X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwietniowe dzieciaczki też chorują :/

My kupiliśmy skórzane za kostkę, wrzucę link:
    https://vicobuty.pl/glowna/3910-mido-noster-20-05-trzewiki-dziewczece-85.html

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala gorączka 38 stopni, zasmarkana, zaflegmiona, makabra :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna 🙁

Fajne to butki 😀 ja w końcu kupiłam ocieplane Emele. Stwierdziłam, ze na naszą pomorską jesień nie opłaca mi się na chwilę kupować bez ocieplenia. Albo wieje albo pada, zima tez nie specjalnie zimowa. Dzisiaj odczuwalna 7 stopni więc ocieplane byłby ok zwłaszcza do wózka. Kalinka do najaktywniejszych dzieci tez nie należy, wiec się nie spoci specjalnie, a zostaną jeszcze na zimę, bo u nas tez loteria jaka będzie. A jak teraz bedzie ciepło to trampki dadzą radę albo sandały (mamy dość zabudowane do skarpetek).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 14:12

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda jakaś niepoważna baba w tej przychodni....

Kalina rano nadżarła sie żółtego sera, jak młodemu kanapki robiłam i właśnie posrała się po pachy, także z nabiałem dalej musimy się wstrzymać. Może spróbuje z kozim jeżeli po Capri jest ok

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kupujecie kombinezon na zime? Rok temu mielismy lekko ocieplana kurtke i spiworek i na dluzsze dystanse tak pewnie zostanie, a na spacery na nóżkach chyba kombinezon. Lub spodnie na szelkach i kurtka... Nie wiem co lepsze.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie kurtka i spodnie. Kombinezonu nie warto, jak kupisz za duży to się będzie topił, jak szybko wyrośnie to ciasny i niewygodny, a spodnie zawsze można podregulować żeby pasowały. Poza tym często używana jest tylko sama kurtka bez spodni np do samochodu, do sklepu itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 15:05

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto by pomyślał, że pielęgniarka taka nieodpowiedzialna może być..

My też raczej kupimy spodnie na szelkach. Kurtkę też musimy kupić, bo ma tylko bawełnianą parkę od mojej koleżanki, a przydałoby się coś nieprzemakalnego, właśnie takiego do takich spodni.

Dziewczyny mówię Wam, jestem wykończona. Każda czynność przy Lili to histeria i spazmy, mierzenie temp w pupie, ściąganie kataru, inhalacji to jeszcze w ogóle nie udało mi się zrobić.. Makabra.. I cały czas rączki.. Teraz usnęła mi na rękach, ale na fotelu bujanym, jestem uratowana.. Na obiad zjadłam banana i garść paluszkow. Czekam aż mąż wyjdzie z pracy albo mój tata przyjedzie, bo przy Lili nic nie ogarnę... A odkładać jej nie będę, bo ją tak przytyka, że nic z tego nie będzie..

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie o kapcie? Używacie? Jakie? Kalinka na boso latała, a teraz w skarpetkach, ale jakoś się ślizga nawet w antypoślizgach, więc się zastanawiam. Jak młody był mały to dzieci chodziły w tych sztywnych, a teraz się od tego odeszło i jestem zielona w temacie.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro u nas podobnie było jak miała temperaturę po szczepieniu, tez cały czas na rękach. Katar akurat lubi ściągać, ale temperatury w pupie chyba bym się nie odważyła zmierzyć ... nigdy nie próbowałam. Mierzę w uchu.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczoje choroby :* jak ja przypomne gile u malego po nowym roku i sciaganie masakra
    Teraz to nie wiem czy bym go utrzymala :O
    Ja na szczepienie ide z malym za tydz. Chce przed szpitalem dwa tyg zeby w razie w wyszla goraczka.
    Moj po domu ma tzw czeszki ale nie specjalnie je lubi i zdejmuje. Antyposlizgi daja rade jeszcze. A na dwor ma adidasy takie grubsze i sa teraz ok. Na zime mamy kombinezon z tamego roku. Moze bedzie dobry ale i tak kupimy mu krurtke i spodnie.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia dzięki :)

Lila cały czas na bosaka, ale ostatnio się wkurzyłam, że raz, że koty rozsypuja żwirek, dwa, że już jest chłodniej, a jeszcze nie grzejemy i zamówiliśmy jej na Aliexpress takie kapcie a'la attipasy.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    A ja mam pytanie o kapcie? Używacie? Jakie? Kalinka na boso latała, a teraz w skarpetkach, ale jakoś się ślizga nawet w antypoślizgach, więc się zastanawiam. Jak młody był mały to dzieci chodziły w tych sztywnych, a teraz się od tego odeszło i jestem zielona w temacie.
    Moj niestety jest na nie jesli chodzi o kapcie kupiliśmy mu zwykle najtansze tak na probe. Ale za ro lubi chodzic w takich ala tenisowkach. Boso tez lubi ale jak widzi buty to przynosi zeby mu zalozyc🙂
    Kurtke juz mamy dzis dokupilismy trocje cieplejszych rzeczy i w koncu na 74-80 cm🙂

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Kto by pomyślał, że pielęgniarka taka nieodpowiedzialna może być..

My też raczej kupimy spodnie na szelkach. Kurtkę też musimy kupić, bo ma tylko bawełnianą parkę od mojej koleżanki, a przydałoby się coś nieprzemakalnego, właśnie takiego do takich spodni.

Dziewczyny mówię Wam, jestem wykończona. Każda czynność przy Lili to histeria i spazmy, mierzenie temp w pupie, ściąganie kataru, inhalacji to jeszcze w ogóle nie udało mi się zrobić.. Makabra.. I cały czas rączki.. Teraz usnęła mi na rękach, ale na fotelu bujanym, jestem uratowana.. Na obiad zjadłam banana i garść paluszkow. Czekam aż mąż wyjdzie z pracy albo mój tata przyjedzie, bo przy Lili nic nie ogarnę... A odkładać jej nie będę, bo ją tak przytyka, że nic z tego nie będzie..
    Współczuję i duzo zdrowka
    U nas tez juz chorobowo córka ma angine syn juz sie poklada Patryk jeszxze sie trzyma ale boje sie bo u niego to czesto choroby koncza sie pobytem w szpitalu 😞

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Kala Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja właśnie tez myślałam o tych attipasach, daj znać jak się sprawdzą. A jakiego żwirku używasz? Ja teraz używam cat best smart pellets i jest super, nie roznoszą trochę tylko przy kuwecie, a nie jak wcześniej po całej chacie latał.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene no i gdzieś Ty była jak Cię nie było?😀

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Rene no i gdzieś Ty była jak Cię nie było?😀
    Troche na drugim watku,troche mialam przerwy od neta ale juz jestem 🙂pewnie sie dużo tu działo nawet nie bede probowaka nadrabiac bo zajmie mi to wieki 😂🤣
    Agusia widze ze juz urodziłas gratulacje 🙂jak sie czujecie?

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Współczuję i duzo zdrowka
    U nas tez juz chorobowo córka ma angine syn juz sie poklada Patryk jeszxze sie trzyma ale boje sie bo u niego to czesto choroby koncza sie pobytem w szpitalu 😞

Rene dzięki i dla Was też dużo zdrowia :)

Kala zdam relacje jak przyjdą :) a zwirku używamy najzwyklejszego z Lidla:) mamy też wycieraczke przy kuwecie, ale czasem i to nie wystarcza 🙄

Rene lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj ten smart, on się tak do kotów nie przykleja. Ja już szału dostawałam z tym piachem był wszędzie i ciagle z odkurzaczem latałam. Ma swoje minusy, cena i gorzej niż inne się zbryla, trzeba poczekać ze sprzątaniem aż porządnie wyschnie, ale w ogólnym rozrachunku warto.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje, spodnie i kurtka to lepsze rozwiązanie. Do spodni mozna zalozyc rozne kurtki. Do tego wyobrazilam sobie ze sie przewraca i od razu caly kombinezon do prania, a tak albo jedno albo drugie. Ktos poleca jakies fajne, wygodne i ciepłe spodnie? :P

Totoro my tez tylko termometr do ucha. Nie noglam się przemoc zeby mierzyc w dupce, poza tym to chyba nie jest przyjemne dla dziecka :( Ten do ucha maly bardzo lubi, cieszy sie jak ide mu zmierzyc, on mierzy mnie, misiom itp.
    Ps. Super ta strona z butami :) zamowilam trzewiki :p

Aha a po domu moj chodzi w skarpetkach z absem. Mamy ciepło. Zobaczymy jak bedzie w nowym mieszkaniu, ale watpie zeby chciał chodzic w kapciach, wiec pewnie grubsze skarpetki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 17:58

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda ja chyba te kupię bd822fb89314.png są w wersji dla chłopca i dziewczynki

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 1743 1744 1745 1746 1747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ