X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ... codziennie inny obiad 😲 ja gotuję raz na trzy dni ... i właśnie dzisiaj był ten dzień 🤨 z Kaliną u nogi marudzącą zresztą... bo do gotowania widać chętna tak samo jak mama 🤦‍♀️

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się, ale to są szybkie obiady - wieczorem po prostu podsmaża jakieś mięso z sosem, a przed obiadem ja wstawię jakiś makaron/kasze. Mąż pracuje zdalnie, wiec codziennie wszyscy razem jemy obiady i to dlatego🙂 u nas garnek zupy starcza tylko na 2 dni.

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa a jak Kuba podczas pracy męża? Na pewno wie, ze nie może mu przeszkadzać, ale nie denerwuje go to? Nie próbuje jednak wchodzić?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zaczął pracować w domu gdy Kubuś miał 6 miesiecy, wiec dla niego to chyba naturalne. Poza tym nie da sobie przeszkadzać w pracy i ja też jestem nieugięta. Robi prawie godzinną przerwę na obiad wiec zawsze chwile się pobawią. Teraz to ma swoje malutkie biuro i nic więcej, ale w starym mieszkaniu miał cały pokój (który miał być Kubusia), wiec niestety też tam były jakieś mniej używane zabawki i czasami Kuba płakał bo akurat coś chciał wziąć, jeśli mąż nie miał nic ważnego to wchodziliśmy, a jeśli nie mogliśmy wejść, to starałam sie tłumaczyć chociaż płacz i tak był, ale nie mogłam wpuścić dziecka jak tata z kimś rozmawiał. Ja jestem bardziej miękka i nie mogłabym siedzieć w pokoju słysząc np płacz 😅 a próbowałam jakiś czas przez pierwszy rok troszkę pracować.
    Generalnie u nas to się sprawdza i Kuba nie robi problemów bo musi do taty, większy problem jest wtedy gdy cały dzien marudzi i tata zamiast wrócić „stęskniony” za dzieckiem z pracy to wszystko słyszy i rownież jest zmęczony.. myśle, że troche brakuje tej tęsknoty za domem, ale Ty Kala chyba tez kiedyś pisałaś, że mąż wraca z pracy i najlepiej jakby mógł sobie odpocząć a niekoniecznie bawić się z Kalinką? 😉

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee.... on się nie bawi z nią w tygodniu, bo wraca przeważnie jak ona już do spania jest gotowa albo śpi, więc tyle się widują 🤷‍♀️ weekendy za to praktycznie całe spędzają razem, jeżdżą na te jej zajęcia, przeważnie jakiś fajny długi spacer zaliczają, bawią się itp.
    Pisałam kiedyś właśnie o weekendzie, za za bardzo chłopak sobie wyidealizował ....myślał, ze sobie poodpoczywa, a tu mała nie dość, że go rozrywkowo przeorała, to do tego ciagle się darła ... ze aż jej tata też focha dla towarzystwa chyba walnął 😂 potem sam się z sobie śmiał i ja zresztą z niego tez

Czereśniowa lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że był temat książek, ale macie coś przygodowego do polecenia, ale niezbyt długiego? Raczej wciąż czytamy książki z obrazkami.

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei jak jestem sama z dziećmi to gotuje coś na szybko albo coś odmrażam a jak już mąż jest to coś ambitniejszego żeby się najadł jak to chłop 😁

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa,bardzo fajna dla chlopcow jest seria z samochodzikiem Frankiem,Kicia Kocia,seria Mądra Mysz-tam masz również książki tematyczne np.o pojazdach,polecam też wszystkie książki z wyd.Zielona Sowa,książki z serii Pierwsza encyklopedia-aktualnie namiętnie przeglądamy encyklopedie wsi i piłki nożnej.

Mój potrafi ugotować,ale praktycznie ja to robię,bo on nie ma na nic czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 15:36

Czereśniowa lubi tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie dziś chyba strzelę w łeb. Bartek jest okropny zabrał smoczek Kacpra i dwa dni już z nim chodzi. Nie słucha się. Dziś napluł na dywan i do obiadu. Teraz się rozebrał. Mam już dość 🤦🙄😳

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną też hardkorowy dzień 🥴 z wodą zrobili nam dopiero wieczorem i to i tak z kranu jeszcze nie leci, maz zaraz będzie to ogarniał właśnie. Ja calutki dzień dalej na garnuszkach, wiaderkach itd., calutki dzień z dziewczynkami, bo mąż po pracy zdążył mi wziąć tylko Sarę, żebym zjadła i się wysikała i przyjechał facet od wody, robili do 20. Wpadł tylko na czas kąpieli i usypiania Sary. Dobrze, że chociaż dziewczynki spokojne ❤️ Padliśmy jak nieżywi 21.30. Oby dziś juz wszystko działało, żebyśmy wrócili do normalności i odkopali się z naczyń, baniaków, prania itd...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Totoro niezła jazda z tą wodą ... i jeszcze przy dzieciach 🤦‍♀️ współczuje 🙁 u nas kiedyś 2 dni nie było i pamietam jaki to był koszmar, a byliśmy wtedy sami we dwoje, bo Kaliny jeszcze nie było, a Franek na obóz wyjechał i do tego prawie całe dnie w pracy siedzieliśmy ... więc nawet nie ma co porównywać do waszej sytuacji

A dzisiaj byłyśmy z Kalinką na super zajęciach z logosensoplastyki. Lepili m. on. jakąś masę z mąki, oleju i galaretki po której potem chodzili na bosaka... mała cała brudna, ale zachwycona 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 13:25

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze ten temat już się przewijał, ale .... szlag mnie trafia 🤨 planują znowu pełny lockdown, żłobki, przedszkola m.in. do odstrzału, a kościołów bronią jak mogą ... no kurcze porównywanie ich do sklepów wielopowierzchniowych to już żenada. No bez zakupów spożywczych nie da się funkcjonować, a modlić już można się wszędzie.
    Nie da się ukryć, ze chodzi tylko i wyłącznie o kasę dla księdza!!!!

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala dokładnie ! Ahh to co się dzieje to jest jakas masakra.

A co do wody ja Pamiętam jak się Kacper udrodzil a u nas wyszło że woda skażona i też do mycia do picia itp z butelek braliśmy i że studni głębinowej ale prac już nie zalecali i ja miałam tyle prania masakra.
    Totoro dobrze że już ok z wodą.

U nas dziś lepiej. Chociaż wstały znowu o 4:30 🤦. Ale za to ja okna umyłam mam aż 3 i zmieniłam firanki i zasłonki i nawet były grzeczne więc pracowicie u nas od rana.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia 4:30????? 🙈 u nas dzisiaj luksus 5:45 😉 ale fakt, ze jak się tak wstaje wcześniej, to szybko się ogrania domowe sprawy, przynajmniej ja tak mam

ug37df9hq3eabxrz.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jutro kończyć kwaratannę z dziećmi, a tymczasem dzisiaj dostałam pozytywny wynik 😭 dzieci negatywne, więc ja kończę izolację 3ego, a dzieci 10ego. Później pewnie zamkną żłobki i przedszkola, więc już się psychicznie nastawiam, że prędko Młoda do dzieci nie wróci 🙈

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WI współczuje 🙁 a miałaś objawy, ze się badaliście?

My od razu się rozdzielamy w przypadku jakby któremuś z nas wyszedł pozytyw, właśnie ze względu na tą niekończącą się kwarantannę. Ale chyba i tak skrócili, bo wcześniej było 10 dni od ostatniego dnia kontaktu, a teraz piszesz, ze dzieciaki mają 7

ug37df9hq3eabxrz.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niedzielę wieczorem zaczęło mnie łamać w kościach, tak lekko i doszedł kaszel, ale też nie jakiś bardzo uciążliwy. No, ale przez to, że to w okresie kwarantanny, dodatkowo na sobotę byłam umówiona do fryzjera, a po południu do znajomych, to zgłosiłam się od razu do lekarza (chociaż to też kpina jak to działa, a raczej nie działa... Skierowanie wystawiła mi pediatra dzieci, bo mój lekarz już nie miał miejsc jak się w końcu dodzwoniłam po 3h. Jedyne co mi pani poradziła to "proszę próbować jutro". Nożeszkurwamać. Tyle się gada o odpowiedzialności, żeby się zgłaszać na testy przy objawach itd., a tu się okazuje, że wystawienie skierowania to wyższy poziom magii...). Dzieci nie miały żadnych objawów, ale chciałam mieć jasny obraz sytuacji i powiedziałam, że mają katar 😉 dzieciom wymazy robią tylko z gardła, więc luz. Teraz tylko będę się modlić, żeby żadne się nie zaraziło pod koniec kwarantanny, bo chyba se w łeb palne jak nam dojdzie kolejne 17 dni.

Tak, teraz jest okres izolacji domownika + 7 dni. Ale kwarantanna po kontakcie to nadal chyba 10 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 17:35

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WI współczuję wirusa. Trzymaj się i szybko zdrowiej 😘

Moje diabełki dopiero zasypiają.. może jutro po śpią do 6 🤷 daj Boże!

Kala no tak jak rano się wstanie to tak szybko można się ogarnąć. Ja jak wstanę czasem o 7 to mam tak krótki dzień że masakra. Ale już nie pamiętam kiedy tak długo spały 🙄

Dziś fajny dzień. Ciepło w końcu
    Długo byliśmy na dworze. Chłopaki grzeczne jak nie oni dziś 😁 także miły dzień
    Jeszcze duspko ruszyć i zrobić trening i zostało i koalicja.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala dla mnie to też bez sensu, że wszystko zamykają, ale kościoły oczywiście zostaną otwarte... Jak dla mnie w kościele jest dużo większe ryzyko niż np w hotelach... ja teraz cholernie sie boje, że wyląduje na kwarantannie akurat na poród ( w szpitalu konieczne CC i zabierają dziecko!) a mąż ma za miesiąc ślub siostry i postanowił iść.
    WI bardzo współczuje kwarantanny..
    Kala w ogóle te wszystkie zajęcia na które zabierasz Kalinkę są super 🙂 a wy w końcu zaczynacie teraz przedszkole?
    Agusia w nowym domu robicie pokoj dla chłopaków wspólny czy juz osobno?

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wiem, że to są inne książki ale co bardziej polecasz Albika czy magiczne pióro? Po prostu narazie chce jedna książkę kupić z takim piórem 😉

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
‹‹ 2064 2065 2066 2067 2068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ