X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za małe poplamione wyrzucam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 12:57

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala jest slabo. Ale jesli jestes ciekawa szczegolow to moge napisac na priv.

Pola80 tez wyrzucam lub ewentualnie wrzucam do koszy zbiorkowych.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda pisz na priv

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Edwarda czyli zrozumiałas mój wpis zupełnie nie tak. Czytałam kilka razy to co napisałam i cały czas nie wiem co Cię mogło dotknąć. W każdym razie życzę, żeby Henio jak najlepiej zniósł rozłąkę i Twoj powrót do pracy.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny bez fochów 🤨 nie obrażać się na siebie ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White dzięki za wrzucenie foto☺
    Kalinka mała modnidnisia 😍
    Pola ja zbieram ciuszki dla siostry ktora jest w ciazy te co sa bardzo zużyte wyrzucam kilka wykorzystalam jako ściereczki☺
    Na temat pracy nie napisze za duzo bo nie mam nawet z kim synka zostawic zlobkow nie ma tesc nadal pracuje rodzicow nie ma na miejscu wiec musze czekac az bedzie mógł isc do przedszkola

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Kala Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra miałam się nie wcinać i nie komentować, ale napiszę co mnie osobiście uderzyło w Waszych wypowiedziach i to jeszcze zanim Edwarda o tym napisała. I nie piszę tego w imieniu Edwardy, bo ani nie wiem co ona myśli, ani tym bardziej nie mam prawa. Wiem, ze miałyście jak najlepsze intencje i chciałyście po prostu pocieszyć koleżankę, ale uważam, że powrót do pracy jest rzeczą tak naturalną, ze takie słowa w tym temacie jak „podziw” (wg mnie tu naprawdę nie ma czego podziwiać taka kolej rzeczy), jak i „nie oceniam” i „nie potępiam” ( bo co tu można oceniać czy potępiać) nie powinny paść. Kobiety wracają do pracy, jedne szybciej, inne później, jednym jest łatwiej innym trudniej ... ale ja osobiście słysząc coś takiego widziałbym się w roli karierowiczki, która zostawia biedne malutkie dziecko i specjalnie by mnie to nie pocieszyło.
    Adekwatnie jakbym teraz usłyszała od pracującej koleżanki, „podziwiam Cię, ze siedzisz w domu, oczywiście nie oceniam..”, to razu widziałbym się w roli przysłowiowej kury domowej w poplamionych dresach, żerującej na wypłacie męża

Nie obrażać się 😉 jak coś to poprawiać mój tok rozumowania

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene to fakt ostatnio lubię ją postylizować 😉 sobie nic nie kupuje, bo i tak nie mam gdzie nosić, to chociaż małą poubieram

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala w punkt. Komentarze zupełnie zbędne i nie na miejscu.

Apropos stylizowania malutkiej żarcik, wow tyle kasy wywalasz bo to przeciez na chwile dla takiego maluszka, ja bym tak nie mogła, ale nie potępiam i nie oceniam :p

Kala lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda dopiero ostatnio trochę wywaliłam, bo w końcu skusiłam się na to Newbie i się napaczeć nie mogę 🙂 wcześniej to nie, kupowałam tylko tzw zestawy na 5 tzn. 5 szt body, 5 szt. Legginsów i 5 szt. Pajaców, do tego jakaś jedna, dwie rzeczy na wyjście i tyle ... no nie żebym się tłumaczyła...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Kala w punkt. Komentarze zupełnie zbędne i nie na miejscu.

Apropos stylizowania malutkiej żarcik, wow tyle kasy wywalasz bo to przeciez na chwile dla takiego maluszka, ja bym tak nie mogła, ale nie potępiam i nie oceniam :p

Hahahaha ... już słyszę :” bo ja to bym wolała na jakiś chiński albo chociaż ten angielski dziecko za te piniondze zapisać, a nie tak na ciuchy wydawać ...”

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, jak ja bym tak brała wszystko do siebie, to dawno bym zwariowała. Wyluzujcie. Podczytuje Was czasem, ale odechciewa mi się, serio :D nie dziwię się, że wątek upada.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic z tego co napisałam nie miało mieć negatywnego wydźwięku. Sama ciągle rozkminiam temat pracy i męczy mnie to strasznie.

No i nie obrażam się, bo i o co 🤷‍♀️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wiem, ze nie miało mieć 🙂 ja tylko napisałam jak ja to odebrałam... ale to zupełnie naturalne, że nie zawsze jesteśmy w stanie się dobrze zrozumieć, zwłaszcza jeżeli jest to słowo pisane

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie nie obrazilam, nie mam 15 lat zeby to robić.

Acygan chyba mylisz watki, od dawna nie ma tu zadnych zgrzytów, wiec nie wiem o czym mowisz.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawostek to przez kilka dni moj maly ogarnal łowienie rybek :) jestem w szoku z jaka precyzja to robi :) i pokazuje jak chodzi kaczka hahahaha, nie ma to jak kilka dni z babcia :)

Kala, Rene lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • semi123 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również po pierwszym tygodniu pracy, nauka i zadania dają mi ogromną satysfakcję, mam nadzieję że podołam. Bardzo tesknilam za synkiem ale codziennie rozmawialiśmy na kamerce, wiem że miał dobra opiekę. Gdy przyjechaliśmy po tych 5 dniach bardzo się cieszył, ale też zadziwil mnie jak się rozwinął, ma nowe słowa, mówi lala, buty,zabawia wszystkich. Dziś już razem wracamy do domu a od jutra znowu żłobek, mąż ma wolne by poszedł na 3h bo jednak 3 tyg nie chodzil to mógł się odzwyczaic. Kupiliśmy mu odkrywczy domek dumel i bardzo polecamy, fajna i mądra zabawka, mały siedzi i bawi się nim długo a i ja mam niezła frajdę :D

Rene lubi tę wiadomość

• Kala Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda te rybki to jakaś specjalna zabawka?

Kalinka chyba tak przeżywała ukończenie 1,5 roku, ze zafundowała kolejną ze swoich „fantastycznych” nocy, od 2 co chwilę budziła się z krzykiem, siadała i płakała, ale tak rozpaczliwie jakby się czegoś bała. Położyłam się z nią, ale i tak co chwilę płakała. W końcu jakoś o 5 zasnęła i do 8 pospałyśmy.

Semi super, ze z pracy jesteś zadowolona. Kciuki żeby mały z powrotem zaaklimatyzował się w zlobku i nie chorował oczywiście. Ty jesteś weterynarzem tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 09:32

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala taka: https://allegro.pl/oferta/gra-drewniana-lowienie-rybek-na-magnes-2-wedki-7013989598?snapshot=MjAxOS0wOS0xNFQxMDo0NjowMy43NDZaO2J1eWVyOzA1MmZlYjNhZTlmZGZlNGFkMDhlNjcyYzg1YTRiOTkyOTYyYWEwYmZiNDIwZjZjYzRlYWI5YmI1Y2U5M2Q3MTA%3D

dqprqps6kaqxmc83.png
  • semi123 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala tak, z tym że nowa praca to praca w urzędzie, oczywiście związana z wyksztalceniem. Wybrałam taka ponieważ jest do 15 więc każde popołudnie i weekend mam dla dziecka. Czasem mi szkoda porzucenia pracy klinicysty ale to jednak trzeba by było poświęcić całe życie na praktykę i naukę i praca w nienormowanych godzinach. Zobaczymy jak to będzie, póki co bardzo pozytywnie i też mam szansę nauki i rozwoju ale też work life balance :D

Kala lubi tę wiadomość

‹‹ 1756 1757 1758 1759 1760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ