Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
acygan wrote:Jupik ile czasu minęło od kontaktu Twojego taty z Kinga do jej zachorowania? Tak się zastanawiam, bo Zosia miała w poniedziałek kontakt z moja mama A wtedy już ja brało i mysle że po takim czasie Zosia już by chorowala gdyby złapała
W sobotę wieczór miała kontakt i u niej gorączka pojawiła się nad ranem we wtorek. Ponad 2 doby. -
Emi nauczyła się wchodzić po schodach. Chwila nieuwagi i już się wspina (sama wchodzi na piętro). Teraz tylko muszę ja nauczyć schodzić. Ogólnie to strasznie się tu rozbrykała (do S. przychodzi starszy kuzyn i wariują), a ona chce razem z nimi. Szkoda ze nijak nie przekłada się to na osłabienie lęku separacyjnego... Póki co babcia nie jest w stanie jej uspokoić. Jak tylko przyuważy, ze chce wyjsć to jest histeria. Jak jest zmęczona, to przychodzi wczepia mi się w bluzkę i nie ma opcji ze pójdzie do kogoś innego. Babcia póki co potrafi ja uśpić w wózku, ale spi tylko 30-40 min (gdzie normalnie spi ponad 2h). Butelkę akceptuje tylko wtedy gdy jest na zmianę z kp. Czuję coraz większą presję czasu, w sob mija tydzień odkąd tu jesteśmy, a szału nie ma...
-
Dzis 10mcy. Plakac mi sie chce jak ten slodziak szybko rosnie
W nocy nie moglam spac, wiec obmyslalam stroj dla Henia na roczek. Z dziewczynka latwiej, jakas fikusna sukieneczka i juz, a chlopcu co? Na sesje foto wymyslilam ale na "impreze" juz nie. W co Wy ubierzecie?
Malyprosiaczek halo!W co ubierzesz swojego ksiecia?
Aga78, White Innocent, acygan, Katy, Jupik, Agusia_pia lubią tę wiadomość
-
U nas też 10 miesięcy, 100lat Henio
Kuba dziś jest tak marudny, tak mi ten skok daje w kość, masakra. Spokojny był tylko na spacerze, byliśmy prawie 2h, a w domu jest jazda, krzyczy, jęczy, płacze, i gardzi jedzeniem, jedyne co je ze smakiem to te chrupki tygryski a tak to tylko cyc i woda.
Jak coś fajnego wymyślisz Edwarda co do stroju na urodzinki to się podziel, nie myślałam o tym wcześniej :oAga78, White Innocent, acygan, Katy, Jupik, Agusia_pia lubią tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
A ja to się cieszę, że mój syncio coraz większy.Zdecydowanie wolę ten okres od niemowlęcego i już nie mogę się doczekać jak będzie można sobie z nim tak normalnie pogadać. Na roczek nie będę jakoś specjalnie Borysa stroić, ładne spodenki dresiki i jakaś wesoła bluza. Sesję też będę robiła ale nie taką typową roczkową tylko w plenerze z naszym pieskiem.
Jupik lubi tę wiadomość
-
Ja jak jeszcze byłam w ciąży i nie znałam płci, a wiedziałam, że jak dziecko będzie miało 6m to będziemy szli na wesele upatrzyłam sobie ten komplet jeśli byłby chłopak: https://s.click.aliexpress.com/e/DS4btED
Ja trochę pstrykam sama, tak o, na własny użytek, więc pewnie sama zrobię Małej jakąś sesję. Coś w domu, coś na dworze jak będzie ładna pogodaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 16:38
-
Kubuś, Henio wszystkiego najlepszego!
To fakt, czas pędzi jak szalony. Z jednej strony się cieszę, że Amela już większą, bardziej kumata ale też pokazuje już swój charakterek. Jak czegoś nie wolno to nie ma płaczu - jest śmiech i robi dalej. Więc u nas to w nieskończoność trwa. No i wszystko musi mieć już, teraz, natychmiast (po mamusi
). Nic nie potrafi zrobić powoli, wszystko szybko. Zaczyna sama chodzić, przy meblach to śmiga, puszcza się i dopóki robi to wolno to kilka kroczkow sama zrobi ale zazwyczaj kończy się tak, że chce biec, nie iść więc się przewraca. A że puszcza się przy każdej okazji i wstaje przy wszystkim (nawet przy ścianie) to oczy dookoła głowy.
A poza tym to u nas pakowanie w pełni. Ja trochę przeziębiona, Mała na szczęście zdrowa.Andzia123, edwarda20, Katy lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
A jakie torty będziecie zamawiać na roczek? Jakieś bez cukru? Czy same coś robicie?
Nie wiem czy znajdę taka cukiernie co mi jakiś eko bio tort zrobi haha a sama to ja nie za bardzo mam talent do tortów.
Też mam problem z tym ubiorem, wolę żeby mu wygodnie było, a w tych koszulach to mam wrażenie, że mu ciasno jest, a z drugiej strony od razu inaczej dziecko wygląda. Widziałam też bodziaki z nadrukiem mam roczek czy jakoś tak, jeszcze muszę pomyśleć. W sumie to bym musiała mieć coś na przebranie, bo tym tortem to na pewno się pobrudzi
Julian tak sprawnie się przemieszcza po całym mieszkaniu, bo takie typowe raczkowanie to nie jest, odpycha się tylko jedna noga, ale tak szybko w szoku jestem i dziś rano wylal na siebie całe wiadro z wodą od mopa masakraWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 17:39
-
Sto lat Kubus!
WI fajny komplecik ale raczej myslalam o czyms smiechowym niz takim ala eleganckim, tzn z tego zestawu bardzo podoba mi sie koszulaChyba skonczy sie na jakims ubranku superbohatera. Wciaz mysle i szukam.
Makira ja tez zamowie tort dla tych kilku naszych gosci, a malemu zrobie wlasnie cos tylko dla niego, wlasnie jakas babeczke czy cosW tym momencie najbardziej by sie ucieszyl z chleba, bo jak widzi to sie drze zeby mu dac. Tak uwielbia ;p
Andzia123 lubi tę wiadomość
-
Buziaki dla Henia i Kubusia!
Patrzcie, w ogóle nie pomyślałam o kwestii torta i Lili. Świetny pomysł z tą babeczką, chociaż moja teściowa i tak skomentuje, że jak to nie dać małej torta w urodzinyulozę Lili skórki z chleba a w środek wsadzę mandarynkę, to by była pełnia szczęścia xD
Dziś właśnie teście u nas byli i Lila tak chętnie się z nimi bawiła, że sciemniala, że chce cycka, żebym wyszła z nią do sypialni xD za to za moim tatą przepada, dziś się z nim spotkalysmy to już ręce wyciągałaale mój tata ma niespozyte pokłady energii, tak ja wybawi, wyszaleje się z nią, że tylko na niego i swojego tatę tak reaguje
edwarda20, Andzia123 lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego dla Kubusia i Henia
Ja na roczek robie tort z przepisu alaantkowe :p Dam minimalna ilosc cukru bo goscie tez beda jesc, a Kamilowi jak pierwszy raz troszke zje nic sie nie stanie. W koncu i tak pewnie nawet calego kawalka nie zje :p
Co do jego ubioru to nie wiem jeszcze, ale chyba zamowie jakies z napisem "mam roczek" czy cos w tym stylu
O np. takie http://ciucholove.sellingo.pl/p/11/445/myszka-mickey-urodzinowyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 19:46
Andzia123, edwarda20 lubią tę wiadomość
-
Henio i Kubuś wszystkiego najlepszego! Już dwucyfrowy wiek! Jak poważnie
Moj Julian nauczył się pokazywać jaki jest duży, jak mu mówię żeby pokazał to podnosi wysoko rączki i się cieszyczasami mu się przypomni i bez proszenia pokazuje
edwarda20, Andzia123, Aga78, Katy lubią tę wiadomość
-
Hej
my juz w domu po wizycie u rodzicow. Bylo fajnie. Mama mi duzo pomagala przy malym nie to co w domu. Wczoraj sie wkurzylam bo wrocilamna tesc tylko malego z auta wzial do domu i tyle a ja mialam i torbe i zakupy i sama musialam to dzwigac a wieczorem nospa i bol brzucha
Co do tortu ja robie normalny lekki tort dla wszystkich i maly zje troche. Nic mu sie nie stanie jak zje z cukrem.
O ubranku jeszcze nie myslala m -
Z jakich przepisów robicie torty? Ja jeszcze nie mam pomysłu, chyba ubiorę Huberta w jakieś eleganckie koszulowe bodziaki i spodnie. A dekoracje będą w klimacie dżungli, jakieś balony dinozaury, zielone girlandy itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 08:01
-
U nas ciężkie dni i ciężkie noce... wstawiłam chyba z 8 razy... A to jeść a to pic, a to smoczek uciekł. I jeszcze gorączka doszła...
Jeczenie doprowadza mnie do nerwicy... teraz już ciągle jeczy i zawsze... nie mam w ogóle radości z tego wszystkiego. Nie chce jeść poza mlekiem nic... nie wiem gdzie szukać pomocy.. Bo to ciągle jęczenie nie jest normalne...
-
Nie wiem czy ktoś szczepił na pneumokoki synflorixem. Jedno dziecko ma ciężki nop (jest w śpiączce) i w sumie chcieli go odłączyć, ale po nagłośnieniu sprawy chyba nie będą się tak spieszyć. Na stop nop jest info o jaka serię chodzi, bo być może coś z nią nie tak.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2534315576595855&id=206336526060450&ref=page_internal