Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My po szczepieniu. Lila urządziła w przychodni taką histerię już przy samym mierzeniu, a gdzie tam jeszcze co do czego... 😫 Ona jest nietykalna, każde badanie, głupie zagladnaie do buzi to ryk nieprzecietny. Przy szczepionce to w sumie nie wiem czy wklucia odczula, bo przy trzymaniu tak się darła, że chyba jej różnicy nie zrobiło 😶 Na szczęście po wszystkim dostała cyca na korytarzu i dziecię do rany przyloz, ha ha, hi hi, nic się nie działo przecież 🙄
Doniczka Bratkow jakaś cichociemna, ale jak już się pojawi to z przytupem 😁
Rene jak tam Patryk?
-
Doniczka Bratków wrote:Obraziła się koleżanka, że Twoje dziecko jest mniej zdolne od innych? Tego to tu jeszcze nie było.
Od początku powtarzam, że powinnaś zdiagnozować syna. Bo jak widzisz odbiega od wielu dzieci tutaj. Moja córeczka też łączy 2 lub 3 słowa, w aplikacji, którą mam wychodzi, że jest rozwinięta na 20 miesięcy. -
White Innocent wrote:Moja za wszystkimi mijanymi facetami krzyczy tata 😂 muszę kiedyś to jakoś wykorzystać i zrobić jakiemuś znajomemu żarcik 😂
Totoro lubi tę wiadomość
-
Muszę sobie aplikację sprawić, może my z Lilą to już powinnyśmy szukać dla niej tematu na doktorat 😁
Lila ostatnio na mszy zawołała tata na jakiegoś kolesia z brodą xD mąż się poczuł bardzo dotknięty, że "byle jaki mamlas z brodą i od razu tata..." 😂Rene lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny to ja już wogole nie powinnam pisać bo mój to dopiero do tylu z wszystkim jest nic tylko usiąść i płakać
Totoro,Kala z Patryczkiem juz lepiejTotoro lubi tę wiadomość
-
Kala wrote:Totoro koniecznie 😉 tylko taką wiesz z górnej półki. Żeby potem nie było, że przez beznadziejną aplikacje karierę Lili złamałaś, jak Rene rozwój zębów przez lekarza 😂
To macie już jakis ciekawy temat na doktorat może i my skorzystamy:-D
Edwarda Ty to już też moja droga powinnaś o tym pomyślećTotoro lubi tę wiadomość
-
Kala wrote:Rene to wszystko przez słoiki .... taka prawda 😉 super, ze z Patryczkiem lepiej kiedy wyxhodzicie?
A tak poważnie to jak mu crp spadnie i nic po drodze się nie wydarzy to we wtorek powinniśmy wyjśćKala, Totoro lubią tę wiadomość
-
Doniczka Bratków wrote:Obraziła się koleżanka, że Twoje dziecko jest mniej zdolne od innych? Tego to tu jeszcze nie było.
Od początku powtarzam, że powinnaś zdiagnozować syna. Bo jak widzisz odbiega od wielu dzieci tutaj. Moja córeczka też łączy 2 lub 3 słowa, w aplikacji, którą mam wychodzi, że jest rozwinięta na 20 miesięcy.
Odstajesz to moze Ty-od nas bo jyz nie tylko ja Ci pisalam, ze wlazisz i siejesz zamęt. Nie opisuje tutaj wszystkich zachowan dziecka, wiec nic o tym nie wiesz. Gabrys byl u 4 neurologow i jest wszystko ok. I odczep sie w koncu
-
I jesli chcialas sie pochwalić ze Twoje dziecko ma umiejętności 20 miesięczniaka i umie skladac 2-3 slowa to super, jednak i Lila i Kalinka tez to potrafia i rozwijają sie szybciej. Na forum nie wszystkie dzieci pitrafia tworzyc krótkie zdania, ba! Chyba większość nie potrafi i jest to calkiem normalne. Malo tego, dziecko w wieku 14-15 msc według roznych źródeł potrafi wymowic parę słów, i to calkiem normalne, wiec gdzie ten "odbieg od innych dzieci"? To tak samo jak z chodzeniem-jedno zacznie jak ma 9 msc, a drugie 18msc, a to az 9 msc różnicy. Ale po co tu tlumaczyc jak krowie na granicy, skoro i tak wkroczysz ze swoim "autyzm ","odbiega od innych","diagnozuj"🙄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 15:17
-
Komuś chyba się nudzi
Coś się zachmurzylo może w końcu deszcz spadnie. -
sweetmalenka wrote:I jesli chcialas sie pochwalić ze Twoje dziecko ma umiejętności 20 miesięczniaka i umie skladac 2-3 slowa to super, jednak i Lila i Kalinka tez to potrafia i rozwijają sie szybciej. Na forum nie wszystkie dzieci pitrafia tworzyc krótkie zdania, ba! Chyba większość nie potrafi i jest to calkiem normalne. Malo tego, dziecko w wieku 14-15 msc według roznych źródeł potrafi wymowic parę słów, i to calkiem normalne, wiec gdzie ten "odbieg od innych dzieci"? To tak samo jak z chodzeniem-jedno zacznie jak ma 9 msc, a drugie 18msc, a to az 9 msc różnicy. Ale po co tu tlymaczyc jak krowie na granicy, skoro i tak wkroczysz ze swoum "autyzm ","odbiega od innych","diagnozuj"🙄
Mój ostatnio nic nie mówi 😂 czasem mama jak sie wścieknie. Mowi"awa" jak robi sobie ajaStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Sweetmalenka otóż to:-)
było już tu nie raz nie dwa pisane ze dzieci mają swoje tempo rozwoju i to ze piszemy co które juz potrafi to znaczy ze się przebijamy które lepsze? na pewno nie przecież to nie wyścigi. A piszemy bo po to jest forum mamy wspólne tematy
Kala lubi tę wiadomość
-
Rene wrote:Sweetmalenka otóż to:-)
było już tu nie raz nie dwa pisane ze dzieci mają swoje tempo rozwoju i to ze piszemy co które juz potrafi to znaczy ze się przebijamy które lepsze? na pewno nie przecież to nie wyścigi. A piszemy bo po to jest forum mamy wspólne tematy
Ja czesciej pisze raczej o tych gorszych momentach niz np. Dziś przeszedł z kuchni do pokoju. Gdy mam gorszy moment, chce sie wyzalic i zebyscie pocieszyly ;p
Nie wuem czy widzicie ale doniczka bratkow już 2 lub 3 raz komentuje wlasnie mnie.
-
sweetmalenka wrote:Ale powiem Wam, ze podniosla mi cisnienie.
Ja czesciej pisze raczej o tych gorszych momentach niz np. Dziś przeszedł z kuchni do pokoju. Gdy mam gorszy moment, chce sie wyzalic i zebyscie pocieszyly ;p
Nie wuem czy widzicie ale doniczka bratkow już 2 lub 3 raz komentuje wlasnie mnie.
A i ze tez miałam zaszczyt otrzymać tak cenna rade
Ja też przeważnie pisze o tych gorszych momentach ze moje dziecko nie ma zębów ze nie mówi nie chodzi o ze czesto lezymy w szpitalu:-(
Piszesz o tym co leży Ci na sercu chcesz się wyzalic i poczuć się lepiej i my tu jesteśmy każda z nas zdaje sobie sprawę ze forum to nie jest przychodnia lekarska i nie potrzebujemy diagnozy. owszem ktoś może coś podpowiedzieć, polecić czy podzielić się swoim doświadczeniem po to tu jesteśmy
Brawo dla Gabrysia ładny kawałek przeszedł -
Rene wrote:Tez zostałam wyróżniona przez kolezanke raz temat tych słynnych słoiczków dwa ze powinnam zmienić lekarza bo na usg w ciąży nie powiedział mi czy dziecko ma zawiazki zębów. To tak na,, pocieszenie,, pisze
A i ze tez miałam zaszczyt otrzymać tak cenna rade
Ja też przeważnie pisze o tych gorszych momentach ze moje dziecko nie ma zębów ze nie mówi nie chodzi o ze czesto lezymy w szpitalu:-(
Piszesz o tym co leży Ci na sercu chcesz się wyzalic i poczuć się lepiej i my tu jesteśmy każda z nas zdaje sobie sprawę ze forum to nie jest przychodnia lekarska i nie potrzebujemy diagnozy. owszem ktoś może coś podpowiedzieć, polecić czy podzielić się swoim doświadczeniem po to tu jesteśmy
Brawo dla Gabrysia ładny kawałek przeszedłRene lubi tę wiadomość
-
Kala wrote:Można powiedzieć, ze Doniczka to taki nasz forumowy ekspert 😉 od rozwoju, żywienia,
długości karmienia, zasiłków ... i pewnie wielu innych rzeczy... no ale skoro ma aplikacje,
to wiecie już wyższy level 🤣