X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Założyłam taką grupe ;) wskakujcie :)

"KWIETNIOWE MALUSZKI 2018"

Tez chce dolaczyc

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)
    u mnie coraz lepiej z samopoczuciem, wstałam z łózka po raz pierwszy w sobotę i póki co jest dobrze - oczywiście nie mam jeszcze pełni sił ale jest zdecydowana poprawa :) mdłości męczą mnie coraz rzadziej a wczoraj i przedwczoraj udało mi się zjeść normalny obiad :)

Casteam - mi nie pomagał ani espumisan ani inne wynalazki, jedyne co naprawdę działało to ogórki (ale sezon się skończył niestety) a teraz pomaga mi bardzo jeden kubek kawy rozpuszczalnej z mlekiem. Naturalnej nie mogę ze względu na moje drażliwe jelita więc piję gorszą jakość ale w niewielkiej ilości i czuję zdecydowaną poprawę. Brzuch mimo wszystko się pompuje ale nie boli a i wypróżnić się jest mi łatwiej i częściej :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Wiecie ja na wzdęcia piję koper. Sposób też dobry, jak pojawi się Maluszek. Przyznam Męża nos się wycierpiał, ale w nocy nic nie bolało. :-)

Pomarańczka mnie kawa odrzuca. Jak od siostry wzięłam łyk to aż mi cofnęło.

Grupa na FB bardzo fajny pomysł, ale też wolę zachować to w tajemnicy.
    Wiem, wiem mogę nie dołączać.

Pogoda paskudna! Życzę zdrówka i dobrych humorów. I aby pralki nie robiły dziur w bluzkach!

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro już wizyta :)

Ellka, pomarańczka_33, Agusia_pia lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomimo że jem bardzo mało bo wciąz nie mogę :( to tez mialam gazy i zaparcia. Ostatnio 4 dni nic. Wczoraj koledzy męża przysli z pizzą, jak ją zobaczylam to slinotok, muszę, muszę. Zjadłam najmniejszy kawałek, w sumie z samym serem (pieczarki zdjełam). Pyszna była. Ale pózniej, taaaakkkk mnieeee przeczyscilo po niej ze szok. Aż się trochę martwiłam. Oczywiscie teraz czuje się lepiej i lżej. Ciekawe co będzie dalej...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj ja też raz pozwoliłam sobie na pizze, ale długo się nią w żołądku nie nacieszyłam bo odrazu był zwrot. Od początku ciąży wymiotowałam 3 razy, w tym raz właśnie po tej nieszczęsnej pizzy, której odechciało mi się już na dłuższy czas :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png

Wysłany: 18 września 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo to ja pizzę mogłam nawet jak nic innego nie mogłam, pomijając fakt, że w ogóle nie powinnam jej jeść (nietolerancja na pszenicę, drożdże i laktozę) ;D
    życzę Wam, żeby Wasze kłopoty żywieniowe jak najszybciej ustąpiły, z resztą objawów jakoś da się żyć ;D

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a jak leżycie na plecach to brzuch coś odstaje czy plaski nadal?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:

Jak leżę płasko.

I tak jak pisała Elka ja np. po lewej większy brzuch jak stoję, z tej strony co jajeczko było.

Ellka lubi tę wiadomość

• Sassy Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Kiedy leżę jest płaski, jak stoję to lekko odstaje:)

Co do grupy na FB super pomysł, ale dołącze gdy będzie tajna. Nie chcę aby moim znajomym wyświetliło się w powiadomieniach że dołączyłam.

Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jadlam wczoraj pizze i była pyszna! :-) zresztą od dłuższego czasu miałam ochotę i wczoraj wreszcie zamówiliśmy :-)
    Jak leżę to nie jest już taki do końca płaski... Trochę odstaje.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, o to to , u mnie było z prawego jajnika;)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do grupy na FB.
    Jestem przeciwna. Warto przede wszystkim zachować trochę anonimowości. Poza tym, szkoda że się tak porozchodzimy, jedne tu, drugie tam... Czytam Was i dużo się dowiaduję, szczegolnie ze to moja 1 ciąza i nic nie wiem. Szkoda, bo jak będziecie na fb to czuję ze sporo mnie ominie :( No i wsparcie, które sobie nawzajem udzielamy, jak się porozchodzimy to też będzie zupelnie inaczej. Jest mi smutno, ale wiadomo, to tylko moje zdanie.

Magdzia85F, darika, Ilona92, justysbp, yvonneSW lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 jestem tego samego zdania co Ty w sprawie FB. tu się zaczęła nasza przygoda ze staraniem, potem z zajściem w ciążę, to po co to zmieniać? ja się nie przenoszę ;)

co do brzucha, jak leżę jest płaski, jak stoję to już lekko odstaje.

edwarda20, Magdzia85F, justysbp lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wpilam miete i zjadlam kilka sliwek a dzisiaj z rana mnie przeczyscilo ;) wiec calkiem spoko - brzuch juz nie jest balonem ;)
    Za to wczoraj wymioty mialam takie ze hej. Wlasciwie nie wiem czemu ale chyba nadal przez bol glowy. Konsultowalam to z lekarzem i powiedzial ze my kobiety w ciazy mozemy wziac maksymalnie 3000mg paracetamolu na dzien. Ale ja poki co nie biore zadnych apapow - pocieszyl mnie ze za kilka tyg powinno przejsc hehe.

My juz ogladamy wozki :))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda wiesz, masz rację, z tym porozchodzeniem. Tu może zacząć robić się cicho. A ja też chcę trochę porozmawiać, bo jak ma mnie nie zrozumieć druga ciężarówka? :-)

Elka no coś w tym jest:-)

Ja jadłam już że 3 razy pizzę i przyznam, że jak nienawidzę hamburgerów, to w ciąży mi posmakowały. Mąż aż w szoku.

Stanęłam dziś na wadze i w sumie to od początku mam 1,5kg. Chybarzez te wzdęcia wydawało mi się, że więcej.
    Ale od dziś jem co 3h i zdrowo!

edwarda20 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Wczoraj wpilam miete i zjadlam kilka sliwek a dzisiaj z rana mnie przeczyscilo ;) wiec calkiem spoko - brzuch juz nie jest balonem ;)
    Za to wczoraj wymioty mialam takie ze hej. Wlasciwie nie wiem czemu ale chyba nadal przez bol glowy. Konsultowalam to z lekarzem i powiedzial ze my kobiety w ciazy mozemy wziac maksymalnie 3000mg paracetamolu na dzien. Ale ja poki co nie biore zadnych apapow - pocieszyl mnie ze za kilka tyg powinno przejsc hehe.

My juz ogladamy wozki :))))

Casteams mięta na dłuższą metę może przytkać.
    Ja już jeden upatrzyłam. Mam takie coś, że jak oglądam i dodam kilka razy tą samą rzecz do zakładek, to jest TO!

Moja starsza siostra dowiedziałam się, że też siedziała na tym forum! Ma córeczki w wieku 9 i 4 lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 11:04

Wysłany: 18 września 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Dziewczyny, co do grupy na FB.
    Jestem przeciwna. Warto przede wszystkim zachować trochę anonimowości. Poza tym, szkoda że się tak porozchodzimy, jedne tu, drugie tam... Czytam Was i dużo się dowiaduję, szczegolnie ze to moja 1 ciąza i nic nie wiem. Szkoda, bo jak będziecie na fb to czuję ze sporo mnie ominie :( No i wsparcie, które sobie nawzajem udzielamy, jak się porozchodzimy to też będzie zupelnie inaczej. Jest mi smutno, ale wiadomo, to tylko moje zdanie.
    rozumiem Cię, jeśli chodzi zaś o mnie to ja się całkiem nie dawno dowiedziałam, że to forum jest płatne i zostało mi chyba naście dni dostępu testowego, więc tym bardziej jestem za grupą fb, choć jak pisałam wcześniej dołączę do niej za jakiś czas, natomiast płacić za to forum nie zamierzam więc i tak stąd zniknę ;)

• Ellka Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mały chyba usnął więc i ja się kimnę. Urządził mi pobudkę od 3 do 4:30 gdzieś, kursowałam co chwilę bo usnąć nie mógł. A że kawy nie mogę to zostaje odsypianie

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forum nie jest płatne, tylko dodatkowe opcje tej strony typu kalendarz itp. Ja już od tygodnia jestem poza darmowym dostępem premium i z forum cały czas korzystać mogę, także nawet jak Wam upłynie czas darmowy to będziecie mogły pisać na forum ;)

pomarańczka_33, edwarda20, Ilona92, Agusia_pia, Tusianka lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ