X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala na rowerystylowe.pl

Kala lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro dzięki 🙂 mam nadzieje, że nie bedzie czekał do końca bo oszaleje 😉

Serio myślicie, że już dzieci załapią jazdę z pedałami i ręcznym hamowaniem? 🤔 kurczę przez Was sama się zastanawiam.
    Planowałam kupić jakieś drabinki do pokoju bo mały już po wszystkim ciagle się w domu wspina..

W maju urodziny a w czerwcu dzień dziecka wiec chciałam coś porządnego kupić, na zabawki już chyba nie mam pomysłów.

Totoro lubi tę wiadomość

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa pewnie. Naczytałam się nie tylko artykułów ale też komentarzy ludzi i 3 latek może spokojnie ogarnąć normalny rower. Było powiedziane że tym dzieciom które nie jeździły na biegowce zajmie to dłużej, bo biegowka uczy utrzymywać równowagę.

Czereśniowa, Kala lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet nie miałam pojęcia, ze dziecko może od razu nauczyć się jeździć bez bocznych kółek, a potem kija... dopiero Edwarda jak zapodała temat tego roweru, dała do myślenia. Kalinka bez problemu utrzymuje równowagę na biegowym, to może by się udało na normalnym.

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam, ktory maluch oprócz Lilki Totoro duzo czyta?
    Czy recytują ksiazki z pamięci?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala, to ja czytałam kiedyś właśnie, że boczne koła w ogóle nie rozwijają wręcz utrudniają późniejsza naukę jazdy bo tworzą psychiczną barierę. Dużo lepiej jak dziecko jezdzi na biegówce nawet do 5 roku życia a pózniej od razu zwykły rower, wiec też tak planuje po prostu jakoś zdziwiłam się, że już 3 latek jest w stanie ogarnąć rower🙂 Kuba też swietnie daje radę na biegówce.

Mąż zawsze wspomina jak to każdy z jego kolegów jeździł z bocznymi kołkami chociaż sie wyginały i nic już nie dawały, ale musiały być bo inaczej nikt nie umiał jeździć 😉

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa jak Franek był mały, to jeszcze biegówki u nas nie były dostępne ... szedł „starym trybem”: trójkołowiec, cztery kółka, kijek i faktycznie ciężko mu było się przełamać, żeby jeździć na dwóch. Nauczył się dopiero jak miał 6 lat i to tylko dlatego, ze koleżanka ogarnęła rower, głupio mu było i się zmobilizował do nauki.

Edwarda mój Franek recytował, Kalinka nie ... najwyżej niektóre słowa dopowiada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 07:27

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do czekania na poród, to Kalinka mnie tak przetrzymała 🤨 najpierw już od grudnia szykowała się do wyjścia, a jak przyszło co do czego, to urodziłam dzień po terminie ... i nic nie działało... spacery pod górkę, schody, sprzątanie, sexy, skakanie na piłce. Nic!!! Okropne to było ...
    Franek z zaskoczenia 2 tyg przed terminem, a nic nie wskazywało na poród ... i tą opcję dużo lepiej wspominam 😉

Czereśniowa lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też Henio zaskoczył, szczególnie że dzien wczesniej byłam na wizycie i ktg i była cisza total :)

Uwaga! kolega z pracy mówi na narząd damski swojej córki Siuśka albo Siusiaczka :) I to jest chyba strzał w dziesiątkę :)

Czereśniowa, Totoro lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda Bartek zna na pamięć. Jak się pomyślę czy przekręce wyraz to mnie poprawia. Zaczyna mówić całe zdania z książki także ma pamięć do tego.

Co do rowerków my mamy biegowy na pompowanych kołach.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda skończyłam serial 😀 dzięki za polecenie ... ja całkiem lubię takie klimaty. Zakończenia akurat domyśliłam się w momencie jak Adel zaczęła pisać list pożegnalny

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala to dobra jesteś, ja się nie domyśliłam do końca :p

Kala lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku bardziej stawiałam na żonę, niż na męża ... jej zachowanie było dziwniejsze, no i ta jej obsesja na punkcie Davida. Nie zrezygnowałaby za nic w świecie z niego, dlatego byłam pewna, ze szuka sposobu, żeby zostać Luise... ale to z kolei wydało mi się za proste ... więc Rob wszedł na tapetę, bo razem eksperymentowali i widać było, ze w momencie jak poznał Davida stracił zainteresowanie Adel. A i zachowanie wczesnej Adel z retrospekcji, było zupełnie inne, takie naturalne, niż współczesnej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 08:16

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie domyśliłam,cały czas typowalam Adele,chociaż z drugiej strony wydawało się to za proste😜

Dziewczyny,muszę ogarnąć Tomkowi prezent na urodziny,odpada rowerek,bo mamy i 1000 monster truck lub traktor..jakieś inspiracje?😉

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala szacun ;p Ja myslalam ze Adel ją zabije czy cos ;p

Iggi cięzko cos doradzic. My kupilismy lego, szczoteczke soniczną i hulajnoge.

Z ciekawych rzeczy jakie widzialam ostatnio w necie to taka koparka (Henio uwielbia koparki ale są jeszcze inne pojazdy): https://allegro.pl/oferta/mega-wielkie-obrotowe-koparki-ruchome-ramie-i-kask-8054441779

A pytalam o to czy czytające maluchy recytują z pamięci, Totoro jak znajdziesz chwilę to daj mi znac jak to jest z Lilką, bo Henio czyta bardzo duzo i potrafi z pamięci powiedziec pol ksiązki. Albo siedzi siedzi i nagle recytuje którąś z kilkunastu ksiązek, ktore ma. Az sie zaczelam zastanawiac czy to normalne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 10:55

Czereśniowa, Kala lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda,świetna ta koparka..poważnie rozważam kupno,cena też.nie jest jakaś porażająca.Oczywiscie Tomek marzy o akumulatorowym traktorze za 2000 zł,ale tak na głowę jeszcze nie upadlam..

Tomek całych książek nie recytuje sam,ewentualnie jak zapytam o jakiś wierszyk to potrafi powiedzieć trochę,trochę trzeba mu przypomnieć.Przy czym my teraz mało czytamy rymowanek,raczej długie bajki i ciężko ich się nauczyć na pamięć.
    Myślę,że Henio ma świetną pamięć,a jak jeszcze są to rymowanki,to dzieci często recytuja z pamięci.Takze umiejętność na plus😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 12:26

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę sie, że Ci się podoba :) Gdyby miała ogród to juz byłaby moja :)

Iggi31 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mąż odkrył serie fajnych rymowanek właśnie, polecam ten duet: Julia Donaldson i Axel Scheffler - "Miejsce na miotle", "Ćmony i Smeśki", "Gruffalo", "Pan Patyk". Te 4 mamy i czekamy na kolejne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 12:47

Iggi31 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas hitem,jeśli chodzi o rymowanki była polecona przez Totoro seria z Zielonej Sowy m.in.Koala,który się trzymał","Mysz,która chciała być lwem"❤sama uwielbiam te książki i dziś do poduszki sobie je z Tomkiem odświeżymy😜

Jeśli chodzi o rymowanki to polecam też "Kotki z plotka,czyli od 1 do 10 i z powrotem"z Zielonej Sowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 13:06

Totoro lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda taaak, Lila miała to samo 🙈 Potrafiła wszystkie te książki z serii Rachel Bright - Koala, który się trzymał, Wilk, który się zgubił itd itd powiedzieć całe z pamięci 🙈 Inne zresztą też. Teraz minęła jej ta faza, ale dalej ma pamięć absolutną, poprawia wyrazy jak przekręcę, rzuca w ciagu dnia wybranymi tekstami z książek, adekwatnie do sytuacji itd 😀 Wszystko jest w porządku 😀 A jak to pieknie rozwija mowę, wyobraźnię, łapanie kontekstu sytuacji itd ❤️ tylko się cieszyć ❤️😊

Oo, najpierw odpisałam Edwardzie, a potem doczytałam resztę 😁 - wlasnie te książki mialam na myśli, o których pisze Iggi 😀 Lila znała wszystkie na pamięć i teraz juz dużo rzadziej do nich wracamy, ale nadal je uwielbiam ❤️ I te ilustracje... 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 17:42

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 2060 2061 2062 2063 2064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ