X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Jupik ile czasu minęło od kontaktu Twojego taty z Kinga do jej zachorowania? Tak się zastanawiam, bo Zosia miała w poniedziałek kontakt z moja mama A wtedy już ja brało i mysle że po takim czasie Zosia już by chorowala gdyby złapała

W sobotę wieczór miała kontakt i u niej gorączka pojawiła się nad ranem we wtorek. Ponad 2 doby.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Kamil jeszcze nie siedzi sam, w ogole nie probowal nawet i nie raczkuje:p
    U nas dopiero wczoraj Gabryś zaczął sam siadać i też nie raczkuje.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi nauczyła się wchodzić po schodach. Chwila nieuwagi i już się wspina (sama wchodzi na piętro). Teraz tylko muszę ja nauczyć schodzić. Ogólnie to strasznie się tu rozbrykała (do S. przychodzi starszy kuzyn i wariują), a ona chce razem z nimi. Szkoda ze nijak nie przekłada się to na osłabienie lęku separacyjnego... Póki co babcia nie jest w stanie jej uspokoić. Jak tylko przyuważy, ze chce wyjsć to jest histeria. Jak jest zmęczona, to przychodzi wczepia mi się w bluzkę i nie ma opcji ze pójdzie do kogoś innego. Babcia póki co potrafi ja uśpić w wózku, ale spi tylko 30-40 min (gdzie normalnie spi ponad 2h). Butelkę akceptuje tylko wtedy gdy jest na zmianę z kp. Czuję coraz większą presję czasu, w sob mija tydzień odkąd tu jesteśmy, a szału nie ma...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis 10mcy. Plakac mi sie chce jak ten slodziak szybko rosnie :(

W nocy nie moglam spac, wiec obmyslalam stroj dla Henia na roczek. Z dziewczynka latwiej, jakas fikusna sukieneczka i juz, a chlopcu co? Na sesje foto wymyslilam ale na "impreze" juz nie. W co Wy ubierzecie?

Malyprosiaczek halo! :) W co ubierzesz swojego ksiecia? :)

Aga78, White Innocent, acygan, Katy, Jupik, Agusia_pia lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też 10 miesięcy, 100lat Henio ;) Kuba dziś jest tak marudny, tak mi ten skok daje w kość, masakra. Spokojny był tylko na spacerze, byliśmy prawie 2h, a w domu jest jazda, krzyczy, jęczy, płacze, i gardzi jedzeniem, jedyne co je ze smakiem to te chrupki tygryski a tak to tylko cyc i woda.

Jak coś fajnego wymyślisz Edwarda co do stroju na urodzinki to się podziel, nie myślałam o tym wcześniej :o

Aga78, White Innocent, acygan, Katy, Jupik, Agusia_pia lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to się cieszę, że mój syncio coraz większy.Zdecydowanie wolę ten okres od niemowlęcego i już nie mogę się doczekać jak będzie można sobie z nim tak normalnie pogadać. Na roczek nie będę jakoś specjalnie Borysa stroić, ładne spodenki dresiki i jakaś wesoła bluza. Sesję też będę robiła ale nie taką typową roczkową tylko w plenerze z naszym pieskiem.

Jupik lubi tę wiadomość

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak jeszcze byłam w ciąży i nie znałam płci, a wiedziałam, że jak dziecko będzie miało 6m to będziemy szli na wesele upatrzyłam sobie ten komplet jeśli byłby chłopak: https://s.click.aliexpress.com/e/DS4btED ;)

Ja trochę pstrykam sama, tak o, na własny użytek, więc pewnie sama zrobię Małej jakąś sesję. Coś w domu, coś na dworze jak będzie ładna pogoda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 16:38

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodem juz raczkuje. Staje w łóżeczku:-) mega postęp u nas

Andzia123, acygan, Katy, Jupik, Sylwiaa95, Aga78, Agusia_pia lubią tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • darika Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś, Henio wszystkiego najlepszego!

To fakt, czas pędzi jak szalony. Z jednej strony się cieszę, że Amela już większą, bardziej kumata ale też pokazuje już swój charakterek. Jak czegoś nie wolno to nie ma płaczu - jest śmiech i robi dalej. Więc u nas to w nieskończoność trwa ;-). No i wszystko musi mieć już, teraz, natychmiast (po mamusi :-D). Nic nie potrafi zrobić powoli, wszystko szybko. Zaczyna sama chodzić, przy meblach to śmiga, puszcza się i dopóki robi to wolno to kilka kroczkow sama zrobi ale zazwyczaj kończy się tak, że chce biec, nie iść więc się przewraca. A że puszcza się przy każdej okazji i wstaje przy wszystkim (nawet przy ścianie) to oczy dookoła głowy.
    A poza tym to u nas pakowanie w pełni. Ja trochę przeziębiona, Mała na szczęście zdrowa.

Andzia123, edwarda20, Katy lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie torty będziecie zamawiać na roczek? Jakieś bez cukru? Czy same coś robicie?
    Nie wiem czy znajdę taka cukiernie co mi jakiś eko bio tort zrobi haha a sama to ja nie za bardzo mam talent do tortów.

Też mam problem z tym ubiorem, wolę żeby mu wygodnie było, a w tych koszulach to mam wrażenie, że mu ciasno jest, a z drugiej strony od razu inaczej dziecko wygląda. Widziałam też bodziaki z nadrukiem mam roczek czy jakoś tak, jeszcze muszę pomyśleć. W sumie to bym musiała mieć coś na przebranie, bo tym tortem to na pewno się pobrudzi :D

Julian tak sprawnie się przemieszcza po całym mieszkaniu, bo takie typowe raczkowanie to nie jest, odpycha się tylko jedna noga, ale tak szybko w szoku jestem i dziś rano wylal na siebie całe wiadro z wodą od mopa masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 17:39

gg646iye46nicebi.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę zamawiała normalny tort dla nas, a dla Młodej sama upiekę jakąś fajną babeczkę, położę na środku torta i w nią wbiję świeczkę :)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Kubus!

WI fajny komplecik ale raczej myslalam o czyms smiechowym niz takim ala eleganckim, tzn z tego zestawu bardzo podoba mi sie koszula :) Chyba skonczy sie na jakims ubranku superbohatera. Wciaz mysle i szukam.

Makira ja tez zamowie tort dla tych kilku naszych gosci, a malemu zrobie wlasnie cos tylko dla niego, wlasnie jakas babeczke czy cos :) W tym momencie najbardziej by sie ucieszyl z chleba, bo jak widzi to sie drze zeby mu dac. Tak uwielbia ;p

Andzia123 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla Henia i Kubusia! :D

Patrzcie, w ogóle nie pomyślałam o kwestii torta i Lili. Świetny pomysł z tą babeczką, chociaż moja teściowa i tak skomentuje, że jak to nie dać małej torta w urodziny :P ulozę Lili skórki z chleba a w środek wsadzę mandarynkę, to by była pełnia szczęścia xD

Dziś właśnie teście u nas byli i Lila tak chętnie się z nimi bawiła, że sciemniala, że chce cycka, żebym wyszła z nią do sypialni xD za to za moim tatą przepada, dziś się z nim spotkalysmy to już ręce wyciągała :D ale mój tata ma niespozyte pokłady energii, tak ja wybawi, wyszaleje się z nią, że tylko na niego i swojego tatę tak reaguje :D

edwarda20, Andzia123 lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Kubusia i Henia ;)

Ja na roczek robie tort z przepisu alaantkowe :p Dam minimalna ilosc cukru bo goscie tez beda jesc, a Kamilowi jak pierwszy raz troszke zje nic sie nie stanie. W koncu i tak pewnie nawet calego kawalka nie zje :p
    Co do jego ubioru to nie wiem jeszcze, ale chyba zamowie jakies z napisem "mam roczek" czy cos w tym stylu :)

O np. takie http://ciucholove.sellingo.pl/p/11/445/myszka-mickey-urodzinowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 19:46

Andzia123, edwarda20 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henio i Kubuś wszystkiego najlepszego! Już dwucyfrowy wiek! Jak poważnie :D

Moj Julian nauczył się pokazywać jaki jest duży, jak mu mówię żeby pokazał to podnosi wysoko rączki i się cieszy :D czasami mu się przypomni i bez proszenia pokazuje :D

edwarda20, Andzia123, Aga78, Katy lubią tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Kamil jeszcze nie siedzi sam, w ogole nie probowal nawet i nie raczkuje:p

U nas zaczął siadać z początkiem stycznia, a raczkuje i wstaje od jakiś trzech tygodni :)

Katy, Andzia123 lubią tę wiadomość

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) my juz w domu po wizycie u rodzicow. Bylo fajnie. Mama mi duzo pomagala przy malym nie to co w domu. Wczoraj sie wkurzylam bo wrocilamna tesc tylko malego z auta wzial do domu i tyle a ja mialam i torbe i zakupy i sama musialam to dzwigac a wieczorem nospa i bol brzucha :/
    Co do tortu ja robie normalny lekki tort dla wszystkich i maly zje troche. Nic mu sie nie stanie jak zje z cukrem.
    O ubranku jeszcze nie myslala m :D

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jakich przepisów robicie torty? Ja jeszcze nie mam pomysłu, chyba ubiorę Huberta w jakieś eleganckie koszulowe bodziaki i spodnie. A dekoracje będą w klimacie dżungli, jakieś balony dinozaury, zielone girlandy itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 08:01

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciężkie dni i ciężkie noce... wstawiłam chyba z 8 razy... A to jeść a to pic, a to smoczek uciekł. I jeszcze gorączka doszła...
    Jeczenie doprowadza mnie do nerwicy... teraz już ciągle jeczy i zawsze... nie mam w ogóle radości z tego wszystkiego. Nie chce jeść poza mlekiem nic... nie wiem gdzie szukać pomocy.. Bo to ciągle jęczenie nie jest normalne...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy ktoś szczepił na pneumokoki synflorixem. Jedno dziecko ma ciężki nop (jest w śpiączce) i w sumie chcieli go odłączyć, ale po nagłośnieniu sprawy chyba nie będą się tak spieszyć. Na stop nop jest info o jaka serię chodzi, bo być może coś z nią nie tak.
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2534315576595855&id=206336526060450&ref=page_internal

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 1517 1518 1519 1520 1521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ