Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henio wciaz mowi w 3 osobie, ale podobno do 3 roku zycia to normalne. Nasze maluchy maja jeszcze czas.

Rano mąż małego odprowadzał do przedszkola a on mowi do męza: "jak sie skonczy pandemia, henio wejdzie do mamy torby, pojedzie do mamy pracy i powie wszystkim hej" :D

Wczoraj tez cos krzyczał do męza "tata, to jest armagedon!", slyszałam z sypialni jak prasowałam, jak maz taki zdziwiony sie pyta a skad takie slowo zna ;p

Kala, Totoro, Czereśniowa lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro kiedyś pisałaś, że rozwiązujesz z Lilą gry z magicznym piórem, pokazałabyś zdjęcie jakiego typu zadania robicie? Zastanawiam sie czy dla mojego to za wcześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 11:48

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po dwóch dniach przedszkola znowu Kinga i Felek chorzy 🤦 ja pitolę, jak ludzie to godzą z robotą, to nie wiem. Przedszkole do Nowego Roku mamy z głowy.

Mój mąż przeczytał wszystkie książki z serii przede mną.. ja jeszcze za nim w tyle. Ale na tyle co przeczytałam to super u nas też się sprawdza, choć czasem muszę sobie wracać i przypominać, żeby nie powielac starych złych schematów.

Ja chwilowo w dołku. Doskwiera mi siedzenie z dziećmi non stop z perspektywą,że jeszcze min.ze 2 lata to się nie zmieni. Brakuje mi ludzi i dni, kiedy nie muszę wstawać z myślą, że trzeba robić szybko śniadanie dla dzieci, ubierać je, myć itd. Kurde, marudzę, ale nigdy nie widziałam się w roli mamy ci tylko siedzi w domu, a tu życie mi narzuciło taki scenariusz.. oby chandra mi szybko przeszła :-(

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik, współczuje chorób. U Ciebie mąż pierwszy wpadł na te książki? Czy Ty kupiłaś, a on przeczytał? :D mój na koniec dnia jak w końcu ma czas wolny, to woli coś obejrzeć, przejrzeć neta i wcale mu się nie dziwie, a wcześniej nie mamy czasu na takie rzeczy, dopiero jak mały zaśnie.
    Co do humoru to weź pod uwagę rownież hormony. Co jakiś czas również mam dołek i jakieś lęki, ale zazwyczaj po paru dniach mija. Zresztą pogoda jest taka, że chyba u każdego łatwo o dołek..

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie w ciąży ... i też mam dołek 🙁 dzień świstaka od kiedy mam tą szkołę zdalną na chacie ... i mam wrażenie, ze ciagle tylko przy żarciu grzebie, bo jedzą w zupełnie innych porach ... i jeszcze Kalina nie chce z domu wychodzić 🤨 a jak już raczy wyjść, to zaraz chce wracać . Już się normalnie duszę w tym domu

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa wrzucę zdjęcia jak tylko będę miała chwilę :)
    U nas bardzo fajny, ale zwariowany dzień. Lila też nie dała się wyciągnąć na dwór, juz jej zapowiedziałam, ze jutro nie ma zmiłuj, wyłazimy. A tak poza tym to calutki dzień się bawimy, juz mi czacha dymi 🤯 A Sara nieodkladalna, popołudnie znowu najgorsze, placze przy kazdej próbie położenia na matę czy gdziekolwiek w sumie 😅 ale przynajmniej spała raz pol godziny w łóżeczku i raz nawet chyba troszkę dłużej 😅

Jupik współczuję kiepskiego nastroju :( pewnie w dużej mierze to hormony :/ ja w ciąży z Sarą jak miałam się z Lilą bawić to mi się płakać chciało, nie mialam na nic ochoty, mogłam z nią iść na spacer, na podwórko, czytać, byle się nie bawić. I tez byłam zmęczona, znużona.. Po porodzie mi minęło ❤️ teraz nawet jak są ciężkie dni to wiadomo czasem powyzywam, ponarzekam, padam na pysk itd, ale nie mam już takich permanentnych dołów 😀

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro Ciebie to trzeba świętą ogłosić !!!! Jak Ty kobieto jesteś w stanie bawić się z Lilą przy nieodkładalnej Sarze???

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa, no właśnie mój mąż kupił wszystkie te książki, ale skąd nam/jemu się pomysł urodził to już nawet nie pamiętam 🤔 mi właśnie wolno idzie czytanie, bo nie mam kiedy, wieczorem jak już dzieci śpią padam z nóg. Mąż to je chyba wszystkie łyknął jak jeszcze Felka nie było i dobrze zrobił, bo też teraz nie ma czasu na czytanie, i jak u Ciebie, woli coś obejrzeć niż wytężać umysł, też mu się nie dziwię, mam to samo.

Tak, u mnie to chyba hormony. Co parę dni płacze z byle powodu, ostatnio zwymiotowałem po kolacji (a to już 4 mc mi się zaczął) i tej energii drugiego trymestru jeszcze brak, w zamian ciągle zmęczenie i znużenie. Niech to mi już przejdzie. W dodatku ta pogoda, ruszyć się z dziećmi nie ma gdzie, no ciężko. W dodatku kiedyś o tej porze roku to grzaliśmy z mężem tyłki w jakiś ciepłych stronach, właśnie mija dwa lata jak wylatywalismy z Kingą na Kanary i to była nasza ostatnia zagraniczna podróż, kto to wtedy wiedział 🤦 i wcale się nie zapowiada, że to się szybko zmieni. Ech.

Czereśniowa lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś tez nie wyszliśmy na zewnątrz, bawiliśmy się w same zabawy tematyczne, doktor, budowanie garażu, akcje z psiego patrolu, ale wolę to bo mogłam leżeć, przez chwilę jak mnie Jagodzia badała, a Julian na mnie wlazil, więc oboje zadowoleni, lubię też takie zabawy przez to, że coś tam pogadam, poudaje, że z kimś gadam, mówię co ona ma robić dalej i zadowolona. Więc w praktyce wygląda to tak, że Julka ogarniam i przez tel zabawkowy gadam, albo składam ubrania i mówię, że robię operację i co ma ona tam robić 😅😅
    U nas się sprawdza :)
    Teraz idziemy do kąpania i za niedługo spanie i dobrze, bo mam od dzisiaj "dni"@ i nie czuje się najlepiej

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Totoro Ciebie to trzeba świętą ogłosić !!!! Jak Ty kobieto jesteś w stanie bawić się z Lilą przy nieodkładalnej Sarze???

Dobre pytanie 🤔 ja to kurde dziękuję Bogu, że Kinga samodzielna i dużo robi i chce robić sama. W ogóle wczoraj hit- zamknęła się w sypialni, a jak chcieliśmy wejść, to mówiła, że ona teraz czyta (siedzi nad książeczkami, które zna na pamięć i je recytuje) albo rozmawia przez telefon i żeby jej nie przeszkadzać, wyjść i zamknąć drzwi. Oookeeejjj, myślałam, że ten etap to za jakieś dobre parę lat a tu zonk 🙉😂
    Mi wystarczy, że Felka trzeba zabawiać i pilnować (wczoraj zostawilismy go przy zabawkach na jakieś 2 min.samego..siedział pewnie 30 sek.po czym dorwał skądś Sudokrem i wysmarował nim cała gębę 🤦). Wyślę wieczorem fotę, bo mąż ma w tel.
    Ja się mała urodzi to nie wiem jak będę go pilnować 🤔

Czereśniowa lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka perspektywa właśnie, że nie można się nawet nigdzie ruszyć i nie wiadomo kiedy będzie można gdzieś się wyrwać też dobija...

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala o, bynajmniej 😅 Jak dało się Sarę do południa odłożyć, to grałyśmy z Lilą tym zestawem gier Bystre Oczko, trochę budowalysmy z klocków, jak chciała do cycka to czytałam książkę karmiąc, jak nie dawała się odłożyć to goniłam Lilę z nią na rękach, potem Lila goniła nas, jak musiałam ogarnąć Sarze pieluchę itp to jak u Blueberry - na macie przy Lili, a Lila mnie badała w tym czasie no i jakoś zleciało 😅

Czereśniowa wrzucam zdjęcia, na każdym 2 przykładowe karty z pytaniami:

6c63c8a3bb09.jpg

93f285d3cdd4.jpg

4068ac45aee3.jpg

f221c2d24df4.jpg

5c60219eb3be.jpg

Kala, Blueberry, Czereśniowa, Jupik lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie co do tych kart to są pytania bardzo różne - o kolory, kształty, co jest pod czymś, co jest za, przed, nad itp, kto jest rozzłoszczony, kto smutny itp, na jaką literę zaczyna się..., zaznacz gdzie jest np. 5 przedmiotów, co znajdziesz w mieście, co w pokoju, no bardzo bardzo różne, ale dużo dostosowanych do wieku naszych dzieci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 17:30

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik Kinga wymiata 🤣🤣🤣 czekam na fotę Prezesowej .....!!!!

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam czytać te hity naszych dzieci 😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro super to jest, znałam tylko wersję dla starszych dzieci:)

A i jeszcze się odniosę, Jagoda mówi już w 1 osobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 18:03

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wielkie dzięki :) spokojnie już możemy rozwiązywać i na pewno wykorzystamy jeszcze później :)
    A Lila jest zainteresowana tym piórem i treścią?

Jupik, ciekawa jestem jak Felek odnajdzie się przy trzecim, bo Kinga nie ma zbytnio problemu :) z tym zamykaniem to nieźle :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 18:40

Totoro lubi tę wiadomość

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa nie ma sprawy :) Lila bardzo lubi te zadania, ostatnio nawet wzięła się za te z liczeniem i całkiem fajnie jej szło😀

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie pamiętam co pisałyscie o tej 1 i 3 osobie, Kinia tylko początkowo mówiła o sobie per Kinia, jakoś szybko i naturalnie jej przyszło mówić w 1, nawet nie pamiętam od kiedy.

Felek zejdzie z roli najmłodszego i faktycznie może go to zaboleć 😜 o Kingę zupełnie się nie martwię. Ona to już jak na siusiu idzie to sama to zamyka za sobą drzwi, po czym wraca z informacją, że sama sobie poradziła i nic sobie nie polała 🤩

Dla Kingi jednak to pióro będzie jeszcze trochę za trudne. Patrzyłam na te zdjęcia (dzięki Totoro) i sporo jest rzeczy z którymi może mieć problemy. Wprawdzie dzieciom trzeba stawiać wyzwania, ale jak nie będą widzieć, że robią dobrze, to i satysfakcji nie będzie. Więc u nas z piórem jeszcze chwilę muszę poczekać, ale generalnie bardzo fajny pomysł na prezent.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek w ogóle nie używał 3 os. Kalinka początkowo tylko tak mówiła, teraz pół na pół ...

Humor mam fantastyczny ... pobudka o 4 i już nie zasnęłyśmy 😠 myślałam, ze będę gryzła ...

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 1965 1966 1967 1968 1969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ