Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Malyprosiaczek wrote:Elektrolity mamy bezsmakowe i nie są słodkie. Ale skoro smecte mój synek pije to znaczy, że mu nie przeszkadza ten obrzydliwy smak :p ja posmakowalam i ani jednego ani drugiego bym nie wypila :p
Malyprosiaczek lubi tę wiadomość
-
Malyprosiaczek super, że już ok:)
Moja Lila znowu wywrocila dziś grafik do góry nogami... Cały tydzień fajnie się udawało z drzemkami, spać chodziła przed 23, a dziś Meksyk. Od samego rana wszystko się posypało i dopiero teraz usnęła. Nie mogla zasnąć, co kimnela przy cycku to się budziła i tak w kółko. Na rękach się denerwowala, płakała... O matko, co za wieczór.Malyprosiaczek lubi tę wiadomość
-
U nas Emi jest w tej fajnej fazie raczkowa i zwiedzania mieszkania. Uczy się dopiero wstawać przy meblach, ale szuflady już otwiera i robi remanent
. Także bajzel robi szybko, ale praktycznie cały czas zajmuje się sobą. Płacze tylko gdy jest głodna lub śpiąca, No i oczywiście gdy starsza jej coś zabierze ( ma teraz jeszcze fazę nie ruszaj bo to moje)...
-
edwarda20 wrote:Dziewczyny jaki ibuprofen dla maluszkow polcacie?
Do tej pory mialam tylko paracetamol i uzylam 2 razy jak mial gorączke po szczepieniu. Teraz chce sie tez zaopatrzyc w ibuprofen w razie 'w'.
U nas po każdym szczepieniu było ponad 39C i zawsze dawałam paracetamol w czopku, przy meningokokach B podałam pierwszy raz Ibum w czopku. Zbił temp skutecznie i już nie wzrastała ponownie.edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Ja mam Ibum Forte. Jeśli nie przeszkadza Ci cukier w składzie
u nas przy tej gorączce zbijał szybciej i na dłużej temperaturę.
A w ogóle coś pokręciłam, bo akurat Ibum nie ma ani cukru ani alkoholu w składzie. Z jakimś innym mi się pomylił. W każdym razie na pewno mam IbumWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 15:32
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Kinga. wrote:Nie, wg mnie za wcześnie. Myśle czekać do 2 r., chyba ze sama będzie chciała wcześniej.
I zeby nie bylo, da się. Moja siostra zaczela sadzac swojego mlodszego syna jak tylko zaczal stabilnie siedziec. Konsekwencja i się udalo. Tuz po 2 urodzinach przestal uzywac pieluch. Wiadomo zdarzalo mu sie jeszcze zapomniec zawolac, zagapic sie itp itp, ale nie bylo to czeste.
-
Totoro wrote:Dziewczyny, uzywalyscie może kosmetyków skarb matki firmy Makarczykowie? W aptece babeczka polecala nam szampon, teoretycznie w składzie ma tylko wyciąg z rumianku
http://www.skarbmatki.pl/produkty/myjemy_glowke/szampon/
-
Totoro wrote:Dziewczyny, uzywalyscie może kosmetyków skarb matki firmy Makarczykowie? W aptece babeczka polecala nam szampon, teoretycznie w składzie ma tylko wyciąg z rumianku
http://www.skarbmatki.pl/produkty/myjemy_glowke/szampon/
Tu już jest napisane, że ma też jakieś delikatne substancje myjące?
https://www.carrefour.pl/skarb-matki-szampon-dla-niemowlat-i-dzieci-200-ml-50-ml-gratis
jak mi we wtorek wpadnie w carefourze w ręce to aż zerknę na skład -
Ja tez, chociaz juz mam w domu nawet (dostaliśmy w spadku), ale Kamil jeszcze nie siedzi sam :p
Dostaliśmy skierowanie na rehabilitacje (Kamil jeszcze nie siedzi, nie raczkuje itp) chociaz lekarz mowil, ze jeszcze ma czas, ale dla mojego spokoju dal to skierowanie..Termin mamy na 06.02 dopiero wiec licze, ze do tego czasu sam cos zacznie robic xdJupik lubi tę wiadomość