WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak naskarżyłam dzisiaj na Boryska, że nie lubi wózka. A dzisiaj leżał grzecznie 30 minut, pitem zasnął na godzinkę a jak się przebudził to nie było awantury tylko spokojnie czekał aż wrócimy do domu. A i zasnął mi dzisiaj w Tuli na spacerze, co mu się nigdy nie zdarzyło. Super spacerku dzisiaj miałam- pełen relaks.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, chyba postaram się ogarnąć plecak. Dziś wyszłyśmy w foteliku na 40 min bo taka piękna pogoda u nas.

Ja zupelnie nie jem słodyczy bo Ola źle toleruje nabiał i kakao, ale za to robie wegańskie ciastka i waże 1 kg więcej biż przed ciążą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 14:49

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już waze tyle co przed ciążą, ja nie jem słodyczy tylko pochłaniam je na kilogramy :)
    Ale ja kp+ nie mam czasu zjeść w spokoju z dwojką. Poza tym jak chorują to ze stresu nie jem...

• gondi Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +6kg jeszcze po ciazy ale zmiescilam sie wreszcie w ubrania sprzed ciazy :) . Jeszcze troche brzuch jest obrosniety tluszczem,ale moze do konca roku uda sie ogarnac. Ja nawet nie probuje cwiczyc w domu tylko lece na silownie jak mam mozliwosc.

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wagę mam jak przed ciążą, we wszystko wchodzę, nie licząc cyckow, ale dalej nie ćwiczę. Cały dzień jestem z Lilą, po południu jak mąż ją przejmie to nie wiem w co ręce włożyć, bo przy niej w ciągu dnia nie mogę nic zrobić. Wczoraj bawił ją całe popołudnie to sprzątalam, co muszę robić teraz dużo częściej, bo nauczyła się odpychac rączkami i jedną nogą (O.o) i zasuwa po całym salonie i kuchni. Zaniechala generalnie raczkowania na rzecz hmm.. czolgania? i nie mogę jej zostawić na pół minuty, bo a to ciągnie kota za nogę, a to suszkę z praniem siłacz jeden, a to wspina się na krzesełko do karmienia, masakra. Myślę coraz poważniej o kojcu takim drewnianym na matę, chociaż kurde trochę to takie jak klatka :/ natomiast spać ostatnio chodzi ok. 22 i jak już zaśnie a ja ogarnę jej naczynia, jeszcze jakieś pranie itd to padam na pysk i już nawet serialu nie jestem w stanie obejrzeć bo zasypiam.

Swoją drogą dziś poszłam spać 00.30 a Lila jadła przed 1, po 3, przed 5, po czym wstała i zabawa w łóżku w najlepsze, potem usnęła, znowu się obudziła, jadła, usnęła i wstała 7.35. Czuję się jak zombie.

Agusia_pia podziwiam za wyniki i za determinację! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 15:58

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ja już się na wagę boję wejść :-/ ważę więcej niż po porodzie, tyłek mi urosl od siedzenia w domu..fakt że ogólnie po ciąży miałam może tylko +1kg, więc tragedii nie ma, we wszystko wchodzę, ale.. rzeźba nie ta.
    Tak więc Agusia_pia gratki, dzięki Tobie już poszukałam skalpela (kiedyś ćwiczylam) i nawet go znalazłam, więc już mały krok od tego by go wrzucić w odtwarzacz, haha!!!

edwarda20, Agusia_pia lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wmawiam, ze jak juz sie przeprowadzimy, raczej w styczniu niz grudniu, to wtedy bede chodzic na silke bo przeciez mam pod blokiem... Wmawiam sobie, bo wiem jak bedzie, w styczniu maly bedzie mial 9 mcy, bedzie najpewniej zapitalal, probowal wstawac itp. I tez sily nie bedzie..

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, u mnie to samo, Kinia pełza jak szalona, oczywiście najwięcej do kotów i psa.. pilnować muszę jej non stop (gdzie te czasy jak się dziecko położyło i sobie tak leżało, haha!), zbiera z podłogi wszystko co znajdzie, ciuchy po 1 dniu do praania..jak pójdzie spać i mam czas dla siebie to zmywam, sprzątam i ogarniam zwierza. Mój Kingulec jest w ciągłym ruchu, po tatusiu..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może poszukamy na aliexpress jakichś bodziakow i spodenek z mopem? Przecież tam jest wszystko, na pewno wymyślili już coś takiego. Dzieci będą zadowolone, że mogą pełzać bez ograniczeń, my, że w domu czysto... XD

Agusia_pia, Andzia123, Katy, Aga78, Mirabelcia, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba też czołga jak szalony i co na podłodze znajdzie to do buzi :p też w ciągłym ruchu i też po tatusiu :p kota raz za ogon złapał xd ogólnie tak jak od porodu nasza kotka wyniosła się na dół, bała się małego i tylko go widziała chowała się za kanapę :p od jakiegos tygodnia zaczęła przychodzić na górę i już się nie chowa, moze się zaprzyjaźnią :D

Jupik lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Może poszukamy na aliexpress jakichś bodziakow i spodenek z mopem? Przecież tam jest wszystko, na pewno wymyślili już coś takiego. Dzieci będą zadowolone, że mogą pełzać bez ograniczeń, my, że w domu czysto... XD
    Szukasz czegoś takiego? Już widziałam na jakieś grupie sprzedazowej ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b6207cca2df.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 17:24

Andzia123, Agusia_pia, Katy, Aga78, Totoro, gondi lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 kg mniej niż sprzed ciąży. Ale co tego jak z tyłka zostały naleśniki, uda się marszczą..masakra. Miałam ćwiczyć w domu ale też nie mam siły. Borys zapuerdziela,muszę uważać, żeby sobie tej dużej główki nie poobijał.U mnie mąż przejął obowiązki domowe ale i tak jestem wyczerpana. Ale od stycznia chcę wrócić do ćwiczeń na siłowni,więc narazie pasuję.
    Też myślę o kojcu, chociaż byłam przeciwna ale tak sobie myślę,że to konieczne, chociażby żeby wziąć prysznic czy coś w kuchni zrobić. A Borys jest taki szybki,że się obija nawet jak go pilnuję..nie nadążam za nim

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakos znajduje sile na cwiczenia. Mimo ze maly jest aniolem to jestem na codzien z nim sama i wszystko na mojej glowie wiec sil brak ale jakos sie spinam. Wiem ze jakbym bardziej diete docisnela to waga szybciej poszla by w dol ale nic na sile powoli spada :)
    Dzis znowu skalpel ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może i trochę bym pocwiczyla ale mam straszny problem z wrastajacymi paznokciami, jutro idę na założenie klamry do podologa bo już ropa się zbiera :/ boli przy zwykłym chodzeniu a nawet jak nie dotykam to co dopiero przy podskokach czy biegu :/

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci już pelzaja? Mój maluch ciągle w jednym miejscu. Nie liczę te przewrotny z brzucha n aplecy i na odwrót, ale nic nie porusza się do przodu..

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba czołga się jak żołnierz w wojsku :p wszędzie go pełno już teraz, aż strach pomyśleć co będzie jak zacznie chodzić xd

qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez pelza i sie turla.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Nina od tygodnia pełza. Wkoncu tatus chowa swoją torbę z siłowni i klapki ,(nigdy się nie mogłam doprosić) bo mała jak tylko to zauważy to idzie to sobie pogryźc .
    U mnie waga +5kg z przed ciazy. Wszyscy mówią za lepiej wyglądam, bo byłam dosyć szczupła , ale ja się nie czuje dobrze, przede wszystkim ciało wisi, uda jak galareta , brzuch tez słaby. Ale robić oczywiście mi się z tym nic nie chce , bo po calym dniu nie mam siły, a co się wezmę za to żeby nie jeść chleba czy słodyczy , to mała da tak w kość , ze o niczym innym nie marzejak kawałek czekoladki Haha.

edwarda20, Katy lubią tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga hahaha, to jest to! XD

Aga78 u mnie to samo, jedną rzecz odsuwam, już jest przy drugiej, na naszym materacu z kolei dopełznie do ściany, odsuwa ją, już jest w drugim końcu i próbuje schodzić, ma sa kra.

A żeby było weselej to Lilka zaniechala, jak pisałam, raczkowania a za to chce stawać na nogi O.o pelza po macie, ja sobie przy niej siedzę, a ta rączkami na mnie wchodzi, tylek do góry i stoi taka oparta o mnie na prostych nogach. A jak ją wzięłam na ręce siedząc to tak się kręciła i wspinala, że suma sumarum stanęła na mnie O.o przerażające.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 20:05

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Zosia jak sie zatrzymala na pozycji czworaczej tak stoi :) a mnie to ogolnie cieszy :)

‹‹ 1324 1325 1326 1327 1328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ