Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My w weekend zabraliśmy Lilę na lotnisko, mieliśmy 40 km drogi, też miałam stresa xD ale przerobilysmy 25364748 książeczek po drodze i zaczęła marudzić jak już dojezdzalismy
a na powrocie dalej była zaaferowana samolotami i przede wszystkim ukochanym śmigłowcem, bo udało nam się też zobaczyć, więc nawet było ok.
-
edwarda20 wrote:Mamy drobniutkie, jasnoczerwone kropeczki na plecach i brzuchu. To jest to? Nie dal sobie zrobic zdjecia
Jeszcze raz dużo zdrówka dla Henia 🙂my już po badaniach z pobraniem krwi był oczywiście problem musiały go 3 pielęgniarki trzymać plus ja. Podstawowe wyszły w granicach normy. Usg ok na resztę czekamy
🙂Lila może pilotem zostanie 😏 -
Kala wrote:Biedny Patryk. Dużo badan jeszcze zostało? A jak kaszel?
-
No Lila uwielbia w ogóle wszelkie pojazdy. Wychodzimy na spacer, ja jej pitolę o ptaszkach, kaczuszkach, a ta mi wszystkie samoloty na niebie pokazuje, koparki, ciężarówki..
generalnie koparki i śmigłowce to jej wielka miłość 😁
Edwarda to chyba najgorsze za Wamiedwarda20 lubi tę wiadomość
-
My mieliśmy przy 3dniowce takie kropeczki głównie na brzuszku, ale to pewnie to.
Ja byłam z Kinia i jej kaszlem u lekarza jednak. Ma czerwone gardło i dostałyśmy syrop i mam dawać ibuprofen na noc, mimo braku gorączki, bo ma działanie przeciwzapalne. I jeśli nie przejdzie to mam się stawić w przyszłym tygodniu.
Obejrzała też krostki na buzi, pediatra obstawiła smoczek, nie jedzenie. Mam smarować maścią cynkową. No i może to dobry moment, żeby pożegnać się ze smoczkiem. -
Totoro mysle ze tak
Przed kapiela mial 37.5 wiec uff
U nas znowu wielka milosc do wszelkich zwierząt. Na psy i ptaki piszczy z radosci. Ma kilkanaście ksiazeczek ze zwierzętami i katujemy non stop
Jupik to dobrze ze jednak poszlyscie do lekarza. Duzo Kinia ssie smoka?Totoro lubi tę wiadomość
-
Jupik wrote:My mieliśmy przy 3dniowce takie kropeczki głównie na brzuszku, ale to pewnie to.
Ja byłam z Kinia i jej kaszlem u lekarza jednak. Ma czerwone gardło i dostałyśmy syrop i mam dawać ibuprofen na noc, mimo braku gorączki, bo ma działanie przeciwzapalne. I jeśli nie przejdzie to mam się stawić w przyszłym tygodniu.
Obejrzała też krostki na buzi, pediatra obstawiła smoczek, nie jedzenie. Mam smarować maścią cynkową. No i może to dobry moment, żeby pożegnać się ze smoczkiem.
A długo mała ssie smoka? Dziwne, że dopiero teraz te krostki wyszły, jeśli np. ssie smoka od urodzenia. Obserwuj to, bo te uczulenia to parszywa sprawa -
A u nas z kolei wszystkie problemy skórne przeszły jak ręką odjal, skórka jak marzenie. I nie wiem kompletnie o co chodzi, ale już jej nawet nie smaruję niczym i ani śladu żadnych zmian.
Jupik zdrówka dla Kingi
Lila dziś bawiła się z dziadziusiem i widzę, że już śpiąca się robi, no ale nic nie mówię, niech się jeszcze pobawi, a ona w pewnym momencie łap mnie za bluzkę, pokazuje, że chce cyca (o tej porze cycus =spanie 😁), potem na łazienkę i pocierala łapką o łapkę, że chce myć a na koniec dziadziusiowi papa xD i wszyscy wszystko wiedzą xD kocham ten etap. Wieczorami ostatnio padam na pysk, ale jak jeszcze jakiś czas temu rozczulalam się, że Lila była taka malusia, bezbronna, tak nie zamienilabym się na tamten okres już za nic. No może, żeby naprawić niektóre błędy 😁 ale to jak teraz jest komunikatywna, ile wie, ile rozumie jest przeswietne. Mówię do niej jak do każdej innej osoby, nie prosto, krótko, normalnie jak do męża i wszystko wie, wszystko zrobi o co poproszę, to jest super. Żeby tylko jeszcze mówić zaczęła i będzie git 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 20:41
-
Oj tak to jest super jak te nasze dzieci zaczynaja byc rozumne komunikatywne. Jak na swoj slodki sposob pokazuja co chca. Ja to nie moge sie nadziwic ile ten moj urwis juz rozumie ile umie. Kazdy dzien jest nowy i zaskakujacy. Moc to ogladac podziwiac bezcenne
Totoro lubi tę wiadomość
-
Totoro wrote:No Lila uwielbia w ogóle wszelkie pojazdy. Wychodzimy na spacer, ja jej pitolę o ptaszkach, kaczuszkach, a ta mi wszystkie samoloty na niebie pokazuje, koparki, ciężarówki..
generalnie koparki i śmigłowce to jej wielka miłość 😁
Moja uwielbia traktory 🤷 w kazdej książeczce znajdzie. Nawet znalazła takiego 0.5x0.5cm, który był narysowany na okładce z tyłu. Mega mnie tym zadziwiła, bo ja bym go w życiu nie zauważyła...
Edwarda z opisu wysypki wynika, że to trzydniówka, ale bardzo dziwne jest, że Henio miał podwyższoną temperaturę jeszcze wieczorem. Po wystąpieniu wysypki nie powinno już być gorączki. Ja bym to skonsultowała jeśli jutro nadal nie miałby normalnej temperatury.Totoro lubi tę wiadomość
-
Właśnie smoczka używamy tylko na noc. Tylko jak zasypia, bo potem albo wypada albo ja jej wyjmuję. Też tego właśnie nie rozumiemy z mężem, bo przecież używamy go od początku prawie, a krostki dostała niedawno. Ale pediatra twierdzi, że ma pół cm obramowki wokół ust bez krostek i dopiero po tym są krostki i to świadczy, że od smoczka (już nawet nie wiem czemu).
Generalnie na razie odstawilam banany, pomidory i DayUpy-ale też równocześnie smoczek częściej jej wyparzam, wyjmuje od razu jak zaśnie i nie daje do wózka (wcześniej czasem dawałam jak szła z dziadkami na spacer). I jest poprawa. Dziś zjadła coś z pomidorami, uwalila całą buzię, więc jak to pomidory to jutro jej wywali więcej. Jak nie znowu dam coś pomidorowego i będę obserwować. A smoczek znów jak najkrócej do zaśnięcia. Potem dołożę banany i te same testy. Potem DayUpy. Jakoś dojdę do tego czy to faktycznie smok czy nie -
Czekamy na obchod lekarski może dziś wyjdziemy trzymajcie kciuki
Totoro lubi tę wiadomość