X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy dziś te day upy, będziemy testować.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maly zaczal dzis krecic glowa na tak, do tej pory krecil na nie. Ale nid wiem czy robi to swiadomie. Coraz czesciej sie puszcza i sam stoi i wiecej krokow robi jak sie go za rece trzyma :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik zdrówka dużo!

Jupik lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlaczcie PnS

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Wlaczcie PnS
    Co ciekawego było? Dopiero podlaczylismy dekoder i zanim znalazłam TVP2 to już były reklamy :|

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tv nie mam, nie ogladam ale jak cos ciekawego to tez sie chętnie dowiem.

Jupik zdrowka!

Jupik lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są Day Upy bez kokosa też, ja kupuje częściej w Auchan tam też mają. Mój lubi wszystkie, tylko ten z orzechami jakoś mu nie podszedł, ale i tak zjadł tylko bez entuzjazmu. Ogólnie jak coś mu bardzo smakuje to macha nogami z radości, a jak jest po prostu ok to siedzi grzecznie haha

Zauważyłam, że Julian dostał jakąś wysypke na brzuchu, cały w czerwonych krostkach. Teraz nie wiem czy to od wody, bo byliśmy na Termach w niedzielę czy od proszku, bo ostatnio chyba mi się za dużo sypnelo. Muszę to obserwować.
    Swoją drogą on tak uwielbia basen, cały przeszczesliwy był, chlapal na nas, pływał stylem syreny haha a największą radoche miał jak Maz nurkowal znikal mu i zaraz się wynurzal :D poza tym fajnie reaguje na inne dzieci w jego wieku od razu kontakt wzrokowy i zaczepki :D wgl lubi ludzi zaczepiac, no głównie kobiety tak się śmiesznie uśmiecha pokazując swoje dwa zęby haha

Katy, Andzia123 lubią tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lepiej, uff. Kinga jeszcze trochę gorączkuje, ale temp.rosnie wolniej i już nie jest aż tak wysoka. Trzydniówka była gorsza.

Ja przy Kindze nie włączam tv. Więc w sumie nie oglądamy w ogóle. A co było ciekawego?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Day up Blue zaakceptowany:p On jest bez kokosa xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy daj znac jak po rehabilitacji.

Ja sprobowalam tego day upa orange i całkiem smaczne. Malemu jescze nie dalam.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety plakal i nie chcial wspolpracowac, dzisiaj to bardziej konsultacja byla, a cwiczenia mamy 12.02, mam nadzieje, ze bedzie chciał cwiczyc :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było o ulgach podatkowych na dzieci itd, ale w sumie to nic konkretnego nie powiedzieli, nie ma czego żałować.

Katy ja tam się nie dziwię, że nie chciał wspolpracowac. Na tym etapie dzieci są już na tyle mądre, że nie chcą robić tego, do czego się ich zmusza. Zresztą nasza rehabilitacja też była dość ciężka, szczególnie na początku.

U nas dziś wjechały placuszki z jabłkiem no i coraz lepiej sobie radzimy z kawałkami, choć rewelacji jeszcze nie ma. No ale powoli do przodu :)

Jupik cieszę się, że już lepiej. Bardzo się boje teraz żeby Zosia się nie pochorowala, bo wszyscy dookoła nas chorują. Wszystkie dzieci w najbliższym otoczeniu chore, choć osluchowo czysto, a mało się nie dusza z kataru itd. Tylko na razie Zosia zdrowa, oby tak zostało.

Jupik lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Niestety plakal i nie chcial wspolpracowac, dzisiaj to bardziej konsultacja byla, a cwiczenia mamy 12.02, mam nadzieje, ze bedzie chciał cwiczyc :p
    Bal sie nowej sytuacji biedny. Czyli posprawdzal gościu i wszystko ok tylko leniuch? ;)

Ps. Moja kolezanka ma 13mcy blizniaki. Dziewczynka chodzi przy meblach, czasami probuje sie puszczac wiec na dniach zacznie chodzic pewnie. Za to chlopiec siedzi (zaczal okolo 11mca) ale nie probuje nawet wstawać ani nic. Byli u lekarza i rehabilitanta, wszystko super z nim, diagniza? Szybko sie zniechęca :o przy lekarzu potrafi wstac i ustac a w domu nic. Dziwne. Ale kazali jej go zachęcać, chwalic, cieszyć sie, bic brawo, spiewac itp to moze nabierze pewnosci siebie :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda mój mąż też ma brata bliźniaka i u nich było podobnie. Mój mąż wszystko szybko opanowywal, a jego brat ciężko miał nawet na brzuch się obrócić. Tyle że to bylo prawie 30 lat temu :) ostatecznie obaj zaczęli chodzić jak mieli około 11 miesięcy A byli wczesniakami.

• Jupik Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan, trzeba niestety bardzo uważać na ludzi z zewnątrz. Żadnego obcalowywania (z nikim) i wizyt u kogoś kto niezdrowy (do tej pory mąż wywala mojemu ojcu, że nam nie powiedział, że jest chory..). Pediatra powiedziała, że okropne wirusy panują i nawet jak mąż przychodzi z pracy to najpierw ma się przebrać, aż do tego stopnia mamy dbać. A jak jedno z nas nawet lekko się przeziębi albo gorzej czuje- maseczka na buzię.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, można ta powiedziec :) Nie umie sam sie zabrac do tego wiec trzeba go troche wspomóc cwiczeniami i bedzie ok :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Edwarda, można ta powiedziec :) Nie umie sam sie zabrac do tego wiec trzeba go troche wspomóc cwiczeniami i bedzie ok :)
    Przypomnij mi, czemu byliście u rehabilitanta?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś ciężki dzień. Taki maruda... gdy zawsze ma w drzemki:1 ok 40 minut. Druga nawet 1,5 h tak dziś w cały świat. 1 drzemka 1 h, 2 na spacerze *nigdy na spacerze nie spi-10 minut, 3-40 minut, 4-2h. Nie wiem co jest. Ma stan podgoraczkowy i kaszel i pewnie to to. Dzis nawet uśmiechać się nie chciał, tylko jeczal ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 22:12

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ile czasu minęło od kontaktu Twojego taty z Kinga do jej zachorowania? Tak się zastanawiam, bo Zosia miała w poniedziałek kontakt z moja mama A wtedy już ja brało i mysle że po takim czasie Zosia już by chorowala gdyby złapała

• Katy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Przypomnij mi, czemu byliście u rehabilitanta?

Kamil jeszcze nie siedzi sam, w ogole nie probowal nawet i nie raczkuje:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ