Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
darika wrote:Rany, Jupik, a czemu od razu z taką ironią? Nie można być dla siebie po prostu miłym i normalnie odpisać - mieszkam w domu, pies wyszedł na podwórko. Totoro zwyczajnie zapytała... A tu od razu z Twojej strony ironia i atak... Jupik - wyluzuj, nikt nie pisze, że dziecko zaniedbujesz
.
Darika, no proszę Cię..akurat Totoro zadała to pytanie i akurat w tym stylu- "dobrze zrozumiałam-zostawilas dziecko w domu i wyszłaś z psem...?" Oczywiście z wielokropkiem i z wydźwiękiem- "jak mogłaś". Jakoś nie czuję, żeby to pytanie było miłe..
Oczywiście jak zwykle mogę się mylic i Totoro zadała pytanie z troską i życzliwością.
Jeśli tak - przepraszam Totoro i wszystkich urażonych moja ironiczną odpowiedzią.. -
edwarda20 wrote:To sporo faktycznie. A moze powinien na raz jesc wiecej? Probowalas pewnie? A zupek ile ml je?
Stale pokarmy tez srednio-raz wejda, raz nie ;p
-
Totoro wrote:Jupik nie zadałam pytania z wyrzutem czy wydzwiekiem "jak mogłaś?" tylko z niedowierzaniem. Ale ok, mogło tak zabrzmiec.
No zabrzmiało..ale ok, przyjmuje, że nie miało.
Za to muszę Ci podziękować- napisałaś, że Lila najbardziej lubi się bawić piłeczkami Bright Star i mnie olśniło, że ich jeszcze Kini nie wyjęłam. Więc wyjęłam..i faktycznie ona też je uwielbia. Dzięki -
Muszę się pochwalić dziewczyny! Kubuś pierwszy raz zasnął sam, obok mnie na naszym łóżku i trwało to co prawda dłużej, Ale jednak! Nie na cycu i nie na rękach jak zawsze tylko leżąc obok, Ale się cieszę
trzymajcie kciuki żeby mu tak zostało
teraz tylko weź i przełóż go do łóżeczka
A piłeczki z bright star Kuba też uwielbia, często czołga się do jednej upatrzonej i haps łapie buzią bez użycia rączek xdTotoro lubi tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
sweetmalenka wrote:Ciezko mi w ml ;p np jajecznica z 2 jajek i poprawia mlekiem ;p on więcej niz 150 ml nie chce. Czasem wieczorem zje 180.
Stale pokarmy tez srednio-raz wejda, raz nie ;p
Hmmm, jeszcze nie dawalam jajecznicy mojemu ale mam wrazenie ze sie nie naje, nie wiem czemu. Malo tresciwe mi sie wydaje ale moze sie myle.
Jak nie je stalych pokarmow to musi zapic mlekiem, wiadomoA jak tam jego waga?
-
edwarda20 wrote:Hmmm, jeszcze nie dawalam jajecznicy mojemu ale mam wrazenie ze sie nie naje, nie wiem czemu. Malo tresciwe mi sie wydaje ale moze sie myle.
Jak nie je stalych pokarmow to musi zapic mlekiem, wiadomoA jak tam jego waga?
-
Mnie jajecznica w ogole nie trzyma ;p Jem bo bardzo lubie, ale szybko robie sie glodna
Sweetmalenka to moze niech z Wami je, juz wlasciwie wszystko moga jesc nasze maluszki.
Moj je te duze sloiczki na raz i jeszcze sie oglada ;p Zupki tez mu robie w pojemnikach 190-200 ml. Wazy malo, ogolnie jest raczej maly. Tyle ze tez bardzo duzo spala, bo cale dnie wariuje na brzuchu, pełza jak gasiennica itp.
-
Jupik wrote:No zabrzmiało..
ale ok, przyjmuje, że nie miało.
Za to muszę Ci podziękować- napisałaś, że Lila najbardziej lubi się bawić piłeczkami Bright Star i mnie olśniło, że ich jeszcze Kini nie wyjęłam. Więc wyjęłam..i faktycznie ona też je uwielbia. Dzięki
No to sorry, nie miało. A co do piłeczek to luzik, nie wiem co one w sobie mają, ale Lila potrafi całe zakupy z nami nosić ją w rączce i nie puścić ani na chwilę
-
Totoro wrote:No to sorry, nie miało. A co do piłeczek to luzik, nie wiem co one w sobie mają, ale Lila potrafi całe zakupy z nami nosić ją w rączce i nie puścić ani na chwilę
Edwarda- je to co my ale na pewno nie 200 ml. Bo to hmmm 3/4szklanki ;p
-
hej byliśmy wczoraj u pediatry, zbadała małego i okazało się że gorączka i katar od zębów, idą mu trzy na raz i dlatego ta gorączkuje. dziś noc tragiczna, budził się co chwilę z płaczem, nie chce dać posmarować dziąseł bo go bolą. oby szybko się przebiły. a katar się robi gęsty.
-
Agusia_pia wrote:hej byliśmy wczoraj u pediatry, zbadała małego i okazało się że gorączka i katar od zębów, idą mu trzy na raz i dlatego ta gorączkuje. dziś noc tragiczna, budził się co chwilę z płaczem, nie chce dać posmarować dziąseł bo go bolą. oby szybko się przebiły. a katar się robi gęsty.
-
Agusia_pia wrote:hej byliśmy wczoraj u pediatry, zbadała małego i okazało się że gorączka i katar od zębów, idą mu trzy na raz i dlatego ta gorączkuje. dziś noc tragiczna, budził się co chwilę z płaczem, nie chce dać posmarować dziąseł bo go bolą. oby szybko się przebiły. a katar się robi gęsty.
Trzy na raz- współczuję..nam wyszła ta jedynka i chwilowo jest spokój, nawet teściowa stwierdziła, że Kinia w końcu jest sobąniemniej patrzę, że w następnej kolejności nie będzie druga jedynka tylko dwójka, hmm.. oby tylko na wyjeździe nam nic nie szło, bo będzie lipa.