Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A i jeszcze walczę z zatkanym kanalikiem. Niby cycek miękki, tą kropeczkę białą przebiła, mleko z niej leci ale sutek jest bolesny.Dzisiaj porobię okłady z sody oczyszczonej przed karmieniem a po karmieniu z kapusty.Macie jeszcze jakieś sposoby na bòl cycka?U mnie Borys śpi już 2 godzinę, gdzie zawsze pierwszy drzemka trwała 20 minut..dziwne
-
Aga78 wrote:A i jeszcze walczę z zatkanym kanalikiem. Niby cycek miękki, tą kropeczkę białą przebiła, mleko z niej leci ale sutek jest bolesny.Dzisiaj porobię okłady z sody oczyszczonej przed karmieniem a po karmieniu z kapusty.Macie jeszcze jakieś sposoby na bòl cycka?U mnie Borys śpi już 2 godzinę, gdzie zawsze pierwszy drzemka trwała 20 minut..dziwne
-
Totoro wrote:Ja z kolei mam dylemat czy wychodzić dziś z Lilą na spacer z tym katarem
niby ma być do 19 stopni, ale nie wiem
-
50km od Łodzi tez leje i 5 stopni
Siedzimy w domu u babci ale nie nudzimy sie, babcia nas zabawia, dziadek zabawia, oprocz tego pelno pomieszczen, kazde inne, tyle mozna poogladac, nowe zabawki itp
Babcia zrobila Heniowi zupke na mlodej kurce chodzacej po wsi. Jaka pyszna! Sama bym zezarla ;p Malemu az sie uszy trzeslyJe mi wszystko, raz mniej raz wiecej, ale 1 raz jadl tak ze widzialam ze niebo w gębie
Dostaniemy jeszcze cielecine i schab, zrobimy z moja mama zapasy na pare tygodni
Andzia123, Jupik, acygan, Totoro, Aga78, Kinga., Katy, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość
-
A Zosia dzis dostala jabluszko z bananem i zjadla mi prawie 125g. Nie wiem czy powinnam jej tyle dac na poczatek wiec nie dalam calego sloiczka,troche zostawilysmy. I jak do tej pory ogolnie ladnie wszystko jadla tak dzis deserek wcinala jak Henio zupe
Totoro lubi tę wiadomość
-
A ja juz malemu daje zupki z grudkami tzn dzis ugotowalam brokulowa z kurczakiem i to zblendowalam gladko i igotowalam ryz oddzielnie i dodalam mu i jadl ladnie. Tak samo daje makaron czy kasze jaglana. A jaka jeszczr moge dawac kasze oprocz manny i jaglanej?
-
Jupik wrote:Nie wiem skąd jesteś Tororo,ale w Łodzi 6 i jest paskudnie, więc my siedzimy w domu, szczególnie, że wczoraj cały dzień byliśmy poza domem w tym basen, więc nie chce przegiąć. Od jutra ma być cieplej, więc jutro idziemy na spacer.
U mnie suma sumarum nie było tych 17, ale było całkiem znosnie i cały dzień słońce. Wyszlysmy na 45 min, bo liczyłam, że po powrocie uda mi się Lilę nakarmić i uśpić, ale lipa. Cały dzień walczymy, żeby ten nos jakoś oczyścić, a tu cały czas zapchany. No i tym sposobem jadła ostatni raz po 12 i potem to już łyk i płacz, bo nie może oddychać, łyk i płacz i tak w kółko do teraz. W końcu trochę pociagnela na pionowo jak mąż ją trzymał na kolanach a ja jej podałam cycka. No i ostatnią drzemkę zakończyła o 12 i do tej pory już nie spała. Pewnie zaraz będzie płakać o kąpiel i po kąpieli nadrobi drzemkę. A potem zabawa do późnej nocy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 17:06
-
Agusia_pia wrote:A ja juz malemu daje zupki z grudkami tzn dzis ugotowalam brokulowa z kurczakiem i to zblendowalam gladko i igotowalam ryz oddzielnie i dodalam mu i jadl ladnie. Tak samo daje makaron czy kasze jaglana. A jaka jeszczr moge dawac kasze oprocz manny i jaglanej?
Fajnie, moja jak poczuje grudki to od razu odruch. Już nie mówiąc o brokule - najpierw miała minę bardzo ciekawą, a potem go zwymiotowala
-
Agusia_pia wrote:A ja juz malemu daje zupki z grudkami tzn dzis ugotowalam brokulowa z kurczakiem i to zblendowalam gladko i igotowalam ryz oddzielnie i dodalam mu i jadl ladnie. Tak samo daje makaron czy kasze jaglana. A jaka jeszczr moge dawac kasze oprocz manny i jaglanej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 17:35
-
Ja dziś dałam banana, w sensie po prostu banana. No i trochę memlala, uwalila się cała, a na końcu się zakrztusiła, na szczęście obyło się bez mojej pomocy. Wiec średnio wyszła ta próba, w mojej ocenie dalej na kawałki za wcześnie. Papki z małymi grudkami je.
-
Katy wrote:Totoro, moj tez jak tylko grudke poczuje to ma odruch wymiotny
Dzisiaj probowal kleik ryzowy, nie smakował mu oczywiscie:p Jutro zamierzam mu z nim zupke zrobic, oby mu smakowala xd
Moja by wszystko jadła to zaś ma zaparcia
Odetkalo ją trochę i wreszcie zjadła porządnie i usnęła. Mam nadzieję, że już pośpi. Mam nasivin w razie czego, bo już nie wiem jak z tym katarem walczyć. A jutro będzie nebulizator.
-
nick nieaktualny