Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
O zima tez jest u nas na topie i plany czego to Kalcia nie będzie robiła jak spadnie śnieg 😀 ostatnio ciężko ją z domu wyciągnąć , to mówię: „chodź pójdziemy jesieni poszukać ...”, „ nie nie szukamy jesieni!!! Zimy szukamy „ 😂 także sobie spacerowałyśmy w poszukiwaniu zimy 🤦♀️
I nie pamiętam, czy pisałam ale wreszcie czytamy!!!! jak mnie to cieszy 🙂 fakt musimy mieć proste dostosowane do wieku książeczki, wtedy idzie gładko. Bo jak np. kupiłam jej „Basia i upał w zoo”, to co drugie słowo było pytanie np. czytam: „ do zoo pojechali tramwajem...” i się zaczyna: „ daleko pojechali?”, a który tramwaj? nasz? „ Kalcia też jechała tramwajem” itd i więcej gadamy niż czytamy ... no to kupiłam bardziej dziecięce z tej serii „ Wielka księga Basi i Franka” i tu już obyło się bez pytań i super słuchała ... cóż od czegoś trzeba zacząć, przyjdzie i na nas czas, ze po coś ciekawszego sięgniemy, ale najważniejsze, ze polubiła w ogóle książkiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 21:13
Totoro lubi tę wiadomość
-
Kala super, że Kalinka się przekonała do książek 😀 Rany, uwielbiam czytać Lili, a ona naprawdę tyle wynosi z naszego czytania. Jadzie mamy wszystkie poza najnowszą, która teraz wychodzi albo wyszła - Jadzia zostaje z nianią. Staśki mamy wszystkie, ale jeden jeszcze zachomikowany, damy jej pewnie w tym tyg, bo bedzie deszczowo to zajmie sie czyms nowym
Oczywiście jej ulubiona część to Staś Pętelka dzielny pacjent xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 21:32
-
Totoro nawet nie wiesz jak mnie to cieszy 😀 ja uwielbiam czytać (wczoraj do 3 nad ranem siedziałam 🤦♀️) .... a Kalinka po okresie fascynacji Puciem, odrzuciła książki totalnie niestety 😟 a teraz widzę, ze wraca na dobrą drogę ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 21:39
Totoro lubi tę wiadomość
-
Lila bystrzacha😉
Kala,spróbuje kupić ten specyfik. Może sprowadza do mojej apteki.Odkad Tomkowi sie uroslo,nie zamawiam na Gemini,bo nie mam czego😉
Kala,super,że macie fazę na książki.My praktycznie od 9 miesiąca czytamy,teraz na topie jest "Wielka Księga bajek.Auta" Jedna z nich muszę czytać przed zaśnięciem czasem kilka razy.Kicia Kocia poszła całkowicie w odstawke.Czytamy jeszcze Psi Patrol i książki z serii Mądra Mysz.Ale ogólnie Tomek uwielbia jak mu się czyta i lubi coraz dłuższe te bajki,słucha zawsze z zaciekawieniem.
Tomek w przedszkolu od ponad 2 tyg.bez chorób.Moze suplementacja czym się da skutkuje😉Totoro lubi tę wiadomość
-
Henio potrafi zalozyc spodnie, bluze rozpinana, kurtke, koszulke kilka razy sie udalo, ale ogolnie wklada rece tam gdzie glowa i sa nerwy.
Tez zna pory roku, wczoraj, dzisiaj, jutro, dni tygodnia nie zna.
Tez czytamy duuuzooo, od urodzenia. Tyle ze nic nowego, ciagle kici kocia, bing, pucio, ma jakies inne pojedyncze. Musze na te jadzie i staski popatrzec.
Iggi Henio tez teraz byl 2 tygodnie pod rząd. Oby tak dalej. A czym suplementujesz?
-
Kala ja tez uwielbiam czytać
ostatnio mialam długą przerwę, bo z moim ciążowym mózgiem to ogarnęłabym chyba tylko coś pokroju Jadzi Pętelki😅 teraz łyknęłam to "Kiedy twoja złość krzywdzi dziecko" i biorę się za "Jak mówić do maluchów, zwby nas słuchały". Z czasem tylko kiepsko
wieczorami padam na twarz, przed chwilą serial zaczęliśmy oglądać, nawet 5 min nie przetrwałam. Teraz czekam az Sara wstanie, nakarmię ją i w kimono. Czytam w sumie tylko nad ranem jak wstaję 4-5, ale tez zdarzy mi się przysnąc 😐
Edwarda to Lila bluz rozpinanych nie ogarnia 😁 Buty jeszcze potrafi, chociaż czasem jej się mylą nogi 😁
Iggi tez miałam zapytać czym się suplementujecieLilka bierze Colostrum Genactiv, no i wiadomo, Wit D. I tyle 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 22:47
-
Kala,tak,czytamy serię z Zygzakiem😜a z ciekawostek,Tomek nie lubi Pucia-konsekwentnie odmawia jego czytania,także,nie każde dziecko kocha Pucia😜A i z książek,w sumie nie-książek zaczęliśmy robić zadania dla 3 latkow,zadania z Bingiem i Psim Patrolem,mega fajna sprawa,bo dziecko uczy się wykonywać polecenia.
Suplementujemy sie Wit.C,Lactibiane,tran,Wit.D+K,sok z aloesu.Lista jak dla lekomana😜I co ważne,dużo świeżego powietrza,powstrzymuje nas przed wyjściem na dwór tylko gorączka 38 st.CWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2020, 00:07
-
Iggi faktycznie sporo, Lila by się ucieszyła... 🤔😂 A jaki tran podajesz? Bo większość jest chyba od 3 r. z., jeśli dobrze kojarzę 🤔 sama myślałam wlasnie nad tranem dla Lili. O, i jaką wit. C? Zwykłą apteczną czy kupujesz coś konkretniejszego?
-
Iggi tak właśnie myślałam, ze chodzi o zygzaka.... Franek tez miał kilka i ja przy nich zawsze zasypiałam 🤦♀️ jak bajka jeszcze mogła być, to te książki mnie osobiście wymęczyły.
Kurcze ja niczym nie suplementują oprócz d ... może powinnam faktycznie zacząć 🤔 chociaż c i jakiś probiotyk ...
Totoro a to clostrum warto? -
Edwarda,Henio niezłe komplementy daje..Ja non stop słyszę:"mama ciapa"😜
Kalinka widzę przeszkolona przez Franka,tak trzymać😜
Kala strasznie się ciężko czyta te książki z serii Auta.Tam są takie wyrwane z kontekstu zdania,ale Tomek ulubowal sobie jedną bajkę,gdzie są oczywiście traktory,które rozrabiaja.Teraz non stop slysze,ze traktory broja.
W sumie jak Tomek nie chodził do przedszkola,to dawalam tylko Wit.D i tran z Mollersa.Dyrektorka przedszkola mówiła,że te dzieci,które są mocno suplementowane,chorują mniej lub wcale.Gadalam z jedną matką,co daje synowi,stąd ta cała lista.To na pewno nie zaszkodzi, a czy pomoże to się okaże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2020, 11:32