Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas maly zaczal dzis krecic glowa na tak, do tej pory krecil na nie. Ale nid wiem czy robi to swiadomie. Coraz czesciej sie puszcza i sam stoi i wiecej krokow robi jak sie go za rece trzyma
-
Są Day Upy bez kokosa też, ja kupuje częściej w Auchan tam też mają. Mój lubi wszystkie, tylko ten z orzechami jakoś mu nie podszedł, ale i tak zjadł tylko bez entuzjazmu. Ogólnie jak coś mu bardzo smakuje to macha nogami z radości, a jak jest po prostu ok to siedzi grzecznie haha
Zauważyłam, że Julian dostał jakąś wysypke na brzuchu, cały w czerwonych krostkach. Teraz nie wiem czy to od wody, bo byliśmy na Termach w niedzielę czy od proszku, bo ostatnio chyba mi się za dużo sypnelo. Muszę to obserwować.
Swoją drogą on tak uwielbia basen, cały przeszczesliwy był, chlapal na nas, pływał stylem syreny haha a największą radoche miał jak Maz nurkowal znikal mu i zaraz się wynurzalpoza tym fajnie reaguje na inne dzieci w jego wieku od razu kontakt wzrokowy i zaczepki
wgl lubi ludzi zaczepiac, no głównie kobiety tak się śmiesznie uśmiecha pokazując swoje dwa zęby haha
Katy, Andzia123 lubią tę wiadomość
-
Było o ulgach podatkowych na dzieci itd, ale w sumie to nic konkretnego nie powiedzieli, nie ma czego żałować.
Katy ja tam się nie dziwię, że nie chciał wspolpracowac. Na tym etapie dzieci są już na tyle mądre, że nie chcą robić tego, do czego się ich zmusza. Zresztą nasza rehabilitacja też była dość ciężka, szczególnie na początku.
U nas dziś wjechały placuszki z jabłkiem no i coraz lepiej sobie radzimy z kawałkami, choć rewelacji jeszcze nie ma. No ale powoli do przodu
Jupik cieszę się, że już lepiej. Bardzo się boje teraz żeby Zosia się nie pochorowala, bo wszyscy dookoła nas chorują. Wszystkie dzieci w najbliższym otoczeniu chore, choć osluchowo czysto, a mało się nie dusza z kataru itd. Tylko na razie Zosia zdrowa, oby tak zostało.Jupik lubi tę wiadomość
-
Katy wrote:Niestety plakal i nie chcial wspolpracowac, dzisiaj to bardziej konsultacja byla, a cwiczenia mamy 12.02, mam nadzieje, ze bedzie chciał cwiczyc :p
Ps. Moja kolezanka ma 13mcy blizniaki. Dziewczynka chodzi przy meblach, czasami probuje sie puszczac wiec na dniach zacznie chodzic pewnie. Za to chlopiec siedzi (zaczal okolo 11mca) ale nie probuje nawet wstawać ani nic. Byli u lekarza i rehabilitanta, wszystko super z nim, diagniza? Szybko sie zniechęca :o przy lekarzu potrafi wstac i ustac a w domu nic. Dziwne. Ale kazali jej go zachęcać, chwalic, cieszyć sie, bic brawo, spiewac itp to moze nabierze pewnosci siebie
-
Edwarda mój mąż też ma brata bliźniaka i u nich było podobnie. Mój mąż wszystko szybko opanowywal, a jego brat ciężko miał nawet na brzuch się obrócić. Tyle że to bylo prawie 30 lat temu
ostatecznie obaj zaczęli chodzić jak mieli około 11 miesięcy A byli wczesniakami.
-
Acygan, trzeba niestety bardzo uważać na ludzi z zewnątrz. Żadnego obcalowywania (z nikim) i wizyt u kogoś kto niezdrowy (do tej pory mąż wywala mojemu ojcu, że nam nie powiedział, że jest chory..). Pediatra powiedziała, że okropne wirusy panują i nawet jak mąż przychodzi z pracy to najpierw ma się przebrać, aż do tego stopnia mamy dbać. A jak jedno z nas nawet lekko się przeziębi albo gorzej czuje- maseczka na buzię.
-
U nas dziś ciężki dzień. Taki maruda... gdy zawsze ma w drzemki:1 ok 40 minut. Druga nawet 1,5 h tak dziś w cały świat. 1 drzemka 1 h, 2 na spacerze *nigdy na spacerze nie spi-10 minut, 3-40 minut, 4-2h. Nie wiem co jest. Ma stan podgoraczkowy i kaszel i pewnie to to. Dzis nawet uśmiechać się nie chciał, tylko jeczal ;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 22:12