X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam pampers zawsze spadał jak zakładałam tylko bluzeczkę i spodenki bez body...

No nic czekam aż zrobi się ciepło, zwijam dywany, zabieram pieluchy i niech leje po nogach ... może tak pójdzie szybciej

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa co do rajstop, to ja kupiłam kiedyś jedną parę i może z 2 razy ubrała 😉 wolę legginsy

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja body zakladalam tylko zima do zlobka. A tak koszulki i spodenki. W pierwsze lato jak bylo tak upalnie non stop to w wozeczku jezdzilismy w samej pieluszce i koszulce :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym roku to lato zapowiada się dość kiepsko jeśli chodzi o temp.W zeszłym roku i jak się urodzili to były takie upały,że nie wiedzieliśmy co ze sobą robić,my w nieklimatyzowanym małym mieszkaniu,Młody marudny od pogody..A w tym roku to może nawet krótkie spodenki się nie przydadzą,jak na czerwiec to jest zimno.

Co do kurczacych się ubrań,to nic mi nie mówcie.. ostatnio znów przytylam,muszę w końcu zrobić wyniki i iść do Endo.. od tygodnia jestem na diecie i coś się zaczyna dziać dobrego z moja waga😜ale do figury modelki to brakuje mi jeszcze z 20 kg😐w sumie będę zadowolona z 10 kg,ale to będzie mega trudne do uzyskania.

Dziewczyny,myślicie,że mogę już Młodemu kupić szczoteczke elektryczną dla dzieci?bo mega chce myć zęby tak jak ja,a w necie czytałam,że elektryczna jest od 3 r.ż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 08:07

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi wydaje mi sie, że sa elektryczne dla maluszków. Nawet się jakis rok temu interesowalam ale ze spodobała mi sie najdrozsza to mąż mi wybił z głowy ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda na pewno są soniczne..a elektryczne wg wszystkich producentów są niby od 3 r.ż.,tylko się zastanawiam,czy jestem w stanie mu zaszkodzić wprowadzając elektryczną szczoteczke teraz?

• Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi a soniczna nie może być? Podobno są lepsze od elektrycznych. My mamy taką
    https://www.aptekagemini.pl/seysso-seb02-baby-penguin-sz-soniczna-1szt.html

Polecam ma dwie końcówki - jedna dla maluchów, a druga dla takich jak nasze dzieci.

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze,nie miałam nigdy sonicznej,rozumiem,że ona tak lekko drga i nie ma takich obrotów jak elektryczna?

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soniczne są o wiele lepsze. Według mnie drga podobnie. Ja gdybym miała kupic to tylko soniczną, myślę ze najpózniej za rok, lub jak odwiedzimy dentystę, to mu kupię.

A no i nie zaszkodzisz a tylko poprawisz ;p Jesli oczywiscie bedzie chcial nią myć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 09:11

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda jak Henio?

Iggi ja Kalince od początku myje soniczną z normalną końcówką. Frankowi myłam elektryczną (wtedy jeszcze sonicznych nie było), do naszej kupiłam końcówkę dla dzieci. Zęby ma zdrowe, więc chyba nie zaszkodziło.... a naprawdę duuuzo lepiej doczyszcza

Iggi31 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi te ubrania kurczą się na pewno od leżenia w szafie albo pralka jest winna 🤣🤣🤣 obie opcje wydają się prawdopodobne 😉

Iggi31 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już do się skusiłam na elektryczną,właśnie
    kupiłam oral-b dla dzieci w Rossmann😜Młody bardzo chce myć elektryczną wyrywa mi moja i robi sceny,że mu nie daje.Teraz będzie miał swoją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 11:43

• Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie macie problemów z myciem zębów? U nas Kubuś bardzo chętnie myje, ale sam... Czyli wiadomo, że nie są dobrze umyte, ciężko jest go namówić bo to ten etap gdzie wszystko musi robić sam, a trudno na siłe myć zęby. Staram się brać go sposobem, że on myje mi, a ja jemu, ale różnie z tym bywa.

Również słyszałam, że soniczne są dużo lepsze od elektrycznych i naszą dorosłą też planuje wymienić. A macie doświadczenie z irygatorem? Oczywiście mówie o dorosłych ;)

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy po testach szczoteczki,jestem mega zadowolona,bo Młody myje zęby sam,ciężko bo ciężko,ale pozwoli mi też mu umyć,wiadomo,że sam ich nie wyczyści dobrze.Jest zafascynowany szczoteczką,tym bardziej,że mu powiedziałam,że to taka szczoteczka jak dla doroslych.

Tak a propos muszę za chwilę z nim pójść do dentysty,to będzie nasza pierwsza wizyta.

Jeśli chodzi o irygator,to nie używałam nigdy,więc nie pomogę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 13:40

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa u nas byl do niedawna krzyk na so slowo zeby ale wiedział ze musi i nie odpuścimy. I w koncu pozwalal. Od niedawna myjemy w lazience przed lustrem (wcześniej w sypialni na lozku) i myje chetnie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala pytalas jak Henio a ja dopiero zauwazylam. Wyniki moczu ok, wiec to nie zum uff. Wczoraj byly tez wyniki posiewu i tez ok. Ale w weekend nadal pokazywal na siusiaka au, i kilka razy bylo tak, że wolal siku, sadzalam go na nocnik a on nic i robil np po 4-5 próbach, wiec jakies parcie. Dostał furagine. I widze ze juz lepiej.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy progres w nocnikowaniu,zero zasikanych majtek😀czekamy na przesyłkę z majtkami treningowymi i działamy dalej.
    Wczoraj byłam na zakupach w Rossmann i uświadomiłam sobie,że mój synek nie jest już dzidziusiem,bo nie mam mu czego kupić w dziale dziecięcym,ani słoików,mleka,ani smoczka a i za chwilę pieluchy nie będą potrzebne..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 21:08

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi gratulacje.

Haha ja mialam tak w pepco jak poszlam po skarpetki z absem a tam tylko do rozmiaru 22 :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda a kupujecie jeszcze skarpetki z absem? Ja tak bo jeśli nosi skarpetki po domu (przed założeniem butów, czasem po spacerze nie zdejmie) to strasznie sie ślizga bo się wygłupia... Raz już mi porządnie wyrżnął w płytki głową co prawda to było pół roku temu, ale nie mogę się przekonać do zwykłych skarpetek.. Nigdzie nie mogę dostać w rozmiarze 25 oprócz h&m i tylko tam kupujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 07:55

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa a nie myślałaś o kapciach dla synka?My kupujemy i nigdy się nie zdarzają takie wypadki, kapcie mają skórzaną wkładkę i przyczepna podeszwe.

‹‹ 1841 1842 1843 1844 1845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ