Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć
u mnie coraz lepiej z samopoczuciem, wstałam z łózka po raz pierwszy w sobotę i póki co jest dobrze - oczywiście nie mam jeszcze pełni sił ale jest zdecydowana poprawamdłości męczą mnie coraz rzadziej a wczoraj i przedwczoraj udało mi się zjeść normalny obiad
Casteam - mi nie pomagał ani espumisan ani inne wynalazki, jedyne co naprawdę działało to ogórki (ale sezon się skończył niestety) a teraz pomaga mi bardzo jeden kubek kawy rozpuszczalnej z mlekiem. Naturalnej nie mogę ze względu na moje drażliwe jelita więc piję gorszą jakość ale w niewielkiej ilości i czuję zdecydowaną poprawę. Brzuch mimo wszystko się pompuje ale nie boli a i wypróżnić się jest mi łatwiej i częściejKirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnyCześć! Wiecie ja na wzdęcia piję koper. Sposób też dobry, jak pojawi się Maluszek. Przyznam Męża nos się wycierpiał, ale w nocy nic nie bolało.
Pomarańczka mnie kawa odrzuca. Jak od siostry wzięłam łyk to aż mi cofnęło.
Grupa na FB bardzo fajny pomysł, ale też wolę zachować to w tajemnicy.
Wiem, wiem mogę nie dołączać.
Pogoda paskudna! Życzę zdrówka i dobrych humorów. I aby pralki nie robiły dziur w bluzkach!
-
Pomimo że jem bardzo mało bo wciąz nie mogę
to tez mialam gazy i zaparcia. Ostatnio 4 dni nic. Wczoraj koledzy męża przysli z pizzą, jak ją zobaczylam to slinotok, muszę, muszę. Zjadłam najmniejszy kawałek, w sumie z samym serem (pieczarki zdjełam). Pyszna była. Ale pózniej, taaaakkkk mnieeee przeczyscilo po niej ze szok. Aż się trochę martwiłam. Oczywiscie teraz czuje się lepiej i lżej. Ciekawe co będzie dalej...
-
Ojj ja też raz pozwoliłam sobie na pizze, ale długo się nią w żołądku nie nacieszyłam bo odrazu był zwrot. Od początku ciąży wymiotowałam 3 razy, w tym raz właśnie po tej nieszczęsnej pizzy, której odechciało mi się już na dłuższy czas
-
oo to ja pizzę mogłam nawet jak nic innego nie mogłam, pomijając fakt, że w ogóle nie powinnam jej jeść (nietolerancja na pszenicę, drożdże i laktozę)
życzę Wam, żeby Wasze kłopoty żywieniowe jak najszybciej ustąpiły, z resztą objawów jakoś da się żyćKirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualny
-
sweetmalenka wrote:Dziewczynki a jak leżycie na plecach to brzuch coś odstaje czy plaski nadal?
Co do grupy na FB super pomysł, ale dołącze gdy będzie tajna. Nie chcę aby moim znajomym wyświetliło się w powiadomieniach że dołączyłam.Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Ja też jadlam wczoraj pizze i była pyszna!
zresztą od dłuższego czasu miałam ochotę i wczoraj wreszcie zamówiliśmy
Jak leżę to nie jest już taki do końca płaski... Trochę odstaje.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Magda, o to to , u mnie było z prawego jajnika;)
-
Dziewczyny, co do grupy na FB.
Jestem przeciwna. Warto przede wszystkim zachować trochę anonimowości. Poza tym, szkoda że się tak porozchodzimy, jedne tu, drugie tam... Czytam Was i dużo się dowiaduję, szczegolnie ze to moja 1 ciąza i nic nie wiem. Szkoda, bo jak będziecie na fb to czuję ze sporo mnie ominieNo i wsparcie, które sobie nawzajem udzielamy, jak się porozchodzimy to też będzie zupelnie inaczej. Jest mi smutno, ale wiadomo, to tylko moje zdanie.
Magdzia85F, darika, Ilona92, justysbp, yvonneSW lubią tę wiadomość
-
edwarda20 jestem tego samego zdania co Ty w sprawie FB. tu się zaczęła nasza przygoda ze staraniem, potem z zajściem w ciążę, to po co to zmieniać? ja się nie przenoszę
co do brzucha, jak leżę jest płaski, jak stoję to już lekko odstaje.
edwarda20, Magdzia85F, justysbp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWczoraj wpilam miete i zjadlam kilka sliwek a dzisiaj z rana mnie przeczyscilo
wiec calkiem spoko - brzuch juz nie jest balonem
Za to wczoraj wymioty mialam takie ze hej. Wlasciwie nie wiem czemu ale chyba nadal przez bol glowy. Konsultowalam to z lekarzem i powiedzial ze my kobiety w ciazy mozemy wziac maksymalnie 3000mg paracetamolu na dzien. Ale ja poki co nie biore zadnych apapow - pocieszyl mnie ze za kilka tyg powinno przejsc hehe.
My juz ogladamy wozki)))
-
nick nieaktualnyEdwarda wiesz, masz rację, z tym porozchodzeniem. Tu może zacząć robić się cicho. A ja też chcę trochę porozmawiać, bo jak ma mnie nie zrozumieć druga ciężarówka?
Elka no coś w tym jest:-)
Ja jadłam już że 3 razy pizzę i przyznam, że jak nienawidzę hamburgerów, to w ciąży mi posmakowały. Mąż aż w szoku.
Stanęłam dziś na wadze i w sumie to od początku mam 1,5kg. Chybarzez te wzdęcia wydawało mi się, że więcej.
Ale od dziś jem co 3h i zdrowo!edwarda20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycasteam wrote:Wczoraj wpilam miete i zjadlam kilka sliwek a dzisiaj z rana mnie przeczyscilo
wiec calkiem spoko - brzuch juz nie jest balonem
Za to wczoraj wymioty mialam takie ze hej. Wlasciwie nie wiem czemu ale chyba nadal przez bol glowy. Konsultowalam to z lekarzem i powiedzial ze my kobiety w ciazy mozemy wziac maksymalnie 3000mg paracetamolu na dzien. Ale ja poki co nie biore zadnych apapow - pocieszyl mnie ze za kilka tyg powinno przejsc hehe.
My juz ogladamy wozki)))
Casteams mięta na dłuższą metę może przytkać.
Ja już jeden upatrzyłam. Mam takie coś, że jak oglądam i dodam kilka razy tą samą rzecz do zakładek, to jest TO!
Moja starsza siostra dowiedziałam się, że też siedziała na tym forum! Ma córeczki w wieku 9 i 4 lat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 11:04
-
edwarda20 wrote:Dziewczyny, co do grupy na FB.
Jestem przeciwna. Warto przede wszystkim zachować trochę anonimowości. Poza tym, szkoda że się tak porozchodzimy, jedne tu, drugie tam... Czytam Was i dużo się dowiaduję, szczegolnie ze to moja 1 ciąza i nic nie wiem. Szkoda, bo jak będziecie na fb to czuję ze sporo mnie ominieNo i wsparcie, które sobie nawzajem udzielamy, jak się porozchodzimy to też będzie zupelnie inaczej. Jest mi smutno, ale wiadomo, to tylko moje zdanie.
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
U mnie mały chyba usnął więc i ja się kimnę. Urządził mi pobudkę od 3 do 4:30 gdzieś, kursowałam co chwilę bo usnąć nie mógł. A że kawy nie mogę to zostaje odsypianie
-
Forum nie jest płatne, tylko dodatkowe opcje tej strony typu kalendarz itp. Ja już od tygodnia jestem poza darmowym dostępem premium i z forum cały czas korzystać mogę, także nawet jak Wam upłynie czas darmowy to będziecie mogły pisać na forum
pomarańczka_33, edwarda20, Ilona92, Agusia_pia, Tusianka lubią tę wiadomość