X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że szyjka postarszy tylko tak jak w pierwszej ciąży a ostatecznie dotrwa bez niespodzianek do końca :) u mnie taka już uroda po prostu, od samego początku i w pierwszej ciąży i teraz miałam taką badziewną 🙄 no tylko w pierwszej ciąży mogłam się bardziej oszczędzać niż teraz 😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi wczoraj Henio mial dzien lejucha w majtki. Jak wrocilam z pracy mąż mi powiedział, że już rano się obudził z lekko zasikaną pieluchą, a od początku odpieluchowania tylko raz wstal z mokrą. Potem posikal się na drzemce, miał na sobie majtki treningowe ale jak się okazuje przepuscily wszystko, spał u nas w sypialni wiec wszystko było do wymiany, posciel, przescieradlo, podkład i nawet materac troche ucierpiał. Wiec jak wrociłam poszłam z małym do lazienki zeby to wszystko wrzucic do pralki, obserwował co robie, nagle patrze a ten sika... Kolejna zmiana ubrań, mycie podłogi. Potem okolo 19 zsikał się na kanape. Ja mysle ze maluszki mogą miec takie fazy. Ale najwazniejsze jest nie poddawac sie i nie cofac do pieluch, to dopiero metlik w glowie. Takze na Twoim miejscu zabrałabym mamie (tesciowej?) wszystkie pieluchy z domu.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówiłam,wczoraj miał cały dzień pieluche,mąż kazał ja założyć teściowej,także pretensje mogę mieć do niego..dzisiaj od rana bez pieluchy i ani razu nie było awarii,zawołał kupę,siku zlapslismy na nocnik.
    Edwarda myślałam o tych majtkach treningowych,napisz proszę kiedy ich używacie i czy warto w to inwestować.My mamy zwykle majtki z Pepco😜
    Jak u Was wygląda spacer,Henio ma pieluche czy ryzykujesz bez?bo nie wiem jak ogarnąć kwestie wyjść poza dom.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi, u nas mija 6 tydzien odpieluchowania, tylko przez pierwszy tydzien zakładalismy mu pieluche na drzemke i na spacer ale zawsze bylo suchutko, wiec zaczelismy zakładac majtki treningowe. Poki co raz niedawno na drzemce zrobil siusiu, ale chyba nie jakas wielka ilosc bo utrzymały, spodenki byly tylko lekko wilgotne. A tak normalnie chodzi w zwyklych majtkach z Pepco (bardzo spoko swoją drogą ;p), na noc jeszcze pielucha, mimo ze dopiero 3 raz cos w niej bylo. Wiec według mnie te majtki trochę chronią, moj komfort psychiczny tez jest zachowany.

PS. raz, okolo 2 tyg jak maż poszedl z małym do parku na dlużej niz godzinę, to wziął ubranka na zapas w razie w, ale się nie przydaly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 10:40

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To spoko,u nas na spacerach jest pielucha i często wracamy z mokrą,nie zawoła wtedy,duzo pije na spacerach.Z kolei jak jedziemy na budowę,to siusia na nocnik,bo tam kupiłam dodatkowy😜
    Z jakiej firmy i gdzie kupiłaś majtki treningowe?

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam 3pak Zoocchini - https://allegro.pl/oferta/zoocchini-majtki-treningowe-boy-forest-2-3-lata-9128690869?snapshot=MjAyMC0wNC0xOVQxNjoxMTo0My44MDJaO2J1eWVyOzg2OWRiYjRjY2Q0NzYzNzI0ZDQwYTY3YTQ4NGQ2YWNkNzU5NDFhMWQwYzEzNWM5Y2JiZmYxZDg2MjMxZTBlZjY%3D
    bardzo ładne, ale luzne w pasie i jeszcze ich nie przesikał wiec nie wiem jak reagują.

Kupiłam też kilka par takich: https://allegro.pl/oferta/majtki-pieluchy-treningowe-nauka-sikania-zabka-8318978606?snapshot=MjAyMC0wNC0yMVQxNToyNTowMi4wNDBaO2J1eWVyOzBkYzA5ZjNkMGNjMGIxM2RkMDJiNjBhZGM5Yjg4YjgyZWI3MjRhNDAzMTg0ZDZlYjlhNzA4OTdmNDE1MmUzMzA%3D
    te znowu trochę uciskają w udkach, ale mały je lubi, no i przetestowane, male siku ok, duze juz nie ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie Edwarda,zaraz zabieram się za zamawianie.Sprobujemy spacerów z tymi majtkami.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze miałam Wam napisać o stoliku, który Henio dostał na dzien dziecka. Dalismy mu juz w piątek. Szału nie zrobił ;p O ile cos sobie na nim stawia to praktycznie w ogole nie siedzi na krzeselku, woli zdecydowanie bawic sie na podlodze. Moze jak bedzie ciut starszy to dluzej posiedzi :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda przyzwyczajenie sprawia,że woli zabawę na podłodze.
    My używamy mamuta z Ikei.Mlody rysuje przy tym stoliku,wykleja i układa puzzle.Reszta zabaw na podlodze,zwlaszcza lego,samochody.W sumie kupiłam ten stolik jak miał 1,5 roku..i czesto go nie uzywamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 19:20

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co u was?
    Halo Sweetmalenka, Gosiczek, Agusiapia!

U nas nerwowo ostatnie kilka dni. W poniedziałek pisalam ze maly mial dzien posikanca. We wtorek wszystko bylo ok, moze ciut mniejszy apetyt. W środę bylam w pracy, maz mi napisal ze henio jest jakiś osowialy, ze sie ciagle do niego tuli ale normalnie jadl, pil, normalnie siku i kupa. W środę poszedl spac o 21, o 23 plakal przez sen, wzięliśmy go do siebie, a o 1 krzyk, rzucanie sie, histeria, byl caly mokry, zlany potem, nie mogl sie uspokoić, uspokoil sie dopiero jak go wynioslam do drugiego pokoju i pokazalam ze wszystko ok ze jestesmy w domu itp. Myśleliśmy ze to byl jakis koszmar. Do 5 rano (jak zadzwonil budzik do pracy :p) budzil sie jeszcze 2 razy, lacznie spalam moze 3 godz. W pracy bylam nieprzytomna. Jak sie okazuje rano wstal z gorączką i mial ja do dzis rana czyli 2.5 dnia, rosla do 39 i szybko spadala po leku. Żadnych innych objawow oprócz tego ze pokazal wczoraj na siusiaka i au au. Mysle kurde moze zum :o dzis rano złapałam siku, pedem do labu. Na szczescie wszystko ok ale nadal nie wiem skad ta goraczka i czemu moze go bolec siusiak (albo szczypac lub swedziec...), ogolnie nie bardzo daje sie tam dotknac. Martwie sie. Bedziemy musieli isc do chirurga na przeglad.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda współczuję przeżyć,ale widzę,że szybko i sprawnie działasz,dobrze,że zrobiłaś badanie moczu.Nie martw się też na zapas,być może to jakiś wirus typu trzydniowka,a z tym bólem siusiaka,to może być zupełny przypadek,w tym wieku ciężko,żeby dziecko postawiło diagnozę sobie.
    Być może coś stanęło mu na żołądku,stąd ta gorączka i nocny ból.

U nas sikanie w majtki trwa w najlepsze..co 2 raz zawoła,staje i patrzy jak sika i się cieszy..także myślałam,że odpieluchowanie to będzie formalność a tu duupa.Majtki treningowe kupione,jestem jeszcze pełna nadziei,że w koncu zaskoczy.
    Muszę się za to pochwalić,mamy wszystkie piątki,od razu poprawiły się noce i apetyt.Zachowanie odrobinkę też,ale nadal wymusza i robi wtedy sceny,najgorzej jest od paru dni z powrotami do domu,ucieka,krzyczy,aż mi wstyd przed sąsiadami..
    Z mową nie ruszyło nic.Ale za to nauczył się wchodzić i schodzić ze schodów bez trzymania😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 22:11

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi trzydniowke już mial, mozna miec 2 raz?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda Internety głoszą,że trzydniowka występuje raczej raz w życiu.

• Kala Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda współczuje .... zdrówka dla Henia 😘

U nas kompletnie nic się nie dzieje ... afery jakby mniejsze albo nauczyliśmy się im zapobiegać.

Od kilku dniu hitem jest piaskownica, więc wczoraj szybko skoczyłam do smyka w poszukiwaniu wiaderka i reszty. A i przymierzyłam Kalince ciuchy letnie z zeszłego roku, byłam pewna, ze jakoś wciśniemy i jeszcze ten sezon dobije ale wyglądała szczerze mówiąc średnio .... jak parówka 🤣 no i trzeba było jakieś kiecki zamówić. Za bardzo nie wiedziałam co wziąć, bo musiałam brać pod uwagę ewentualne odpieluchowanie, więc z body na razie dałam spokój, to może mieć akurat slim 😉 i w sumie kupiłam legginsy 3/4 i do tego sukienki/ tuniki, które będzie mogła nosić i do legginsów i do majtek i do body jak nie wyjdzie z pieluchami. Tych kiecek to chyba z 7 zamówiłam, bo nie mogłam się zdecydować. Jutro powinna przyjść paczka, będziemy przymierzać i wybierać co zostaje, a co odsyłamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 10:16

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda zdrówka dla Henia :)

U nas też nic specjalnego. Byliśmy pierwszy raz u rodziców i u teściów, ale tak tylko na dworze siedzieliśmy, zobaczymy co dalej.. Ja planuję przejrzeć Lili krótkie spodenki z zeszłego roku, bo teraz odpadła pielucha, to dupka jak piąstka przy naszych 11kg 🙈 reszta na pewno będzie za mała, ale oblowilismy się na lumpeksach w takie świetne ciuchy letnie, że teraz tylko czekać na to cholerne lato, bo póki co u nas non stop tak wieje, że nawet jak 23 stopnie na termometrze, to chodzimy w długim rękawie 😤 ostatnio wlasnie wyniosłam wszystkie Lili bodziaki, jaki się luz w szufladach zrobił 😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez jeszcze ciągle w długim rękawie. W domu legginsy i body, a jak wychodzimy to narzucam jej na to albo sweterek albo tunikę jak jest cieplej . Raz ubrała spódnicę na szelkach, fajnie wyglądało ale wygodne średnio.

Oj body tez już bym się z chęcią pozbyła!!!!

Totoro dobrze myślę, że bez pieluchy to najwygodniej chyba będzie zestaw sukienka + majtki? Bo z pampersem to jednak wolę wersje body i legginsy, a sukienka to najwyżej taka atrapa na wierzch na wyjście

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala u nas sprawdza się wszystko, gdzie jest osobno góra a osobno dół, w sumie bez różnicy co to jest 😁 zwłaszcza, że jak się Lila odpieluchowala, to było jeszcze zimno. Sukienka pewnie będzie wygodna pod tym kątem, że tylko majty do zdjęcia i hop, ale nasuwa mi się jeden mankament - trzeba pilnować, żeby sobie jej na nocniku nie przysiadła i nie osikala🤔 my nie testowalysmy w każdym razie, bo nie miała jeszcze okazji założyć samej sukienki i majtek 😐 pewnie kwestia wprawy😁 na pewno będzie wygodniejsza w sytuacjach awaryjnych, bo w większości przypadków pewnie uda się zmienić tylko zesikane majtki a kiecka pozostanie sucha 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 14:28

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tylko Kalinie skurczyły się ciuchy po roku leżenia w szafie .... chciałam dzisiaj ubrać moją ulubioną sukienkę, która w zeszłym roku była nawet luźna, a tu.... 🤦‍♀️ gorzej niż Kalinka w tych za małych ... nic tylko płakać 😢

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas body już dawno dawno poszły w odstawke chyba jak miał rok😀wygodniej go było sadzac na nocniku,bo to zapinanie body to tragedia jakas..
    U nas też temp.srednia,może 2 razy miał krótkie spodenki,krótki rękaw parę razy,a tak to t-shirt z długim rękawem i na to ew.jeansowa kurtka.
    Krótkie spodenki z zeszłego roku są przykrotkie,ale ostatnio kupiłam w My Basic i mam trochę zapasów z Next.Teraz staram się nie kupować nic,bo zaraz zaczną się wyprzedaże,więc poszaleje z ubraniami w Next,bo jednak stamtąd ubrania inne biją na głowę jeśli chodzi o jakość.

• Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas body też dawno odstawione, jak zaczął chodzić. W sumie z dnia na dzień zaczęliśmy zakładać tylko bluzeczki, wtedy już były upały i nie chcieliśmy aby miał w pampersie jeszcze bardziej gorąco (kolejna warstwa). Zawsze przewiewniej w samej bluzce. Najlepszy zestaw krótki rękawek, spodnie i ewentualnie bluza ;) Mam nadzieje, że będzie kiedyś mi dane ubrać dziewczynkę :D Nawet jako niemowlak nigdy nie nosił rajstop

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
‹‹ 1840 1841 1842 1843 1844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ