Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Henio w domu będzie miał tort z postaciami z ulubionej książki, zwykle balony i czapeczki. Z racji iż wypadają mu zaraz po świętach (07.04) to będą 3 oddzielne "imprezy". Za to w przedszkolu będą pirackie urodziny tzn będzie miał koszulkę z piracka trójka, piracie gadżety a zamiast tortu będzie skrzynka że złotymi monetami czekoladowymi. Ciocia w przedszkolu powiedziała że świetny pomysł bo "rzygają" już tortami :p
Totoro, Czereśniowa, Kala lubią tę wiadomość
-
Totoro,Edwarda macie ponadprzeciętne dzieci😉
Edwarda u Was w przedszkolu,urodziny na bogato.U nas jest tylko tort,ale ułożony z owoców.Slodyczy w przedszkolu nie akceptują tzn.niektore mamy nie akceptują i żeby nie było konfliktu to jest "zdrowy"tort.
U nas urodziny 18,także jest jeszcze miesiąc,ale muszę ogarnąć prezent.Mam nadzieję,,że przez ewentualny lockdown uda się zrobić imprezę w domu.Bedzie na życzenie tort z traktorami,traktory z balonów i inne imprezowe gadżety. -
My urodziny robimy w drugi dzień świąt będą moi rodzice drudzy dziadkowie i my. Od taka impreza. Ja zrobię tort obiad. Będą balony oczywiście jakieś dekoracje
A co do prezentów ja postanowiłam kupić książeczki. Bartek uwielbia kocie kocie o chce ciągle kolejne części więc będzie miał. Do tego wodne kolorowanki też łupi więc mu zamówię. Dostał jedna fajna która wysycha i znika i można znowu malowaćmiałam zamawiać jakieś zabawki ale mają tego dużo i nie chce kolejnych samochodzików którymi bawi się na chwilę. Myślałam jeszcze o klockach coś z alfabetem bo lubi literki. Hitem jest i nas zegarek. Układa godziny itp. także ja w tym roku coś w tym kierunku. Jak się zrobi ciepłej to zjeżdżalnie im kupimy do ogrodu.
-
Lila wszystkiego najlepszego❤️ Dużo zdrówka i samych przespanych nocy ❤️😘
Kuba chyba najmłodszy na forum 😉 zastanawiałam się czy zrobic jako motyw przewodni auta czy binga, ale wygrał bing bo pewnie za rok już obowiązkowo bedą auta.
Edwarda a Henio jest fanem piratów?
-
Sto lat Lilka! :*
Czeresniowa tak, ostatnio sie zainteresował bo w jakiejś ksiazce był pirat
Kala wczoraj dalismy malemu hulajnogę. Jest bardzo ladna i leciutka. Henio z 5 razy przejechał się po pokoju i załapal, bylam pod wrazeniemWieczorem, przed snem to już się zacząl rozpędzac, dzis jak nie bedzie padac, to sprobuje po przedszkolu na dworze
Totoro, Kala, Czereśniowa, Iggi31 lubią tę wiadomość
-
Edwarda to super 😀 czyli dobrze wybrałyśmy ... ja już zamówiłam do teściowej i dostanie na urodziny. Robimy tydzień po świętach, bo u nas w rodzinie korona w rozkwicie ... tzn. brat męża z rodziną świeżo po, a teściowa z kolei czeka na drugą dawkę szczepionki.
Z mojej strony jakby w trakcie, bratowa pozytyw. Reszta na razie ok, ale kto wie co tam się rozwinie ...edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Dzięki piękne dziewczyny ❤️❤️❤️
Solenizantka właśnie po życzeniach i prezentach ☺️ kończę usypiac Sarę i idziemy się bawić 😁 Jakbyście się kiedyś zastanawiały nad albikiem, to bardzo polecam te zwierzęta, naprawdę dopasione 😍
Brawa dla Henia! Ale szybko ogarnął hulajnogę😀Kala, edwarda20, Czereśniowa, Iggi31 lubią tę wiadomość
-
Sto lat dla Liluni..przede wszystkim zdrówka i samych szczęśliwych chwil🌻🌼☘
Henio szybko się nauczył hulajnogi,mój Tomek to średnio ma zdolności do przeróżnych sprzętów,a jak już jest coś nowego to musi parę dni minąć,żeby w ogóle wsiadl🙈
Totoro lubi tę wiadomość
-
Iggi byłam prawie pewna ze nie bedzie chcial jezdzic, albo bedzie mu ciezko szlo, tez raczej wydawało mi się, że nie ma takich zdolnosci. Dlatego kupilam uzywana hulajnoge ale w idealnym stanie. A tu prosze
Jestem ciekawa jak bedzie z biegówka bo rok temu byla na niego za duza i nie ogarnal zupełnie.
-
LILA sto latek zdrówka i samych pogodnych dni :*
Brawo dla Henia za super szybkie opanowanie hulajnogi.
Mnie coś bierze albo to przez to zimno. Nic mi się nie chce. Szyja mnie boli i jakoś tak dziś źle się czuje...
Do tego wróciły mi napady nocnego jedzenia... 😥Totoro lubi tę wiadomość
-
Ktory maluszek następny swiętuje? Jakie niespodzianki przyszykowałyście?
Kala, zrobilam dziś tak jak Ty ostatnio z H&M. Niedawno zamowilam 2 pary spodni na Kappahl, dzis rano dostałam, a tu się pojawila promka -20% na damskie i meskie. Oddałam więc i zamówilam to samo ze znizką ;pKala lubi tę wiadomość
-
Kalinka chyba🤔 5 kwietnia ... centralnie w święta, ale tak jak pisałam robimy tydzień później jakby w reżimie sanitarnym 😉 bo rozkładamy na dwa dni. Nic specjalnego nie planuję, jakiś obiad trzeba będzie zorganizować i tort.... oczywiście razy dwa 😀
Edwarda no i pięknie 😀 20% piechotą nie chodzi ... -
Jeszcze my! Jeszcze my z 30 marca! 😉
Mieliśmy robić teraz, w sobotę, wspólnie roczek i trzy latka, żeby dwa razy nie szykować i żeby dziadków nie ściągać co dwa tygodnie, ale 👑 męża pokrzyżowała nam plany... No i teraz tak żeby wszystkim pasowało to wypada dopiero 17 kwietnia 🙄 tort zamówiłam wspólny z Peppą i Georgem, jako rodzeństwo, do tego balony świnki i tyle w sumie. Od nas dostanie lalkę baletnicę (sama sobie wybrała) i porządne okulary przeciwsłoneczne, od jednych dziadków Albika, a od drugiej babci Lego Pociąg ☺️ nie wiem czy szykować coś do żłobka, bo w sumie nie wiem jak to teraz wygląda, czy pozwalają coś wnosić, a Młoda wraca 29ego dopiero. Więc jak w poniedziałek się dowiem to będę miała tylko jedno popołudnie żeby coś przyszykować. Planowałam zrobić tort z musów w tubce, bo to takie dość bezpieczne, no ale nie chcę kupować szybciej 24 tubki, bo jak się okaże, że nie można wnosić to na co mi tyle tego 🙈
Pisałyście wcześniej o zapamiętywaniu książek. Młoda też zapamiętuje i książki czytane i audiobooki. Potrafi siedzieć i ni z gruchy ni z pietruchy opowiedzieć całą bajkę słowo w słowo 🙈 pamięć ma ogólnie bardzo dobrą, bo czasami potrafi czymś mnie zastrzelić sprzed roku albo i lepiej, o czym ja już dawno zapomniałam. Na przykład przed świętami wywoływałam zdjęcia i było jedno jak Młoda była w sukience. To był czas jak się dopiero co odpieluchowała i na dwór chodziliśmy w sukienkach żeby w razie czego było mniej do przebierania i żeby łatwiej i szybciej dało się ją "wysikać" na trawkę 😉 no i ona w tej konkretnej sukience była tylko ten raz i poszliśmy wtedy z moją mamą na plac zabaw. No i jak Młoda zobaczyła to zdjęcie to do mnie "mamo, tutaj idę z babcią na plac zabaw, pamiętasz?". Pytam jej skąd wie "no przecież mam na sobie te sukienkę, w której byłam na placu zabaw 🤷". Strach cokolwiek powiedzieć przy niej, bo wypomni za parę lat 😂
Kala, jak tam sprawy nocnikowe? U nas chyba jakiś przełom w końcu nastąpił. W ostatnim tygodniu zaczęła siadać na nocnik na 💩 sama z siebie, ale dalej było tak, że siedziała, siedziała i nic i koniec końców robiła do pieluchy, a dziś już dwa razy udało jej się do nocnika 🥳 i kazała mi wyrzucić pieluchy, bo ona już jest duża o będzie już robiła na nocnik. Mam nadzieję, że to nie tylko jakiś zryw ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 17:07
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
WI chyba poprawa jak robi to na nocnik ... ale niestety wstrzymuje czasami, a zwłaszcza jak się nawpiernicza swojej czekolady 80% i kupa jest taka twarda, to wtedy z płaczem i do ostatniej chwili trzyma.
Super, ze u Was przełom i trzymam kciuki, żeby było tak dalej.
U nas właśnie od godziny afera i nie wiadomo o co ... wszytko źle .. wymiękam 🤦♀️