X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czuję się dziś jakbym sztachetą przez łeb dostała 😵 W dodatku Lila obudziła się chwilę po 8 kompletnie zesikana. Chyba drugi raz w życiu jej się zdarzyło. Nie wiem o co chodzi.. 😕

Henio jak zwykle dobre teksty 😀

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka nawet w miarę. Myślałam że skoro Bartek usnął o 17:30 to wstanie o 4 ale spal do 6:30 z dwiema pobudkami na mleczko i przyszedł do nas. Kacper się za to raz obudził zrobiłam mu kaszkę w butelkę zjadł i spal do rana.
    Ja zauważyłam że mąż ewidentnie nie ma cierpliwości do nich. On by chciał aby rozumiały wszystko jak stary. A to są dzieci. Tylko dzieci i trzeba się nauczyć dotrzeć do ich świata. Muszę mu podsunąć książkę bo nic z tego nie będzie.

Totoro współczuję nocki.

Edwarda z bajek dzieci dużo się ucząl.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga lubi Peppe, a zna ją tylko z książeczek (mamy z 4 duże, zna wszystkie na pamięć), naklejek i puzzli ;-) cały czas się noszę z zamiarem puszczania jej Peppy po angielsku, no ale zawsze nam szkoda przerwać już ten bezbajkowy tryb, szczególnie, że nie mam złudzeń i Felek też będzie oglądał.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, ja na Twoim miejscu już dawno bym padła..dla mnie bez snu to jak bez powietrza. U mnie mąż często już wstaje do Felka, bo ja nie ogarniam. Felek już nie pije mleka w nocy- ale i tak się wybudza. Niestety cały czas chyba ma problem z samodzielnym zasypianiem i po prostu budzi się, żeby go wziąć na rączki..ja nie mam siły z tym chwilowo walczyć i go uczyć zasypiać samemu, więc podążamy za jego potrzebami ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia, spokój w domu z dziećmi to mąż by miał chyba jakby wam się nieme dzieci urodziły 🙄🤦 U was też o tyle trudność, że jeden pokój, ale przecież rozwiązanie tymczasowe i niedługo będziecie w swoim domu. Tylko, żeby tam nie było tak, że się mąż zamknie w jednym pokoju i dziękuję, dowidzenia.. a tak jak Cię czytam to mam wrażenie,że Twój mąż to jak nasi ojcowie- czyli to pokolenie wyżej. Matka niech się zajmuje dziećmi, a ja pracuję na dom i to wystarczy.. no nie twierdzę, że ojciec ma być matką, bo nigdy nie będzie, ale ojciec też musi być dla swoich dzieci, spędzać z nimi czas itd. On będzie wzorem dla waszych chłopaków i będą takimi facetami, jaki wzór z ojca zaczerpną..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do Peppy. Kinga mówi czasem na siebie świnka Peppa (mama nie jestem Kinia, jestem Peppa), na mnie mama świnka, na tatę tata świnka i na Felka George. Tak więc ona się wczuwa w bajkę dogłębnie ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro współczuje nocek, Kuba jak budził się z tym krzykiem to też chodziłam strasznie nie wyspana.
    My dzisiaj mamy świetny dzień, na szczęście ta burza nie trwała długo.
    Co do Peppe, to my nie znamy, w sumie nigdy jej nie oglądałam. A Henio świetny :)

edwarda20, Totoro lubią tę wiadomość

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik mój mąż jest ogólnie dobrym człowiekiem i ojcem ale w takich sytuacjach jak wczoraj gdy był zmęczony i wierzę że tak było bo od rana na polu na zimnie to nie umiał zachować zimnej krwi w trudnej sytuacji. Nerwy mu puściły. Bartek jest dzieckiem trudnym i ciężkim i trzeba umieć sobie z nim radzić a nie oszukujmy się nie nauczy się raz na dwa tyg będąc z nim godz czy dwie. Bo łatwo mu jest mi radzić na odległość nie krzycz na niego odpuść mu itp a widać jak przychodzi co do czego to on też sobie nie radzi.

Byłam dziś u fryzjera ale relaks! Hehe

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wyrazy współczucia 😅 Jakoś funkcjonuję i nawet calkiem spoko dzień mamy. Byłyśmy na spacerze 1,5h, a Sara dospala jeszcze po spacerze drugie tyle. Udalo nam się z Lilą ogarnąć obiad i nawet zjeść na spokojnie. W sumie to dzieki Lili wszystko. Ubiła mi mięso na kotlety, rozbeltala jajko, wymieszała panierkę, ja tylko obtoczyłam kotlety i na patelnię. Potem rozładowała mi całą zmywarkę poza nożami. Jeszcze miała brudne sztućce powkładać do zmywarki, ale "Sorrki mamusiu, ale tak mi się kupkę zachciało, ze muszę siąść na nocnik" 😂 Teraz ma trochę kryzys, widzę, że już śpiąca, bo ale musi jeszcze troszkę wytrzymać, bo jakby mi teraz usnęła to chyba strzeliłabym sobie w łeb 😅

Co do Peppy to Lila jeszcze nie zna :) Oglada Binga, Muminki, Kotociaki, Psi Patrol, Kubusia Puchatka i czasem - o zgrozo - Teletubisie🤮 ok. pol godzinki co rano.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 16:37

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My znamy Peppe,kiedyś nawet Tomek oglądał trochę,ale nie włączam mu tej bajki,bo uważam,że jest....no.Zlaszcza zachowania Georga.Ogladamy Binga,Psi Patrol i Tupcia Chrupcia.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi co jest z zachowaniem Georga? :P

Henio miał już fazę na binga, tupcia chrupcia, kotociaki, teletubisie kiedyś dawno dawno, strażaka sama, psi patrol się nie spodobał.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ... zaraz Was nadrabiam!!! Mam totalny zakaz używania telefonu w godzinach 5-18 😂 o ile jeszcze na szybko uda mi się coś tam przeczytać, to o napisaniu czegokolwiek nie ma mowy, żeby nie było darcia....

Co bajek to Kalinka ogląda właśnie Peppę i Kajtusia (to dość stara bajka, ale fajna) i jeszcze Kotociaki ostatnio,
    innych nie lubi ... rano do kawy oglądamy razem oczywiście 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro Ty to jesteś jakiś terminator ... tak bez snu ciągniesz 🤔

Edwarda Henia teksty są najlepsze 😍 komedia ...

A Kalinka dzisiaj: „Przepraszam, ale mam pytanie ...” 😂 już nie pamiętam, czego dotyczyło, ale sam wstęp zabójczy ...

Totoro, Agusia_pia lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, co z Georgem nie halo? My jeszcze nie oglądamy, ale w książkach zachowuje się ok ;-)

Agusia_pia, no nie twierdzę wcale, że Twój mąż nie jest dobrym człowiekiem. Odnoszę się tylko do tego co Ty piszesz, że on by chciał spokój w domu, spokojne dzieci, albo, że właśnie nie bierze poprawki, że to dzieci.. no wiadomo,że to wszystko kwestia przemęczenia materiału, ale przy dwójce maluchów ciężko oczekiwać spokoju, albo, że im się coś powie- na zasadzie bądźcie grzeczne i bądźcie cicho i tak właśnie będzie..mój mąż niby czytał książki, ale czasem też mu się zdarza stracić cierpliwość i go szuram pod stołem- hallloo, to tylko dzieci. Najważniejsze jednak, żeby Cie wspierał i tyle.

Agusia_pia lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zachowaniu Georga denerwuje mnie jak reaguje na wszystko(co jest nie po jego myśli) płaczem,leja mu się te łzy strumieniami.Niby w Pepie nie ma nic złego,ale jak oglądam tą bajkę,to robię się nerwowa.
    U nas Psi Patrol króluje od paru miesięcy,ogląda,a potem jeszcze muszę Tomkowi czytać,ma Psi Patrol z ciastolina,robi zadania z Psim Patrolem.Zazyczyl też sobie samochód Rockyego na gwiazdkę.

• Jupik Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Kinga ma rację- mój Felek dokładnie jak George 😲😂

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kajtusia Henio też ogląda.

Iggi hehe no każdy ma jakieś preferencje, George jest moim ulubieńcem :p Znowu nie mogę zdzierżyć jednej bajki o małpie, nie mogę sobie przypomnieć teraz jej tytułu ale jsk widziałam te małpę to mnie strzelało.

Kala tak Henio ma dobre teksty. Dziś rano np stwierdził że umyje zęby tylko wtedy kiedy pokaże szczoteczce swoje lozeczko... Poszłam z nim to mówił do szczoteczki: zobacz jakie piękne łóżeczko :p z pracy przyniosłam mu stare kartki do rysowania, bawił się nimi i w pewnej chwili rzucil je na matę i mówi że robi "karteczkowa kąpiel" :O

Kala lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik nie no wiem ja sama tak stwierdzam że jest dobry ale właśnie brak mu tej cierpliwości i zrozumienia że to jednak dzieci. Ehh faceci.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego Bóg powiedział po stworzeniu Adama, że nie jest dobrze i dotworzył Ewę 😂

Totoro, Kala lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ktoś jednak musi kręcić tą przysłowiową „głową” rodziny ....

Meldujemy się jak zwykle pierwsze ... niestety 🤷‍♀️

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 1967 1968 1969 1970 1971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ