WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila z kolei por roku nie ogarnia po kolei, nie wiem czy ogarnia wczoraj 🤔 ale dopytuje ciągle o wszystko :D no i przez książkę "Staś Pętelka i ferie w lesie", cały czas czeka na zimę 🙈 a tu pewnie i tak lipa ze śniegiem będzie 🙈

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zima tez jest u nas na topie i plany czego to Kalcia nie będzie robiła jak spadnie śnieg 😀 ostatnio ciężko ją z domu wyciągnąć , to mówię: „chodź pójdziemy jesieni poszukać ...”, „ nie nie szukamy jesieni!!! Zimy szukamy „ 😂 także sobie spacerowałyśmy w poszukiwaniu zimy 🤦‍♀️

I nie pamiętam, czy pisałam ale wreszcie czytamy!!!! jak mnie to cieszy 🙂 fakt musimy mieć proste dostosowane do wieku książeczki, wtedy idzie gładko. Bo jak np. kupiłam jej „Basia i upał w zoo”, to co drugie słowo było pytanie np. czytam: „ do zoo pojechali tramwajem...” i się zaczyna: „ daleko pojechali?”, a który tramwaj? nasz? „ Kalcia też jechała tramwajem” itd i więcej gadamy niż czytamy ... no to kupiłam bardziej dziecięce z tej serii „ Wielka księga Basi i Franka” i tu już obyło się bez pytań i super słuchała ... cóż od czegoś trzeba zacząć, przyjdzie i na nas czas, ze po coś ciekawszego sięgniemy, ale najważniejsze, ze polubiła w ogóle książki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 21:13

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro właśnie przejrzałam tego Stasia Pętelkę 🙂 super seria ... no ale dla Kalinki to raczej Jadzia Pętelka będzie odpowiednia 😂 chyba zamówię

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala super, że Kalinka się przekonała do książek 😀 Rany, uwielbiam czytać Lili, a ona naprawdę tyle wynosi z naszego czytania. Jadzie mamy wszystkie poza najnowszą, która teraz wychodzi albo wyszła - Jadzia zostaje z nianią. Staśki mamy wszystkie, ale jeden jeszcze zachomikowany, damy jej pewnie w tym tyg, bo bedzie deszczowo to zajmie sie czyms nowym :D Oczywiście jej ulubiona część to Staś Pętelka dzielny pacjent xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 21:32

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam dwie Jadzie 🙂

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro nawet nie wiesz jak mnie to cieszy 😀 ja uwielbiam czytać (wczoraj do 3 nad ranem siedziałam 🤦‍♀️) .... a Kalinka po okresie fascynacji Puciem, odrzuciła książki totalnie niestety 😟 a teraz widzę, ze wraca na dobrą drogę ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 21:39

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila bystrzacha😉

Kala,spróbuje kupić ten specyfik. Może sprowadza do mojej apteki.Odkad Tomkowi sie uroslo,nie zamawiam na Gemini,bo nie mam czego😉

Kala,super,że macie fazę na książki.My praktycznie od 9 miesiąca czytamy,teraz na topie jest "Wielka Księga bajek.Auta" Jedna z nich muszę czytać przed zaśnięciem czasem kilka razy.Kicia Kocia poszła całkowicie w odstawke.Czytamy jeszcze Psi Patrol i książki z serii Mądra Mysz.Ale ogólnie Tomek uwielbia jak mu się czyta i lubi coraz dłuższe te bajki,słucha zawsze z zaciekawieniem.

Tomek w przedszkolu od ponad 2 tyg.bez chorób.Moze suplementacja czym się da skutkuje😉

Totoro lubi tę wiadomość

• Kala Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi te Auta to chodzi o serię z Zygzakiem?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henio potrafi zalozyc spodnie, bluze rozpinana, kurtke, koszulke kilka razy sie udalo, ale ogolnie wklada rece tam gdzie glowa i sa nerwy.

Tez zna pory roku, wczoraj, dzisiaj, jutro, dni tygodnia nie zna.

Tez czytamy duuuzooo, od urodzenia. Tyle ze nic nowego, ciagle kici kocia, bing, pucio, ma jakies inne pojedyncze. Musze na te jadzie i staski popatrzec.

Iggi Henio tez teraz byl 2 tygodnie pod rząd. Oby tak dalej. A czym suplementujesz?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala ja tez uwielbiam czytać :D ostatnio mialam długą przerwę, bo z moim ciążowym mózgiem to ogarnęłabym chyba tylko coś pokroju Jadzi Pętelki😅 teraz łyknęłam to "Kiedy twoja złość krzywdzi dziecko" i biorę się za "Jak mówić do maluchów, zwby nas słuchały". Z czasem tylko kiepsko :/ wieczorami padam na twarz, przed chwilą serial zaczęliśmy oglądać, nawet 5 min nie przetrwałam. Teraz czekam az Sara wstanie, nakarmię ją i w kimono. Czytam w sumie tylko nad ranem jak wstaję 4-5, ale tez zdarzy mi się przysnąc 😐

Edwarda to Lila bluz rozpinanych nie ogarnia 😁 Buty jeszcze potrafi, chociaż czasem jej się mylą nogi 😁

Iggi tez miałam zapytać czym się suplementujecie :) Lilka bierze Colostrum Genactiv, no i wiadomo, Wit D. I tyle 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 22:47

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala,tak,czytamy serię z Zygzakiem😜a z ciekawostek,Tomek nie lubi Pucia-konsekwentnie odmawia jego czytania,także,nie każde dziecko kocha Pucia😜A i z książek,w sumie nie-książek zaczęliśmy robić zadania dla 3 latkow,zadania z Bingiem i Psim Patrolem,mega fajna sprawa,bo dziecko uczy się wykonywać polecenia.

Suplementujemy sie Wit.C,Lactibiane,tran,Wit.D+K,sok z aloesu.Lista jak dla lekomana😜I co ważne,dużo świeżego powietrza,powstrzymuje nas przed wyjściem na dwór tylko gorączka 38 st.C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2020, 00:07

• Totoro Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi faktycznie sporo, Lila by się ucieszyła... 🤔😂 A jaki tran podajesz? Bo większość jest chyba od 3 r. z., jeśli dobrze kojarzę 🤔 sama myślałam wlasnie nad tranem dla Lili. O, i jaką wit. C? Zwykłą apteczną czy kupujesz coś konkretniejszego?

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek też się cieszy,kocha leki😜podaje Mój pierwszy tran z Mollers.Ale myślę,że można już podać tran od 3 r.z.nic się nie stanie.
    Wit.C.podaje w kroplach,apteczna.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dajemy Wit c w kroplach i Wit d. Ale mojego aż trzęsie jak ma wziąć jakiś lek, ma to zdecydowanie po mnie, nienawidzę.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się że Henio już kilka razy powiedział że wyglądam jak robak... Inne dzieci mówią mamie że są piękne a mój mówi że jestem jak robak :p :p :p

Totoro, Kala lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda padłam 😂

Może pomyślę o tym tranie🤔

Lila ostatnio na spacerze powiedziała, że jak wpadnę do studzienki to mnie wydostanie (uczulam ja, żeby nie chodziła po nich) 😁

edwarda20, Kala lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Przypomniało mi się że Henio już kilka razy powiedział że wyglądam jak robak... Inne dzieci mówią mamie że są piękne a mój mówi że jestem jak robak :p :p :p

Henio 🤣🤣🤣😘

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi tak właśnie myślałam, ze chodzi o zygzaka.... Franek tez miał kilka i ja przy nich zawsze zasypiałam 🤦‍♀️ jak bajka jeszcze mogła być, to te książki mnie osobiście wymęczyły.

Kurcze ja niczym nie suplementują oprócz d ... może powinnam faktycznie zacząć 🤔 chociaż c i jakiś probiotyk ...

Totoro a to clostrum warto?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinka dzisiaj rysuje i pytam się co to? A ona: „ wektory narysowałam” 🤦‍♀️😂

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda,Henio niezłe komplementy daje..Ja non stop słyszę:"mama ciapa"😜

Kalinka widzę przeszkolona przez Franka,tak trzymać😜
    Kala strasznie się ciężko czyta te książki z serii Auta.Tam są takie wyrwane z kontekstu zdania,ale Tomek ulubowal sobie jedną bajkę,gdzie są oczywiście traktory,które rozrabiaja.Teraz non stop slysze,ze traktory broja.

W sumie jak Tomek nie chodził do przedszkola,to dawalam tylko Wit.D i tran z Mollersa.Dyrektorka przedszkola mówiła,że te dzieci,które są mocno suplementowane,chorują mniej lub wcale.Gadalam z jedną matką,co daje synowi,stąd ta cała lista.To na pewno nie zaszkodzi, a czy pomoże to się okaże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2020, 11:32

‹‹ 1897 1898 1899 1900 1901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ