WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi znów ma fazę nie dam się położyć na brzuchu, bo drze się strasznie, także też nie pełza. Za to chętnie siedzi. Z niej jeszcze większy leser niż z jej starszej siostry. Ostatnio hitem jest właśnie siedzenie i przesuwanie korali na drucie (przesuwa, gryzie, rzuca) no i zauważa każdą metkę, nawet najmniejszą i też się na nie rzuca...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Emi znów ma fazę nie dam się położyć na brzuchu, bo drze się strasznie, także też nie pełza. Za to chętnie siedzi. Z niej jeszcze większy leser niż z jej starszej siostry. Ostatnio hitem jest właśnie siedzenie i przesuwanie korali na drucie (przesuwa, gryzie, rzuca) no i zauważa każdą metkę, nawet najmniejszą i też się na nie rzuca...

U nas metki też na topie :D a Emi siedzi już sama? Moja się jeszcze chwieje, siedzi tylko podparta z przodu łapkami albo z oparciem :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrys tez się chwieje siedzac i po fluzszej cjwili leci w przód;) sam nie siada. Raczkuje-do tylu ;p dzisiaj zszedl z lezaczka... dupa posuwal i posuwal a potem patrze a on lezy na podłodze. Nawet nie mialknal ze spadl ;p
    Co do facetów... ja nie toleruje i nie znoszę kłamstw.
    Oli... skoro facet po pracy ucieka do kolegów to po jakiego chciał dziecko? Nie ROZUMIEM...
    Jak mój facet wraca z pracy to zajmuje sie mlodym. Nawet wczoraj oznajmilam mu ze jazaraz wychodze do rossmanna bo jest promocja. WeszlaM jeszcze na poczte, a tam kolejka wiec nakarmil i uspil mlodego.
    Nie wyobrazam sobie sytuacji zeby wychodzil codziennie do kolegow... chyba wolalabym sama zyc wtedy. Bo po co mi taki facet?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 21:03

edwarda20, Jupik lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie fika w kazdym kierunku pelza jak chce zabawke to czolga sie do niej i teraz nauczyl sie lezec na boku podpiera sie na lokciu i noge jedna ta wyzej zgina w kolanie i stawia sobie na podlodze ;D smiesznie to wyglada ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do faceta i sytuacji Oli to podzielam zdanie innych ze on chyba nie dorosl do roli meza ojca i glowy rodziny skoro woli kolegow. Moj maz jak wraca z pracy do domu po tyg albo o dwoch to tylko w domu z nami siedzi. I koledzy tez dzwonia i na piwo ciagna ale on mowi ze ma zone dziecko i jego wyjscia z kolegami juz minely a jak chce sie piwa napic to woli ze mna w domu niz pod sklepem (mieszkamy na wsi).

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Moj sie fika w kazdym kierunku pelza jak chce zabawke to czolga sie do niej i teraz nauczyl sie lezec na boku podpiera sie na lokciu i noge jedna ta wyzej zgina w kolanie i stawia sobie na podlodze ;D smiesznie to wyglada ;)
    U mnie też tą nogę wystawia, śmieje się ze jak baletnica bo paluszki wyciągnięte xd

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już nawet nie napiszę jaką szafką by mój oberwał jakby mi chociaż dwa dni z rzędu powiedział, że zamiast zająć się dzieckiem idzie z kuplami na piwo..

edwarda20 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj dopiero dzis 1 raz sie przekrecil ;p leniuch mały ;) z plecow na boczek a potem na brzuszek :) z 5 minutu mu to zajelo :D
    jutro idziemy na szczepienie. 3 wkłucia , ciekawe jak zniesie.. i ciekawa jestem jego wagi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 23:18

xk81pfk.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    U nas metki też na topie :D a Emi siedzi już sama? Moja się jeszcze chwieje, siedzi tylko podparta z przodu łapkami albo z oparciem :)
    Raczej tak, choć czasem jak za bardzo się wychyli za zabawką, to zdarza się jej stracić równowagę i przechylić się na bok czy do przodu. Usiąść sama nadal nie potrafi ani z czworaków ani tak z pozycji brzuszków

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Raczej tak, choć czasem jak za bardzo się wychyli za zabawką, to zdarza się jej stracić równowagę i przechylić się na bok czy do przodu. Usiąść sama nadal nie potrafi ani z czworaków ani tak z pozycji brzuszków

Moja uwielbia się bawić na siedząco, ale zawsze siedzę za nią, chyba, że w wannie podczas kąpieli - tutaj wystarczy, że jedną rączką trzyma się brzegu :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sam nie siedzi stabilnie jeszcze

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem czy Zosia potrafi stabilnie siedzieć,bo jeszcze jej nie posadzilam :) chyba jestem z tych dziwnych hehe :D dopiero co odwazylam sie sadzac ja na swoich kolanach bo juz nie daje rady tak nosic non stop w powietrzu :)

• Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    A ja nie wiem czy Zosia potrafi stabilnie siedzieć,bo jeszcze jej nie posadzilam :) chyba jestem z tych dziwnych hehe :D dopiero co odwazylam sie sadzac ja na swoich kolanach bo juz nie daje rady tak nosic non stop w powietrzu :)

To w takim razie ja też jestem z tych dziwnych. Ja dopiero młodemu podałam moje palce żeby sam się podciagal z pozycji na pół leżąc do pozycji siedzenia. Nie siedzi jeszcze sam, nie sadzam go nawet w rogu kanapy. Na podłodze na macie wczoraj chwilkę tylko siedzial, ale ja byłam za nim. Pediatra mnie okrzyczala jak powiedziałam że młody chce już siadać, a ona ze absolutnie mi nie wolno go sadzac dopóki sam nie usiądzie...

My mamy ciężka noc za sobą. Młody płakał, a raczej krzyczał i to nie wiadomo dlaczego. Teraz sobie smacznie śpi, a ja nie mam na nic siły

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku, Kuba obudził się dzisiaj tylko 3 razy i spał do 7 :D

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musialam Stasia obudzic o 7 zeby mu pobrac mocz na posiew:( a tak to bysmy jeszcze spali do tej pory :P

xk81pfk.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poproszę o radę. Podejrzewam, że zanika mi pokarm w piersiach. Na pewno młody nie najada się tym bo dzisiaj w nocy wielka afera była. Za tydzień kończy 6 miesięcy, a ja postanowiłam kupić mm żeby sprawdzić czy na serio o to chodzi. Możecie mi powiedzieć jakie mam kupić mleko? Już mleko po 6cmiesiacu skoro za tydzień kończy? Czy może zacząć od tego początkowego że względu na to że będzie przechodził z KP na mm?

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u nas problem,bo Zosia znow ma czerwona wysypke n twarzy (glownie czolo) i luszczy sie skora. Pojedyncze czerwone krostki wyskoczyly tez na glowce i miejscami tez schodzi skora. W dodatku wiecej ulewa niz zwykle i dzis zrobila zbita kupe, a na koniec poprawila wodnista. Ja juz nie wiem co myslec. To raczej alergia pokarmowa prawda?

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Dziewczyny poproszę o radę. Podejrzewam, że zanika mi pokarm w piersiach. Na pewno młody nie najada się tym bo dzisiaj w nocy wielka afera była. Za tydzień kończy 6 miesięcy, a ja postanowiłam kupić mm żeby sprawdzić czy na serio o to chodzi. Możecie mi powiedzieć jakie mam kupić mleko? Już mleko po 6cmiesiacu skoro za tydzień kończy? Czy może zacząć od tego początkowego że względu na to że będzie przechodził z KP na mm?
    Mleko nr 2. Najlepiej Bebilon Profutura, najlepszy sklad z tych dostepnych w rossmanie i wiekszych marketach.

A czemu nie jedynka? bo jedynka jest dla malutkich dzieci. Dwojka ma duzo wiecej kalorii i skladnikow odzywczych potrzebnych wiekszemu dzidziusiowi, przede wszystkim bialka i zelaza.

Jupik, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Kamila nie sadzam tez, jedynie przy jedzeniu w bujaczku prawie "siedzi" ;)
    Od wczoraj uskutecznia wkladanie sobie stopy do buzi i nauczyl sie wyciagac raczke spod siebie jak przewroci sie na brzuszek :D

Andzia123, White Innocent lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:

Zgadzam się z Edwarda. Ja mam też już mało pokarmu, ale nadal ja kp- tylko że to już tak tylko nz popitke. Na noc trochę kleiku, mm i dopiero cyc. Ja zaczęłam dawać mm też ok tydzień przed skończeniem 6 mca-te parę dni naprawdę nie ma znaczenia. My jesteśmy na Capri Care 2 na razie, ale to mleko tylko przez neta i jest trochę droższe, bo kozie nie krowie. Ale za jakiś czas też przejdę na Bebilon Profutura.

Malyprosiaczek lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1325 1326 1327 1328 1329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ