X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w weekend zabraliśmy Lilę na lotnisko, mieliśmy 40 km drogi, też miałam stresa xD ale przerobilysmy 25364748 książeczek po drodze i zaczęła marudzić jak już dojezdzalismy :D a na powrocie dalej była zaaferowana samolotami i przede wszystkim ukochanym śmigłowcem, bo udało nam się też zobaczyć, więc nawet było ok. XD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Lila fanka lotnictwa 😂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy drobniutkie, jasnoczerwone kropeczki na plecach i brzuchu. To jest to? Nie dal sobie zrobic zdjecia :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej tak :) czyli trzydniówka prawie zaliczona po 3 dniach wysypka powinna zniknąć

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Mamy drobniutkie, jasnoczerwone kropeczki na plecach i brzuchu. To jest to? Nie dal sobie zrobic zdjecia :(
    Możliwe że tak mi lekarz mówił że tak to może wyglądać.
    Jeszcze raz dużo zdrówka dla Henia 🙂my już po badaniach z pobraniem krwi był oczywiście problem musiały go 3 pielęgniarki trzymać plus ja. Podstawowe wyszły w granicach normy. Usg ok na resztę czekamy
    🙂Lila może pilotem zostanie 😏

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Kala Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedny Patryk. Dużo badan jeszcze zostało? A jak kaszel?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Biedny Patryk. Dużo badan jeszcze zostało? A jak kaszel?
    Jutro jeszcze dwie konsultacje i krew na cukier. Kaszel prawdopodobnie od suchego powietrza. Ogólnie warunki kiepskie tu mają malutka sala 2 osobowa. Otwieranie okna guzik daje, ratujemy się rozwiązaniem mokrych pieluch. A najlepsze jest to że w ścianach oddzielajacych boksy są okna😯

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala chyba nie ma przeszkod żeby henia umyc? Wysypka sie nie powieksza.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda oczywiście, że nie. Myj śmiało 🙂 będzie mu się lepiej spało, pewnie się biedaczek pocił przy tej gorączce

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Lila uwielbia w ogóle wszelkie pojazdy. Wychodzimy na spacer, ja jej pitolę o ptaszkach, kaczuszkach, a ta mi wszystkie samoloty na niebie pokazuje, koparki, ciężarówki.. XD generalnie koparki i śmigłowce to jej wielka miłość 😁

Edwarda to chyba najgorsze za Wami :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy przy 3dniowce takie kropeczki głównie na brzuszku, ale to pewnie to.

Ja byłam z Kinia i jej kaszlem u lekarza jednak. Ma czerwone gardło i dostałyśmy syrop i mam dawać ibuprofen na noc, mimo braku gorączki, bo ma działanie przeciwzapalne. I jeśli nie przejdzie to mam się stawić w przyszłym tygodniu.
    Obejrzała też krostki na buzi, pediatra obstawiła smoczek, nie jedzenie. Mam smarować maścią cynkową. No i może to dobry moment, żeby pożegnać się ze smoczkiem.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro mysle ze tak :) Przed kapiela mial 37.5 wiec uff :)

U nas znowu wielka milosc do wszelkich zwierząt. Na psy i ptaki piszczy z radosci. Ma kilkanaście ksiazeczek ze zwierzętami i katujemy non stop :)

Jupik to dobrze ze jednak poszlyscie do lekarza. Duzo Kinia ssie smoka?

Totoro lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    My mieliśmy przy 3dniowce takie kropeczki głównie na brzuszku, ale to pewnie to.

Ja byłam z Kinia i jej kaszlem u lekarza jednak. Ma czerwone gardło i dostałyśmy syrop i mam dawać ibuprofen na noc, mimo braku gorączki, bo ma działanie przeciwzapalne. I jeśli nie przejdzie to mam się stawić w przyszłym tygodniu.
    Obejrzała też krostki na buzi, pediatra obstawiła smoczek, nie jedzenie. Mam smarować maścią cynkową. No i może to dobry moment, żeby pożegnać się ze smoczkiem.

A długo mała ssie smoka? Dziwne, że dopiero teraz te krostki wyszły, jeśli np. ssie smoka od urodzenia. Obserwuj to, bo te uczulenia to parszywa sprawa :/

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas z kolei wszystkie problemy skórne przeszły jak ręką odjal, skórka jak marzenie. I nie wiem kompletnie o co chodzi, ale już jej nawet nie smaruję niczym i ani śladu żadnych zmian.

Jupik zdrówka dla Kingi :)

Lila dziś bawiła się z dziadziusiem i widzę, że już śpiąca się robi, no ale nic nie mówię, niech się jeszcze pobawi, a ona w pewnym momencie łap mnie za bluzkę, pokazuje, że chce cyca (o tej porze cycus =spanie 😁), potem na łazienkę i pocierala łapką o łapkę, że chce myć a na koniec dziadziusiowi papa xD i wszyscy wszystko wiedzą xD kocham ten etap. Wieczorami ostatnio padam na pysk, ale jak jeszcze jakiś czas temu rozczulalam się, że Lila była taka malusia, bezbronna, tak nie zamienilabym się na tamten okres już za nic. No może, żeby naprawić niektóre błędy 😁 ale to jak teraz jest komunikatywna, ile wie, ile rozumie jest przeswietne. Mówię do niej jak do każdej innej osoby, nie prosto, krótko, normalnie jak do męża i wszystko wie, wszystko zrobi o co poproszę, to jest super. Żeby tylko jeszcze mówić zaczęła i będzie git 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 20:41

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj pierwsze artystyczne leżenie z płaczem na klatce schodowej 😂😂😂 matka nie pozwoliła do windy wsiąść

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak to jest super jak te nasze dzieci zaczynaja byc rozumne komunikatywne. Jak na swoj slodki sposob pokazuja co chca. Ja to nie moge sie nadziwic ile ten moj urwis juz rozumie ile umie. Kazdy dzien jest nowy i zaskakujacy. Moc to ogladac podziwiac bezcenne ;)

Totoro lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    No Lila uwielbia w ogóle wszelkie pojazdy. Wychodzimy na spacer, ja jej pitolę o ptaszkach, kaczuszkach, a ta mi wszystkie samoloty na niebie pokazuje, koparki, ciężarówki.. XD generalnie koparki i śmigłowce to jej wielka miłość 😁

Moja uwielbia traktory 🤷 w kazdej książeczce znajdzie. Nawet znalazła takiego 0.5x0.5cm, który był narysowany na okładce z tyłu. Mega mnie tym zadziwiła, bo ja bym go w życiu nie zauważyła...

Edwarda z opisu wysypki wynika, że to trzydniówka, ale bardzo dziwne jest, że Henio miał podwyższoną temperaturę jeszcze wieczorem. Po wystąpieniu wysypki nie powinno już być gorączki. Ja bym to skonsultowała jeśli jutro nadal nie miałby normalnej temperatury.

Totoro lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia dokładnie, czasem mam ochotę notowac wszystko, żeby mieć pamiątkę, ale każdego dnia coś nowego się dzieje :)

White Innocent traktory też, ale koparki wygrywają xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie smoczka używamy tylko na noc. Tylko jak zasypia, bo potem albo wypada albo ja jej wyjmuję. Też tego właśnie nie rozumiemy z mężem, bo przecież używamy go od początku prawie, a krostki dostała niedawno. Ale pediatra twierdzi, że ma pół cm obramowki wokół ust bez krostek i dopiero po tym są krostki i to świadczy, że od smoczka (już nawet nie wiem czemu).
    Generalnie na razie odstawilam banany, pomidory i DayUpy-ale też równocześnie smoczek częściej jej wyparzam, wyjmuje od razu jak zaśnie i nie daje do wózka (wcześniej czasem dawałam jak szła z dziadkami na spacer). I jest poprawa. Dziś zjadła coś z pomidorami, uwalila całą buzię, więc jak to pomidory to jutro jej wywali więcej. Jak nie znowu dam coś pomidorowego i będę obserwować. A smoczek znów jak najkrócej do zaśnięcia. Potem dołożę banany i te same testy. Potem DayUpy. Jakoś dojdę do tego czy to faktycznie smok czy nie ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na obchod lekarski może dziś wyjdziemy trzymajcie kciuki

Totoro lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
‹‹ 1637 1638 1639 1640 1641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ