X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ❤️ Generalnie do popołudnia była straszna nerwówka :/ Sara od rana, a w sumie od nocy🙄 nie może spać, rzuca się, jęczy, miała tylko 2 krótkie drzemki, ja próbowałam coś ogarnąć przed tymi urodzinami, bo większość sprzątania została na dziś, w tyg nie było kiedy... A ogarnęłam tyle co zrobiłam obiad i jakoś odgruzowalam zlew... Do wczorajszego wieczoru myślałam, że sobie rano rozładuję zmywarkę, załaduję na nowo... No i się przeliczyłam. A tu grzanie wody, płukanie garnuszkami itd. Masakra. Później Sara dłuższą drzemkę zrobiła, ale po godzinie obudziła się i chciała już spać tylko z cyckiem... No i łaziłam taka zmierzla, zła i warcząco-drąca... A Lila rzecz jasna, moje lustro, też cały czas o coś jeczala, marudzila itd.. I teraz mam oczywiście moralniaka, że tak dzień wszystkim uprzykrzyłam :( No ale zmęczenie i ta cała sytuacja wzięły górę... Później już było lepiej, jakoś się wzięłam w garść, no ale ogólnie cały dzień w domu, a mało czasu dziś dziewczynom poświęciłam i tak mi z tym do bani. W poniedziałek ma być koleś od wody, mam nadzieję, że nas uratuje ☹️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś przeczytałam takie zdanie, ze: „ zajmowanie się dzieckiem nie jest trudne, trudne jest robienie wtedy czegokolwiek innego” 🤷‍♀️ no do Kaliny pasuje idealne ...

Totoro ja mam zawsze moralniaka jak zajmuję się czymś innym kosztem Kalinki, a z drugiej strony mam wyrzuty jak nic w domu nie zrobię tylko siedzę w klockach ... i tak źle i tak nie dobrze 🤨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2021, 19:12

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Gdzieś przeczytałam takie zdanie, ze: „ zajmowanie się dzieckiem nie jest trudne, trudne jest robienie wtedy czegokolwiek innego” 🤷‍♀️ no do Kaliny pasuje idealne ...

Totoro ja mam zawsze moralniaka jak zajmuję się czymś innym kosztem Kalinki, a z drugiej strony mam wyrzuty jak nic w domu nie zrobię tylko siedzę w klockach ... i tak źle i tak nie dobrze 🤨

Ja przy dziewczynach poza obiadem to rzadko kiedy coś robię 🤷‍♀️ A dziś przez ten brak wody wszystko się wydłużało x10 🙄

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też źle się czuje jak muszę Bartkowi odmawiać zabawy na rzecz obiadu sprzątania itp. bo jak ogląda bajkę to luz ale jak już mu się czas skończy to co chwilę wola że chce się bawić z mamusia 🥰 no ale trochę muszę ogarniać niestety.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogarniam zazwyczaj jak mąż wychodzi z pracy. Wtedy się dzielimy i raz jedno coś ogarnia, a drugie z dziewczynkami, raz odwrotnie.

Próbuję skończyć prasować narzuty na kanapy, ale Sara śpi tylko z cyckiem w buzi. To będzie kolejna piękna noc... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 08:26

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam niedziela Wam mija?

Totoro impreza udana? Daliście radę bez wody?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala taaak, impreza bardzo udana, dzięki ☺️ Wprawdzie padamy już na twarze, ale było git 😀 Śmialiśmy się dziś z mężem, że gdyby to była jakakolwiek inna impreza to byśmy ją przełożyli bez dwóch zdań. Brak wody, ząbkująca Sara, koszmarna noc... No ale Lila tyle na te urodziny czekała... Wybawila się głównie z moją rodzinką, Sara też dała się dziadkowi ponosić. Więc wszyscy zadowoleni :)

Wczoraj ostatecznie nie skończyłam prasować, ugrzezłam przy Sarze. Moj kochany mąż do którejś w nocy kroil sałatkę, myl naczynia i zrobił nam rosół na obiad. Gdyby nie to, to chyba do jutra byśmy się nie obrobili :/

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro super ;) brawo dla męża :) jak to mówi mój Bartuś "zuch chłopak " :)

Totoro lubi tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia haha dzięki 😁 naprawdę, gdyby nie on, to ja nie wiem jak byśmy to wszystko ogarnęli. Mnie wczoraj Sara wypuściła z sypialni po 23. Wtedy dopiero mogłam się za coś brać. No ale ledwo na nogach stałam, więc poszłam spać a on ogarnął wszystko.
    Mam nadzieję, ze facet jutro ogarnie co to się u nas odwala z tą wodą, bo nie wyobrażam sobie ciągnąć kolejne dni na wiaderkach, garnuszkach, baniakach z wodą itd.. Ma ka bra

Czereśniowa lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro taki mąż to skarb :)

Totoro lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Totoro taki mąż to skarb :)

Taaak, zdecydowanie ❤️ On ostatnimi czasy ogarnia w domu więcej ode mnie, mówiąc szczerze 🙈

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rownież pochwały dla męża 🙂

Totoro lubi tę wiadomość

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo... kandydat na MĘŻA ROKU 😀 nieźle brawo ...

Nie żebym narzekała na swojego, ale w życiu by w nocy nie kroił sałatki, nie wspominając o rosole .... naczynia owszem owszem, bo pewnie by zasnąć nie mógł jakby coś w zlewie zostało 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 00:18

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dzięki dziewczyny 😀 Swoją drogą dziewczyny nas nieźle wtedy załatwiły. Mąż ogarnął to wszystko, potem jeszcze swoje tematy przy kompie i przyszedł do sypialni kolo 2, akurat jak rozkręcały imprezę.. Obudziły się równocześnie, Lila histeria, Sara oczy jak 5 zł... Sara padła o 3,Lila po 3 i dopiero poszliśmy spać. Po czym pobudka 5.30,mąż po 6🙈 wczoraj wieczorem to już nie wiedzieliśmy jak się nazywamy 😅 na szczęście dziś dziewczyny dały nam odespać 😍 Ja z Sarą wstałam 4.30 wprawdzie, ale chociaz noc była spokojna ❤️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój potrafi tylko naczynia umyć. Sałatka w zyciu. A rosół???!! on jajecznicę ostatnio poł godziny robił, także tego...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu uszykowalam co ma do rosołu dać bo ma problem z tym ile czego 😁 no i to ogarnął +mięso, a do salatki mial tylko ugotowane przeze mnie wczesniej warzywa i jajka, dalej to juz ręki nie przyłożyłam 🙈 Ale generalnie on nie ma problemu z gotowaniem, bardzo często dawniej nam gotował, teraz mniej, bo wiadomo, ze do 16 w pracy, wiec nie ma kiedy, ale w weekendy tez sie zdarza :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż gotuje ale nie w domu bo nie musi. Jakby musiał to by zrobił na pewno obiad itp.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zrobić zrobi ... ale w nocy??? w życiu 😉 dlatego tym bardziej szacunek dla męża Totoro

Z gotowaniem nie ma problemu, bardziej ja mam problem z jego gotowaniem 😂 wkurza mnie, bo zanim on przygotuje składniki, to ja bym trzy obiady w tym czasie ogarnęła ... a zachowuje się tak jakby Mount Everest zdobywał 🤦‍♀️

U nas to w ogóle nie ma jakiegoś specjalnego podziału obowiązków, generalnie robi ten kto ma czas ... są pewne rzeczy, które tylko jedno z nas ogarnia, ale to wyszło naturalnie bez jakiegokolwiek uzgadniania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 10:25

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dokładnie tak samo, nie ma podziału. Kto nie trzyma dziecka, ten działa 😂

edwarda20, Kala lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja muszę pochwalić męża, codziennie wieczorem gotuje jakiś obiad na następny dzien ❤️
    U nas wszystko sie zmienia, kiedyś tylko ja gotowałam i razem w soboty sprzątaliśmy mieszkanie, pózniej mąż zaczął gotować, a ja sama ogarniałam dom, zmywanie itp. A i tak zdarza mi się na niego narzekać 🤷‍♀️ Jak ja gotuje to zazwyczaj z Kubą u boku.

Totoro, Kala lubią tę wiadomość

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
‹‹ 2063 2064 2065 2066 2067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ