Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kinga (i WI) dzięki za info odnośnie fotelików. Moja wiedza była słaba, oprócz tego, że niby wiem, że tyłem bezpieczniej. Ale wśród znajomych i rodziny nikt nie wozi dzieci tyłem w 2 foteliku
a ja chcę jej zwiększyć bezpieczeństwo, bo my nawet jak jedziemy nad morze, to plaży na miejscu uraczymy 1 dzień- potem robimy wypady po okolicy. Generalnie dużo jeździmy. Chyba jednak 2 fotelik też kupię stricte tyłem montowany bez opcji montowania przodem.
White Innocent lubi tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Moj wczoraj tez awantura przed zasnieciem. Zawsze go tata kladzie, a ten sie rzuca po lozeczku, kreci, jeczy, caly czas memememe, mamamama. Juz nie wiedzialam czy mnie woala, czy tylko tak gada. Po 20 minutach walki z nim (normalnie polozenie go spac zajmuje kilka minut) poszlam, wzielam go na rece, potulilam i zasnal. Dzis od rana to samo memememe, mamamama ale tym razem patrzyl sie na mnie i poplakiwal
Jak go bralam na rece to spokoj
Odkladalam, znowu jeki i mamamama, memememe
To juz chyba nie przypadek. Teraz spi. Ciekawe czy teraz bedzie jak u Totoro i Lilki
Ze tylko meme i meme ;p Moj kregoslup juz jest w strzepach wiec sie boje
U nas faza na MAMA, wskoczyła na level hard xD Lila od wszystkich ucieka do mnie, nawet od swojego taty, wszędzie za mną biega, burzenie się do łazienki to już standard xD mało tego, bawi się że mną na macie i co jakiś czas musi na mnie wlezc i się przytulić. Teraz też, stała przy pojemniku na zabawki, nagle obrót do mnie, przytuliła się, dała buziaczka i dopiero zabawa dalej xDWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 15:32
edwarda20, Andzia123, White Innocent lubią tę wiadomość
-
Totoro wrote:U nas faza na MAMA, wskoczyła na level hard xD Lila od wszystkich ucieka do mnie, nawet od swojego taty, wszędzie za mną biega, burzenie się do łazienki to już standard xD mało tego, bawi się że mną na macie i co jakiś czas musi na mnie wlezc i się przytulić. Teraz też, stała przy pojemniku na zabawki, nagle obrót do mnie, przytuliła się, dała buziaczka i dopiero zabawa dalej xD
henio jeszcze nie umie dawac buziaczkow ;p A czekam na to bardzo ;p
-
U nas się chyba zaczynają problemy 8-9 miesiąca, o których pisała Kinga. Ten okres jest naprawdę dziwny xD już pomijając fazę MAMA, to Lila z powrotem je tylko mleko, ewentualnie owoce kilka razy na łyżeczkę, chociaż to może zęby. Pojawiły się trudności z zasypianiem, za to noc już drugi raz bajka - jadła dziś tylko o 1 i podobno o 3, ale to wiem z relacji męża, nic nie pamiętam
w ciągu dnia śpi totalnie w cały świat. Póki co ładnie się bawi, ale tylko przy mnie no i tak jak pisałam, z przerwami na czułości, dużo czułości.
Ciekawa w ogóle jestem, który teraz ząb wyjdzie, bo druga dolna jedynka się przebiła, dwójka górna też a tymczasem od jakiejś godziny Lili znowu policzki świecą na czerwonoWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 16:51
-
Chyba Henia bardzo bolą ząbki bo bardzo trze, nie da sobie zajrzeć, placze caly czas i meme i mama. Jak go biore na rece to sie uspokaja. Mama jest przeciwbolowa? Kazalam męzowi kupic tę popularną Camilię, zobaczymy czy zadziala. Jak nie to dam mu paracetamol. Nienawidze lekow, wiec wstrzymuje sie poki moge. Ale tak mi go szkoda
-
U nas ostatnio nocki płaczliwe,ale podejrzewam drugą jedynkę. Głowa mi pęka od niewyspania, ledwo co zerknęłam na forum. W ciągu dnia dużo wspinania i raczkowania więc oczy mam dookoła głowy.Ale też Borysek dużo się śmieje i gada naprzemian z piskami więc to mi wynagradza te nocki. Siedzi już ładnie, wyprostowany i trzyma ròwnowagę.
Myślę o zakupie kostki edukacyjnej. Czy któraś z Was już ma i może polecić jakąś fajną?
I jeszcze jedno, jak myślicie: czy mogę zupkę z mięskiem podać na drugi dzień, jak była w lodówce? Zawsze robiłam na świeżo ale dzisiaj taki duża porcja mi wyszła, że szkoda wyrzucać. -
Aga78 wrote:U nas ostatnio nocki płaczliwe,ale podejrzewam drugą jedynkę. Głowa mi pęka od niewyspania, ledwo co zerknęłam na forum. W ciągu dnia dużo wspinania i raczkowania więc oczy mam dookoła głowy.Ale też Borysek dużo się śmieje i gada naprzemian z piskami więc to mi wynagradza te nocki. Siedzi już ładnie, wyprostowany i trzyma ròwnowagę.
Myślę o zakupie kostki edukacyjnej. Czy któraś z Was już ma i może polecić jakąś fajną?
I jeszcze jedno, jak myślicie: czy mogę zupkę z mięskiem podać na drugi dzień, jak była w lodówce? Zawsze robiłam na świeżo ale dzisiaj taki duża porcja mi wyszła, że szkoda wyrzucać.Aga78 lubi tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Aga78 ja mroze zupki. Ale jeden dzien w lodowce na luzaku wytrzyma.
Ja sie czaje na taką kostkę: https://sklep.trefl.com/pl/vtech-kostka-aktywnosci.html
Kolezanka ma przy blizniakach, poleca bardzo. Zreszta wyslala mi kilka filmik jak się bawią, rewelkaAga78 lubi tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Jakie polecacie gryzaki? Najlepiej te do lodowki. Mamy kilka ale zaden nie podpasowal do konca
Kinia najbardziej lubi gryzak z Rossmana-za 11 zeta chyba w zestawie szczoteczka do zębów silikonowa i taki gryzak na kiju jak szczoteczka tyle, że końcówka z każdej strony ma takie wypustki. Ma kupę innych gryzakow, a tego używa najczęściej. Generalnie mogłabym zostawić tylko 3 i resztę wywalić.. -
Ja chciałam dużą drewnianą kostkę edukacyjną. Kurde, tak mi się podobają... Tylko, że te, które oglądam raczej jeszcze za trudne dla naszych maluchów
Dlatego stanęło na drewnianym pchaczu, który też ma sorter, cymbalki, bębenek i coś tam jeszcze a kostkę może na roczek kupimy:) chyba, że dziadkowie nie będą mieli pomysłu na prezent, to podsuniemy
No i wraz z czerwonymi policzkami zaczęła się akcja zęby, Lila gryzie wszystko i się denerwuje, sądzę, że teraz górne jedynki w natarciu.
Co do gryzakow to mamy ten do lodówki, takiego płaskiego lisa, nie pamiętam gdzie go mąż brał, ale przez internet kupował z jakimiś innymi rzeczami, chyba w smyku i drugi, też do lodówki, od mojej kumpeli. Oprócz tego grzechotkę z takim gumowym fragmentem z wypustkami, chyba canpol, ale głowy nie dam i drugą, klucze z gumową górą, też chyba canpol. Raczej jej nie robi różnicy co gryzieteraz dorwala lisa prosto z lodówki i chyba pierwszy raz faktycznie poczuła ulgę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 19:49
-
My mamy przeróżne gryzaki - Amela najbardziej lubi te do lodówki (z Canpola? W aptece kupowałam) i taki coś ala smoczek z dr Browns. Ale ogólnie gryzie co się da i wszystko laduje w buzi.
Dziewczyny jak długie okresy czuwania maja wasze dzieciaczki? Zauważyłam, że u mojego dziecka zaczęło sie to wydłużac. Teraz wytrzymuje 4h a czasem nawet trochę dłużej. Z 3 drzemke w dzień zaczynają robić się 2. Jeszcze do niedawna 3h to był max jej możliwości i padala. Teraz po 3,5h nie mam co zaczynać jej usypiac bo to i tak się nie uda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 20:16
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
darika wrote:Dziewczyny jak długie okresy czuwania maja wasze dzieciaczki? Zauważyłam, że u mojego dziecka zaczęło sie to wydłużac. Teraz wytrzymuje 4h a czasem nawet trochę dłużej. Z 3 drzemke w dzień zaczynają robić się 2. Jeszcze do niedawna 3h to był max jej możliwości i padala. Teraz po 3,5h nie mam co zaczynać jej usypiac bo to i tak się nie uda
.