w domu. Jak juz cos chce slodkiego to kupie jak jestem za zakupach i zjem np batonik czy loda tak jak mnie ost naszlo ale w domu nie trzymam bo wtedy ciagle podjadam. No i cwicze bo bez tego ani rusz.

Maly spi na dworze a ja kawke pije po obiadku :) ale dzis cieplo! ;)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Chustę mamy, nie chce siedzieć przodem do mnie, bo nic nie widzi. Poza tym tam się kręci, że nie mogjej sama zaplatac bo odpycha się rączkami. Wychodzimy tak właśnie w porze drzemki i za nic nie zaśnie :(
    Próbuj może ogarnąc wrzucanie na plecy? Emi tak lubi, tylko ja chusty nie ogarnęłam i na plecy wrzucam w nosidle, bo ten mój kloc za ciężki by go wrzucić pewnie jedną ręką. Ja bez chusty, z katarem to bym chyba oszalała, taka jest marudna. W łóżeczku, na rękach nie uśnie, nie zje, tylko w nosidle. Odłożę, pośpi 5 min i znów ryk, bo nos zatkany, wiec od początku usypianie...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Dzieki kochana
    No na slodycze tez jem chociaz staram sie ograniczac i nigdy nie mam zapasu w domu. Jak juz cos chce slodkiego to kupie jak jestem za zakupach i zjem np batonik czy loda tak jak mnie ost naszlo ale w domu nie trzymam bo wtedy ciagle podjadam. No i cwicze bo bez tego ani rusz.

Maly spi na dworze a ja kawke pije po obiadku :) ale dzis cieplo! ;)
    zazdroszczę motywacji. Ja właśnie podczas sprzątania pokoju Sary znalazłam 2 czekolady. Ogólnie to nie lubię ani czekolady ani oreo, ale nic więcej nie mam, wiec i czekolada poszła w ruch. Tyłek zamiast malec, to rośnie, eh....

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia super wynik!! Brawo :) ja po całym dniu wieczorem to albo siadam do pracy (macierzyński przy dg to abstrakcja..) albo padamy z mezem na nos, cwiczenia to abstrakcja :( w ogole uwielbiam cwiczyc rano, a tu pobudki o 5.. to chyba musiałabym sie nie klasc aby wszystko ogarmac i pocwiczyc ;(

Mirabelcia u nas też była walka o wózek, pomogło przełożenie na plasko do spacerówki i właśnie wyjścia w czasie drzemki. Na spotkanie bez tragedii są spacery w chuscie, ale tak jak Kinga pisze spróbuj plecaka! U nas wrzucanie na plecy od ponad msc i młody w siódmym niebie, wrzucam go z kolana i już na tym etapie zaczyna się chichrac na ogół:) potem z górki idzie, tylko trzeba się przełamać trochę:)

mjvy9vvjacooymry.png
‹‹ 1323 1324 1325 1326 1327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ