X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka ma jutro urodziny ❤️ Imprezę robimy w niedzielę, będzie pod hasłem "Muminki" 😁 My prezent damy juz jutro, dostanie Albika - zwierzęta, puzzle Muminki i książkę tez Muminki 😊

Kala, Czereśniowa lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henio w domu będzie miał tort z postaciami z ulubionej książki, zwykle balony i czapeczki. Z racji iż wypadają mu zaraz po świętach (07.04) to będą 3 oddzielne "imprezy". Za to w przedszkolu będą pirackie urodziny tzn będzie miał koszulkę z piracka trójka, piracie gadżety a zamiast tortu będzie skrzynka że złotymi monetami czekoladowymi. Ciocia w przedszkolu powiedziała że świetny pomysł bo "rzygają" już tortami :p

Totoro, Czereśniowa, Kala lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro Henio też tak właśnie robi, poprawia i odpowiada tekstami z książek. Dobrze że to normalne :)

Totoro, Kala lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro,Edwarda macie ponadprzeciętne dzieci😉

Edwarda u Was w przedszkolu,urodziny na bogato.U nas jest tylko tort,ale ułożony z owoców.Slodyczy w przedszkolu nie akceptują tzn.niektore mamy nie akceptują i żeby nie było konfliktu to jest "zdrowy"tort.
    U nas urodziny 18,także jest jeszcze miesiąc,ale muszę ogarnąć prezent.Mam nadzieję,,że przez ewentualny lockdown uda się zrobić imprezę w domu.Bedzie na życzenie tort z traktorami,traktory z balonów i inne imprezowe gadżety.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi pytałam o to kobitkę to nikt nie ma nic przeciwko więc spoko. Ja w sumie też nie mam, w domu je minimalne ilości słodyczy więc tam może coś zjeść i nic mu nie będzie :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My urodziny robimy w drugi dzień świąt będą moi rodzice drudzy dziadkowie i my. Od taka impreza. Ja zrobię tort obiad. Będą balony oczywiście jakieś dekoracje
    A co do prezentów ja postanowiłam kupić książeczki. Bartek uwielbia kocie kocie o chce ciągle kolejne części więc będzie miał. Do tego wodne kolorowanki też łupi więc mu zamówię. Dostał jedna fajna która wysycha i znika i można znowu malować :) miałam zamawiać jakieś zabawki ale mają tego dużo i nie chce kolejnych samochodzików którymi bawi się na chwilę. Myślałam jeszcze o klockach coś z alfabetem bo lubi literki. Hitem jest i nas zegarek. Układa godziny itp. także ja w tym roku coś w tym kierunku. Jak się zrobi ciepłej to zjeżdżalnie im kupimy do ogrodu.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilunia sto lat ❤️🎂

No to mamy pierwszą trzylatkę na forum 😀

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila wszystkiego najlepszego❤️ Dużo zdrówka i samych przespanych nocy ❤️😘

Kuba chyba najmłodszy na forum 😉 zastanawiałam się czy zrobic jako motyw przewodni auta czy binga, ale wygrał bing bo pewnie za rok już obowiązkowo bedą auta.
    Edwarda a Henio jest fanem piratów?

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Lilka! :*

Czeresniowa tak, ostatnio sie zainteresował bo w jakiejś ksiazce był pirat :)

Kala wczoraj dalismy malemu hulajnogę. Jest bardzo ladna i leciutka. Henio z 5 razy przejechał się po pokoju i załapal, bylam pod wrazeniem :O Wieczorem, przed snem to już się zacząl rozpędzac, dzis jak nie bedzie padac, to sprobuje po przedszkolu na dworze :)

Totoro, Kala, Czereśniowa, Iggi31 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda to super 😀 czyli dobrze wybrałyśmy ... ja już zamówiłam do teściowej i dostanie na urodziny. Robimy tydzień po świętach, bo u nas w rodzinie korona w rozkwicie ... tzn. brat męża z rodziną świeżo po, a teściowa z kolei czeka na drugą dawkę szczepionki.
    Z mojej strony jakby w trakcie, bratowa pozytyw. Reszta na razie ok, ale kto wie co tam się rozwinie ...

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki piękne dziewczyny ❤️❤️❤️

Solenizantka właśnie po życzeniach i prezentach ☺️ kończę usypiac Sarę i idziemy się bawić 😁 Jakbyście się kiedyś zastanawiały nad albikiem, to bardzo polecam te zwierzęta, naprawdę dopasione 😍

Brawa dla Henia! Ale szybko ogarnął hulajnogę😀

Kala, edwarda20, Czereśniowa, Iggi31 lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Liluni..przede wszystkim zdrówka i samych szczęśliwych chwil🌻🌼☘

Henio szybko się nauczył hulajnogi,mój Tomek to średnio ma zdolności do przeróżnych sprzętów,a jak już jest coś nowego to musi parę dni minąć,żeby w ogóle wsiadl🙈

Totoro lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi byłam prawie pewna ze nie bedzie chcial jezdzic, albo bedzie mu ciezko szlo, tez raczej wydawało mi się, że nie ma takich zdolnosci. Dlatego kupilam uzywana hulajnoge ale w idealnym stanie. A tu prosze :) Jestem ciekawa jak bedzie z biegówka bo rok temu byla na niego za duza i nie ogarnal zupełnie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILA sto latek zdrówka i samych pogodnych dni :*

Brawo dla Henia za super szybkie opanowanie hulajnogi.

Mnie coś bierze albo to przez to zimno. Nic mi się nie chce. Szyja mnie boli i jakoś tak dziś źle się czuje...
    Do tego wróciły mi napady nocnego jedzenia... 😥

Totoro lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki piękne🥰🥰🥰

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktory maluszek następny swiętuje? Jakie niespodzianki przyszykowałyście?

Kala, zrobilam dziś tak jak Ty ostatnio z H&M. Niedawno zamowilam 2 pary spodni na Kappahl, dzis rano dostałam, a tu się pojawila promka -20% na damskie i meskie. Oddałam więc i zamówilam to samo ze znizką ;p

Kala lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinka chyba🤔 5 kwietnia ... centralnie w święta, ale tak jak pisałam robimy tydzień później jakby w reżimie sanitarnym 😉 bo rozkładamy na dwa dni. Nic specjalnego nie planuję, jakiś obiad trzeba będzie zorganizować i tort.... oczywiście razy dwa 😀

Edwarda no i pięknie 😀 20% piechotą nie chodzi ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze my! Jeszcze my z 30 marca! 😉

Mieliśmy robić teraz, w sobotę, wspólnie roczek i trzy latka, żeby dwa razy nie szykować i żeby dziadków nie ściągać co dwa tygodnie, ale 👑 męża pokrzyżowała nam plany... No i teraz tak żeby wszystkim pasowało to wypada dopiero 17 kwietnia 🙄 tort zamówiłam wspólny z Peppą i Georgem, jako rodzeństwo, do tego balony świnki i tyle w sumie. Od nas dostanie lalkę baletnicę (sama sobie wybrała) i porządne okulary przeciwsłoneczne, od jednych dziadków Albika, a od drugiej babci Lego Pociąg ☺️ nie wiem czy szykować coś do żłobka, bo w sumie nie wiem jak to teraz wygląda, czy pozwalają coś wnosić, a Młoda wraca 29ego dopiero. Więc jak w poniedziałek się dowiem to będę miała tylko jedno popołudnie żeby coś przyszykować. Planowałam zrobić tort z musów w tubce, bo to takie dość bezpieczne, no ale nie chcę kupować szybciej 24 tubki, bo jak się okaże, że nie można wnosić to na co mi tyle tego 🙈

Pisałyście wcześniej o zapamiętywaniu książek. Młoda też zapamiętuje i książki czytane i audiobooki. Potrafi siedzieć i ni z gruchy ni z pietruchy opowiedzieć całą bajkę słowo w słowo 🙈 pamięć ma ogólnie bardzo dobrą, bo czasami potrafi czymś mnie zastrzelić sprzed roku albo i lepiej, o czym ja już dawno zapomniałam. Na przykład przed świętami wywoływałam zdjęcia i było jedno jak Młoda była w sukience. To był czas jak się dopiero co odpieluchowała i na dwór chodziliśmy w sukienkach żeby w razie czego było mniej do przebierania i żeby łatwiej i szybciej dało się ją "wysikać" na trawkę 😉 no i ona w tej konkretnej sukience była tylko ten raz i poszliśmy wtedy z moją mamą na plac zabaw. No i jak Młoda zobaczyła to zdjęcie to do mnie "mamo, tutaj idę z babcią na plac zabaw, pamiętasz?". Pytam jej skąd wie "no przecież mam na sobie te sukienkę, w której byłam na placu zabaw 🤷". Strach cokolwiek powiedzieć przy niej, bo wypomni za parę lat 😂

Kala, jak tam sprawy nocnikowe? U nas chyba jakiś przełom w końcu nastąpił. W ostatnim tygodniu zaczęła siadać na nocnik na 💩 sama z siebie, ale dalej było tak, że siedziała, siedziała i nic i koniec końców robiła do pieluchy, a dziś już dwa razy udało jej się do nocnika 🥳 i kazała mi wyrzucić pieluchy, bo ona już jest duża o będzie już robiła na nocnik. Mam nadzieję, że to nie tylko jakiś zryw ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 17:07

edwarda20 lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WI chyba poprawa jak robi to na nocnik ... ale niestety wstrzymuje czasami, a zwłaszcza jak się nawpiernicza swojej czekolady 80% i kupa jest taka twarda, to wtedy z płaczem i do ostatniej chwili trzyma.
    Super, ze u Was przełom i trzymam kciuki, żeby było tak dalej.

U nas właśnie od godziny afera i nie wiadomo o co ... wszytko źle .. wymiękam 🤦‍♀️

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WI a jak się czujecie? Nie załapało Was?

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 2061 2062 2063 2064 2065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ