X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się po mnie wspina, zabawki ją nudzą. Dziś dostała drewnianą łychę i trochę nią się bawi. Generalnie u nas reguła- jak coś jest zabawką nie tykam. Jak nie jest może się zainteresuje. Jak jest zabronione (kabel od lapka, legowisko psa) jest fajne ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda my drugi dzień kiblujemy w domu i też zaraz zacznę marudzić, bo cholera we wtorek pierwszy raz od x czasu zobaczyłam na wadze 5 z przodu i już byłam taka uradowana, a tymczasem właśnie 2 dni w domu, bez spaceru plus ta pogoda, która zachęca tylko do osladzania sobie życia i zaraz po mojej 5 zostanie wspomnienie. Albo już zostało :/

Moja ładnie bawi się zabawkami, ale odkąd ząb się przebija to na tapecie tylko meme. A co do zabawek - NIEzabawek to i owszem. Wszystkie kable, telefon, kapcie - szczyt marzeń Lili. I po co inwestować w zabawki... XD

A tak w ogóle to nawet, gdyby Lila była dziś ok, i nie nastraszyla mnie jakimś katarem z rana to i tak guzik by było z naszego spaceru, bo cały dzień pizga deszczem O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 15:07

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Można robić kaszkę bez wody lub mleka? W sensie, że tylko na owocu???
    Te z holle tak, nie wiem jak inne.

Na opakowaniu holle jest kilka metod do wyboru: na mleku, na mm, na mleku matki, na wodzie i na samym owocu lub samym warzywie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 15:48

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jednak wirus.Podjechalam prywatnie do lekarza. Dziąsła rozpulchniona ale to nie od tego ta gorączka.W sumie mam zbijać jak będzie wysoka i jak do soboty gorączka nie przejdzie to do kontroli.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Te z holle tak, nie wiem jak inne.

Na opakowaniu holle jest kilka metod do wyboru: na mleku, na mm, na mleku matki, na wodzie i na samym owocu lub samym warzywie.

Aa, ok, też zamówiłam coś tam z Holle, zobaczymy ;-) choć na chłopski rozum się zastanawiam czy taka kaszka nie na wodzie/mleku od razu zatwardzenia nie zrobi :-/

Edit.choc pewnie każą wtedy dać mniej kaszki po prostu..no zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 16:06

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Aa, ok, też zamówiłam coś tam z Holle, zobaczymy ;-) choć na chłopski rozum się zastanawiam czy taka kaszka nie na wodzie/mleku od razu zatwardzenia nie zrobi :-/
    Moze zrobic. Dam znac jak to u nas bedzie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik na opakowaniu jest ze na 100g owocow lub warzyw 20g kaszki czyli 4 lyzki stolowe. Wiec w sumie normalnie...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawostka:
    https://www.newsweek.pl/wiedza/zdrowie/krztusiec-polska-szczepionka-kontratakuje/drn3ppj

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też katar się leje, kichanie i kaszel, ale humorek dopisuje, byliśmy u pediatry bo i tak mieliśmy iść z tym wypukłym ciemiączkiem, a ta się dopatrzyła, że idą mu na raz 3 ząbki - za moment przebije się druga dolna jedynka, którą nawet widać, a dwie górne już za zakrętem, stąd ta infekcja :)

my moooooże spróbujemy usypiania na pierwszą część nocy w łóżeczku jak przejdzie przeziębienie i przebiją się te ząbki, chociaż pewnie wtedy będzie lęk separacyjny, regres snu czy inny czort i z planów wiele nie wyjdzie, skończy się na tym, że złożę i sprzedam łóżeczko, walnę materac na ziemię i będziemy mieli floorbed od początku :D

U nas na śniadanie często są te kaszki z helpy - też fajne i szybko można je zrobić, dzisiaj była jaglana z banankiem i smakowała bardzo :)

W ogóle jakiś czas temu pisałyście, że łatwo się zakrztusić jabłkiem - moje dziecko zakrztusiło się dzisiaj ... awokado. Tragedii nie było, pięknie sobie poradził, ale to tylko dowód na to, że przy każdym stałym posiłku (w sensie kawałku) trzeba uważać i być obok w razie w :)

mjvy9vvjacooymry.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna awokado do siateczki? czy konsystencja jest nie za bardzo?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wodze, ze niw tylko u nas nocki takie tragiczne. Wierci się ciagle , budzi z płaczem o tak milion razy. A ja w ciągu dnia oczy na zapałki :(
    U nas dzisiaj mega zatwardzenie i teraz nie wiem czy po zmianie mleka bo od paru dni już jest tylko na nowym czy to po kaszce (choć dużo jej nie zjadła)

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dodałam awokado do obiadku (zmieliłam).. Moje dziecko lepiej nie mogło mi pokazać, jak bardzo mu to nie smakuje - popluła mnie, siebie (mimo śliniaka musiałam przebrać), krzesełko (wprawdzie ceratkowe, ale wkładka niemowlęca oberwała z łyżeczkowej torpedy na część, która ceratkowa nie jest) tak więc ja już w nią awokado wciskać nie będę.. za to słoiczek z rybką wcięła bez problemu.

Co do ciekawostki - Edwarda, wiedziałam o tym. Na szkole rodzenia mieliśmy zajęcia z pediatrą i ona mówiła, że te bezpłatne są pełnokomórkowe i dają lepszą odpowiedź immuno. a te płatne są w teorii bezpieczniejsze kosztem skuteczności. Niemniej ja dużo za i przeciw przeanalizowałam, i i tak chciałam jechać tą 5w1.
    Ale ten artykuł przypomniał mi o moich jakże mądrych znajomych, którzy dziecka w ogóle nie szczepią (ma już ponad rok i w kółko chory łącznie właśnie z zapaleniem płuc..) i kolejnego też nie zamierzają..Bo on jest w tym ruchu antyszczepinokowym. Nie pamiętam, czy któraś z Was tutaj jest anty, ale ja naprawdę myślę, że to nieszczepienie to bezmyślność.. Więc uważam, że nie ważne, czy bezpłatnie, czy 5w1, czy 6w1 - ważne, że szczepione.

Malyprosiaczek lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaha no to co dziecko to inne preferencje (jak dorośli w sumie) nasz awokado tak zjadal, że właśnie aż się zakrztusil :)

Nie wiem czy można do siateczki,ale miękkie pewnie tak?

Jestem z siebie mega dumna w ogóle w temacie jedzenia bo zrobiłam nam plan posiłków na przyszły tydzień gdzie nie dość że szybko i smaczni3 to z każdego naszego posiłku coś wpadnie synkowi i rzeczywiście zaczniemy jeść to samo :)

mjvy9vvjacooymry.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Ja dodałam awokado do obiadku (zmieliłam).. Moje dziecko lepiej nie mogło mi pokazać, jak bardzo mu to nie smakuje - popluła mnie, siebie (mimo śliniaka musiałam przebrać), krzesełko (wprawdzie ceratkowe, ale wkładka niemowlęca oberwała z łyżeczkowej torpedy na część, która ceratkowa nie jest) tak więc ja już w nią awokado wciskać nie będę.. za to słoiczek z rybką wcięła bez problemu.

Co do ciekawostki - Edwarda, wiedziałam o tym. Na szkole rodzenia mieliśmy zajęcia z pediatrą i ona mówiła, że te bezpłatne są pełnokomórkowe i dają lepszą odpowiedź immuno. a te płatne są w teorii bezpieczniejsze kosztem skuteczności. Niemniej ja dużo za i przeciw przeanalizowałam, i i tak chciałam jechać tą 5w1.
    Ale ten artykuł przypomniał mi o moich jakże mądrych znajomych, którzy dziecka w ogóle nie szczepią (ma już ponad rok i w kółko chory łącznie właśnie z zapaleniem płuc..) i kolejnego też nie zamierzają..Bo on jest w tym ruchu antyszczepinokowym. Nie pamiętam, czy któraś z Was tutaj jest anty, ale ja naprawdę myślę, że to nieszczepienie to bezmyślność.. Więc uważam, że nie ważne, czy bezpłatnie, czy 5w1, czy 6w1 - ważne, że szczepione.

Dla mnie antyszczepionkowcy są na rowni z tymi, ktorzy wierza ze ziemia jest plaska.

Wasnie! Dajecie juz ryby? Jakos mi to w ogole z glowy wylecialo! :O

Jupik, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    Jestem z siebie mega dumna w ogóle w temacie jedzenia bo zrobiłam nam plan posiłków na przyszły tydzień gdzie nie dość że szybko i smaczni3 to z każdego naszego posiłku coś wpadnie synkowi i rzeczywiście zaczniemy jeść to samo :)

Podzielisz sie? to moze cos sciągniemy :P

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Dla mnie antyszczepionkowcy są na rowni z tymi, ktorzy wierza ze ziemia jest plaska.

Wasnie! Dajecie juz ryby? Jakos mi to w ogole z glowy wylecialo! :O

Uśmiałam się ;-))

Pierwszy raz jej dałam, bo tak się popluła, że nic nie zjadła, a nic innego nie miałam, jak słoiczek Gerbera jarzynki z rybką od 5 mca..(zawrotna ilość mintaja 8%). Ale smakowało jej, więc chyba zacznę jej dawać takie robione przeze mnie..(chyba, że znów mnie popluje :-/ )

edwarda20 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Podzielisz sie? to moze cos sciągniemy :P

Podpinam się ;-P

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik melduje kupe ;p Wiec poki co jest ok.

Jupik lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce rozne. Raz lepiej, raz gorzeh.
    Jesc nie chce... niczego ;/ chyba ze pogryzc skórkę od chleba. Ani kaszku, ani obiadku, ani owoce ;/
    Czasem jakies miesko sciagnie- prosto z talerza ale to by bylo na tyle.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:

Ja na pewno mam mocno ograniczone zaufanie do szczepień i ich bezpueczeństwa. Dużo czytałam, mam w rodzinie 2 poważne nopy i póki co moje dziewczyny są nie szczepione. Co do samego krztuśca skuteczność została określona na max 50% i wraz z wiekiem spada, jeśli dobrze pamiętam zalecane jest doszczepianianie po 10 latach. Jak oglądałam statystyczne porównania, to osoby szczepione chorują 3 dni dłużej i gorzej znoszą chorobę (częściej wymagają hospitalizacji), ponoć lepsze rezultaty niż antybiotyk dają duże dawki wit c (nie wiem nie testowałam, póki co Sara miała 3 razy pseudokrup, czyli podobą wirusówkę, tyko zamiast 4 tyg trzyma 1-2. Akurat na temat krztuśca dużo czytałam, właśnie z powódu tego, że w tym roku Sara coś podobnego miała już 3 razy i za każdym razem na początku zadaję sobie pytanie czy to krup czy czy tylko pseudokrup.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 1363 1364 1365 1366 1367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ