X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brrrr obrzydliwe. Nienawidze kleszczy. Musze mojego malego obejrzec dokładnie. A najbardziej włosy bo ma tak geste ze ciezko sie tam przebic.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba musze zacząć go bardzo dokładnie codziennie oglądać. Choć przecież myje go codziennie. Sama nie wiem jak to sie stało że nie znalazłam wczoraj

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro to Lilka wysoka i szczupla. Taki jej urok moze. Poza tym Ty tez szczuplutka to moze ma to w genach :) Mysle ze poki wyniki krwi sa ok to nie ma co sie martwic.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Wysłałam 🙂
    Ok juz jesteśmy przyjaciółkami ;-)

Kala lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Jakaś plaga tych kleszczy jest... My też mieszkamy na wsi pod lasem i przez tyle lat ani ja ani mąż nie mieliśmy żadnego, a teraz w ciągu miesiąca mąż miał dwa wbite, ja znalazłam dwa wędrujące po mnie (jeszcze nie zdążyły się wbić) i jednego miał kot, który nie wychodzi na dwór tylko siedzi sobie na balkonie. Masakra 😑
    U nas to samo najstarszy juz dwa razy mial kleszcza.pies to samo :-(

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, ale faktem jest, że je tyle co kot naplakal :( już jakiś czas było trochę lepiej i ostatnie dni lipa :/ no ale nic nie poradzę, proponuję ile się da, niedługo zamieszkam w kuchni 🙄 Chodzi mi też po głowie jakiś syrop pobudzający apetyt... Ale nie jestem fanką takich wspomagaczy... Chyba faktycznie póki wyniki ok to się wstrzymam. Na początku sierpnia mamy kolejne szczepienie, zrobię jej przed nim znowu morfologię i jeszcze mocz za radą pediatry i zobaczymy. Kurde, tak czekałam na ten sezon letni, tyle owoców, warzyw, wreszcie jest w czym wybierać, a tu taki niejadek z tej mojej Liluni :( Jeszcze czekam aż jej zęby powychodzą, bo pięć w natarciu to jednak sporo, no ale zobaczymy..

Kala jesteśmy prawie tego samego wzrostu, też mam koło 167-168cm :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro moj mąz tez byl takim niejadkiem, tesciowa opowiadala ze nic nie chcial jesc, wmuszala w niego wlasnie 1-3 lyzeczki i koniec. I do tej pory dla mojego meza jedzenie jest zbedne ;p Jest okrutnie chudy ale zdrowy jak kon, np wzrok ma sokoli, a ja od podstawowki soczewki i okulary, kurza slepota itp ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda to pocieszające :D ja z kolei z apetytem nigdy nie miałam problemów... Wręcz przeciwnie xD i szczerze mówiąc wolałabym, żeby Lila była właśnie takim typem co je, żeby żyć, a nie jak mamusia, żyje, żeby jeść 😁

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Totoro moj mąz tez byl takim niejadkiem, tesciowa opowiadala ze nic nie chcial jesc, wmuszala w niego wlasnie 1-3 lyzeczki i koniec. I do tej pory dla mojego meza jedzenie jest zbedne ;p Jest okrutnie chudy ale zdrowy jak kon, np wzrok ma sokoli, a ja od podstawowki soczewki i okulary, kurza slepota itp ;)
    Jaka masz wadę wzroku?

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Jaka masz wadę wzroku?
    W ciazy badałam to trzymala sie -3,5. Ide w lipcu na kontrole to zobaczymy, ale czuje ze bedzie wiecej.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    W ciazy badałam to trzymala sie -3,5. Ide w lipcu na kontrole to zobaczymy, ale czuje ze bedzie wiecej.
    Tez powinnam iść miałam pół roku po porodzie przyjść i co nie poszłam bo ciągle coś musze w końcu się zebrać jak wyjdziemy z tego szpitala

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Kala Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro jak byłam mała to nie lubiłam jeść. Pamiętam do dzisiaj słynne: „zjedz chociaż mięsko ...😂” i jadłam to mięsko z bólem, bo czekoladę mi obiecali. Za to teraz ... szkoda gadać mogłabym jeść raz dziennie 24 godz na dobę🤨 A Kalinka to ostatnio musiała mieć jakiś skok wzrostowy, bo ciagle była głodna, dużo spała jak na nią i nagle praktycznie z dnia na dzień nie zmieściła się w pajace, które zakładałam jej na noc 😀 za to aktualnie może nie jeść, nie spać i jest jak nakręcona, ale jakaś taka bardziej kumata mi się wydaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 22:58

ug37df9hq3eabxrz.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w ciąży tak wzrok poleciał, że z - 2.5 zrobiło się - 4 na obu oczach. Ja to dopiero jestem ślepa bez okularów 🤓

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wadę wzroku -2. Cały czas się zastanawiam nad tą laserową korektą, bo soczewki wkurzają i podrażniają a okularów nie lubię. Chyba, ze słoneczne. No ale gadam o tym od kilku lat i jakoś zebrać się nie mogę

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala no to piona, ja też mogłabym jeść na okrągło xD

Też mam wadę wzroku, - 1,5. Po ciąży nie kontrolowałam, ale nie czuję, żeby się pogorszyła :)

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nad tym zastanawiałam, ale słyszałam, że nie opłaca się robić jak się planuje jeszcze ciążę, bo może znowu polecieć (btw, ciekawe czy w kolejnych ciażach też mi tak wzrok poleci, jak tak to trzeciego dziecka nie będę widziała nawet jak mi położą na piersi 😂). Poza tym okulary noszę tak długo, że jak widzę się bez, to mam wrażenie, że oczy mam głęboko w czaszce 😂 nie wiem czy bym się przyzwyczaiła. No i też się trochę dygam (durne "oszukać przeznaczenie"... 😂)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro hahaha ja dzisiaj wieczorem pół wiaderka małosolnych wciągnęłam 😉 ja w ogóle posiłków mogłabym nie jeść tylko cały czas coś mielić. A wzroku tez nie kontrolowałam, ale tez nie czuje żeby było gorzej i nie idę. Ale do gina na przegląd podwozia i do dentysty na czyszczenie zębów, to już czas najwyższy, żeby się umówić.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WI no ja już fabrykę zamknęłam to mogę operować oczy 🙂 i ja soczewki noszę na codzień, okulary tylko w domu wieczorem zakładam i za Chiny nie mogę się do nich przyzwyczaić

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala to ja się pilnuję mocno i jem bardzo regularnie (spadki cukru), ale jak sobie pofolguję to podjadam pomiędzy... 🙄 Generalnie gdyby nie mój hamulec psychiczny i zaburzenia odżywiania, które mam za sobą, to mogłabym jeść cały czas😑

Ja jeszcze do niedawna nosiłam okulary, ale było to tak upierdliwe i niewygodne przy Lili, że pewnego wieczoru, w ataku furii zamówiłam soczewki. XD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurde, mała śpi to siersciuch przylazł i mnie liże 😤

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 1673 1674 1675 1676 1677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ