Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas nocka nawet w miarę. Myślałam że skoro Bartek usnął o 17:30 to wstanie o 4 ale spal do 6:30 z dwiema pobudkami na mleczko i przyszedł do nas. Kacper się za to raz obudził zrobiłam mu kaszkę w butelkę zjadł i spal do rana.
Ja zauważyłam że mąż ewidentnie nie ma cierpliwości do nich. On by chciał aby rozumiały wszystko jak stary. A to są dzieci. Tylko dzieci i trzeba się nauczyć dotrzeć do ich świata. Muszę mu podsunąć książkę bo nic z tego nie będzie.
Totoro współczuję nocki.
Edwarda z bajek dzieci dużo się ucząl. -
Kinga lubi Peppe, a zna ją tylko z książeczek (mamy z 4 duże, zna wszystkie na pamięć), naklejek i puzzli
cały czas się noszę z zamiarem puszczania jej Peppy po angielsku, no ale zawsze nam szkoda przerwać już ten bezbajkowy tryb, szczególnie, że nie mam złudzeń i Felek też będzie oglądał.
-
Totoro, ja na Twoim miejscu już dawno bym padła..dla mnie bez snu to jak bez powietrza. U mnie mąż często już wstaje do Felka, bo ja nie ogarniam. Felek już nie pije mleka w nocy- ale i tak się wybudza. Niestety cały czas chyba ma problem z samodzielnym zasypianiem i po prostu budzi się, żeby go wziąć na rączki..ja nie mam siły z tym chwilowo walczyć i go uczyć zasypiać samemu, więc podążamy za jego potrzebami
-
Agusia_pia, spokój w domu z dziećmi to mąż by miał chyba jakby wam się nieme dzieci urodziły 🙄🤦 U was też o tyle trudność, że jeden pokój, ale przecież rozwiązanie tymczasowe i niedługo będziecie w swoim domu. Tylko, żeby tam nie było tak, że się mąż zamknie w jednym pokoju i dziękuję, dowidzenia.. a tak jak Cię czytam to mam wrażenie,że Twój mąż to jak nasi ojcowie- czyli to pokolenie wyżej. Matka niech się zajmuje dziećmi, a ja pracuję na dom i to wystarczy.. no nie twierdzę, że ojciec ma być matką, bo nigdy nie będzie, ale ojciec też musi być dla swoich dzieci, spędzać z nimi czas itd. On będzie wzorem dla waszych chłopaków i będą takimi facetami, jaki wzór z ojca zaczerpną..
-
Totoro współczuje nocek, Kuba jak budził się z tym krzykiem to też chodziłam strasznie nie wyspana.
My dzisiaj mamy świetny dzień, na szczęście ta burza nie trwała długo.
Co do Peppe, to my nie znamy, w sumie nigdy jej nie oglądałam. A Henio świetnyedwarda20, Totoro lubią tę wiadomość
-
Jupik mój mąż jest ogólnie dobrym człowiekiem i ojcem ale w takich sytuacjach jak wczoraj gdy był zmęczony i wierzę że tak było bo od rana na polu na zimnie to nie umiał zachować zimnej krwi w trudnej sytuacji. Nerwy mu puściły. Bartek jest dzieckiem trudnym i ciężkim i trzeba umieć sobie z nim radzić a nie oszukujmy się nie nauczy się raz na dwa tyg będąc z nim godz czy dwie. Bo łatwo mu jest mi radzić na odległość nie krzycz na niego odpuść mu itp a widać jak przychodzi co do czego to on też sobie nie radzi.
Byłam dziś u fryzjera ale relaks! Hehe -
Dzięki dziewczyny za wyrazy współczucia 😅 Jakoś funkcjonuję i nawet calkiem spoko dzień mamy. Byłyśmy na spacerze 1,5h, a Sara dospala jeszcze po spacerze drugie tyle. Udalo nam się z Lilą ogarnąć obiad i nawet zjeść na spokojnie. W sumie to dzieki Lili wszystko. Ubiła mi mięso na kotlety, rozbeltala jajko, wymieszała panierkę, ja tylko obtoczyłam kotlety i na patelnię. Potem rozładowała mi całą zmywarkę poza nożami. Jeszcze miała brudne sztućce powkładać do zmywarki, ale "Sorrki mamusiu, ale tak mi się kupkę zachciało, ze muszę siąść na nocnik" 😂 Teraz ma trochę kryzys, widzę, że już śpiąca, bo ale musi jeszcze troszkę wytrzymać, bo jakby mi teraz usnęła to chyba strzeliłabym sobie w łeb 😅
Co do Peppy to Lila jeszcze nie znaOglada Binga, Muminki, Kotociaki, Psi Patrol, Kubusia Puchatka i czasem - o zgrozo - Teletubisie🤮 ok. pol godzinki co rano.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 16:37
Kala lubi tę wiadomość
-
Hej hej ... zaraz Was nadrabiam!!! Mam totalny zakaz używania telefonu w godzinach 5-18 😂 o ile jeszcze na szybko uda mi się coś tam przeczytać, to o napisaniu czegokolwiek nie ma mowy, żeby nie było darcia....
Co bajek to Kalinka ogląda właśnie Peppę i Kajtusia (to dość stara bajka, ale fajna) i jeszcze Kotociaki ostatnio,
innych nie lubi ... rano do kawy oglądamy razem oczywiście 😉 -
Totoro Ty to jesteś jakiś terminator ... tak bez snu ciągniesz 🤔
Edwarda Henia teksty są najlepsze 😍 komedia ...
A Kalinka dzisiaj: „Przepraszam, ale mam pytanie ...” 😂 już nie pamiętam, czego dotyczyło, ale sam wstęp zabójczy ...Totoro, Agusia_pia lubią tę wiadomość
-
No właśnie, co z Georgem nie halo? My jeszcze nie oglądamy, ale w książkach zachowuje się ok
Agusia_pia, no nie twierdzę wcale, że Twój mąż nie jest dobrym człowiekiem. Odnoszę się tylko do tego co Ty piszesz, że on by chciał spokój w domu, spokojne dzieci, albo, że właśnie nie bierze poprawki, że to dzieci.. no wiadomo,że to wszystko kwestia przemęczenia materiału, ale przy dwójce maluchów ciężko oczekiwać spokoju, albo, że im się coś powie- na zasadzie bądźcie grzeczne i bądźcie cicho i tak właśnie będzie..mój mąż niby czytał książki, ale czasem też mu się zdarza stracić cierpliwość i go szuram pod stołem- hallloo, to tylko dzieci. Najważniejsze jednak, żeby Cie wspierał i tyle.Agusia_pia lubi tę wiadomość
-
W zachowaniu Georga denerwuje mnie jak reaguje na wszystko(co jest nie po jego myśli) płaczem,leja mu się te łzy strumieniami.Niby w Pepie nie ma nic złego,ale jak oglądam tą bajkę,to robię się nerwowa.
U nas Psi Patrol króluje od paru miesięcy,ogląda,a potem jeszcze muszę Tomkowi czytać,ma Psi Patrol z ciastolina,robi zadania z Psim Patrolem.Zazyczyl też sobie samochód Rockyego na gwiazdkę. -
O Kajtusia Henio też ogląda.
Iggi hehe no każdy ma jakieś preferencje, George jest moim ulubieńcem :p Znowu nie mogę zdzierżyć jednej bajki o małpie, nie mogę sobie przypomnieć teraz jej tytułu ale jsk widziałam te małpę to mnie strzelało.
Kala tak Henio ma dobre teksty. Dziś rano np stwierdził że umyje zęby tylko wtedy kiedy pokaże szczoteczce swoje lozeczko... Poszłam z nim to mówił do szczoteczki: zobacz jakie piękne łóżeczko :p z pracy przyniosłam mu stare kartki do rysowania, bawił się nimi i w pewnej chwili rzucil je na matę i mówi że robi "karteczkowa kąpiel"Kala lubi tę wiadomość