X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewka wrote:
    Ja też mam brzuchal tak wydety jakbym juz byla w 5 miesiącu, a to dopiero 7 tydzien. A ja sie chciałam pochwalic, ze widzialam serduszko malenstwa na Usg i ciesze sie strasznie, chociaż nadal nie.moge uwierzyc, ze jestem w ciazy:)

Gratulacje serduszka :) mam nadzieję, że też zobaczę na kolejnej wizycie :)

Rzodkiewka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brzuch wciąż płaski...

• BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka najważniejszy jest przyrost bo pierwsza beta to sprawa indywidulna. Jednym wychodzi wyższa, a innym niższa.
    6 tydzień to może być za wcześnie, ale warto też sprawdzić czy pęcherzyk jest dobrze umiejscowiony ;)

Ja tam od razu idę by usłyszeć serduszko. To już będzie 7 tydzień. Już nie mogę się doczekać.

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    witam :-)
    pisałam tu wcześniej że jak sie uda to do was przyjdę.
    A więc dziś zrobiłam test i są Dwie kreseczki:-)

GRATULACJE!!!!!!!! :D :D
    Mówiłam, że trzymam dla Ciebie tutaj miejsce :D
    Cieszę się ogromnie!!! :D

Rene lubi tę wiadomość

• darika Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z badań, które zlecił mi lekarz na 1 wizycie (jeszcze przed 1 usg bo było bardzo wcześnie) to zrobiłam : morfologie, mocz, tsh, aptt, cukier, toxoplazmoze, cmu (cytomegalia) i pta (odczyn Coombsa, bo mam ujemna grupę krwi).
    Za wszystko niestety płaciłam prywatnie i wyszło około 200 zł.

Co do bety, jak zrobiłam pierwsza to miałam tylko 30 i czekałam na szpilkach na wynik drugiej po 72h, na szczęście druga już była 147 więc przyrost ok. Więcej nie robiłam, lekarz nie zlecił, a ja sama niepotrzebnie nie chce się stresować :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe dziewczyny na forum. Część kojarzę z ofa - to bardzo cieszy, że się Wam udało!!! ;D

Ja standardowo w weekend przerwa od neta.

W piątek byłam u lekarza. 5.1 tydzień - na USG było widać tylko pęcherzyk. Kolejna wizyta za 3 tygodnie.

Z ,,przyjemności'' ciążowych dopadły mnie: nudności, senność, zmęczenie. Dodatkowo wybiło mi brzuch na co najmniej 4-5 miesiąc i waga +2kg (!) a jem tak jak do tej pory... aż się boję co będzie dalej....

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i melduję 2 jaśniejszą kreskę na teście. Termin według ovu - 20 kwietnia.

Aliskaa, optymistkaaa, Agusia_pia lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie szykuje się na plaze ;) cały dzień odpoczynku mmm... :)

optymistkaaa lubi tę wiadomość

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    A ja właśnie szykuje się na plaze ;) cały dzień odpoczynku mmm... :)
    Zazdroszczę, ja z odpoczynku to tyle, że postalam sobie przy zlewie, a przed chwilą jak już usiadłam to zarobilam w głowę od synka wiatraczkiem :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Ja z badań, które zlecił mi lekarz na 1 wizycie (jeszcze przed 1 usg bo było bardzo wcześnie) to zrobiłam : morfologie, mocz, tsh, aptt, cukier, toxoplazmoze, cmu (cytomegalia) i pta (odczyn Coombsa, bo mam ujemna grupę krwi).
    Za wszystko niestety płaciłam prywatnie i wyszło około 200 zł.

Co do bety, jak zrobiłam pierwsza to miałam tylko 30 i czekałam na szpilkach na wynik drugiej po 72h, na szczęście druga już była 147 więc przyrost ok. Więcej nie robiłam, lekarz nie zlecił, a ja sama niepotrzebnie nie chce się stresować :-).
    a w jakich dniach po owulacji biłaś bete?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Lideczka Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kwietniowe mamusie...

Agusia_pia lubi tę wiadomość

Lideczka 38
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lideczko :) Opowiedz coś o sobie :)

• optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!! Napiszcie jak sobie radzicie bądź radziłyście w poprzednich ciążach (jeśli to nie jest wasza pierwsza) z nudnościami. Macie jakieś myki?
    U mnie w miarę pomaga:
    - częste mycie zębów (niweluje na chwilę metaliczny posmak w ustach) oraz
    - krakersy i
    - duuuuuuuże ilości niegazowanej wody (chyba wymywają metaliczny posmak z ust ;))

• AJrin Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ja wczoraj caly dzien w kuchni przerobiona 50 kilo ogórków masakra padlam wieczorem.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33430abc5445.jpg
    Mnie kumpela przerazila ze jej w drugiej ciazy juz 10 tc tak brzuchol wyskoczył ze bylo widac że ciąża.
    Ja już w czwartek wizyta no ciekawe co powie i co bedzie widać.

Agusia_pia, assia lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin - jesteś wielka!!!!!! :D:D:D

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Lideczka Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    optymistkaaa wrote:
    Witaj Lideczko :) Opowiedz coś o sobie :)

Yyyyyy więc ostatnio buszowalam bardzo często na forum wczesne objawy ciąży.
    Mam 38 lat, mam już córkę 16 lat po rozwodzie.
    W nowym związku od 10 lat, od listopada zeszłego roku starania o ziarenko grochu, miesiąc w miesiąc nie powodzenia, w końcu odpuscilam myśląc że chyba już za stara jestem na drugie dziecko więc będę czekać teraz na wnuki ha ha.

Ale 22 lipca miała przyjść miesiączka która nie nadeszła.
    Dwa tygodnie przed zaczęły mnie boleć strasznie syski myślę sobie kurcze jeszcze sporo czasu do okresu a mnie już syski bolą co mnie nigdy nie bolały, doszły wahania nastrojów do tego stopnia ze wszystko i wszyscy mnie denerwowali chodząca tykajaca bomba zemnie była,, czestomocz, pragnienie jak nigdy jak na kacu, senność do tego stopnia ze gdzie usiadłam tam mi się oczy zamykały. Ból podbrzusza, klucie jajników, ale wszystko zwalałam na nadchodzący okres.
    Przyszedł dzień okresu nie ma, pewnie przyjdzie jutro lub pojutrze, w dalszym ciągu nie ma.
    W końcu po 13 dniach od spodziewanego okresu zrobiłam test i wyszły dwie krechy.

Ogólnie nic mi nie dolega, żadnych mdłości (w pierwszej ciąży też nie miałam z tym problemu) . Czasami zacmi podbrzusze albo jajnik, apetyt w normie jeszcze nie jem za dwoje, syski bolą przy dotyku tylko, zmieniły kształt.
    Ale ogólnie jest ok.
    W piątek wizyta u gina.

Aliskaa, assia lubią tę wiadomość

Lideczka 38
  • Klarysa Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniach, jest już echo zarodka, plamienia ustają i lekarka powiedziała, że wygląda na prawidłowo rozwijająca się ciążę. Uznali, że leki nadal będę musiała brać, bo mam za wysoką coś na p... Jezu, zapomniałam co, tak się ucieszyłam jak zobaczyłam to echo.

Agusia_pia, Ilona92, Aliskaa, Rzodkiewka, assia lubią tę wiadomość

zi13vfxm35ee6ihu.png
  • BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaaa ja też dzisiaj na plażę :D Gdzie jesteś na wczasach bo ja w Niechorzu jeszcze do środy.

optymistkaaa jeśli chodzi o metaliczny posmak to jeszcze doskonale pamiętam jak to było w pierwszej ciąży. Mi najbardziej pomagała fanta. Choć na chwilę zmieniała smak w buzi. Dodatkowo często używałam miętówek takich dużych. Bez nich chyba bym przepadła.
    A tak a propos też jestem z ovufriend :)

optymistkaaa lubi tę wiadomość

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • PaniMigotka Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny tak Wam zazdroszczę tego bicia serduszka <3 Ja rano zaczęłam nad tym niepotrzebne rozmyślać i czarne mysli mnie nachodzą, że poronię, nie będzie bicia serduszka albo coś :( Mam niedoczynność, insulinooporoność i nadwagę (mimo diety) i boję się, że się po prostu nie uda, szczególnie że byłam w szoku jak szybko się udało! Do tego w poprzednim miesiącu miałam dużo stresu i załamania (zmarł mój tata) i pewnie to wszystko mogło wpłynąć na dzidzie :(
    Ech, nie ma co się dołować... Cieszę się, że Wy już słyszałyście bicie serduszka :) Moja gin powiedziała, żebym przyszła do niej w 5-6 tygodniu ale wraca z urlopu dopiero w moim 6 tygodniu i w sumie to chyba za wcześnie, bo nic nie usłyszę i tylko się będę martwiła :(

Głupia jestem, że dzisiaj z ciekawości zrobiłam test i kreska nadal b. blada :( Nie wiem czy to nie jest czasem zły znak :(

A co do mdłości to mnie dopadły dzisiaj :( Mi pomogło picie wody niegazowanej małymi łyczkami i niewstawanie z łóżka przez parędziesiąt minut.

Rzodkiewka lubi tę wiadomość

f2w3flw15vhu3ijm.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Witam sie ja wczoraj caly dzien w kuchni przerobiona 50 kilo ogórków masakra padlam wieczorem.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33430abc5445.jpg
    Mnie kumpela przerazila ze jej w drugiej ciazy juz 10 tc tak brzuchol wyskoczył ze bylo widac że ciąża.
    Ja już w czwartek wizyta no ciekawe co powie i co bedzie widać.
    Też mam wizytę w czwartek :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ