Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala ja mysle ze to moglo mieć wpływ. Te dzieciece "traumy" tak sie wlasnie objawiaja, ze albo np dziecko nie odstepuje mamy na krok, chce z nią spac, albo np przestaje jesc, lub mniej je, albo przestaje wolac siku itp itp. Nic nie moge zrobic, a tylko miec nadzieję ze nie będzie tak zle.

U nas aplikacja pokazuje ze skok sie konczy zaraz. Henio ogolnie jest grzeczny ale sporo rzeczy robi po zlosci, widzi ze nas to wkurza i robi to specjalnie, np rzuca wszystkim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 11:17

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda kurcze w takim razie głupia byłam, ze się zgodziłam ... nie dość, ze nasłuchałam się przez 10 lat jak to ciężko było, to jeszcze dziecku traumę zafundowałam 🙁 teraz jest jednak większe zainteresowanie psychiką dziecka, 12 lat temu nawet nie myślałam o żadnej traumie, a opieka babci wydawała mi się taka naturalna.

U nas też jakoś wg aplikacji skok skończy się na początku września .. ale Kalinka to chyba skoku nie ma tylko jak jest noszona albo zabawiana hahahaha

Wczoraj oglądałam z synem jakiś film o podmienionych w szpitalu chłopcach, to dopiero hardkor tak się po latach dowiedzieć, ze dziecka które się wychowuje, tak naprawdę się nie urodziło ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala najważniejsze ze Franek wyrosl na mądrego chlopca i nic z tej teoretycznej traumy nie zostalo ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas aktualnie faza na "TAMTE!" vel "TAMTOM", zamiennie. Sukienka nie w poziomki tylko "TAMTE!", czyli w motylki. Koszulka nie ta co uszykowlalam tylko "TAMTE!", cycek nie ten, którego chcę jej dać tylko "TAMTE!", miseczka nie ta, w której przyniosłam zupę tylko "TAMTE!"...😵 Malo tego, wpitala się nawet w to co ja na siebie zakładam. W niedzielę ryczala jak założyłam jedną sukienkę i krzyczała "nie! Nie! NIEEEE! TAMTA!!!" 🤦‍♀️ Czasem to mi już ręce opadają.

No i w nocy, kopanie, rzucanie się, przytulanie i gadanie. Wczoraj spędziła w wodzie ponad 2h, wyszalala się jak nie wiem, w dodatku drzemkę miała za krótką, bo mi drzwi trzasnely, spodziewałam się, że przyjedziemy i padnie a tymczasem jeszcze spokojnie do przed 21 dociagnela. A w sumie doszalala 😑 No i ledwie opuściłam sypialnię i weszłam do łazienki to mąż już przez ścianę słyszał z sypialni Lilkowe "BUMTARARA" przez sen 🤦‍♀️ Nad ranem z kolei krzyczała "Gacie!" 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 14:06

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro nieźle 😂😂😂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, no i cycek ugryziony = cycek skażony, należy zmienić na drugi 🤦‍♀️ Ostatnio trzyma mnie za sutka górnym zębami jakoś przy karmieniu, ale lekko, tzn ja tego nie czuję, po czym po chwili wypluwa, pokazuje, że mi zrobiła "bam" (odbite ząbki) i nie chce już z niego jeść, płacze o drugiego 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 14:08

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Kala najważniejsze ze Franek wyrosl na mądrego chlopca i nic z tej teoretycznej traumy nie zostalo ;)
    No dokładnie 😉 na szczęście nie pamięta (ostatnio się go pytałam) jak go odpieluchowałam 🤣bo jeszcze kolejna trauma ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 3 cm małego człowieczka, serducho jak dzwon, 170/min. Termin porodu wg usg to 30.03, czyli dokładnie taki sam jak dzień urodzin starszej siostry 😅

5e7cae445a51aae0med.jpg

W pracy wieść przyjęta raczej dobrze. Jeszcze dostałam opr, że mogłam przyjść wcześniej to by mi od dziś przerwali wychowawczy, żebym mogła złożyć l4 i mieć dodatkowy miesiąc płacone 😉 dostałam zapewnienie, że miejsce będzie na mnie czekać za 2 lata 🙈

Byłyśmy też dziś na dniu otwartym w żłobku. Ppszło chyba dobrze. Bardzo ładnie się bawiła przez całe 3h, ale co jakiś czas szukała mnie wzrokiem i jak nie mogła znaleźć to było "mama, mama, MAAAAMAAAA" 😆 ale jak zagadywały ją w tym czasie ciocie to zapomniała o mnie i dalej się bawiła. Pięknie zjadła sama calutki talerz zupy, a jak skończyła, to zobaczyła, że obok stoi jeszcze jeden nieruszony talerz, więc zupełnie niewzruszona przusunęła go do siebie i wtranżoliła prawie całą drugą porcję 😂 na koniec popiła wszystko kompotem, zeszła z krzesełka i poszła się bawić 😁

Teraz mogę trochę odetchnąć w końcu 😉

J.S, Totoro, edwarda20, Agusia_pia, Kala, Sylwiaa95, Jupik lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro Lilka mnie zadziwia od urodzenia :) Ona naprawde jest mądra jak 3 latka :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11:48 urodzilam Kacperka
    4300 gr
    57 cm
    10 punktow.
    Cesarka.

White Innocent, edwarda20, Totoro, Kala, Sylwiaa95, Jupik lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mega gratulacje 😀😀😀 a swoją drogą niezły klocek, dobrze, ze miałaś cc

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pocieszyłam się zakupowo 😀 ale jeszcze żeby sobie... to młodej nakupowałam na jesień i w końcu skusiłam się na newbie. Dzisiaj przyszła paczka z kaphala, jejku jakie to piękne ubranka są, normalnie jaram się jak dziecko 🙂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia gratulacje! w 38tc taki klocuszek, dobrze ze lekarz nie czekal dluzej ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala ja tez wlasnie ogarniam ciuchy jesienne i nie wiem jaka kurtke kupic malemu, czy ciensza czy grubsza... Muszę jeszcze mu zamówić adidasy, czapki jesienne i jedna pare ciemnych dzinsow bo jasne ma ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam płaszczyk cienki z wiosny, jak będzie chłodniej to mam jeszcze gruby sweterek wełniany i body termiczne, więc grubszej kurtki nie kupuje, tylko na cebulkę będziemy ewentualnie ubierać. A kupiłam jeszcze ponczo i kamizelkę futrzaną, także będzie w czym wybierać 😀 a butki na razie kupiłam emu, bo przecenione sporo znalazłam. Takie przejściowe kupię w ostatniej chwili jak będą potrzebne, bo u nas to różnie bywa z pogodą. Ciepło ciepło i nagle już zima w listopadzie 😉

Specjalnie przejrzałam zdjęcia spacerowe z zeszłego roku 18 października Kalinka była w krótkim rękawku, a tydzień później już prawie na zimowo 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 18:23

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala my do tej pory też na cebulkę. Widzialam fajna parke dżinsowa ale dzins to chyba na wiosne bardziej...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego na wiosnę? W sumie wrzesień i październik to prawie jak marzec i kwiecień 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abd50b0214f5.jpg Przymierzałyśmy emu😀 gwiazda zdjąć nie chciała i po domu tak latała a upał 30 stopni 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 18:43

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Dlaczego na wiosnę? W sumie wrzesień i październik to prawie jak marzec i kwiecień 😉
    No właśnie sie zastanawiam, czy wydac 100 na 2 mce tylko :p bo na wiosne to juz będzie za mala...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki rozmiar teraz Heniu nosi? Kalinka jest tak pomiędzy, 80 już taki fit a 86 jeszcze lekko za duży. Pamiętam, ze Franek bardzo długo nosił 86 jak już w niego wskoczył, z rok napewno, a był sporym dzieckiem bo z ciekawości ostatnio zajrzałam w książeczkę i 90 centyl z wagą i wzrostem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 19:48

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 1734 1735 1736 1737 1738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ