Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
sweetmalenka wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak śpią wasze Dzieci. Ile drzemek w Dzień i jak długich i kiedy i do której sen nocny.
Hmm, u nas z tym różnie ostatnio, w sensie ciężko mi zachować jeden schemat. Śpi od 21-23 do 8 rano, pora spać jest różna, ale wstaje niemal zawsze tak samo. No i w zależności właśnie czy poszła spać wcześniej czy później ma 1 lub 2 drzemki w ciągu dnia. Jak ma 2 to potem ciężko ją wypchnąć do łóżka, ale niestety nie zawsze uda mi się ją przetrzymać, żeby miała tylko 1 drzemkę. Jakbym policzyła to średnio śpi w nocy 10 godz.,w dzień ze 2. I od tego bym zrobiła średnie odchylenie ok.2 godz., bo dziś np.w nocy spala 12 godz (od 20 do 8..) i w dzień 2 czyli łącznie 14. -
Edwarda, kąpiemy codziennie Borysa.
Sweetmaleńka u nas standardem jest pobudka ok.7 rano, potem drzemka od 11 do 12.30 druga drzemka od 17 do 18.30 i kładziemy Borysa spać ok.21.Oczywiście czasami się to zmienia i ma jedną drzemkę.
Zauważyłam też, że jak mamy gości albo my gdzieś jedziemy i mały bawi się z dziećmi, to pomimo tego, że bardzo to lubi to potem gorzej śpi.Ostatnio odwiedzilam koleżankę , ktòra na 3 letniego synka
Spotkanie nie było długie bo ok.40 minut.Chlipcy ładnie vsię bawili samochodzikami..a w nocy 2 drugiej taki ryk ,że aż się przestraszyłam,chciałam już pogotowie wzywać.Po 15 minutach się uspokoił i nawet
się śmiał.Najlepiej śpi jak mamy zachowaną rutynę..no ale wiadomo, tak się cały czas nie da😉
I nie jest wcale tak że jak ma jedną drzemkę to lepiej w nocy śpi.Najlepuej właśnie jak ma te dwie drzemki, nawet jak wstanie o 19 stej to w nocy jest mniej pobudekWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 19:54
-
sweetmalenka wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak śpią wasze Dzieci. Ile drzemek w Dzień i jak długich i kiedy i do której sen nocny.
Też kapie Młodego codziennie.Uwielbia kąpiele. -
U nas spanie od 20 do 5.30-6.00 czasem z 2 pobudkami czasem z 5potem o 10 drzemka - z zegarkiem w ręku pół godziny i następna na spacerze, śpi 14-16 czasem mniej czasem więcej od 1.5h do 2.5h
No i też kąpiel i mycie włosów codziennie -
Czyli jednak większość ma 2 drzemki w ciągu dnia.
Jeej-2,5h snu w dzień? Nigdy tak nie miałam;p u nas niestety jojczenoe ciągle jest... niezmiennie. Chwilowo się zmniejszyło gdy zaczął raczkowac i fo wszystkiego zaglądać teraz wróciło... jak tesciowa zostaje z nim w dzień to zastanawia się jak ja daje radę sama z nim codziennie. Pomijając fakt że przy nim nie da się nic zrobić, dopiero ok 20. A wtedy ogarnę cześć i padam. Ale ten typ tak już ma.. aż czasem nie mam sił do tego stopnia że mam wszystkiego dosyć. Tym bardziej że nie ma już w tym wszystkim mnie tylko Gabryś zabiera 100% wszystkiego...
-
u nas są dwie drzemki, mały wstaje zwykle po 6, przed 10 już śpi o 1,5 godz. i potem go kładę koło 15 i też śpi godz czasem też półtorej. ost mi spał na pierwszej drzemce prawie 3 godz!
tak się zastanawiałam czy to normalne, wcześniej max 30 min a teraz tyle ale doszłam do wniosku że zaczął tak długo spać jak zaczął chodzić. spala więcej energii i bardziej jest zmęczony.
za to u nas od dwóch dni cyrki są przy wieczornym usypianiu, zwykle zajmuje mi to max 10 min na rękach siedząc na łóżku i tuląc go. a ostatnio po 20 min już zaśnie, odkładam do łóżeczka to ryk. albo nie zaśnie i go kładę do łóżeczka to też ryk. zasypia (tak jak wczoraj np.) ze mną na łóżku... -
Hej, dawno sie nie odzywałam, ale czytam na bieżąco:p
U nas tez dwie drzemki, lacznie wychodzi ok.2.5- 3h w zależności ile spi w nocy i o ktorej wstanie xd Ostatnie kilka dni wstawal po 6, ale szedl spac okolo 19, wczoraj poszedl spac po 20, a dzisiaj wstal 7.20 :p Oczywiscie w nocy mamy pobudki zazywczaj 2
W piatek mielismy miec rehabilitacje, ale Kamil dostal goraczki i nie pojechalismy -
Lila usypia ok. 20-21 i wstaje koło 8, jeżeli nic się nie dzieje. Teraz nam skok daje po tyłkach, więc trochę się pokopało. Drzemkę robi jedną, ok. 3 godziny od pobudki i spać idzie ok. 7h od drugiej pobudki.
Dziś została z mężem jak poszłam do kościoła, to udało mi się być pół godziny na mszy i mąż zadzwonił, że Lila zanosi się od płaczu i woła mamamusiałam gonić do domu. A jak wychodziłam to kompletnie nie była mną zainteresowana, nawet na cycka isc nie chciała, tata i koniec. No ale drzemka się zbliżała, cycek wisiał w powietrzu a tu matki nie ma...
Skoki to dość dziwny stan
Edwarda dzięki piękne!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 11:15
-
Zdròwka dla Lilki😍
Jupik, jak tam Kinia zachowywała się na basenie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 17:20
-
Aga78 dzięki wielkie!
My po imprezie, uff.nie lubimy takiego zamieszania, Lila też, chociaż było bardzo fajnie
Lila bardzo ładnie się bawiła, głównie z moim tatą oczywiście xD ale miała już momenty, że ciągnęła mnie do sypialni pod pretekstem cycka, żeby odpocząć, pomajgać się po łóżku czy poprzytulac ze mną
Dostała rowerek biegowy, śliczny wozeczek - pchacz z imieniem, lalkę, ubranko i kasę
-
U nas też zazwyczaj są dwie drzemki, choć zdarza się, że jedna- tak jak dziś. Zasypia 19-20 i budzi się ostatnio o 8, ale jeszcze kilka dni wcześniej wstawala po 6
oczywiście po drodze kilka pobudek na cyca
Kapiemy co drugi dzień. Mamy ŁZS więc nawet niewskazane codziennie. Zresztą od początku codziennie nie kapalismy. -
Kuba ma dalej 2 drzemki, czasem dłuższe czasem krótsze, zdecydowanie dłuższe ma jak na mnie śpi, robię mu czasami taką przyjemność jak nie mam nic do zrobienia w domu, dziś np położyłam się razem z nim i pospalismy sobie 1,5h
na noc zasypia koło 20, wstaje ostatnio koło 6, dziś wyjątkowo 6.45 wstaliśmy
no i przebiła się nam dwójka na dole w koncu, przez nią pobudki ostatnio były co godzinę..
Kąpiemy Kubę zazwyczaj codziennie, chyba że mąż nie ma jak mi pomóc to wtedy na sucho ogarniam małego i do cyca.
No i Kuba zaczął w końcu lepiej jeść, bardzo się cieszęa biega już jak szalony, najlepsza zabawa to uciekanie przed tatą
taką radoche z tego ma że hej
jest przeslodki, tak się ostatnio tuli, rozdaje buziaki, rozpływam się nad nim
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
My Amele też codziennie kapiemy bo Mała to uwielbia.
U nas pobudki rano 6-7. Potem po max 3h aktywności idzie spać na godzinę albo półtorej. Druga drzemka po 4h aktywności i też śpi godzinę albo dłużej (wczoraj spała ponad 2h co rzadko jej się zdarza). I znowu 4h zabawy, kąpiel i spać, zazwyczaj koło 20. Drugą noc pobudka koło północy, z płaczem. Obstawiam zęby, bo trójki już widoczne, muszę dzisiaj sprawdzić czy się przebiły już. Na razie widać na górze ale pewnie idą jak zwykle wszystkie 4 i pobudki z płaczem pewnie będą się jeszcze utrzymywać dopóki nie wyjdą wszystkie.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
A u nas super noc.Tylko jedna pobudka o 4 .A potem Borys wstał o 7.I to całą noc w swoim łóżeczku.Jestem przeszczęśliwa 😍😀
darika, Andzia123, Totoro, acygan, Katy, Jupik, Agusia_pia lubią tę wiadomość