X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu. Lila urządziła w przychodni taką histerię już przy samym mierzeniu, a gdzie tam jeszcze co do czego... 😫 Ona jest nietykalna, każde badanie, głupie zagladnaie do buzi to ryk nieprzecietny. Przy szczepionce to w sumie nie wiem czy wklucia odczula, bo przy trzymaniu tak się darła, że chyba jej różnicy nie zrobiło 😶 Na szczęście po wszystkim dostała cyca na korytarzu i dziecię do rany przyloz, ha ha, hi hi, nic się nie działo przecież 🙄

Doniczka Bratkow jakaś cichociemna, ale jak już się pojawi to z przytupem 😁

Rene jak tam Patryk?

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Kala jesteś?
    Jestem jestem 😀 czasu jakoś nie mam. Potem coś tam skrobnę. Jak Patryk?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doniczka Bratków wrote:
    Obraziła się koleżanka, że Twoje dziecko jest mniej zdolne od innych? Tego to tu jeszcze nie było.
    Od początku powtarzam, że powinnaś zdiagnozować syna. Bo jak widzisz odbiega od wielu dzieci tutaj. Moja córeczka też łączy 2 lub 3 słowa, w aplikacji, którą mam wychodzi, że jest rozwinięta na 20 miesięcy.
    No a moja to co najmniej na 3 lata ... a Lila Totoro to już w ogóle do szkoły powinna pójść jak tak się chwalimy 😂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Moja za wszystkimi mijanymi facetami krzyczy tata 😂 muszę kiedyś to jakoś wykorzystać i zrobić jakiemuś znajomemu żarcik 😂
    My tez ten etap przerobiłyśmy jakieś 2 miesiące temu .... trochę siara była jak podchodziła do jakiegoś upatrzonego chłopa na placu zabaw i tata mówiła, jak jakieś dziecko opuszczone

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę sobie aplikację sprawić, może my z Lilą to już powinnyśmy szukać dla niej tematu na doktorat 😁

Lila ostatnio na mszy zawołała tata na jakiegoś kolesia z brodą xD mąż się poczuł bardzo dotknięty, że "byle jaki mamlas z brodą i od razu tata..." 😂

Rene lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro koniecznie 😉 tylko taką wiesz z górnej półki. Żeby potem nie było, że przez beznadziejną aplikacje karierę Lili złamałaś, jak Rene rozwój zębów przez lekarza 😂

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja już wogole nie powinnam pisać bo mój to dopiero do tylu z wszystkim jest nic tylko usiąść i płakać :-D
    Totoro,Kala z Patryczkiem juz lepiej :-)

Totoro lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Kala Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene to wszystko przez słoiki .... taka prawda 😉 super, ze z Patryczkiem lepiej kiedy wyxhodzicie?

Rene lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Totoro koniecznie 😉 tylko taką wiesz z górnej półki. Żeby potem nie było, że przez beznadziejną aplikacje karierę Lili złamałaś, jak Rene rozwój zębów przez lekarza 😂
    Albo że słoiczki dziecko jadło
    To macie już jakis ciekawy temat na doktorat może i my skorzystamy:-D
    Edwarda Ty to już też moja droga powinnaś o tym pomyśleć :-D

Totoro lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Rene to wszystko przez słoiki .... taka prawda 😉 super, ze z Patryczkiem lepiej kiedy wyxhodzicie?
    Jak mu nie będę ładować słoiczków to pewnie szybko wypis dadzą :-D
    A tak poważnie to jak mu crp spadnie i nic po drodze się nie wydarzy to we wtorek powinniśmy wyjść

Kala, Totoro lubią tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doniczka Bratków wrote:
    Obraziła się koleżanka, że Twoje dziecko jest mniej zdolne od innych? Tego to tu jeszcze nie było.
    Od początku powtarzam, że powinnaś zdiagnozować syna. Bo jak widzisz odbiega od wielu dzieci tutaj. Moja córeczka też łączy 2 lub 3 słowa, w aplikacji, którą mam wychodzi, że jest rozwinięta na 20 miesięcy.
    A Ty znowu wpierdzielasz sie tam gdzie nikt Cie nie pyta o zdanie? Szok. Wchodzisz i ciągle slysze "autyzm". Skoro diagnozujesz swoje dziecko na podstawie aplikacji to gratuluję. Nie kazdy ma czas siedziec na forum 24/h, jest jeszcze praca, rodzina lub po prostu brak checi słuchania głupot takich jak Twoje. Jakbys czytala czasem forum to bys widziała ze gabrys nie jest w tyle.
    Odstajesz to moze Ty-od nas bo jyz nie tylko ja Ci pisalam, ze wlazisz i siejesz zamęt. Nie opisuje tutaj wszystkich zachowan dziecka, wiec nic o tym nie wiesz. Gabrys byl u 4 neurologow i jest wszystko ok. I odczep sie w koncu

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jesli chcialas sie pochwalić ze Twoje dziecko ma umiejętności 20 miesięczniaka i umie skladac 2-3 slowa to super, jednak i Lila i Kalinka tez to potrafia i rozwijają sie szybciej. Na forum nie wszystkie dzieci pitrafia tworzyc krótkie zdania, ba! Chyba większość nie potrafi i jest to calkiem normalne. Malo tego, dziecko w wieku 14-15 msc według roznych źródeł potrafi wymowic parę słów, i to calkiem normalne, wiec gdzie ten "odbieg od innych dzieci"? To tak samo jak z chodzeniem-jedno zacznie jak ma 9 msc, a drugie 18msc, a to az 9 msc różnicy. Ale po co tu tlumaczyc jak krowie na granicy, skoro i tak wkroczysz ze swoim "autyzm ","odbiega od innych","diagnozuj"🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 15:17

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komuś chyba się nudzi :-D

Coś się zachmurzylo może w końcu deszcz spadnie.

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    I jesli chcialas sie pochwalić ze Twoje dziecko ma umiejętności 20 miesięczniaka i umie skladac 2-3 slowa to super, jednak i Lila i Kalinka tez to potrafia i rozwijają sie szybciej. Na forum nie wszystkie dzieci pitrafia tworzyc krótkie zdania, ba! Chyba większość nie potrafi i jest to calkiem normalne. Malo tego, dziecko w wieku 14-15 msc według roznych źródeł potrafi wymowic parę słów, i to calkiem normalne, wiec gdzie ten "odbieg od innych dzieci"? To tak samo jak z chodzeniem-jedno zacznie jak ma 9 msc, a drugie 18msc, a to az 9 msc różnicy. Ale po co tu tlymaczyc jak krowie na granicy, skoro i tak wkroczysz ze swoum "autyzm ","odbiega od innych","diagnozuj"🙄

Mój ostatnio nic nie mówi 😂 czasem mama jak sie wścieknie. Mowi"awa" jak robi sobie aja :-)

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Rene Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka otóż to:-)
    było już tu nie raz nie dwa pisane ze dzieci mają swoje tempo rozwoju i to ze piszemy co które juz potrafi to znaczy ze się przebijamy które lepsze? na pewno nie przecież to nie wyścigi. A piszemy bo po to jest forum mamy wspólne tematy :-)

Kala lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Sweetmalenka otóż to:-)
    było już tu nie raz nie dwa pisane ze dzieci mają swoje tempo rozwoju i to ze piszemy co które juz potrafi to znaczy ze się przebijamy które lepsze? na pewno nie przecież to nie wyścigi. A piszemy bo po to jest forum mamy wspólne tematy :-)
    Ale powiem Wam, ze podniosla mi cisnienie.
    Ja czesciej pisze raczej o tych gorszych momentach niz np. Dziś przeszedł z kuchni do pokoju. Gdy mam gorszy moment, chce sie wyzalic i zebyscie pocieszyly ;p
    Nie wuem czy widzicie ale doniczka bratkow już 2 lub 3 raz komentuje wlasnie mnie.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ale powiem Wam, ze podniosla mi cisnienie.
    Ja czesciej pisze raczej o tych gorszych momentach niz np. Dziś przeszedł z kuchni do pokoju. Gdy mam gorszy moment, chce sie wyzalic i zebyscie pocieszyly ;p
    Nie wuem czy widzicie ale doniczka bratkow już 2 lub 3 raz komentuje wlasnie mnie.
    Tez zostałam wyróżniona przez kolezanke raz temat tych słynnych słoiczków dwa ze powinnam zmienić lekarza bo na usg w ciąży nie powiedział mi czy dziecko ma zawiazki zębów. To tak na,, pocieszenie,, pisze :-D
    A i ze tez miałam zaszczyt otrzymać tak cenna rade :-D
    Ja też przeważnie pisze o tych gorszych momentach ze moje dziecko nie ma zębów ze nie mówi nie chodzi o ze czesto lezymy w szpitalu:-(
    Piszesz o tym co leży Ci na sercu chcesz się wyzalic i poczuć się lepiej i my tu jesteśmy każda z nas zdaje sobie sprawę ze forum to nie jest przychodnia lekarska i nie potrzebujemy diagnozy. owszem ktoś może coś podpowiedzieć, polecić czy podzielić się swoim doświadczeniem po to tu jesteśmy :-)
    Brawo dla Gabrysia ładny kawałek przeszedł :-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Tez zostałam wyróżniona przez kolezanke raz temat tych słynnych słoiczków dwa ze powinnam zmienić lekarza bo na usg w ciąży nie powiedział mi czy dziecko ma zawiazki zębów. To tak na,, pocieszenie,, pisze :-D
    A i ze tez miałam zaszczyt otrzymać tak cenna rade :-D
    Ja też przeważnie pisze o tych gorszych momentach ze moje dziecko nie ma zębów ze nie mówi nie chodzi o ze czesto lezymy w szpitalu:-(
    Piszesz o tym co leży Ci na sercu chcesz się wyzalic i poczuć się lepiej i my tu jesteśmy każda z nas zdaje sobie sprawę ze forum to nie jest przychodnia lekarska i nie potrzebujemy diagnozy. owszem ktoś może coś podpowiedzieć, polecić czy podzielić się swoim doświadczeniem po to tu jesteśmy :-)
    Brawo dla Gabrysia ładny kawałek przeszedł :-)
    Czyli nie jestem sama, uffff :D

Rene lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można powiedzieć, ze Doniczka to taki nasz forumowy ekspert 😉 od rozwoju, żywienia,
    długości karmienia, zasiłków ... i pewnie wielu innych rzeczy... no ale skoro ma aplikacje,
    to wiecie już wyższy level 🤣

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Można powiedzieć, ze Doniczka to taki nasz forumowy ekspert 😉 od rozwoju, żywienia,
    długości karmienia, zasiłków ... i pewnie wielu innych rzeczy... no ale skoro ma aplikacje,
    to wiecie już wyższy level 🤣
    Och jak dobrze ze mamy kogoś takiego na forum ;-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
‹‹ 1668 1669 1670 1671 1672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ