Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Emi znów ma fazę nie dam się położyć na brzuchu, bo drze się strasznie, także też nie pełza. Za to chętnie siedzi. Z niej jeszcze większy leser niż z jej starszej siostry. Ostatnio hitem jest właśnie siedzenie i przesuwanie korali na drucie (przesuwa, gryzie, rzuca) no i zauważa każdą metkę, nawet najmniejszą i też się na nie rzuca...
-
Kinga. wrote:Emi znów ma fazę nie dam się położyć na brzuchu, bo drze się strasznie, także też nie pełza. Za to chętnie siedzi. Z niej jeszcze większy leser niż z jej starszej siostry. Ostatnio hitem jest właśnie siedzenie i przesuwanie korali na drucie (przesuwa, gryzie, rzuca) no i zauważa każdą metkę, nawet najmniejszą i też się na nie rzuca...
U nas metki też na topiea Emi siedzi już sama? Moja się jeszcze chwieje, siedzi tylko podparta z przodu łapkami albo z oparciem
-
Gabrys tez się chwieje siedzac i po fluzszej cjwili leci w przód;) sam nie siada. Raczkuje-do tylu ;p dzisiaj zszedl z lezaczka... dupa posuwal i posuwal a potem patrze a on lezy na podłodze. Nawet nie mialknal ze spadl ;p
Co do facetów... ja nie toleruje i nie znoszę kłamstw.
Oli... skoro facet po pracy ucieka do kolegów to po jakiego chciał dziecko? Nie ROZUMIEM...
Jak mój facet wraca z pracy to zajmuje sie mlodym. Nawet wczoraj oznajmilam mu ze jazaraz wychodze do rossmanna bo jest promocja. WeszlaM jeszcze na poczte, a tam kolejka wiec nakarmil i uspil mlodego.
Nie wyobrazam sobie sytuacji zeby wychodzil codziennie do kolegow... chyba wolalabym sama zyc wtedy. Bo po co mi taki facet?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 21:03
edwarda20, Jupik lubią tę wiadomość
-
Moj sie fika w kazdym kierunku pelza jak chce zabawke to czolga sie do niej i teraz nauczyl sie lezec na boku podpiera sie na lokciu i noge jedna ta wyzej zgina w kolanie i stawia sobie na podlodze
smiesznie to wyglada
-
A co do faceta i sytuacji Oli to podzielam zdanie innych ze on chyba nie dorosl do roli meza ojca i glowy rodziny skoro woli kolegow. Moj maz jak wraca z pracy do domu po tyg albo o dwoch to tylko w domu z nami siedzi. I koledzy tez dzwonia i na piwo ciagna ale on mowi ze ma zone dziecko i jego wyjscia z kolegami juz minely a jak chce sie piwa napic to woli ze mna w domu niz pod sklepem (mieszkamy na wsi).
-
Agusia_pia wrote:Moj sie fika w kazdym kierunku pelza jak chce zabawke to czolga sie do niej i teraz nauczyl sie lezec na boku podpiera sie na lokciu i noge jedna ta wyzej zgina w kolanie i stawia sobie na podlodze
smiesznie to wyglada
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
A moj dopiero dzis 1 raz sie przekrecil ;p leniuch mały
z plecow na boczek a potem na brzuszek
z 5 minutu mu to zajelo
jutro idziemy na szczepienie. 3 wkłucia , ciekawe jak zniesie.. i ciekawa jestem jego wagi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 23:18
-
Totoro wrote:U nas metki też na topie
a Emi siedzi już sama? Moja się jeszcze chwieje, siedzi tylko podparta z przodu łapkami albo z oparciem
-
Kinga. wrote:Raczej tak, choć czasem jak za bardzo się wychyli za zabawką, to zdarza się jej stracić równowagę i przechylić się na bok czy do przodu. Usiąść sama nadal nie potrafi ani z czworaków ani tak z pozycji brzuszków
Moja uwielbia się bawić na siedząco, ale zawsze siedzę za nią, chyba, że w wannie podczas kąpieli - tutaj wystarczy, że jedną rączką trzyma się brzegu
-
acygan wrote:A ja nie wiem czy Zosia potrafi stabilnie siedzieć,bo jeszcze jej nie posadzilam
chyba jestem z tych dziwnych hehe
dopiero co odwazylam sie sadzac ja na swoich kolanach bo juz nie daje rady tak nosic non stop w powietrzu
To w takim razie ja też jestem z tych dziwnych. Ja dopiero młodemu podałam moje palce żeby sam się podciagal z pozycji na pół leżąc do pozycji siedzenia. Nie siedzi jeszcze sam, nie sadzam go nawet w rogu kanapy. Na podłodze na macie wczoraj chwilkę tylko siedzial, ale ja byłam za nim. Pediatra mnie okrzyczala jak powiedziałam że młody chce już siadać, a ona ze absolutnie mi nie wolno go sadzac dopóki sam nie usiądzie...
My mamy ciężka noc za sobą. Młody płakał, a raczej krzyczał i to nie wiadomo dlaczego. Teraz sobie smacznie śpi, a ja nie mam na nic siły -
Dziewczyny poproszę o radę. Podejrzewam, że zanika mi pokarm w piersiach. Na pewno młody nie najada się tym bo dzisiaj w nocy wielka afera była. Za tydzień kończy 6 miesięcy, a ja postanowiłam kupić mm żeby sprawdzić czy na serio o to chodzi. Możecie mi powiedzieć jakie mam kupić mleko? Już mleko po 6cmiesiacu skoro za tydzień kończy? Czy może zacząć od tego początkowego że względu na to że będzie przechodził z KP na mm?
-
I u nas problem,bo Zosia znow ma czerwona wysypke n twarzy (glownie czolo) i luszczy sie skora. Pojedyncze czerwone krostki wyskoczyly tez na glowce i miejscami tez schodzi skora. W dodatku wiecej ulewa niz zwykle i dzis zrobila zbita kupe, a na koniec poprawila wodnista. Ja juz nie wiem co myslec. To raczej alergia pokarmowa prawda?
-
Malyprosiaczek wrote:Dziewczyny poproszę o radę. Podejrzewam, że zanika mi pokarm w piersiach. Na pewno młody nie najada się tym bo dzisiaj w nocy wielka afera była. Za tydzień kończy 6 miesięcy, a ja postanowiłam kupić mm żeby sprawdzić czy na serio o to chodzi. Możecie mi powiedzieć jakie mam kupić mleko? Już mleko po 6cmiesiacu skoro za tydzień kończy? Czy może zacząć od tego początkowego że względu na to że będzie przechodził z KP na mm?
A czemu nie jedynka? bo jedynka jest dla malutkich dzieci. Dwojka ma duzo wiecej kalorii i skladnikow odzywczych potrzebnych wiekszemu dzidziusiowi, przede wszystkim bialka i zelaza.Jupik, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość
-
Ja Kamila nie sadzam tez, jedynie przy jedzeniu w bujaczku prawie "siedzi"
Od wczoraj uskutecznia wkladanie sobie stopy do buzi i nauczyl sie wyciagac raczke spod siebie jak przewroci sie na brzuszekAndzia123, White Innocent lubią tę wiadomość
-
Malyprosiaczek wrote:Dziewczyny poproszę o radę. Podejrzewam, że zanika mi pokarm w piersiach. Na pewno młody nie najada się tym bo dzisiaj w nocy wielka afera była. Za tydzień kończy 6 miesięcy, a ja postanowiłam kupić mm żeby sprawdzić czy na serio o to chodzi. Możecie mi powiedzieć jakie mam kupić mleko? Już mleko po 6cmiesiacu skoro za tydzień kończy? Czy może zacząć od tego początkowego że względu na to że będzie przechodził z KP na mm?
Zgadzam się z Edwarda. Ja mam też już mało pokarmu, ale nadal ja kp- tylko że to już tak tylko nz popitke. Na noc trochę kleiku, mm i dopiero cyc. Ja zaczęłam dawać mm też ok tydzień przed skończeniem 6 mca-te parę dni naprawdę nie ma znaczenia. My jesteśmy na Capri Care 2 na razie, ale to mleko tylko przez neta i jest trochę droższe, bo kozie nie krowie. Ale za jakiś czas też przejdę na Bebilon Profutura.Malyprosiaczek lubi tę wiadomość