WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda ale słodko ❤️

Czereśniowa widujemy się dalej tylko z rodzicami i rodzeństwem, przy czym dzis teściowa dzwoniła, ze na wiosce, gdzie uczy, ksiądz prawdopodbnie ma korona i żebyśmy się na razie lepiej nie spotykali 😐 Ogolnie staram się nie panikować. Sądzę, ze sytuacja nie odbiega jakoś bardzo od tej z marca tylko ile testów wtedy robiono a ile teraz :/

Lila ostatnio na placu zabaw obserwowała dziewczynkę, która robiła zamek z piasku i:
    - Mamooo, a mogę pomóc dziewczynce budować zamek?
    - Musimy sie dziewczynki zapytać.
    No i pytam się czy Lila moze jej pomóc, ona, ze tak, przedstawiłam je sobie i Lila z taką radością (czy zaszczytem wręcz xD) poszla jej pomagać. Przy czym obawiałam się katastrofy, bo ulubionym zajęciem Lili w piaskownicy jest niszczenie wszystkich babek, zamków i innych naszych i jej tworów, czesto zanim jeszcze na dobre powstaną 😅 no to tłumaczę jej, ze moze dziewczynce pomagać tylko nie może niszczyć zamku, bo byłoby jej przykro itd itd. Na co Lila, ze dobrze, tylko tatusia zamki będzie burzyć. 😂 No i faktycznie przejęła się i budowała chwilę z tą dziewczynką 😀 No ale zaraz stwierdziła, ze idzie burzyć zamki tacie. 🤷‍♀️😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 22:03

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle nie przyjmuje do wiadomości edukacji zdalnej !!!!! 😫 oni o tak pewnie dawno pozarażani tylko o tym nie wiedzą, jeden w klasie miał pecha, bo przez przypadek wykryli ...
    raz, ze nic z tych lekcji nie wynoszą i się nie dziwę, też bym nic nie zrozumiała przez 30 min zdalnie w tym 15 nauczyciel próbuje sie połączyć, a potem muszę stać jak kat nad dzieckiem, żeby coś w głowie zostało i jeszcze być nauczycielem od wszystkiego 😤 przerabiałam na wiosnę i już dziękuję

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro Kalinka też uwielbia niszczyć babki 🙂 czasami, aż mi szkoda, bo tak się staramy i takie są dopracowane, a ta bum ...

U nas dzisiaj dzień wyjca, ciagle coś nie pasowało i o wszystko ryk ... dopiero wieczorem po kąpieli i kolacji się rozkręciła jak już wszyscy z utęsknieniem czekali aż pójdzie spać 😉

Co do dzieci, to jest lepiej,,, przestała już się tak bać i nie ryczy jak jakieś dziecko podchodzi

A i ostatnio mamy fazę na zabawę lekarzem, więc do kompletu dokupiliśmy zestaw dentysty 🙂 jutro dostanie ,,,,

Iggi mój syn miał identycznie ze spaniem, w przedszkolu od razu, a w domu sto godzin trwało żeby zasnął

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 00:26

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala jaki macie zestaw lekarza i dentysty?my kupiliśmy na necie jakiś niemarkowy i totalne g****,aż strach Tomkowi dac tą zabawkę,plastik okropny,słuchawek nie da się nałożyć na uszy..

Kala,często wychodzi podobieństwo pomiedzy naszymi synami w różnych kwestiach😉

• Kala Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi też to zauważyłam 🙂

Zestaw lekarza mamy taki 4a1d325965f1.png i jest ok

Dentysta ten 3e0e29ef1775.png ale jeszcze nie rozpakowany, po południu dostanie, to dam znać czy fajny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 09:38

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zestaw lekarza na topie już dłuższy czas😀 zresztą Lila to mały lekoman, ona uwielbia sie badać, brać lekarstwa, udawać chorą, którą trzeba się zająć itd😁 niestety u prawdziwego lekarza nie bada sie tak chętnie 😅
    No i lalka ostatnio nr 1. Nosi, wozi, wyciera jaknjej sie "uleje" itd. Zastanawiamy się nad baby born na Mikołaja, najwyżej nie o wszystkich funkcjach jej od razu powiemy (widzę tę kaszkę porozwalaną wszędzie...🙈).
    W czwartek na tym chustowaniu buchnęła babce lalkę, na której najpierw ćwiczyliśmy (lalka 50cm, 5kg...) i poszla ją rozbierać, ubierać, nosić itd z moją siostrą 😂

A, no i wlasnie miałam zdać relacje jak Sara z chustowaniem - jak nie szuka cycka to siedzi nawet. Od czwartku niestety chustowalam ją tylko raz, wczoraj na spacer. No i na spacerze bez problemu, no z tym, że to była jej drzemka, więc ciekawa jestem jak bedzie w porach aktywności. Musimy przetestować :D Motanie ogarnęliśmy, ale dociąganie tego to jest masakra 🙈 wczoraj na tym spacerze klęłam całą drogę w myślach, bo zaczęło wychodzić gdzie są luzy i okropnie mnie to wkurzało 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 09:53

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy juz drugi zestaw lekarza z allegro, za jakies 30 zł i jest ok. Ten aktualny ma walizeczke i mały ją uwielbia. Często się bawi, że się pakuje i jedzie na wycieczke. O zestawie dentysty musze pomyslec. Jeszcze nie bylismy na przegladzie bo pandemia pokrzyzowala nam plany...

PS. Czy Wasze maluchy potrafią założyć skarpetki?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda nie 🤷‍♀️

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro szacunek za chustę 🙂 dla mnie to czarna magia i w życiu bym nie ogarnęła

Babybjorn chłopca miał Franek i przyznam się, ze tylko kilka razy daliśmy jej pić, żeby sikała, kaszki się nie odważyłam, jak przeczytałam, że trzeba to czyścić po każdym użyciu ... w sumie i tak głównie bawił się w wyciąganie jej gili fridą 😂 chciał jeszcze wózek, ale tu już mąż stanowczo zaprotestował 🤨 ja tam bym kupiła, wiadomo, ze nie jakiś mega pink, ale jakiś mniej widoczny czemu nie 🤷‍♀️

Kalina tez mam takiego dużego bobasa, ale nie babybjorn, tylko miękkiego i z materiałowym brzuszkiem, z funkcji to tylko płacze i mówi mama i papa. Uwielbia go, ciągle go ze sobą nosi i nazwała Kaziu 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 12:08

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda my tez właśnie przez pandemię odpuściliśmy wizytę adaptacyjną u dentysty.... może na wiosnę się uda. Przegląd akurat miała, bo ze mną raz była i przy okazji dentystka jej zajrzała

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zabawek to polecam kupić trąbkę kazoo. Super gadżet, tam się nie dmucha tylko wydaje różne dźwięki i ona je zmienia. My mamy taką. Kosztowała coś ok 30 zł 530cf8d8b098.png

Dobra niech mnie ktoś wygodni do kuchni!!!!! Siedzę na forum zamiast z mielonymi gadać 🤨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 12:12

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda Lila tez nie potrafi :)

Kala z tą chustą to Ci sie wydaje :D motanie nie jest trudne, najgorsze to dociąganie, żeby żadnych luzów nie było. Zwłaszcza, że moja jeszcze sztywna, niewyrobiona. No ale trzeba ćwiczyć i tyle 🤷‍♀️ ja z Sarą wlasnie porzucilysmy resztę ekipy na placu zabaw i przyszłysmy obiad nastawić 😁 Powiem Wam, ze ten obowiązek noszenia maseczek na spacerach to jest jakies nieporozumienie. Idę sie dotlenić, odpocząć, pogadać i caly czas maseczka. No koszmar. Ja rozumiem w zamkniętych pomieszczeniach, ale ku**a na zewnątrz? Może ze 2 osoby minęłam wracając z Sarą 🤦‍♀️

Agusia_pia lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nic mi nie mów o tych maseczkach 😤 paranoja .... normalnie aż chce się do anymaseczkowcow, antcovidowcow i anty coś tam jeszcze przyłączyć 🤣 hmm... w sumie w Gdańsku o 14 odbywa się chyba demonstracja 😂 żartuje oczywiście 😉

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będzie szkoły zdalnej 😀😀😀

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie moj tez nie umie, moze mu ze 3 razy wyszło, a tak zakłada na pół palców i nerwy. I zastanawialam sie czy to normalne :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala będziesz wróżką od przewidywania przyszłości jeśli chodzi o Tomka,co się sprawdziło u Franka to i u mnie zaskoczy😉

Dzięki za namiary na zestawy.U nas póki co non stop w użyciu monster truck i traktory,lego i puzzle.

My byliśmy u dentysty.Prochnicy nie ma.Dentystka mówiła,że ma niedorozwój szkliwa na dolnych piatkach.Wysmarowala zęby preparatem.Nastepna wizyta w grudniu.

Co do skarpet,założy jak mu się uda.Mysle,że to jeszcze trudne dla 2,5 latkow.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila zaklada sama bluzkę, spodnie (czasem zdarza jej sie tył na przód 😁), ale skarpetek nie potrafi sama, jedynie jak jej naciągnę na paluszki to dalej sama wciągnie. No ale ostatnio zazwyczaj w ogóle chce, zeby mama jej wszystko zakładała;)

Ostatnio ma fazę na określanie czasu. Pyta sie ciągle jaki jest dzień, czy jest jesień, kiedy bedzie zima, czy jest dzisiaj itd 😁 przed chwilą wymieniła mi po kolei wszystkie dni tygodnia 😁 co weekend w sobotę albo w niedzielę zabieramy ją na lody, już sie to stało u nas rytuałem i czesto budzi się, pyta jaki jest dzień, mówię, np. ze poniedziałek a ona "no to nie będzie lodow... 😔" 😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi kup Tooth mouse (w aptece gemini mają) i smaruj mu tym zęby na noc już po umyciu. On jakoś remineralizuje i wzmacnia szkliwo. Pyszny jest truskawkowy... Kalina uwielbia i tylko czeka żeby posmarować

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, to moze i ja Lili kupię 🤔 mieliśmy na poczatku roku iść na drugą kontrolę do dentysty i tak nam zeszło.. Potem nas pozamykali i juz w ogóle odpuściłam 🙄

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Lila 😀 jak zwykle pocisnęła równo .... mam na myśli te dni tygodnia ... Kalinka owszem dzisiaj, jutro ogarnia i pory roku też, ale dni tygodnia 🤔

Kalinka to ani skarpet, ani spodni, ani bluzki, ani w ogóle nic nie ubiera sama ... 🤷‍♀️

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 1896 1897 1898 1899 1900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ