X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektrolity mamy bezsmakowe i nie są słodkie. Ale skoro smecte mój synek pije to znaczy, że mu nie przeszkadza ten obrzydliwy smak :p ja posmakowalam i ani jednego ani drugiego bym nie wypila :p

edwarda20 lubi tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Elektrolity mamy bezsmakowe i nie są słodkie. Ale skoro smecte mój synek pije to znaczy, że mu nie przeszkadza ten obrzydliwy smak :p ja posmakowalam i ani jednego ani drugiego bym nie wypila :p
    Moj na smecte sie krzywil ale pil ;p Dzielne te nasze misiaczki :)

Malyprosiaczek lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek super, że już ok:)

Moja Lila znowu wywrocila dziś grafik do góry nogami... Cały tydzień fajnie się udawało z drzemkami, spać chodziła przed 23, a dziś Meksyk. Od samego rana wszystko się posypało i dopiero teraz usnęła. Nie mogla zasnąć, co kimnela przy cycku to się budziła i tak w kółko. Na rękach się denerwowala, płakała... O matko, co za wieczór.

Malyprosiaczek lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Emi jest w tej fajnej fazie raczkowa i zwiedzania mieszkania. Uczy się dopiero wstawać przy meblach, ale szuflady już otwiera i robi remanent ;). Także bajzel robi szybko, ale praktycznie cały czas zajmuje się sobą. Płacze tylko gdy jest głodna lub śpiąca, No i oczywiście gdy starsza jej coś zabierze ( ma teraz jeszcze fazę nie ruszaj bo to moje)...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie dr Anię? Podrzucam do niedzielnej kawki z rana https://doktorania.pl/fak-of-the-year-2018/?fbclid=IwAR1KSOxBHF6YmGNyKuQjKxvPck20v6H2-yryH_9enmPjaf4Ws7P6w0NXhjI :)

Malyprosiaczek, Totoro lubią tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki ibuprofen dla maluszkow polcacie?
    Do tej pory mialam tylko paracetamol i uzylam 2 razy jak mial gorączke po szczepieniu. Teraz chce sie tez zaopatrzyc w ibuprofen w razie 'w'.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • pola80 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Dziewczyny jaki ibuprofen dla maluszkow polcacie?
    Do tej pory mialam tylko paracetamol i uzylam 2 razy jak mial gorączke po szczepieniu. Teraz chce sie tez zaopatrzyc w ibuprofen w razie 'w'.

U nas po każdym szczepieniu było ponad 39C i zawsze dawałam paracetamol w czopku, przy meningokokach B podałam pierwszy raz Ibum w czopku. Zbił temp skutecznie i już nie wzrastała ponownie.

eaobezd.png
    AMH 0,37 listopad 2016
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Ibum Forte. Jeśli nie przeszkadza Ci cukier w składzie :) u nas przy tej gorączce zbijał szybciej i na dłużej temperaturę.

A w ogóle coś pokręciłam, bo akurat Ibum nie ma ani cukru ani alkoholu w składzie. Z jakimś innym mi się pomylił. W każdym razie na pewno mam Ibum ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 15:32

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ibufen truskawkowy, ale nie wiem czy go polecam... Straszna słodzizna :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ibuprofen, to biorę taki jaki daje pediatra. Jak dobrej pory raz dałam, bo jak już to daje najpierw czopek homeopatyczny ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzielam ibum w czopkach i ibum forte truskawkowy :)
    Zamowilam tez nocnik i będe oswajać Henia. Zaczelyscie juz sadzac?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Wzielam ibum w czopkach i ibum forte truskawkowy :)
    Zamowilam tez nocnik i będe oswajać Henia. Zaczelyscie juz sadzac?
    Nie, wg mnie za wcześnie. Myśle czekać do 2 r., chyba ze sama będzie chciała wcześniej.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, uzywalyscie może kosmetyków skarb matki firmy Makarczykowie? W aptece babeczka polecala nam szampon, teoretycznie w składzie ma tylko wyciąg z rumianku O.o

http://www.skarbmatki.pl/produkty/myjemy_glowke/szampon/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Nie, wg mnie za wcześnie. Myśle czekać do 2 r., chyba ze sama będzie chciała wcześniej.
    Do 2 r. to ja mam nadzieje ze będzie blisko odpieluchowania.
    I zeby nie bylo, da się. Moja siostra zaczela sadzac swojego mlodszego syna jak tylko zaczal stabilnie siedziec. Konsekwencja i się udalo. Tuz po 2 urodzinach przestal uzywac pieluch. Wiadomo zdarzalo mu sie jeszcze zapomniec zawolac, zagapic sie itp itp, ale nie bylo to czeste.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Dziewczyny, uzywalyscie może kosmetyków skarb matki firmy Makarczykowie? W aptece babeczka polecala nam szampon, teoretycznie w składzie ma tylko wyciąg z rumianku O.o

Nie znam, jak dla mnie to nie jest pełny skład. Rumianek nie ma żadnych właściwości pieniących i jeśli to tylko rumianek+woda to wystarczy herbatka rumiankowa. Do mycia potrzebny jeszcze rozpuszczalnik (w kosmetyce głownie alkohol etylowy), a on jest mocno drażniący...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o nocniku na razie nie myślę i pewnie długo jeszcze myśleć nie będę :)

mjvy9vvjacooymry.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:

Tu już jest napisane, że ma też jakieś delikatne substancje myjące?
    https://www.carrefour.pl/skarb-matki-szampon-dla-niemowlat-i-dzieci-200-ml-50-ml-gratis

jak mi we wtorek wpadnie w carefourze w ręce to aż zerknę na skład :)

mjvy9vvjacooymry.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez, chociaz juz mam w domu nawet (dostaliśmy w spadku), ale Kamil jeszcze nie siedzi sam :p

Dostaliśmy skierowanie na rehabilitacje (Kamil jeszcze nie siedzi, nie raczkuje itp) chociaz lekarz mowil, ze jeszcze ma czas, ale dla mojego spokoju dal to skierowanie..Termin mamy na 06.02 dopiero wiec licze, ze do tego czasu sam cos zacznie robic xd

Jupik lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, polubiłam przypadkowo ;-)

A swoją drogą ćwiczysz coś sama z małym- kładziesz go na brzuszek itp?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klade, ale on sie szybko meczy i zlosci..Max. 5min polezy, przy dobrym humorze moze z 10 :( Dupkę czasem podnosi do gory, ale wyglada troche jakby raczki mial slabe...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1481 1482 1483 1484 1485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ